Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• RAMb0

tag

válasz Alusky #28 üzenetére

Ehhez még ennyi sem kell. Én évek óta vagyok telepített F@sbook nélkül, a Messenger (a hardcore social media felületek közül) van csak rajta (iPhone 8 óta, s most egy iPhone 13 Minim van, s azért alma, mert valóban csak működik, amire szánom, Droid esetén flagship készüléknél is tapasztaltam zavaró kellemetlenségeket), de annál is tudatosan tartom magam, hogy nem reagálok azonnal (sok üzenetem nincs rajta, mert nem ezeken a felületeken élem az életem amúgy, tényleg csak alapvető kapcsolattartásra (nagyon közeli barátok, egyéb családtagok) használom, ha nincs más), SMS/iMessage-n meg csak a testvéremmel és a feleségemmel tartom a kapcsolatot, meg az MFA értesítéseket kapom a megfelelő felületekről. Hozzáállás kérdése az egész. A mobilon böngészőben él a F@sbook session, de heti 1-2 alkalommal nézek csak rá, a hírportálokat meg amúgy is napjában szó szerint csak átfutom, a LinkedIn nem annyira triggerelő, mint más, Instagram-ról meg haszontalanság okán évek óta töröltem magam.

Kis emberi oldalról érkező tudatosság és hozzáállás kell, nem buta telefon, ahhoz, hogy az ember megfelelően kezelni tudja a digitális életét.

Ja, meg nem kell mindent azonnal és rögtön feltenni, mert "akkor nem történt meg", hanem csak megélni a dolgokat, az élményeket. (felteszed te... a haver, a haver haverja, a haver haverjának barátnője ugyanazt... semmivel sem leszel különlegesebb/teszel többet a világért, stb.) Attól, hogy felpakolom, nem leszek több semmivel, s nem fogok legalább ráfeszülni, hogy "úristen, most lemaradtam/kimaradtam, FOMO van jesszus"...
    A céges telefonok a másik fele, zizeg, csipog, sípol a levelező, a naptár, a Teams, a minden, sokszor akkor is, ha nem figyelnék oda a beállításokra, hogy mikor jelezzen, mikor valóban fontos a megkeresés.

Informatikusként (információ biztonsággal foglalkozva) mondom, hogy durván átfordult a világ, hogy ilyen ipari hulladékok kellhetnek a digitális detoxhoz, és/vagy ahhoz, hogy valaki nosztalgia faktort érezzen, no meg a "Z generáció poén faktorának" kielégítésére. Full pazarlás, gondolkodni kellene az embereknek inkább. Használjuk az eszünket inkább.
    Évek óta gondolkodok egy 3310-es beszerzésén, csak megfelelő akkumulátor és állapot híján nem találtam még meg az igazit. :(

Új hozzászólás Aktív témák