Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
Az ilyen dolgok hiába alapnak tűnnek, az a baj, hogy nagyon periférián kívül esnek az opr által leírt okok miatt.
Amúgy a Gears of War első része baromi jó példa sok szempontból, csak az emberek mára már elfelejtették kicsit, hogy az Epic visszaküldött vele mindenkit az iskolapadba.
A fedezékrendszerrel jött egy mai napig jónak mondható AI nem csak a hostile de friendly NPC-knél is, nem mindenhatóak, nem végzik el a játékos helyett a munkát, de nem is feleslegesek, elképesztő sok meló van benne, hogy meglegyen ez a balansz. Az AI része volte volt egy akkoriban egészen egyedülálló callout rendszer is, ami ma már tök alapnak tűnik, az NPC-k nem csak kommentálnak, de segítenek is verbálisan, akkor ez elég nagy újdonság volt. Fun fact: a locustok is ugyanígy használják, szóval egy idő után felismerhető a brummogásukból, hogy most épp mit fog csinálni a hostile AI.
Aztán az Unreal akkor modernnek számító fizikája miatt megoldották a spawn problémákat egy földhözragadtabb játékban is. Gears előtt ugye az volt az alap, hogy vagy statikusan egy adott ponton spawnoltak, ami hamar kiismerhetővé tette a pályákat, vagy a semmiből materializálódott/teleportált az ellenfél a Doom mintájára, vagy a Halo óta mindenféle dropshipek is dobálhatták őket. Az Epicnél meg inkább csináltak egy robbanás szimulációt, ami után lett egy gödör, amiből kibújtak az ellenfelek, amit a játékos berobbanthatott, így plusz feladatot és interakciót adva a játékosnak. Ha épp nem volt nálad gránát, akkor szarügy.
De ami a legfontosabb, hogy UI nélkül játszható lett volna a játék. A Halo óta alapnak számító pár fegyveres rendszert használták, ami itt három + egy gránát, és mind látszik a karakteren, aztán ha szarul van Marcus, akkor megjelenik a logo a képernyő közepén egyre pirosabban (ezen mondjuk lehet vitatkozni, hogy UI elemnek számít-e), meg ha fogy a lőszer a tárból akkor elkezd kattogni a fegyver, az aktív töltés működését is jól felismerhető hanghatások és animációk kísérik, többek közt Marcus káromkodása, ha elrontod.
Ehhez jött egy pár gombos kontroller séma, egy minden téren kiemelkedő fizika és az, hogy egyik fegyver sem használt hitscant hanem projectile alapú volt minden találat. Máig mindenki azzal jön, hogy a Halo 1-2 mekkora kihatással volt nemcsak az Xbox számára anno, de az egész játékiparra, hát őszintén szólva a Gears of Wart legalább ennyire fontos mérföldkőnek érzem, már csak azért is, mert talán ez volt az első cinematic játék, aminél nem folyt ki a szemed az ingame átvezetőktől. -
Bad Pritt
félisten
Az Elden Ringbe inkább ne menjünk bele pls, egy tök egyszerű journal nincs a játékkban.
Ott voltam launchkor a topikban, azt a szenvedést, amit a PC játékosok átéltek az istentelen szutyok bill+egér irányítás miatt senkinek nem kívánom. Nem mellesleg az Elden Ring is a wikit megnyitva könnyű, amint a játék alapján akarnál haladni jöhet a bénázás meg tanácstalan kóválygás.
Persze, vannak lehetőségek szinte minden játékban, de pl. mai napig nem alap, hogy kontrolleres irányításnál te állítod be a gombokat, állítod a joystickek érzékenységét, kapcsolgathatod az aim assistot, stb. Sokszor vannak presetek, amik néha csak tükörképei egymásnak és ennyi.
Rengeteg játékban nem lehet állítgatni a feliratokat, legyen, ne legyen, mekkora legyen, háttérrel vagy anélkül. Van egy siket ismerősöm, játszogat, de pl. tök sokszor probléma számára, hogy nem tudja ki beszél, mert csak a kimondott szöveget feliratozzák, de nincs előtte név. Halo Infinite például egy egyszerű, de nagyszerű ötlettel a nevek mellett színekkel jelzi a különböző karaktereket, hamar rááll az ember szeme ki beszél a zöld, a kék vagy a piros szöveg alapján.
Sok játékban nem elérhető utólag akár egy menü formájában a tutorial. Legrosszabb, mikor az első fél órában rád ömleszt sok infót, aztán valami közülük csak a 10. órában lesz releváns, de nem emlékszel már, mi is a lényege és legrosszabb esetben nem is mutatja meg újra.
Legyen egyszerű, könnyen kezelhető menü. Szerintem mind tudunk modern példákat, mikor ez nem jött össze.
Szóval igen, vannak pozitív példák, vannak kiadók, amiknél már alapvető, hogy minél több lehetőséget adjanak a játékos számára a testreszabáshoz (Sony és MS mellett a Ubisoft jut még eszembe), de rengeteg játék jut eszembe az elmúlt évekből, amiknél még én is problémáztam kicsit, pedig látok, hallok és kontrollert is használok gond nélkül.
-
opr
nagyúr
Az van, hogy mario-t mar nem kell csinaljanak. Gyakorlatilag keszen van. Mar csak elni kellene a lehetoseggel. Nem olyan nehez az, ugyanaz a csapat mar lehozott zsenialis, teljes aru Astro AAA jatekot PSVR-ra. Az is abszolut top3-ban volt a VR jatekok kozott. Szoval a fejleszteshez a kepesseg megvan, a csapat megvan, a finanszirozas megvan, a kreativ processek megvannak. Minden megvan.
A maradekhoz osszesen annyi kene, hogy megkapjak az megrendelest AAA Astro jatekokra, aztan mogejuk legyen rakva a megfelelo marketinggepezet, ami raadasul Astro-t, mint olyat felemeli a PS kabalaja szintre. Nem olyan rohadt nehez dolog ez, plane nem egy ilyen sulyu cegnek.Live service lovolde az mas kerdes. Az elso az biztos, hogy olyan, mint a jo szex (nyogvenyelos). Valoszinu sokaig is tartana megcsinalni az elso fecsket, ha most allnak neki, talan generacio vegere keszen van. De ott se a live service a nehez kerdes, ahhoz megvan mindenuk, hanem az, hogy egy olyan szinten jo lovoldet csinaljanak, ami akkorat megy, hogy kiuti a nyeregbol a CoD-ot, es ezt folyamatosan update-eljek erdemleges contentekkel, illetve par evente jojjon ki uj resz. Ez az utobbi az, ami tenyleg rohadt nehez. Ez se megugorhatatlan, de nehez. Plane management szempontbol, mert annyi penzt/eroforrsat kell ra lekotni, hogy sokat, es tenyleg csak akkor terul meg, ha nagyon jol sikerul. Ezert nem megy senki a CoD ellen. Mert hatalmas kockazat, es ha nem jon be, abba bele tud roppanni egy ceg. Ok, egy SONY valszeg tulelne, de evekig ereznek a hatasait Ok is. Batornak kell lenni egy ilyen lepeshez, Jimbo meg minden, csak nem bator es kockazatkereso.
-
ρσгτσ
addikt
Jelenleg a nyugat, de még az a régió is életképtelen Kína és Tajvan nélkül. Eleve a két ország közötti kereskedelem a feszültség ellenére is jelentős.
Komolyabb szankciók, vagy akár háborús konfliktus esetén úgy fossa össze magát a világgazdaság, hogy legalább 50 évet megyünk vissza az időben.
"Egyre jobban figyelnek milyen know-how-ot visznek ki."
Minimális szinten. Mert sem kapacitásban, sem nyersanyagban, sem anyagilag, sem pedig munkaerőben nem képesek alternatívát nyújtani a világ vezető cégeinek (SEM).
-
Bad Pritt
félisten
Az úgy nem igaz, hogy nincsenek szankciók, már többször beleszólt a Tencent működésébe a kínai állam.
Csak az Embracer egy apró cégcsoport a Tencent mellett és ha jól tudom semmi másba nem fektetnek, csak a videojátékiparba, nem egy liga a kettő. Ettől függetlenül lehet jó befektetés az is. -
NyMRooD
őstag
Kinézetre lehet, hogy nem érthető a sok eladás, de minden játékukban rengeteg kreativitás van ami pl egy AC, COD sorozatról nem mondható el, ott kb semmi új nincs részről-részre, ugyan azt kapod max olyan játékelemekkel bővül ami más hasonszőrű játékokban már ott van (nem azt mondom, hogy ezért rosszak, én pl az AC játékokat nagyon szeretem és a COD-ok egy jelentős részét is).
-
.LnB
titán
Semmiképp nem a multiplatform játékok miatt sikeres a Nintendo. Nem exkluzívot akartál írni?
A generáció váltás leginkább a Playstation 5 játékoknál látszik. Ott van egy két szebb játék. A Microsoft-nál is ott lenne a Flight Simulator, de technikai oldalról nagyon sok a baj(om) vele. Nálam összeomlik állandóan, rengeteg időt tölt. Repülés közbe belátni a pálya alá, nem töltődnek be sokszor az épületek stb stb. A Forza Horizon 5 szép, de annyival nem szebb a 4. résznél. -
Wesder
titán
Microsoftnàl is meglenne a "skill", csak nincs rà idejük.
Ez a 77 milliàrd amit most ellocsolnak igazàból csak time saver.
Tisztàn làtszik egyèbkènt hogy a Sony ebben a generàcióban màr arra készült hogy ez legyen az utolsó Xbox, csak nem szàmoltak vele hogy a MS még maradna. Rengeteg timed jàtékuk volt màr az elsô két évben és sokkal agresszívabban zàrnak le contentet a Microsoft elöl + ahol lehet érvényesítik piacvezetô erejüket. -
Bad Pritt
félisten
Na, meg is magyaráztad, a Nintendo miért nem tarolt le semmit, eladnak sok eszközt, sok exkluzívot és ott vannak, mint az Activision a Candy Crush-sal meg a tetszhalott Blizzarddal.
Az egy elég látványos tendencia , ahogy a szolgáltatások lesznek egyre fontosabbak a fizetős multitól kezdve a többszinten Game Pass meg PS Plus előfizetéseken át a gaas-ként működő játékokig, a Nintendo le van maradva kb. egy évtizeddel a piacvezetők mögött ilyen tekintetben. -
Bad Pritt
félisten
Nintendo semmit nem tarol, a top 10 végén kullog a tavalyi és tavalyelőtti bevétel charton. Nem az eladott eszközökből és first party játékokból van pénze a cégeknek és nem az exkluzívok határozzák meg a piacot már most sem, nemhogy a közeljövőben.
Tudom, hogy a nyolcadik generációig a konzolok negyven éves történetét ez a gondolkodás határozta meg, de megváltozott a piac. Ez nem azt jelenti, hogy ne férne meg egymás mellett egy szolgáltatásokban gondolkozó meg egy tradicionális konzol+exkluzív játékokkal jelen lévő szereplő a piacon, csak az elég l játszik, hogy a legnagyobb cégeknek miből is van bevételük.
Elég egyértelműen látszik abból, ahogy a Sony meg Microsoft formálja a piacot jelenleg, hogy az exkluzív játékok ideje lejárt. Ugyanezért nem lesz soha platformhoz kötve egy CoD vagy Destiny. -
Szabi®
addikt
+1
Ez ennyi. Micronál csak a nagy ígérgetések+tétlenség ötvöződik, aztán sehol semmi. Egyszer erre fogják, egyszer arra, de nincs mögöttük tartalom.
Kár érte, mert nagy slunggal indultak, ami mára bőven elapadt, sztem 2 év és teljesen stagnál majd a box. Pedig most megmutathatnák ... Bethesda, Activison ...Az összes konzolgyártónak egy nagy szerencséje van, hogy az Apple még nem gyárt konzolt.
Mert ott van vásárló erő, és az a tábor a 3 jelenlegi konzolgyártó méretét kitenné ... -
ProEvoFan
nagyúr
Továbbra is azt gondolom, hogy az Activision/Blizzard az MS kezében lesz, az nagyon komoly veszélyt jelent a Playstationre.
Senkinek se legyenek kétségei, hogy kb sz összes játékuk Xbox/PC exkluzív lesz.Csak idő kérdése.
Tudom, itt sokan ezzel nem értenek egyet.Az más kérdés, hogy pl a jelenlegi helyzetben az áremelések szerintem nem fogják befolyásolni a Playstation sikerét. Fórumokat olvasva kicsit nevetséges, hogy pl az oled tévések kiakadnak az 50 euró/dollár áremelésen...
-
ρσгτσ
addikt
Koca gamer -nek, visszatérő vagy új konzol játékosoknak is megéri, mert nekik nincs nagy játék állományuk. Így van választék.
Szerk.:
A héten mondjuk csak PS -t kapcsoltam be. Igaz, csak 2 alkalommal, de akkor a 90% -ban a Ghost of Tsushima ment. Amit egyébként nem biztos hogy megvettem volna. -
opr
nagyúr
Hmmmm, ebben is van logika. Mondjuk szerintem a dolog vége továbbra is az, hogy x év múlva meglátjuk, milyen hatása volt, csak most bonyolítva lett a dolog azzal, hogy igazából a mostani helyzetből még erősen hunyorítva tippelni se lehet, mert beetetés megy minden oldalon, ami erősen piactorzító hatású (ami nagyon jó észrevétel, thx!), szóval... Konklúzió: Ehhhh, franc tudja.
Minden egyéb mellett abban mondjuk nagyon igazad van, hogy nem csak a AAA játékokat kell nézni, minden másnak meg isten adta ajándék minden ilyen csomagos streaming cucc, mert így fogsz játszani olyan játékokkal is, amiket amúgy soha nem próbálnál ki.
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Sok multis pálya day1 gamepass."
COD-okban már jó ideje free minden új pálya, szóval ezt nem tartom esélyesnek. Az más kérdés, hogy lesznek-e konzol exkluzív csomagok, mert PS esetében előfordultak ilyenek. Az más kérdés, hogy ezt bárki behúzhatta ismerőssel, mert ugye cross-progression van már évek óta, így a PS-es cuccokat is használhatjuk már pl Xbox-okon is.
Ami kérdés az a Game Pass megjelenés, vagy legalább egy early access. A bundle csomagok tematikája az marad ugyanaz szerintem mint előző részekben. Esetleg azt tudom még elképzelni, hogy game pass előfizetők kapnak kedvezményt rájuk. De nyilván ezek csak találgatások.
#5019 ρσгτσ
Warzone II Switch-re, aztán összedőlne a világ is.
-
ρσгτσ
addikt
Én bevallom azt vettem. Bár akkor még nem ennyi volt az ára, mint most. De nekem nagyon sok mindent kellett bepótolni az elmúlt évekből, és van egy-két játék, amit szívesen gyűjtök be fizikai verzióban. Pl. PS oldalon a GT részek is ilyenek.
Viszont tény, hogy a magyar piac kifejezetten árérzékeny, aminek nyilván meg is van az oka. Sokan meg elvből nem vesznek bundle csomagot.
-
ρσгτσ
addikt
Szerintem várható volt a konzol eladások lassulása. Plusz valószínű a következő időszakban csökkenni fog a kereslet a nemzetközi helyzet miatt. Ahogy Virág elvtárs is megmondta anno.
-
kill_switch
senior tag
NG?
Egyébként... Egy jó játékhoz nagyon sok pénz kell. Ha több jó játékot akarsz, akkor ahhoz még több nagyon sok pénz kell. És bár felháborító, de ki gondolná, hogy egy cég még profitot is akar termelni és nem nullszaldóval akarnak zárni egy évet? Az emberke a remake bejelentésnél is elmondta, hogy az utóbbi évek sikerei miatt (ami gyakorlatilag a last of us-t jelenti), jelenleg akkorára tudták duzzasztani a csapatukat, hogy több játék fejlesztésével tudnak párhuzamosan foglalkozni mint valaha. Ami lehet 2-3 játék, de lehet akár 4-5 is. És ha ez mind a tőlük megszokott minőségű játék lesz, akkor tőlem jöhet a remake remake-je is. Akinek kell megveszi, akinek nem kell, nem veszi. Én megvettem annó PS3-ra, amikor kijött a remaster, akkor PS4-re is, és ha meglesz a PS5, akkor a remake is meg lesz véve. Nem 70-ért, de meg lesz! -
Dr. Venkman
tag
A Sony megjelenésekkel szerintem sincs nagy gond, a Micronak meg nem elsősorban a Covid tett be, hanem a korábbi generáció, meg az akkori vezetés inkompetenciája. A felvásárlások eredménye évek múlva fog megmutatkozni, hiszen nem egy-két év már egy AAA játékot megcsinálni. Ettől függetlenül nem hiszek a Microban, mint játékkészítőben (stúdió menedzselőben) de remélem megcáfolnak. Illetve most elég üresnek tűnik az év, de a február, március brutálisan erős volt, Elden Ring, Horizon, GT7 akár Dying Light (akinek kenyere) ezek óriási címek voltak néhány héten belül. Máskor jobban eloszlanak ezek az évre, most valamiért összetömörödtek.
-
opr
nagyúr
Meg a GT7.
De ez igazabol business as usual, nagyon ritka volt az olyan ev, amikor nem ~1-2 utos ex cim jott, plusz az apro. Szoval lehet mondani, hogy a PS tartja a covid elotti megszokott szintet sajat cimek megjelenese teren.
1,5 ev telt el, ez alatt jott 3 durva, nagy cim, meg ketto kisebb (bar a Demons Souls gyakorlatilag nullarol lett ujracsinalva, az minden, csak nem kisebb projekt, de ok, tekintsuk most annak) es iden azert lesz meg egy God of War Ragnarok, meg szerintem valoszinuleg egy PSVR2 megjelenes, azt se fogjak AAA debut cim nelkul utjara engedni (nekem ilyen teren nagyon nedvesedne a bugyim egy uj Astro + egy VR Horizon indulo kombotol, remeljuk bejon, utobbirol mintha valami video is lett volna mar). -
ImACeltic
őstag
Mért "pazaroljanak" el teljesítményt egy olyan dologra amit sok fejlesztő már megoldott olyan jól, hogy alig látni a natív 4K és a különböző megoldások közötti különbséget? Ha jön PS5 Pro, akkor annak a plusz teljesítményét szerintem a ray tracing-re és a magasabb FPS számra fogják használni.
-
NyMRooD
őstag
Nem kell a mobilgaminghez mérni és nem tört be oda a Nintendo, a mobilgaming azért megy nagyot pont mert nem kell semmilyen külön hardvert magaddal cipelned, hanem ott a mobil a zsebedben. De ha még oda is mérnénk akkor a Nintendo a kézikonzolaival régebben ott van mint, hogy megjelent a mobilgaming mint fogalom. Szerintem nyugodtan lehet őket a többi konzolgyártóhoz mérni, valamit jobban csinálnak, kedvelhetőbbek, a sok karakter miatt amivel azonosítani tudod a platformot, pedig talán az ő piaci modeljük a legpénzéhesebb.
-
Bad Pritt
félisten
Ahogy Fizzie írja, a Microsoft megteremtette a lehetőséget, most nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem azóta minden saját játékuk egérbill támogatással jön ki, innentől a kiadóktól és fejlesztőktől kell várni a csodát.
Volt más topikban erről szó amúgy, valszeg azért nem történt áttörés, mert nincs akkora piaca konzolon az egérbillnek, mint azt páran szeretnék. -
Bad Pritt
félisten
Ők maguk sem biztos, hogy tudják.
Mondok egy példát, Starcraft. Ismert brand, világszerte népszerű, vannak kapcsolódó könyvek, képregények, táblás játékok, kamulego szettek, mindenféle dolog, viszont jelenleg maga a Starcraft videojátékokkal nincs semmi előrelépés, SCII kifutott és nincs hír új részről. Hogy árazzák be? Árazzák be a jelenlegi értékét, amit pontosan ki tudnak számolni, vagy árazzák be a potenciális értékét, ha lenne egy új, sikeres rész?
A Blizzardnál lenne know how RTS fejlesztéshez, a Microsoftnál van pénz és ki tudná szervezni (Halo Wars 2-t a Creative Assembly, Age of Empires 4-et a Relic rakta össze, ismerve a két céget mindkettő kapkodna egy ilyen lehetőségért), szóval ha látnak benne fantáziát, akkor folytatódhat a sorozat.
Tehát a kérdés az lehetett, hogy ezt a mostani, tetszhalott állapotot éri a Starcraft egy ilyen akvizíciónál, vagy egy nagy múltú, folytatható sikersorozatét? -
Szabi®
addikt
A Nintendo-t soha nem fogják eladni, ennek tradíciós okai vannak, ott maga a cég is nagyon nagy becsben van Japánban, az ország megbecsülését élvezi.
A másik meg az, hogy a Micro a boxxal az életben nem fog akkora profitot termelni, mint a Nintendo. Nem hülyék a Japánok, hogy az aranytojást tojó tyúkjukat eladják. -
opr
nagyúr
Igen, 99%, hogy az Activisiont se adták volna el, ha nem jön ez a folyamatos botrány-halom. Őszintén szólva ebben engem az lep meg legjobban, hogy még így is ilyen sokat ért, én olyan 40mrd körülre tippeltem volna, de csak a cod+wow+star craft miatt. De lehet úgy volt vele az MS, hogy itt a lehetőség, ilyen többet nem lesz, hogy már félig halott, de még rohadt sokat érnek a címek, úgyhogy gyorsan lecsapott rá.
-
zkxdn
őstag
"Ha vége a bányászatnak a PCnek lehet egy újabb aranykor"
Pfff addigra megöregszünk, így h az nvidia is letojja magasról a játékosokat és fossa ki magából az értelmetlen kártyákat + 8GB VRAMmal és + 500USD áron mint kéne egy hamar nem lesz vége.
Várom már azt az időt mikor a PS5/XSX polcon + a PCs kártyák "normálisabb" áron vannak.
-
opr
nagyúr
Microsoft leölte a saját marketing stratégiájával, azért. Gyakorlatilag egy évig már a csapból is az folyt, hogy ha jól akarod érezni magad, kb semmi nem számít, csak a teraflops. Aztán közlik, hogy de amúgy ha annyira nem számít neked, hogy jól érezd magad, van ám ilyen olcsó szar is... Ami amúgy nem olcsóbb, mint a one x, aminek szintén az van a dobozán, hogy tyűdegecierős, tehát jó. (One X-et el is kapkodták amikor megjelent a nextgen, konkrétan nem lehetett kapni - bár ennek természetesen köze van a teljesen agyalágyult nevezéktan stratégiához is.)
Érted, gyakorlatilag 5 évig nonstop ment, hogy az erős xbox a jó xbox, aztán meglepődnek rajta, hogy a kicsi olcsó tesco gazdaságos konzol nem megy. Pedig amúgy a koncepció nekem nagyon tetszene, tervben is volt egy xss itthonra, de így inkább kivárok, látni akarom, mennyire lesz mostohán kezelve szegény.
-
Dr. Venkman
tag
Nem biztos, hogy teljesen bukásnak kell még értékelni az XSS-t, aki early adopterként új konzolt vesz az biztos, hogy a tehetősebb, vagy legalábbis aktívan gamer réteg, akinek fontos, hogy jó minőségben játsszon, esetleg tudjon lemezezni, mert sok játékot vesz. (Utóbbi persze már másodlagos a GP mellett). Szóval az XSS inkább a casual, meg "a gyereknek jó lesz" rétegre van célozva, akik majd mondjuk 250 dolláros áron beugranak rá egy két év múlva. Csak akkorra meg már nagyon kevés lesz az ereje, meg az FHD felbontás, szóval valószínűleg mégis csak el van cseszve a pozicionálása
De legalább visszafogja a generációt.
-
Szabi®
addikt
Jah csak azt a csóróságot ide vetítsd a keleti blokkra ....Nyugaton 50-60 ezerért vesznek egy pulóvert, a másik 30 mellé .... Ahhoz nekik tudod mi egy 25 ezres játék ? Szotyi ...
New Yorkba fizettem az eladónak, hogy rakjon félre a méretemben dsquared2 farmert, úgy szét hordják ... -
Bogyi007
veterán
Van olyan cimbim aki az előző generációban csak Ps4 konzolt vett és premierkor Ps5-re váltott de egy hete lepasszolta a Ps-t és vett egy Series X-et inkább.
Besokalt a Sony árpolitikájától és az eddigi kínálat sem győzte meg igazán.
Kb akkor tervez visszajönni amikor a Spiderman 2 megérkezik majd (hasonlóan tervezek én is Ps5-öt venni)
-
Szabi®
addikt
Én a kilencvenes éveket tartom a legjobbnak a saját szemszögemből. Doom/Quake/Hexen/Heretic/ címeket követte a Tenchu,Turok,Syphon Filter,Time Crisis, Tomb Raider ....
Azt gondolom, hogy azért mindig voltak évek amikor jó játékok jöttek ki, esetleg számbeli eltérés van, ami számomra a "közelmúltban" volt legörömtelibb megjelenések, az 2007 volt. Akkor számomra kánaán volt, Bioshock, Call Of Duty 4, Mass Effect, Halo 3, Elder Scroll Oblivion, Crysis, Portal, Half Life 2 Episode 2, Wolrd in Conflict, Uncharted Drake's Fortune, Gears of War, Unreal Tournament 3, Assassins Creed, Colin Mcrae Dirt, Medal of Honor Airborne...és még hosszasan lehetne sorolni, hogy 2007-ben mennyi klassz játékot kaptunk. -
hombre[EU]
veterán
-
consono
nagyúr
Azért annyira nem rossz az év, ha nem csak az AAA szegmenst nézzük (és ugye érkezik még egy Halo Infinite egy hét múlva). Én pl. évek óta nem játszottam ennyit, mint az elmúlt egy évben. Igaz volt backlogom is rendesen.
Abban viszont szerintem a Sonynak volt igaza, hogy rászánta a pénzt meg az időt a játékaira. A TLoU Part 2 hihetetlen lett egy sima PS4-en is, mondjuk én elfogult vagyok, mert az első rész is az egyik legnagyobb játékos élményem volt lányos apukaként -
Szabi®
addikt
Ez is egy érdekes dolog, a Scorn is már több mint 90% feletti készültséggel volt, ezt még az Ebb Software nyilatkozta majd 2 éve. A microhoz került, és az augusztusi megjelenésből lett november, a novemberiből pedig "2022". El lehetne dönteni, hogy most akkor kiadják, vagy nem. Én megint azt látom, hogy megy az egyhelyben toporgás a micrónál, nem pedig azt, hogy tényleg odatennék magukat. De majd elválik, már több helyen láttam, külföldi fórumokon is, hogy megy a zúgolódás ...
-
Dr. Venkman
tag
-
Dr. Venkman
tag
Ps-en játszok, nincs PC-m, Xboxom (nincs időm sem jelenleg két konzolra), a Cloud szerintem ergya, de érdekel a kb. 2025-ben megjelenő TES VI, úgyhogy szemetek
Viccet félre téve, tényleg sajnálom, ha nem tudok majd vele játszani, de ezt teljesen elfogadom, konzol exkluzív cím lesz, rendben. Én komolyan szeretném ha az xboxnak jó minőségű, vonzó exkluzívjai lennének (tudom, most is van, tudom, számomra még kevés a vásárláshoz). Kell az erős konkurencia, hogy ne szívja le a pénzéhes Sony minden fillérünket egyeduralkodóként a piacon. Egy dolgot viszont nem szeretnék: hogy a Gamepass modell sikeres legyen. Értem, hogy az MS leginkább ebből remél pénzt a jövőben, de rohadtul torzítja a portfóliójukat, GaaS, F2P modellű nagy címek, vagy hónapokig játszható batár RPG-k, amiket nekem, tényleg hónapokig tartana végigjátszani, ha csak azzal is játszanék kizárólag. A múltkor berakott képen is talán egy db, sztoriközpontú, normál játékidejű single játék van a Psychonauts 2, az érdekel is. És értem, hogy az MS exkluzívok mellett ott vannak GP-ben az indie címek, kisebb léptékű dolgok, de mit tegyek, azokból szökőévente hoz lázba valamelyik. Szóval, ha a GP nagy siker lesz és a Sony is inkább ebbe az irányba megy el a fejlesztéseivel, annak nem fogok örülni. De úgy látom, hogy ők is érzik ezt, szerintem nem véletlen, hogy annyira kevés digital gépet gyártanak, hogy a ps5 játékok nem kapnak a storejukban komoly leárazást, szerintem a Sony a lehető legtovább klasszikus konzolgyártóként akarja pozícionálni magát, nagy, blockbuster, AAA exkluzívokkal, ahol a minőségért ráadásul extra felárat kérnek. Ugyanakkor a világ nem ebbe az irányba megy, náluk is folyamatosan nő a digitális kontent értékesítésének aránya, az IAP, meg a DLC bevétel, szóval nem tudom meddig tudják ezt tartani. Most még megosztoznak a piacon és én csak remélni tudom, hogy nem a Microsoft útja a jövő.
-
opr
nagyúr
Cyberpunk az szerintem is kb esélytelen.
Viszont részemről azt pont le is szarom, én pont a régi játékok kedvelője vagyok. Nem tudom, hogy működne a beépített kontrollerekkel valami rts, nálam ezen fog állni vagy bukni a dolog, mert ha működni fog, 99%,hogy beszerzek egyet, aztán végigpörgetem kb az összes régi Westwood címet.
Gép előtt már annyira nem sseretek ülni, de a kanapén vagy nyáron a kertben lazulva egy kis régivágású rts-t nagyon tudnék élvezni, akkor is, ha csak a single kampány megy. -
Szabi®
addikt
""(most jöhetnek a kommentek, hogy ez senkit nem is érdekelt ez a játék ps oldalról és amúgy se jelenik meg soha, meg milyen szemetek) ""
Én ezt pont a zöld oldalon láttam mindig, "- az a moziszerű szar nekünk amúgy sem kéne",
" - megy egy hülye a lányával zombik ellen, nagy szám", de vitaindítónak nem rossz. -
Szabi®
addikt
Nekem a Vice City/ San Andreas küldetései tetszettek a legjobban, azokban mindent szerettem. A 4 már nem volt szimpi,és annak a spin-offjai sem voltak már az igaziak.
Az 5 pedig már tényleg az volt, amit írsz is, ökörködés, ámokfutás stb. Kijátszottam, de a sandbox tombolós része már nekem is jobban bejött, mint maga dramaturgia. -
Szabi®
addikt
""Amúgy a Micro megvehetné az egész SONY-t ha eladó lenne, a Sony meg a Xbox divíziót se tudná megvenni, ami szerinted semmit se ér."""
Amúgy jah, csak "amúgy" én ilyet nem hoztam fel, mert nem jövök egyik cég e-péniszével sem.De ha már felhoztad a micró vagyoni helyzetét, látod, a pénz nem minden ...
-
opr
nagyúr
Gondolom itt PS-t akartál írni? Mármint a játékok miatt tippelem, amiket írtál.
Amúgy igen, PS az muszájkell az exek miatt, magasan annak fájna a legjobban a hiánya, jelenleg az is van. PC úgyis kell az erős, de annyira nem szeretem már a pc gaminget, meg azért simán lehet, hogy az elkövetkező 2-3 évben jönnek játékok, amik már bőven megfekszik a kis 1050ti gyomrát, úgyhogy azért csak kell a box is.
Nintendot viszont úgy érzem, passzolhatom, mert kb a mario cart meg a zelda az, ami ki van hagyva, és fáj. De ennyi. Annyira meg azért nem fáj, hogy most csak ezért kiadjak egy konzolnyi pénzt. -
Szabi®
addikt
Idejük épp lenne rá, nem hinném hogy állami apparátusok kényszerítik a stúdiókat, hogy évről-évre adjanak ki "valamit" kötelezően. Az ubisoft sztem már sok éve új asseteket sem készít, csak rakja egyik játékból a másikba. A far Cry 6 texturái a pálmafákon kívül már mind megtalálhatóak az 5-ben, és a NEw Dawnban....
Ha pedig ez még nem lenne elég, valótlan tartalmú kedvcsinálókat kreálnak, így biztosítva azt, hogy sok szerencsétlen kedvet kapjon hozzá.
Kíváncsi leszek pl. a Halo Infinte-re is, hogy mennyire adja vissza azt az élő flórát/faunát ami látható volt a 2018-as e3 vidibe. -
_drk
addikt
*Új dolog akar lenni.
Egyébként ti mire gondoltok? Egyáltalán lesz még új dolog köv években?
Ez a Ray Tracing nem számít! A VR már mióta itt van, de ez nekem egy örökös alpha teszt, ez még bétának is kevés.
Az hogy a konzolgyártók végre tolják a 60fps-t, akár 120at nagyszerű dolog.
A valós 4k már karnyújtásnyira van, szerintem a 8K-t már leszarják, max valami Dlss vagy bármi de azt ugyse látni, tehát mindenki lefogja...
Én inkább most szoftveresen látok változásokat, kicsit indisedni fog a piac, ezek a több éves fejlesztések max kiadónkent 1-2 játékra lesz jellemző. -
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
Hát, a két konzolon sok játékkal tud játszani, egy VGA-t meg maximum nézegthet, ha mellé nem tesz még ~200k-t gépre
Szerintem amúgy a két konzol helyett egy is bőven elég az újakból, pár hét várakozással mindegyik elérhető már a legtöbbször. Anyagilag jobban megéri a konzolos játék, főleg ha nem nézzük a warezt, mint a PC, ezzel nehéz vitatkozni... -
Szabi®
addikt
Azért jelenleg ami pc-n van jó az vagy azért készülhetett el, mert vannak konzolok, vagy konzolról került pc-re, vagy valami ős rts 14 év utáni folytatása. Persze vannak only pc gémek, takaríthatsz benzinkutat, lehetsz vámos, söprögethetsz vasútállomást stb. stb. bár ezen játékok inkább a trash műfaját képviselik. Már a Witcher 3-at sem csinálták volna meg, a konzolok nélkül. Biztos van pc-n is meghatározó és minőségi játék, de elenyésző. Évekre lebontva, meg ott sem jobb a helyzet. Hacsak nem valaki 2005-óta kizárólag wowozik ...
-
ρσгτσ
addikt
Mondjuk a konzoloknak meg van az az előnye, hogy egy teljes generációt végig lehet vinni az első modellel is. Akár tovább is. Tehát nem csak az a lényeg, hogy most mennyit költesz rá.
Persze ott is lesznek kompromisszumok, de én is például inkább az idővel küzdök, mint a pénzzel. Azért nem veszek például PS5 -öt.
Viszont van aki mindkét oldalon talál számára fontos játékot, és még ideje is van rá...akkor lehet jobban megéri kéket és zöldet is venni.
Meg nyilván attól is függ, hogy ki milyen játékokat szeret. Akinek például az összes szabadidejét "megöli" a WoW, az nagy valószínűséggel nem vesz 2 (3) konzolt a PC mellé.
-
opr
nagyúr
Konzolnal azert van ra esely boven, ma mar egy-egy drop neha orakig kitart (es nem csak Magyarorszagon), ha igy folytatjuk, kb egy honap es eljutunk oda, hogy leemeled a polcrol. Mondjuk akkor meg a karacsonyi idoszak kezdodik, szoval joesellyej ujra elfogy az osszes, de ez ilyen.
Annak, ha meghalna a PC-s jatekipar szerintem 30-as IQ felett senki nem orulne (alatta meg ugyis a szobatisztasaggal kuszkodik
). Plane, hogy picike, par emberes, kiado nelkuli indie jatekfejlesztokent ket eselyed van: a PC meg a telefon. Utobbi nehezebb, lassabb, nagyobb szivas, fregmentalt es borzalmas, raadasul 99%, hogy eltunsz a sok domping szar kozott. Konzolra kiadni valamit partnerseg meg kiado nelkul meg annyi penzbe kerul, hogy nagyon kevesen tudjak megfinanszirozni (mondjuk van erre ilyen tamogatos/partnerprogram sony es ms oldalon is, csak oda meg bekerulni nem trivialis).
Amugy biztos vagyok benne, hogy elobb-utobb helyreall a dolog, de jelenleg a PC meg az alig kaphato konzolokkal sem versenykepes, ha csak jatekrol beszelunk. Ha valakinek amugy is kene eros gep munkahoz az mas kerdes, ott a konzol a luxuskiadas, mindegy mennyi a PC.
-
Szabi®
addikt
""Azért ha csóróság van ne a PC-t szidjuk már és vegyünk 2 konzolt ami szinte ugyan az jelenleg. ""
Hogy mi van ?Az nvidia jelenleg 350%-os profittal dolgozik ....Milyen két gépet raksz össze ? jah amit a használt piacról turkálunk össze ? Valami szénné hajtott, 6 éves vga-val ?
Te sem veheted ezt komolyan . -
Szabi®
addikt
Számszerűsítve a ps4 adott a gamereknek 3310 játékot, a 110 ezer forintos árával.
""Még PC-n rengeteg az exkluzív még mindig. ""
Melyik évre gondolsz ?Tessék ez a 2020-as pc-s exkl. (és ezek a jobbak)
A tavalyi hó meg már elolvadt ....Most 110-ért kapsz 5 éves videokártyát (gtx1050ti)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- SzoftverPremium.hu
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged