- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
Új hozzászólás Aktív témák
-
killbull
aktív tag
Már jó ára van neki, csak várni kellett!
Kb full ugyan azt tudja mint a többi Nokia csak máshogy néz ki!
A sok fanyalgónak szólnék, 42 000 ért már okostelefont kapsz 50 MP es kamerával...
Aki egyszer vett buta telefont, az nem igazán fog váltani pont azért mert most valami megjelent ami ugyan azt tudja mint a másik 15 fajta buta telefon.
Tisztelet az olyan embereknek mint RAMb0 hogy képesek az önálló gondolkodásra és eltudják dönteni mit akarnak, nem pedig a bégető nyájjal vonulnak a FOMO vonaton!
-
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Stevo80a #104 üzenetére
Az eredeti Nokia is gyártatott Kínában, de nem azon múlik.
Persze már akkor voltak akik azt állítottak, hogy a Hungary vagy Finland feliratos teló/akku jobb minőségű volt mint a Kínai.
Természetesen ez a HMD Nokia már full Kínai.
Nyilván próbálják kicsit elmismásolni azzal, hogy Finnországban található a cég főhadiszállása és ezt rányomják a hátuljára: -
Stevo80a
csendes tag
Egyebkent ez is amolyan made in China? Azota sz. r a Nokia és a Panasonic butatelefon, amióta ott gyártják őket(az aksi és maga a készülék is)..
-
janeszgol
félisten
Nagyon jó, amit írsz, de ez az érett felnőtt ember tulajdonsága. Na ebből kevés van. Ezeknek kell az ilyen digitális detox. Ami egy marhaság.
Én imádom az okostelefonokat, de egyszerűen szabályzom magamnak, hogy mikor mit nézek rajta. Például amikor látogatóba mentem a tesómhoz, akkor max fotózni vettem elő a telefont, meg ha hívtak. Semmi másra. -
-
Fancy-boy
addikt
Az egy elképzelés volt amit írt. Egy irány, ha úgy tetszik.
Nyilván nem kell szó szerint venni benne mindent, mert pont olyan készüléket nem fog találni.
Mutattam neki egy telefont, ami legalább részben megfelelhet. Vagy tetszik neki vagy nem.
Én meg arra reagáltam a 99-es hozzászólásban, amit Te írtál.
A felhasználói visszajelzések alapján akár több napot is elketyeg.
Egy okosteló akár napon belül is töltőt kérhet.
Ne felejtsd el, hogy jóval kisebb felbontáson történik minden, amihez nem kell akkora erőforrásokat mozgósítani = kevesebb fogyaszt. -
spect80
senior tag
válasz
Fancy-boy #99 üzenetére
én a 82-es kommentben leírt elvárásokhoz hasonlítottam. Annak több pontban sem felel meg, és az árát még be se hoztam.
de elnézve a teszteket attól függetlenül is elég körülményes a használata. Abban pedig egyáltalán nem vagyok biztos, hogy jóvál ritkábban kell tölteni mint egy hagyományos okostelefont.
a kijelző mérete hiába fele ha az akksi kevesebb mint fele kapacitású azokhoz képest. A többi nagy fogyasztó pedig nem méret függvénye, ezért a telefon teljes fogyasztása nem egyenes arányban mozog a mérettel -
Fancy-boy
addikt
Árulják eleve teljes store támogatással és magyar nyelvvel.
Így nem kell semmit varázsolni.
Plusz a fizikai billentyűzettel is lehet gépelni, nem szükséges az érintőkijelzőt használni.
Tölteni pedig még így is nyilván jóval ritkábban kell, mint egy full érintős telót.
5G pedig azért nincs benne, mert ezek nem mostani darabok. Nyilván ha készülne utód, akkor már tudná.
Ez egy teljesen jó "mix" telefon, csak nem az EU kontinensre készült, ezért nincs B20. -
spect80
senior tag
válasz
Fancy-boy #95 üzenetére
ezekkel én is szemeztem, de kis utánajárás után kiderült, hogy a fenntartásaim nem alaptalanok. Bezsúfoltak egy gombos butafon testbe egy androidot, ennek semmi értelme. Nélkülöz minden ergonómiai szempontot, a bolha méretű érintőkiejlzőn kell gépelni, a teljes értékű Android és chipset eszi a 2150mah-s akksit. Nemhogy 5G, de 4G-ből sincs B20, PLay store-meg csak varázslással lehet feltenni a kínai ROM miatt. Ez egy frankenstein telefon csak elrettentő példának jó, hogy miért nincs értelme keverni a feature-öket.
-
RAMb0
tag
-
RAMb0
tag
Ehhez még ennyi sem kell. Én évek óta vagyok telepített F@sbook nélkül, a Messenger (a hardcore social media felületek közül) van csak rajta (iPhone 8 óta, s most egy iPhone 13 Minim van, s azért alma, mert valóban csak működik, amire szánom, Droid esetén flagship készüléknél is tapasztaltam zavaró kellemetlenségeket), de annál is tudatosan tartom magam, hogy nem reagálok azonnal (sok üzenetem nincs rajta, mert nem ezeken a felületeken élem az életem amúgy, tényleg csak alapvető kapcsolattartásra (nagyon közeli barátok, egyéb családtagok) használom, ha nincs más), SMS/iMessage-n meg csak a testvéremmel és a feleségemmel tartom a kapcsolatot, meg az MFA értesítéseket kapom a megfelelő felületekről. Hozzáállás kérdése az egész. A mobilon böngészőben él a F@sbook session, de heti 1-2 alkalommal nézek csak rá, a hírportálokat meg amúgy is napjában szó szerint csak átfutom, a LinkedIn nem annyira triggerelő, mint más, Instagram-ról meg haszontalanság okán évek óta töröltem magam.
Kis emberi oldalról érkező tudatosság és hozzáállás kell, nem buta telefon, ahhoz, hogy az ember megfelelően kezelni tudja a digitális életét.
Ja, meg nem kell mindent azonnal és rögtön feltenni, mert "akkor nem történt meg", hanem csak megélni a dolgokat, az élményeket. (felteszed te... a haver, a haver haverja, a haver haverjának barátnője ugyanazt... semmivel sem leszel különlegesebb/teszel többet a világért, stb.) Attól, hogy felpakolom, nem leszek több semmivel, s nem fogok legalább ráfeszülni, hogy "úristen, most lemaradtam/kimaradtam, FOMO van jesszus"...
A céges telefonok a másik fele, zizeg, csipog, sípol a levelező, a naptár, a Teams, a minden, sokszor akkor is, ha nem figyelnék oda a beállításokra, hogy mikor jelezzen, mikor valóban fontos a megkeresés.
Informatikusként (információ biztonsággal foglalkozva) mondom, hogy durván átfordult a világ, hogy ilyen ipari hulladékok kellhetnek a digitális detoxhoz, és/vagy ahhoz, hogy valaki nosztalgia faktort érezzen, no meg a "Z generáció poén faktorának" kielégítésére. Full pazarlás, gondolkodni kellene az embereknek inkább. Használjuk az eszünket inkább.
Évek óta gondolkodok egy 3310-es beszerzésén, csak megfelelő akkumulátor és állapot híján nem találtam még meg az igazit. -
pengwin
addikt
válasz
--Tomee-- #85 üzenetére
Mégis miért akarnál S40-et használni 2024-ben?
Ha ennyire modern adatkommunikációt szeretnél, az drága lesz: semmi értelme tervezni csak erre egy dedikált 1-2-4 magos SoC-t csúcstechnológiás modemmel, szóval marad az, hogy a gyártó belerak egy régebbi SoC-t egy dedikált modern modemmel, ami meg pluszköltség. Dedikált OS-t fejleszteni erre a célra megint csak hatalmas pluszköltség lenne a célzott ársáv és a várható eladási számok tükrében.
Szerintem ha már ilyet akarsz akkor az Android Go-t kéne használni - kigyomlálni belőle mindent ami nem kell, és gyárilag rakni rá egy normális email klienst, böngészőt és offline térkép alkalmazást. Így még akár frissítések is érkezhetnének rá, és egyfajta "olcsó blackberry" lehetne. Szerintem több értelme lenne egy kis felbontáson pattogósabban, hosszan, megbízhatóan működő Android Go-s "feature phone"-nak, mint a jelenlegi AG-s felhozatalnak.
-
eclipse19
senior tag
Aha..., köszi.
Most már rákerestem és angol nyelven találtam meg mint szleng szót, de mindenhol szigorúan "meh" formában egy h-val a végén.
Magyar nyelvi találat semmi.
Mellesleg, ha lenne értelme magyarul, akkor is kellett volna még egy "-n" a 2G után, hogy többé kevésbé épkézláb félmondat legyen.
Nem baj, rontsuk tovább a nyelvünket, ahol csak lehet. -
eclipse19
senior tag
" (mert 2G a hangminőség már mehh, 3G pedig már nincs)"
A fenti mondatot csak én nem értem?
Különös tekintettel a megvastagított szóra.
-
szemy94
senior tag
Félig off: a java rendszerekkel mi is a helyzet? Valaki egyszer már írta nekem évekkel ezelőtt. Anno mindent is le lehetett tölteni, nem voltam például Mobilarena olvasó, és imádtam a szutyok SE w200i-met is (amíg meg nem döglött). Szerettem a nokia 6210i-t is, és utána kerültek kezembe olyan telefonok, amiken nem ment a java, azt hittem totál alap dolog.
Volt még például Samsung Shark-om, azt is imádtam, azon volt végre bluetooth, lehetett játszani a Real Football-t "multiba"áá imádtam. Ma is, ha lenne egy olyan szintű telefon szerintem megállná a helyét, túl sok modernizáció sem kellene igazából.
Erről a készülékről: vicc. Nokia néven pláne, az, hogy nem lehet normálisan rendezni az elemeket hagyján, de a 8 eltávolíthatatlan demo sem távolítható el a menüből az hányinger.
-
kcsa
veterán
válasz
GothGuardian #84 üzenetére
most akkor unblock vagy block?
-
--Tomee--
csendes tag
En azt gondolom hogy ezt nem lehetetlenseg legyartani, egy komolyabb SoC az osszes, altalam felsorolt dolgot tudna hardveresen, hozza lehetne huzni az S40 es rendszert.
A celkozonseg pedig pont az a reteg lenne akinek kezd elege lenni az egesz napos push noti oruletbol, es kicsit kiszabadulna az appok fogsagabol, a fontos funkciok megmaradnak. -
GothGuardian
csendes tag
Egyetlen egy dolog van, ami tetszik benne: a színvilág. Azon kívül nettó erőforrás és anyag pazarlás amit unblock betiltanék világszerte.
-
spect80
senior tag
válasz
--Tomee-- #82 üzenetére
Legyen prémium, tartalmazzon minden modern feature-t hardveresen és szoftveresen, de 1 hét üzemidővel és olcsón.
vajon miért nem gyárt senki ilyen készüléket?
Egyébként azon felül, hogy képtelenség ilyen telefont gyártani, ha mégis sikerülne szerinted ki lenne a célközönsége? -
--Tomee--
csendes tag
Lassan ki kellene irni egy palyazatot, legyen a nyomogombos "premium" katergoria (altalam ahitott):
- modern halozatokat kezel (wifi, 4G+ azaz lassan az 5G-s chipsetek is johetenenek, bluetooth 5.4 felett, MINDEN modern zeneatviteli, LE, es A2DP kompatibitassal a regebbi kihangositok miatt)
- HOTSPOT funkcio
- 3,5mm-es JACK, USB-C
- IPS es kijelzo, nem hulladek szinet invertalo dollar alatti szutykok, legalabb 200PPI
- vakon kitapinthato SZIGETES billentyuzet, jo hanggal es nyomasponttal
- egy kis csikszelessegu, de modern chipset ami konnyeden viszi az adott rendszert, kelloen takarekos
- Nem laggol a felulet (lasd "felokos" KaiOS, egy hulladek amit a 6300 4G-vel kiadott HMD)
- az egy hetes akkuido megcelzasa
- kristalytiszta hang tobb beszedhangszoro, tobb mikrofon
- ha van kamera akkor 16MP autofokusz a beleposzint
- MAIL kliens
- nevjegyek konnyu szinkronizalhatosaga android, esetleg almas rendszerekbol- 95$ maxium fogyasztoi ar
Ha ilyen lenne, teljesen mindegy milyen nevet es tipusazonositot visel -> egy tablet + egy ilyen teloval el lehetne lenni. Egyelore nem tudnak ilyet.
-
--Tomee--
csendes tag
Koszi a Tesztet, az eleje valoban tanulsagos.
Evek ota varok mar egy ertelmes eresztest nyomogombos telobol, de egyszeruen senki nem kepes letenni ilyet az asztalra. Sajnos.
Egy hatalamas pirospont azert jar ennek a keszuleknek, ami nem mas mint a nevjegyek atmasolasa andoidrol BT kapcsolaton keresztul. Aki probalt mar ilyen digitalis detoxot, az tudja hogy EZ az egyik legfontosabb extra a nyomogombosra visszateres eseteben. -
törölt tag
Egy ideje (kb. 2020 óta) gyakorlatilag nincs különbség a gombos nokiák között funkcionalitásban. Azt gondolom, azért csinálnak telefont az 5-10k és a 30k+ ársávba is, mert mindkettőre van kereslet. Persze aki a drágábbak közül választ, nyilván abban a hitben teszi, hogy a több pénzért jobb minőséget kap. Ez a hazug marketing, és hogy olyan hangzatos semmitmondásokkal akarják dupla, tripla áron eladni ugyanazt, mint JOMO, digitális detox és újjászületett ikon elég etikátlan a HMD részéről, de szerintem még mindig jobb hogy ilyenek, mintha nem lennének és leuralná az egész piacot a szvsz sokkal nagyobb minőségi romláson átesett Alcatel és Akai (ilike néven fut mostanság), meg a még rosszabb noname cuccok.
-
joey04
titán
Nem szabad Bog videóit megnéznem. A Tecno cuccokról nem volt jó véleményem, de a videó után tovább romlott. Itt szintén ez a helyzet. Elsőre csak szarnak tűnt. A videó után már inkább fosch...
-
rep3at
őstag
Én szeretem ha hasonló a céges mint az otthoni (gyakorlatilag klónozva vannak) és az sem árt ha jó a kamera mert dokumentálni is szeretem értékelhető minőségben a munkákat (kertészeti, faipari munkák). A nagy kijelző azért jó mert kesztyűben is kényelmesen tudom kezelni, a numerikus pötyögtetésen meg már régen túlvagyunk szerintem. Programozható gomb szintén nem hátrány. Amúgy persze ágyúval lövök verébre mert a kevesebb is elég lenne de ha megszoksz egy sebességet és minőséget nehéz lefelé menni. Ja és persze saját tulajdon, akkor már legyen jó. Próbálkoztam egy Xcover 4S modellel is, jó-jó de nekem kevés volt (akkor egy Note 20 Ultra volt mellette). Használhatnám az S23at is de azt félteném, néha elég kemény fizikai munkák is becsúsznak, egy kijelzőcsere itt már gazdasági totálkár. Azért vigyázok a cégesre is de az ördög ugye..
-
Igazából nem telefonokat kellene gyártani, hanem csak egyet, de az lenne normális. A céghez is vesszük még, mert targoncásnak, diszpécsernek bőven elég, de ez a 215 és társai, hát úgy szarok ahogy vannak. Olyan anyaga van, hogy sírok, amikor megérintem. Volt anno az S40-es 6310. Bőven, bőven elég lenne most is a legtöbb ilyen helyre, ha lenne benne 4G, az maximum dobna rajta, de ennyi. Ebbe a szegmensbe nem kell kamera, csak normális anyaghasználat, normális bilentyűzet, legalább 176 x 220 pixel felbontású kis kijelző, ha nagyobb, akkor pedig 320 x 240, és ennyi. Ha ki lehet hangosítani, az jó extra, de ha nem, az se gond. Kipróbáltunk mindent, caterpillart, az összes HMD Nokiát, de egy normális típus nincs, talán még a Nokia 230 DS a legvállalhatóbb.
-
rep3at
őstag
válasz
Fancy-boy #75 üzenetére
Rendben, elismerem. Bár én a régi telókat nem a minőségükről ismertem (3410 volt az első nekem, azóta több mint 100). Amúgy ha a gombos kicsi mobilokra lenne igény napjainkban jobban, ne legyen kétség, azokat gyártanák a mai napig. De hát nincs vagy csak nagyon minimális rétegigény.
-
Fancy-boy
addikt
-
pengwin
addikt
Se Antutu, se GFXBench? Mihez kezdjen így ezzel a teszttel egyszeri Mobilaréna olvasó?!
Én büntetném a cégeket akik ilyen ipari hulladékot gyártanak...
-
n2066
tag
E52 volt nekem is, az volt az utolsó nem érintőkijelzős mobilom. A végén már sok hibát generált, akkor vettem az első okostelómat: egy LG G2-őt, ami 2013 körül igen jónak számított. Az E52 meg földhöz vágtam sajna (komolyan tényleg)
, nem gondoltam a "retro" jövőre.
-
Shyciii
veterán
válasz
tha_answer #2 üzenetére
Uhh de szerettem anno az E52-őt! Még autós navigációra is használtam
-
-
válasz
tha_answer #2 üzenetére
Magas ötös az E5x szériának! Nekem csak az oridzsi E50 volt (viszont fekete, úgy kellett levadászni), ami ugye elég cammogós tempót tudott... de borzasztóan szerettem. Akkor is használtam még, amikor már a töltőlyuka kontaktos lett és egy lepukkant harmincvalahánytízből cserélgettem bele az akksit.
-
Alusky
senior tag
válasz
SkyLine3000 #44 üzenetére
A 4-es Golf viszont egész korrekt autó volt, míg ez a telefon nem.
-
-
válasz
RedSwallow #54 üzenetére
Ezen is az a kényelmetlen / gagyi navigációs gyűrű van, az nem való időseknek az én tapasztalatom alapján.
-
tha_answer
őstag
Nokia T800
-
lócitrom
őstag
mintha venne az ember egy ripoff vagy egy kamu felújított márkás cuccot kínából. minőséges vagy megbízhatóságot csak nyomokban tartalmaz.
-
Fancy-boy
addikt
Mindenesetre érdemes meggondolni, hogy mit választ az ember. Akkor is, hogy ha csak a telefonálás a fő szempont.
Hiába tudja a 4G, attól még lehet jobb minőséget is találni.
Volt egy kolléga aki Nokia 225 4G után váltott Alcatel 3080 4G-re és állítása szerint a hívások minősége meg úgy összességében az egész minőségérzet jobb volt az Alcatelnél. -
Necroman_Mk2
őstag
Az ilyen tesztek után mindig elgondolkodom egy hagyományos maroktelefonon, mert a fő felhasználási szokásaimat lefedi az is: telefonálás, SMS és MP3 hallgatása. De aztán eszembe jut, hogy bizonyos általam ritkábban használt funkciók miatt gondom lenne pl. GPS, nem beszélve az okoskészülékek nagy(obb) felbontású képeiről és videóiról.
#28 Alusky Nem mellékesen az akkuidőre is pozitív hatásal van a kikapcsolt mobilnet meg wif-fi.
-
hankock
tag
Évekkel ez előtt (s)írtam egy cikk alatt egy E72 féle telefonról, értékelhető egy darab kamerával hátul (pl. iSE2016) és egy elől, videohívásra, 4G-vel (2024-ben esetleg 5G) mobil hotspottal.
-
SkyLine3000
addikt
Akkor már inkább előveszem a vitrinből a 6303-at, vagy a 6131-et, mint hogy egy ilyen hulladékot vegyek.
Kb annyira hasonlít az eredetire, mint egy 205-ös Peugeot egy 207-re, vagy egy II-es Golf a IV-re. -
bteebi
veterán
Csak felületesen futottam át a cikket - talán túlságosan is felületesen -, de nekem nem tűnt annyira szarnak. A legnagyobb hibája mindenképp az, hogy/ha Nokia 3210 akar lenni. Mert nem az, max. valamelyest olyan. A másik nagy hibája meg az, hogy túl sokat akar tudni a körülményekhez képest, de ez szerintem részben bocsánatos bűn. Nem kell használni azt, ami szar benne. Telefonálásra simán jó.
-
válasz
moleculez #34 üzenetére
Álmaim telefonja volt. Csak akkor már rohadt a Symbian (Belle, pffffffff, egyedül a dubstep csengőhang volt benne érték), és muszáj volt Androidra szállni. SE Mini Pro 2 lett belőle, amennyire szerettem egyik percben, annyira gyűlöltem a másikban. Az E72-re még most is porcosodik a pajszer, ex E52 tulajként.
Szerk.: elkúrtam fentebb, az E7-ről beszéltem, de az E72 is klasszik volt.
-
A digi detox egy nemes cél, de a hulladék alsópolcos komponensek inkább nevetségessé teszik.
Lehetne ezt minőségi kivitelezésben ahogy anno a 3210 is egy korrekt készülék volt -
Postas99
senior tag
Bog!
Kerestem a választ, hogy A2DP mint funkció működik-e de nem találtam, azaz bluetooth autós kihangosítás, mert ezek a csoffadt szutykok a HuMiDumi cégtől a legtöbb esetben még ezt a funkciót sem tudják.
Na nem mintha meg akarnám mindenáron szerezni, mert akkor inkább egy T28, ami még szintén egy legenda. Abban még volt hanggal való hívás is. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Most belefutottam a Nokia 6600 fold tesztjébe. Már az eredeti Nokia is csinált ilyet 16 évvel ezelőtt.
"Ez kérem szentségtörés! Elhiszem, hogy a Nokia nem tudja felmérni, hogy több ezer négy számjegyű típusjelzés van, amit még nem használtak fel, bár ami azt illeti, fél pillanat alatt tudnék mondani egy ilyen számot, csak úgy szemléltetésképp. Azt is elhiszem, hogy üzleti szempontból nagyon jó dolog előszedni a régi, patinás modellek számozását, hogy hozzáadjanak egy-egy szót, majd ráaggassák egy új készülékre. De ez azért több a soknál: 6600 foldnak nevezni egy Series 40 alapú divattelefont több, mint pofátlanság. " -
Jagon
tag
Na, ez az igazi szégyen, nem az Android Go eszközök...
Hol akasztottak le 1 magos SoC-ot 2024-ben?
Hogy van képük MB nagyságrendű memóriát csapni hozzá?
32 ezer Forint? Inkább 3.200 lenne az reálisan. Kábé annyiért vettem ezt, pár éve a használt piacon:
Ez is tökéletes digitális detoxra. És még jól is néz ki.Mészárosné Andin és is jót röhögtem!
-
Teringettét
csendes tag
Élvezet volt olvasni a cikket. A Bevezető különösen jóra, és tanulságosra sikeredett!
-
moleculez
veterán
Csak az e72t hagyják nyugodni békében. Bár az qwerty szóval biztos nem nyúlnak hozzá.
Inkább ebayen lövök egy felújított eredetit mint ezt a… -
himpike
aktív tag
Továbbra sem találok édesanyámnak olyat ami sokáig kibírja töltésügyileg, nagyok a gombok és nincs semmi okos funkciója..
Mondjuk egy viber vagy whatsup valami jó lenne hogy ingyen lehessen hívni és csak felvennie kelljen, de nincs semmi ilyesmi a láthatáron.
Ez se jó semmire de legalább drága is. -
judas13
addikt
A nettó szégyen.
-
Alusky
senior tag
Nekem az ájfónnal sem okoz problémát a kutyákat sétáltatni, egyszerűen van két piktogram amit szürkévé kell nyomni és meglesz a belső világrended.
Elképesztően sok stressztől és felesleges fáradástól kíméled meg az agyad és ettől sokkal jobb lesz az életed is, ha kinyomod azt a két piktogramot és csak akkor kapcsolod vissza ha valóban van értelme és időd is rá meg energiád, és nem ezzel fekszel, nem ezzel kelsz. Persze az se árt ha van blokkoló, purifájer, meg ha a barát lista az tényleg barát lista, nem pedig ismerősök. És rögtön meglesz a halott akkuval is a két nap üzemidő. -
Tschubi
tag
Ez volt a legjobb a tesztben:
"...szóval simán megtalálja Andit akkor is, ha azt írjuk, hogy “AN”, meg akkor is, ha azt írjuk, hogy “Mészárosné”"
-
markknight
veterán
Nokia 3210 - felélni az örökséget - Zseniális cím!
-
kcsa
veterán
Úgy látom pont az a véleményem mint a többségnek. Vártam, kíváncsian, de pont semmi köze az eredetihez. Sajnos ami a legjobban fáj, hogy külsőre sem...
-
Volt az eredeti, az menőség volt anno, kapudrog a mobilok világába... Nem tudott sokat, de azt mindig stabilan.
Minőségi összerakás, jó forma, utána a 3310-es szerintem uniformizált volt már. ( 3330-3410-3510-3510i)
Ez az új semmi.
A tesztnek egy pontja az, ami elgondolkodtató, a digitális detox, ami kemény dió, ha valaki próbálta.
Én is " küzdök" vele, de érzésre hosszabb folyamat.
-
janeszgol
félisten
Nem jobb kamera kell, viszont ha raknak ra, akkor 32 ezer forintert ne ilyen rosszat. Hanem jobb hangszoro es mikrofon. A cikk is leirja, hogy kihangositva verszegeny. A multkor megszoltak, hogy ne a 10 ezer forintos Nokia 105-bol induljak ki.
Itt a bizonyitek, hogy 32 ezerert is ugyan azt a szart kapod, mint 10 ezerert.Egy butatelo mirol szol? A telefonakasrol. Mikrofon es hangszoro. Na meg az sem art, ha a kijelzoje egy fokkal szebb az ordognel.
-
spect80
senior tag
"Sajnos a rezgőmotor sem túl vehemens, inkább csak dorombol ilyenkor a készülék — ami még mindig több, mint amit az ős 3210-es tudott, mert abba csak utólag lehetett belevarázsolni ilyen funkciót, gyárilag nem tudta."
Úgy pontos, hogy a korai verziók nem tudták. Nekem olyan volt, utólag rakattam bele és aktiváltattam a motort egy rakat pénzért. Haver tervezte hogy vesz, el is kérte a szerviz elérhetőségét, majd amikor megvette gyárila benne volt -
jeni
félisten
Annak ellenére,hogy ez egy Nokia imázs rombolás,de szerintem ez a készülék mint nem okostelefonként használva teljesen rendben van.A gyártó nem is annak szánta ellenfeléül,más rétegnek szól ez a mobil.
Azt már lehetne vitatni ,taglalni,hogy mint üzleti telefonként mint anno az ikonikus Nokia 6310 ez az új 3210 a HMD által mennyire válna be?
Azt gondolom van egy réteg akinek nem kell GPS se és internet sem a mobiljára mindennapos használatra. nem csak az idősekről vannak szó. Üzletkötők,ügyvédek,jogászok,orvosok,stb....
Természetesen újra gondolva voltak jobb ,szebben kinéző Nokia telcsik. Azokat kellene újra gyártanti modernebb formájában. Talán ezekbe tehetnének jobb kamerákat,ha már net része kilőve de akkor legalább minőségi fotók miatt lehessen napi használatra használni. -
spect80
senior tag
válasz
tha_answer #2 üzenetére
Ha ezt sikerült kihozni egy 3210-ből, akkor az e52vel szerinted mit művelnének?
-
joey04
titán
Túl öreg vagyok én már ahhoz, hogy egy 25 év távlatából feltámasztott klasszikus telefont csak önmagában ítéljek meg.
Kurva élet, én is túl öreg vagyok akkor.
Ez meg egy szar.
-
Köszi tesztet, kutya sétáltatós rész tetszet (külön ).
Telefon színe szép , de itt ennyi is ami pozitívum . -
Sirandrish
legenda
Hogy lehet hogy az egykor (még mai szemmel is) szép telefonokat, újrakiadva nem tudják NEM undorítóra megcsinálni?
-
Fitzgerald
veterán
Ja, design kapcsán legalább közelíteni kellett volna az eredetihez, ha már annak nevét viseli.
Az E52 az egyik legszebb telefon ami valaha készült, annak idején akartam is venni, de közben beköszöntött az Android-őrület, úgyhogy sosem vettem. Sokat window shopperkedtem anno Media Marktban, alaposan megfogdostam-megnyomkodtam több alkalommal is, nagy volt a kísértés.
-
Solten
őstag
Es ez miert 3210? Kicsit se hasonlit az eredetire. Ez a nyomorult HMD nem tudna mar vegre csodbe menni?
-
Norb0
tag
Már az új 3310 megjelenésekor el kellett volna készíteni a "Nem ajánlott" plecsnit
Azért mégiscsak van valami fejlődés, mert anno a Nokiák zöld képeket lőttek, most lilát
Ennél egy K550i ezerszer jobb fotókat lő 20 évvel ezelőttről. Bár az is igaz, hogy az még akkoriban is 300€ volt -
Fancy-boy
addikt
válasz
tha_answer #2 üzenetére
Hidd el, jól keresnek ezekkel az egyszerű biliműanyag telókkal. Afrika, India, stb... jól fogy.
Különben nem csinálnák.Az E52 amúgy meg egy hibás széria volt.
Mindenféle probléma volt vele. Persze nem mindegyikkel, de emlékszem, hogy az nem volt egy megbízható típus. Főleg az E51-hez képest. -
Dr. Akula
félisten
"a jószág majdnem elköhög egy hetet, mire a töltőt igényli"
Ezt visszahozhatnák úgy általánosságban. Ha máshogy nem, nagyobb aksival. Ettől mobil a mobil, nem attól hogy 2 óra után "kinek van kábele?".
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Ez a mondat tetszett a legjobban:
Videózni QVGA-ban lehet, de legalább fektetett módban, ám ezt sem érdemes erőltetni, ma már egy belépő szintű kaputelefon is magasabb színvonalat képvisel. -
cami][us
senior tag
válasz
tha_answer #2 üzenetére
Sok sikert a licenszeléshez, ráadásul mivel a szimpijános abandonware, így csomó funkciót kukázni kéne, hogy valamelyest biztonságos maradjon. Akkor meg azért menne a sírás, meg az ára miatt.
Inkább ezt a rendszert kéne úgy kalapálni, hogy könnyebb legyen használni a meglévő funkciókat, a bloat pedig mehet a kukába.
-
wolfman
veterán
válasz
tha_answer #2 üzenetére
Eskü van annak valami célja minden gyártónál, hogy ezekből a hagyományos telefonokból nem csinálnak értelmesebbet. Sztem első ízben félnek, hogy ha sikerülne egy jobb, az idősebbek azonnal rácuppannának és nem kellene nekik okosteló. Másodsorban meg fogalmam sincs.
De az, hogy már több tíz éve sorra fossák az értelmetlenül ku..aosotba telefonokat, amiknek abszolúte semmi értelme nincs, az épp ésszel felfoghatatlan hátsó szándék nélkül minek éri meg megtervezni és legyártani!?????
U.I.: Hogy én mennyire imádtam az E72-esemet!!!!!
-
válasz
tha_answer #2 üzenetére
pont ez jutott eszembe, hogy mikor jönnek a symbian re-loadok vajon?
-
tha_answer
őstag
komolyan ha csak az e52 gyartasat folytatjak es csak gyartjak tovabb ugyanugy "butatelefonkent" ertsd semmilyen support azzal is tobbet kerestek volna idaig mint az osszes ilyen szarral.
itt mnki hulye?
-
Vtwo
senior tag
Hullagyalázás újratöltve.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A HMD ismét elővett egy klasszikust, hogy újra kiadják. De ismét csalódás lesz azoknak, akik az eredeti modellt is használták. És lehet, hogy másoknak is.
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest