Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
Új hozzászólás Aktív témák
-
Belako
tag
Üdv!
Hp 9560eg-nél a következőt tapasztalom:
A kijelző nem kapcsolja be csak villog. Összerakott állapotban nem ad képet külső monitorról sem.
De ha lehúzom az alaplapjáról a monitort (saját) és az inverter csatlakozót (ezek egybe vannak),
akkor külsős monitorról minden ok.
Ha rajta van a saját cucca olyan mintha valami blokkolná a képalkotást.
Abban az esetben ha csak külső monitor van akkor a win telepítést kibírja gond nélkül.
Ebből vagy a kijelzőre vagy az inverterre gyanakszom.Valaki meg tud erősíteni ebben a kérdésben, vagy utat tud mutatni?
Választ köszi
B. -
adika4444
addikt
válasz
TurpiUrfi2 #12635 üzenetére
Vezérlőpult, energiagazdálkodás, ott állt át energiatakarékosra, állítsd át például teljesítménycentrikusra.
(#12638) Kisfund: A hdd ilyenkor nincs elcsúszva? Kikapcsolva kis pofonka neki, hátha visszapöccen. Ilyenkor a logo, v vmi kijön? Bios-ig el tudsz menni, ott megnézni, hogy látja-e a hdd-t?
(#12648) StreetBizTO: Én Windows 7 telepítővel szoktam amikor kérdezi hová telepítsen.
(#12696) raven1: Egy barátomnak is ez a problémjája, azthiszem még ugyan ilyen is a gépe, ő is panaszkodik, de sajnos nem találunk megoldást. Egyébként neki lassú az USB 2-es port, neked az működik rendesen? -
raven12
senior tag
Sziasztok!
Nem feltétlenül típushibával kapcsolatos a kérdésem.
A laptopom (Toshiba L850-M) mindkét USB3 portról nagyon lassan másol. A benchmarkokat tökéletesen megcsinálja, CDM-el a pendrive-omon kiméri a 200/100 mb/s-ot, majd valós másolási sebességben borzalmas. Ráadásul erről a pendrive-ról azt is eljátssza, hogy kb. 24mb/s-ra áll be olvasáskor (pendrive-ról hdd-re másol), és kb. 36mb/s-ra íráskor (hdd->pendrive).
USB3 driver újratéve, HDD kimérve, semmi baja, töredezettségmentesítve, stb.... Ugyanaz.
USB3 külső HDD-kkel ugyanezt produkálja. Természetesen minden eszköz lett tesztelve másik gépen is, ott normális értékekkel másol.Nem tudom, mióta van meg ez a probléma, ritkán használok USB3 dolgokat, mikor megvettem a pendrive-ot, akkor figyeltem fel rá.
Mi a fene lehet a probléma???
EIK!
-
KisBundi
őstag
Tudtok egy megbízható szakembert mondani aki alaplapi szinten tud laptopot javítani?
-
Micsurin
nagyúr
Sziasztok!
februáárban lesz egy éves a gép: Sony Vaio Fit 15 , miután feláll a windows a gép képernyőjén mintha levennék a fényerőt , és hiába probálom csak lejjeb tudom venni a fényerőt fejlebb nem , ÉS NEM nem az energia gazdálkodásban van ellálítodva , Windows 8.1 van rajta a legfrisseb , van valami ötletetek ? NEM mindig csinálja , 2-3 újraínditás és jó , de néha előjön induláskor
-
daveed
tag
Adott egy HP ProBook 4320s.
Fém burkolata van a palmrest-nek.
A probléma a következő:
1. Ha nem földelt konnektorba dugom a gépet vagy nem dugom be, akkor semmi probléma.
2. Ha földelt konnektorba dugom, akkor ha statikusan fel vagyok töltődve akkor amint hozzáérek a palmrest-hez (fém) jól megcsíp (tipikus statikus kisülés). És egyből jön a kék halál (bsod) - azt még észrevettem, hogy a rendszermeghajtó közvetlenül a bsod előtt eltűnik, mintha nem is lenne bedugva.Feltevésem:
A fém palmrest nem a földelési pontok(fémhálós szivacs, fémszalag) valamelyikén "földel le" a belső burkolat("földelő burkolat"), hanem valahol máshol, ami kinyírja a sata portot.Amit probáltam
1. Másik vinyó, ssd
2. másik adapterEgyedül az segít, ha nem dugom be vagy nem földelt konnektorba dugom a gépet.
Most azon gondolkodom, hogy antistatikus fóliát ragasztok a palmrest hátoldalára (kivéve a foldelési pontokra persze)Vkinek van ötlete?
-
Csaba.no1
tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Latitude D620.
Bekapcsolásra csak a bekapcsoló visszajelző led villan fel kb 5 másodpercre, ezen kívül se kép se hang. A ventilátor sem pörög fel. Töltő alatt ugyan ez a helyzet azzal a plusszal, hogy a töltöttséget visszajelző led villog, akksi nélkül megint csak az első opció produkálja magát.
Üdv,
Csabi -
kreten67
senior tag
válasz
lovas001 #12680 üzenetére
Akkor ki kell deríteni a melegedés okát ami több dologból is adódhat, és igen a hőcső is okozhatja.
Egy szakszerű pasztázás minőségi anyagokkal vagy gappad csere,és ha ezután is fennáll a probléma akkor a ventilátor állapota,de sajna az alaplapon is van olyan alkatrész ami idővel degradálódik és ennek következtében akár a vga chip hőfoka emelkedhet. -
lovas001
aktív tag
válasz
kreten67 #12679 üzenetére
Értem, Viszont eleinte nem csinálta kb 1 évig. Annó újonan lett vásárolva a gép. Azóta hirtelen belefáradt a munkába és már inkább melegszik, kicsit furcsállanám a dolgot.
Tudom hogy csak egy consumer gép de semely kategóriában nem hinném hogy normális dolog az hogy nem lehet a gép tudását kihasználni. (ráadásul nem is 100% ban terhelem max 70...
-
kreten67
senior tag
válasz
lovas001 #12677 üzenetére
Szoftveresen nem tudsz venti sebességet állítani az acerben,legfeljebb a ventit lehet fix 5v-al ordíttatni a gépben egy kis átkötéssel.
Én azt mondanám hogy nem lesz megoldás a problémádra,mert az nem egy játékra tervezet noti,csak alternatíva ként ad lehetőséget néha néha egy kis játékra aminek nincs nagy gépigénye.
Amennyiben mégis játékokkal nyúzod várható a BGA hiba a gépnél előbb utóbb! -
victory13
újonc
Sziasztok!
A gépem ASUS S551L Laptop.
Hiba oka: Random körülmények (filmnézés, netezés) között telepíteni akar valami audio eszközt közben a böngésző lefagy.
Előzetesen a vezérlőpultban a rendszernél nem hiányol semmilyen illesztőprg.-ot.
Az installálásnál folyamatosan ez a z állapotjelző sor van:Mi a hiba? Segítsetek pls!
-
lovas001
aktív tag
Igen meleget fúj ki a gép magából. a gpu-t visszavettem kb 500 mzh-ra a jelenség ugyan az csak lényegesen lassabban. Lehetséges a hőcsövem volna rossz de akkor gyorsabban felmelegedne az egész talán . Nvidia beállításoknál hol lehet a fan speed et állítani ? (ebben összvisz csak 1 venti van cpu+vga hoz.)
-
Belako
tag
Hola!
Hátha most látja valaki a kompetens ebben a kérdésben
Van egy ilyen laposból származó alaplap:
da0zd1mb6f0 rev f (acer5920) Nem mmx-s
Következő a hibajelenség:
Töltőn és az alaplapba csatlakozó táp kábelen tudok feszkót mérni mindaddig míg rá nem dugom az alaplapra.
Ahogy rádugom kikapcsol a töltő és semmi.
Az alaplapról ki van vezetve a táp csati nem lapra forrasztott.
Be se tudom kapcsolni.
Zárlat vagy ilyesmi nincs a töltő részen, valahol az alaplapba van valami gond.
Merre kutakodjak, nem javítható probléma ez?
Köszi
B. -
qweg
újonc
Sziasztok!
Van egy Toshiba L750D 16K gèpem ès egy ideje olyan gondom lett vele h a bekapcsolást követően kb. 5 perc után elmegy róla a hang. Ha lecsukom ès felnyitom megint van rajta hang egy ideig. Fülesel van hang de ez jobb lenne b verziónak! Találkozott már valaki ezzel a hibával, ès ha igen mi lenne a megoldása??!!
Előre is köszi a segítséget! -
MR!!
aktív tag
válasz
lovas001 #12673 üzenetére
Hali !
Nvidia beállításoknál fixre kellene állítani a FAN sebességét és a GPU órajelét visszábbvenni...
Illetve Win ergiasémánál proci energiafelhasználását visszább venni...
Delehet, hogy a hővezető csöved rossz , akkor hiába a pasztázás , portalanítás stb ha nem vezeti el a hőt a hővezeték...
És amúgy forró levegőt fúj ki a gép? Egy jó laptophűtővel ilyesminek nem lenne szabad előfordulnia...
-
lovas001
aktív tag
Sziasztok!
Már az acer topikba feltettem a kérdésem , de talán ide jobban illik.
Van nekem egy acer 5742g tipusu laposom. i3 380m cpu és gt 540 es vga Az lenne a problémám vele hogy egyes játékok esetében túlmelegszik . Proci 86 fok vga 90 ig is elmegy akár. Ekkor természetesen megvédi magát és throtlingol , Visszaveszi a gpu órajelét kb 380 mhz-ra. Mit lehet ilyenkor tenni hogy ne melegedjen túl? Lehet e driveres probléma vagy ilyesmi? Laptophűtő van alatta illetve friss pasztázás és pormentes a belseje. Hogyha külön külön tesztelem intelburn testl és furmarkal akkor nincs tulmelegedés , proci megáll 80 fok körül vga is 85 nél feljbb nem megy. Játékok pl F1 dirt 2 és egyebeknél viszont 10 perc alatt elkezd kegyetlenül akadni emiatt Előre is köszönöm . -
Dell XPS
veterán
válasz
BluEyes #12664 üzenetére
LED -es kijelző van benne és nem CCFL (hidegkatódos fénycső), így nincs inverter, más a háttérvilágítás tecnika a kijelzőnél.
Ha ilyen jellegű problémád van a notinál akkor hibás a panel vagy az alaplapon van a hiba forrása (tápellátás).
12633@: nézd meg hibás kijelzővel (repedt, sérült, stb, ~ 1000 Ft), ha továbbra is ugyanez akkor ki kell mérni, másképpen nem tudsz pontos lenni a hibafeltárásban. Ennyit megér szerintem, és jó esély van arra, hogy hibás a panel.
-
MájMekk
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A lányom tavaly december 19-én vett egy HP Pavilion 15 notebookot, ősztől egy ösztöndíjjal külfödön tanul. A probléma a géppel, hogy nem lehet tölteni az akkumulátorát, csak hálózatról megy. Elvitte a helyi HP szervizbe garanciális javításra, ahol közölték, hogy nedvesség ment a gépbe, ezért nem érvényes rá a garancia. Megmondták, hogy valamilyen alkatrészt kell cserélni benne, amit meg kell rendelniük és adtak árajánlatot. Megrendelte a javítást, húzták az időt, végül másfél hónap után visszaadták a gépet ugyanúgy, ahogy beadta avval, hogy nem érdemes vele foglalkozni, mert egyre rosszabb lesz.
Mit lehetne tenni?
Köszi előre is! -
BluEyes
őstag
Inverter kompatibilitási kérdés:
Lenovo G580, valószínű inverter hiba, vennék egy bontottat, de pont ilyen típusból származó nem hinném hogy lesz, tehát valami más gyártótól származót leszek kénytelen venni.
Mire kell figyelni? -
Shing
őstag
Sziasztok
Vettem egy laptopot (Acer Aspire E5-511-C5XU) és első bekapcsolásra ilyen hibaüzenetet ad:
"Warning! Your DIMM1 and DIMM2 Module organization is not same, please check it!"Semmit sem lehet csinálni, bekapcsolás után rögtön ez jön be. Gondolom valami gyári hiba, talán a memóriával van valami. Kidobott pár dolgot a google, ott többnyire azt tanácsolják hogy vigyék vissza a laptopot. Ötletek?
-
MR!!
aktív tag
válasz
ZTE_luky #12654 üzenetére
Hali !
Ha kissé változó hangú, akkor lehet ventilátor (fordulatszám-terhelés függő).
Ha folyamatos, akkor lehet vmi táp magas frekije zavar be (hangszóró sípol ilyenkor halkan).
Próbáld meg csak akksiról. Kicsit rázd is meg óvatosan hátha vmi a billentyűzet közé esett (morzsa, porszem) vagy picit nyomkodd meg a touchpad körül. Esetleg fejhallgató kimenetbe dugjál be egy fülest, akkor némítja a hangszórókat.
De sztem inkább vmi kontakt hiba (csavar nem jól lett meghúzva, ventilátorba beleér vmi...
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok Asus G56Jr laptopom (szeptemberben vettem) nagyon halkan, de rettentő idegesítő módon rezeg vagy sipol nemtudom pontosan megmondani a touchpad alatti részen valahol, nagyon nagyon halk akkor hallani igazán ha odarakom a fülem, de csendben idegesítő, mi lehet az oka?
-
MR!!
aktív tag
válasz
StreetBizTO #12652 üzenetére
Ha már leformázod ismerősnél egy HDD Sentinel vagy Chkdsk sem ártana...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest