- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
válasz
mike1334 #10937 üzenetére
Egyébként olcsóbb, mint a PS4:
Switch - 25000JPY
PS4 slim 500 - 35-40000JPY
PS4 Pro - 48500JPYNem véletlenül tarol odakint és nem véletlen kellene a Nintendonak már csak a hazai kiadók nyakára ülnie, hogy ugyanmár.
Bár az ÁFA csak 8% (fentiekben nincs benne), útlevéllel duty free
-
Fizikai vs. digitális: nagy büdös francokat olcsóbb a digitális, mint a fizikai a többi gyártónál. Külföldön minden nyitóár ugyan annyi (60-70&/€) boltban és digitálisan is, az már más kérdés, hogy az utóbbit könnyenb akciózni. Idehaza meg a lemezes olcsóbb sokszor, mert ott még élhet egyedi árképzés régiósan, míg digitálisan nem.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
mike1334 #10933 üzenetére
ez csak azért van, mert hozzáárazzák a digitálist, hogy ne öljék meg a fizikai forgalmazást. amúgy többek között ez a rákfenéje az egésznek. a piac igényli a kártyás játékokat több okból is, de nem lehet egy sima SD kártyára rárakni, mert akkor pillanatok alatt megtöri valaki és jön a warez, a speckó kártya gyártása drága, így a játékok is azok lesznek és ezért a digitális verzió is.
-
djozsi
senior tag
válasz
mike1334 #10876 üzenetére
Pontosan. Folyamatos a tervezés, agyalás a következő konzolokon, pláne a Nintendonál, ahol azért általában valami kreatívval állnak elő. És akkor még figyelembe se vettük, hogy tuti jó-e a fordítás, félrefordításokból elég nagy bakik szokta adódni.
Egyébként nyilván nem akarok összeesküvés-elméletet gyártani, de egy ideje állandóan ilyen híreket látok felkapva: jön az új switch revízió, a nintendo már a következő konzolon dolgozik, jön a switch xl, satöbbi. Mintha a sok Switch doomsayer beletörődött volna abba, hogy oké, a Switch sikeres lett és akkor most azzal próbálják kikezdeni, hogy oké, sikeres, de MÁR nem éri meg megvenni, mert hamarosan jön valami más.
-
djozsi
senior tag
válasz
mike1334 #10836 üzenetére
A fejlesztők most a második rész PS4 és XBO portján dolgoznak épp. Egy nem túl nagy, kickstarterből működő stúdióról van szó. Annyit mondtak már, hogy szeretnék kiadni Switchre is és mindenképp meg fogják vizsgálni a lehetőségét gondolom a most készülő portolási munka után, amivel őszre lesznek kész.
-
-
djozsi
senior tag
válasz
mike1334 #10741 üzenetére
Ni No Kuni Havok engine-el készült, ami már támogatja a Switchet, szóval nem elképzelhetetlen, de én se jósolnék rá sok esélyt.
Viszont a Level 5 (Ni no Kuni és sok más franchise fejlesztője) CEO épp a minap jelentette be, hogy mostantól minden jelentősebb címük érkezni fog Switchre.
Érdekes ez a régebbi játék portolásosdi is amúgy. Egyrészt van egy viszonylag hangos réteg, akik várnak bizonyos portokat a gépre, örülnének bizonyos játékoknak handheld formában, másrészt pedig van egy ugyancsak viszonylag hangos réteg, akik ezeket a portokat lényegileg játékszámba se veszik.
Mondjuk amíg azt látjuk, hogy a gép egyik (ha nem a) legjobban fogyó címe egy ilyen port, addig a számok mindenképp a portok létjogosultságát igazolják. De azért azzal egyetértek, hogy egy picit foghatna vékonyabban a portok árcéduláin az a bizonyos toll. Épp most néztem, hogy a Donkey Kong Switch port drágább lesz, mint a Wii U verzió volt launchkor és nem is lesz benne igazán új kontent (easy mode majmot leszámítva). Már az azonos árnál is rezeg a léc, ha nem tesznek hozzá valami új tartalmat is, de az, hogy drágább már tényleg túlzás.
-
johnny23
tag
válasz
mike1334 #10729 üzenetére
..na jah, nekem pl. idén Xbox-ra talàn a Forza Horizon4 (ha kijön), ami úgy igazán érdekelne. Valahogy úgy érzem az asztali konzolokon a vàrva-vàrt AAA címek elmentek a "kaptafa" kategóriàba és hiànyzik az "innovàció", talàn majd a köv. generàció alkalmàval (2019/2020?)
-
válasz
mike1334 #10674 üzenetére
Én se javaslom a "Switch only" felállást. Nem tudom mennyi időd van játszani persze, de én ha végig akarnám játszani a PS4 játékaimat, gyakorlatilag soha nem sikerülne, hiszen minden hónapban jönnek ingyen játékok is. Ezzel együtt a 3 gyerek sem magyarázza a nálunk található konzol/kézikonzol mennyiséget. Naaaaaagyon megértő a feleségem, különösen ha Legokat is beszámítjuk.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
mike1334 #10674 üzenetére
Csak szólok, hogy csak magaddal fogsz kitolni, ha önálló platformként akarsz egy Switchet tartani. Igen, vannak és lesznek rá nagyon jó exkluzívok, igen, kb. minden érdemleges indie cím megjelent/meg fog jelenni, de multiplatformok nagyon lassan szivárognak... egyedül a Bethesda tolja ki megkésve, de lelkesen a játékait. Csak tudnám miért nem jönnek, mert nagyon sok Switch ment el, egy év alatt 15 millió, tehát piac az van.
Amiket én várnék idén, mert megoldható lenne:
- Tropico 6
- Vampyr
- Darksiders 3
- The Crew 2
- Kingdom Hearts 3
- System Shock
- Valkyria Chronicles 4Bilibe lóg a kezem:
- Fortnite
- Battlefield V
- Monster Hunter World
- Call of Duty Black Ops IIII
- RDR 2 -
Madoc
veterán
-
Mister_X
nagyúr
válasz
mike1334 #10657 üzenetére
Nekem szokott lenni egy párna a lapockám alatt, nem csak a fejem alatt, ha ágyban játszok. Olyat is megcsináltam már, hogy kipattintottam a pecket hátulról és leszedtem a joyconokat és úgy toltam
Buszon amúgy nem jó Zeldázni, mert egy örökkévalóság egy shrine-t megcsinálni vele, ahol használni kell magnesist, stasist - messzire, időzítve, mert szegénykém a busz minden mozdulatát érzékeli.
-
Petreszku
senior tag
válasz
mike1334 #10641 üzenetére
Én inkább kézben használom. Igaz eddig olyan játékokkal játszottam, játszom amihez így is tökéletes. The Mummy Demastered, Wonder Boy: The Dragon's Trap, Castle of Heart és az új Kirby. Egy Doom vagy Mario lehet, hogy tv-re kötve jobb lesz, bár én kézi konzolnak vettem.
-
ooooobi
senior tag
válasz
Szerintem 90% handeld, asszonyka nem egy nagy gamer csak ritkán ülünk le közösen játszani vele. Egy játékom van amit csak tv-n játszunk az a just dance, meg ha közösen cartozunk. Nehéznek még sose éreztem, viszont elég nagy kezem van, a jobb oldali joyt ha a hüvelykujjam hegyével kezelem viszonylag hamar meg tud fájdulni valahogy túl közel van, ezen biztos segítene egy ilyen rácuppantható izé ami oldalra szélesebbé teszi a konzolt, már itt is linkelték sokan, csak ha olyat beszerzek akkor meg a mostani tokjába nem fog beférni. llletve fekve ágyban el tud kezdeni zsibbadni az alkarom, de ez lehet csak nálam van így biztos rossz ponton nyomódik a könyököm vagy valami, ülve nincs ilyen.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Én 80-90%-ban handheldként használom, nem zavaró a súlya, bár nagyrészt asztalon pihentetem a kezem mikor játszom vele, de simán tartani se gáz órákon át. (ha nehéznek érzi valaki, akkor picit gyúrni kell az erőnlétre
)
Az oka meg hogy nincs tv melóhelyen, és néha több órás üresjáratok vannak. Valamivel el kell ütni az időt.+ mivel 2 hónapja született a lányom, itthon már nem tudok leülni a gép elé. Ezért is vettem direkt switchet ps4 helyett. 95 óta pc-n játszom elsődlegesen. Mondjuk néha kinyílik a bicska a zsebemben mikor meglátom a játék árakat, de hát ez van. Játszani kell! -
djozsi
senior tag
válasz
mike1334 #10500 üzenetére
Egy picit átpörgetve a magyar webshopokat ellenpéldát is találni:
WWE 2K18
PS4, XBO 17900
Switch 12500FIFA18
PS4, XBO 17000
Switch 16000NBA 2K18
PS4 17500
Switch 17000De például tudom, hogy az LA Noire-nál háborgás is volt belőle, hogy drágább a Switch verzió dobozosan és ez látszik is:
PS4, XBO 11900
Switch 14500Szóval összességében kijelenthető, hogy alapvetően nincs tendenciális eltérés, de ha egy régi játékot portolnak annak azért általában jobban elkérik az árát újdonságként, mint amennyiért a többi platformon régi játékként beszerezhető.
-
djozsi
senior tag
válasz
mike1334 #10493 üzenetére
Nem a Nintendo dönti el a third party árakat. A gyártási költséges érvelés pedig legfeljebb részben helytálló. Valóban bizonyos méret felett költségesebb a Switch cartridge, mint egy bluray, ugyanakkor a játékok többségénél nem magasabb az ár, ami néha azzal jár, hogy a játék egy részét le kell tölteni, hogy kisebb kártyára ráférjen.
Konkrétan a Skyrim esetén egyszerűen arról van szó, hogy ezen a platformon új a játék, ezért a Bethesdánál szerettek volna sokat elkérni érte. Mint ahogy új játékként a többi platformon is drágább volt annakidején.
Azok a játékok, amik egyszerre jelennek meg több platformon általában azonos áron jelennek meg.
Leárazások folyamatosan vannak, most is nagyjából 20-30 akciós játék van, 10-70%os kedvezmény. First party játékot viszont még nem láttam akciózva. -
fogtunder
nagyúr
válasz
mike1334 #10452 üzenetére
Na az itthoni helyzetből indulj ki, a fő piacokon nem warezolnak amúgy sem annyit az emberek, pont nem érdekli őket az a pár 10$. Mi itt Hungarisztánban fing vagyunk a tornádóban.
A Wii sikeres volt így is, a Wii U meg nem ezért bukott. De az X360 se volt nagy bukta, pedig pár hónap alatt feltörték.
-
djozsi
senior tag
válasz
mike1334 #10414 üzenetére
A Switch nagyon jól megfér egy másik platform mellett, mindkét platformra megveszed a saját exkluzívjait, azon felül pedig erre veszed az indie-ket vagy amit szeretnél handheldben játszani, arra pedig a mainstream AAA játékokat. Aztán persze kialakul, hogy mire van igény. Magam részéről például én se hittem volna, hogy ez lesz, de amióta van Switch a PS4 szinte csak porosodik, de ez tényleg nagyon egyénfüggő. A lényeg, hogy a Switch bármilyen más platformmal párosítva simán megfér egymás mellett.
-
adalbert1
veterán
válasz
mike1334 #10354 üzenetére
Szerintem sima wii-t már ne vegyél, hacsak nincs valami olyan játék rá, amit nagyon szeretnél kipróbálni (igaz, használtam tizenpárezerért már kapsz, szóval nagyot nem bukhatsz rajta). Ami szerintem érdekes lehet a Switch mellett, az a 2DS/3DS - mivel lejátsszák a DS játékokat is, így hatalmas katalógus van rájuk, nekem óriási backlogom van erre a gépre (is
). 3DS XL-t már lehet szerintem használtan kapni 20k körül, játékok között is van olyan, ami a 4-5k-s kategória, ajánlott játékok: New Super Mario Bros 1-2, Super Mario 3D Land, Zeldák (ha alapból tetszenek), Donkey Kong, Mario and Luigi Rpg-k, GTA Chinatown Wars, Contra 4, van pár JRPG is (ha az a téma mozgat), illetve réteg cuccok is bőven.
A Wii U-t azért nem javasolnám, mert szinte minden érdekesebb játékot portoltak/portolnak Switchre is (Donkey Kong, Mario Kart, Captain Toad, Bayonetta 1-2), esetleg ha nagyon jó áron belefutsz használtan egybe, akkor érdemes megfontolni.
Tehát, ha a legújabb Nintendo címek érdekelnek, akkor én egyértelműen a Switchet javasolnám, ha esetleg nem akarsz egyelőre ennyit költeni, akkor a 3DS-en ki lehet próbálni jópár minőségi Nintendo gépre készült játékot, persze arra azért készülj fel, hogy grafikában a Switchhez képest elmarad a gép. -
fogtunder
nagyúr
-
boost
veterán
-
petymek
senior tag
válasz
mike1334 #9422 üzenetére
Eredeti akkut, meg sok gyári alkatrészt, tudsz rendelni külföldről. Töltőt is, töredékéért az ithhoni árnak.
Folyamatosan voltak a gépre tavaly akciók. Vásárlással érdemes várni egy kedvezményes multi kínálatra. Novemberben volt utoljára. Tavasszal szokott lenni a Mediaban mindenre kiterjedő akció.
Európában közel sem akkora "durranás" mint Japánban. Rengeteg első szériás gép is van még a polcokon.
-
Adam_Shepard
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Playstation5 (PS5) DualSense V2 Sterling Silver
- Nintendo Switch Oled okosított (CFW), kiegészítőkkel
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest