- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
nagyúr
válasz
negyven2 #12757 üzenetére
Multis, sztoris co-op lovolde az egy olyan dolog, hogy arra nagyon lehetett volna epiteni. Erosen voltak benne nagyon, IP is volt, szerette is mindenki, ment is. Nem ertem, miert engedtek el a vonalat. Az lehetett volna az egyik meghatarozo iranyvonaluk. Meg a mindenfele mas co-op sajat cimek. Megvolt hozza mindenuk, aztan megis elengedtek. Pedig szerintem lenne potencial a dologban.
_drk: De pont ezaz, hogy ha par evente eldobjak az iranyt, soha nem is lesz meg. -
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #12747 üzenetére
Ezt mondta Phil is pár hónapja, az előző generációban kialakult a játékosoknak egy digitális könyvtára adott platformon és emiatt nehezebb a váltás.
Én azt is el tudnám képzelni, bár ilyen kutatásokat nem találtam, de érdekes lenne, hogy az embereknek nem biztos, hogy tetszik ez az elég mély Microsoft integráció, hogy minden egy ökoszisztémában működik náluk és így pl. az Apple, Linux felhasználók élből elutasítják, mert hogy fuj fuj Windows. -
-
_drk
addikt
válasz
negyven2 #12724 üzenetére
Kicsit belegondolva pont annyit drágult az elmúlt években az egész konzol költsége, amivel már támadható egyesek szerint.
A gép drágább, a játékok drágábbak és már most egyből jönnek a megduzzadt deluxe edition címkék amik még rá tesznek.
Az elofizuk is drágultak, ami PS+ nál mintha rontott is volna a minőségen
Mellette meg az akciók is semilyenek, ez pont volt téma a PS5 topikban pár napja. -
opr
nagyúr
válasz
negyven2 #12724 üzenetére
Masodik reszre:
Ezt meg azert tartom kizartnak, hogy atmenjen, mert ha egy ilyet sikerul atverekedni, akkor vege a konzolos uzleti modellnek. Meg egy raklap masiknak is. De amugy az egesz nem all meg a laban, mert a PS nagyon nincs monopolhelyzetben a gaming szektorban. Meg az apple-t se tudjak emiatt sikeresen tamadni, pedig oket aztan tenyleg probalja mindenki gyakni minden oldalrol az app store miatt. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
negyven2 #12687 üzenetére
Az egész onnan indult, hogy Grubb azt mondta:
“I just want to clear it up, this game is not being worked on right now,”
“Just full stop. This game is not being worked on in any way, at any studio.”
Az én értelmezésem erre az, hogy full leálltak mindennel. Most meg Schreier mondja azt, hogy forrásai szerint dolgoznak még mindig rajta. Hajlamosabb vagyok utóbbinak hinni, de bevallom őszintén Grubb iránti ellenszenvem is közrejátszik ebben.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #12647 üzenetére
Hát én csak remélni merem, hogy továbbra is fognak hozni konzolokat, mert magát az Xboxot nagyon szeretem, ami egyszerűen elviselhetetlen számomra az a mézesmázos kamugép XGS működése. Azt is el tudnám fogadni, ha beszántanák a francba és maradna az Xbox egy dedikált Game Pass konzol, az exkluzívokhoz gyártott fasza kis trailerek árából meg valós játékokat vennének a szolgáltatásba.
-
opr
nagyúr
válasz
negyven2 #12643 üzenetére
"Bár ami érdekesebb, hogy hasonlóan az előző generációban most is egy Xbox-os felhasználó több pénzt hozz mint egy PS-es felhasználó."
Ez azert csaloka, mert az MS szeret trukkozni a szamokkal. SONY eseteben a PS az PS.
MS esetben az xbox az divizio, minden ez ala tartozik, ami gaming. Talan meg a gaming jellegu, masoknak nyujtott cloud szolgaltatasok is.
Szoval igazabol az van, hogy nem lehet tudni (legalabbis kulsoskent), hogy igazabol mennyi az annyi, ha xbox-ra tenyleg csak ugy gondolunk, mint xbox, nem ugy, mint MS gaming divizio. -
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #12643 üzenetére
Bár ami érdekesebb, hogy hasonlóan az előző generációban most is egy Xbox-os felhasználó több pénzt hozz mint egy PS-es felhasználó. Múltkor volt itt is az ábra, hogy kb fele annyi X|S hozta a PS5 bevételek 2/3-át.
Szerintem ez azért fals, mert Xbox felhasználó nem csak konzolon van és ott a platform teljes bevétele volt. Már ha egy ábrára gondolunk.
Így igazából az MS-nek még inkább sokadlagos (de nem nélkülözhető) része lesz a konzol hardver eladás.
Ha így folytatják nélkülözhető lesz. Túl sok a bad press a Series generáció körül és nem igazán tudják (vagy akarják) tompítani semmivel.
-
_drk
addikt
válasz
negyven2 #12628 üzenetére
Össz eladások nagyon jók, ami inkább a multiplatform feltámadásának köszönhető. Egész évben jelent meg nagyon sok jó új játék.
Meg persze már van konzol is, amit szórnak a piacra akcióval bundle-el.Idave:
"Ha a Sony úgy folytatja mint ahogy pár éve elkezdte"Nyilván a sok pénzlehúzás és a kevés exkluzív megteszi majd a hatását ha közben Xboxon rengeteg játék jön gamepassba. De ez még sok év...
-
_drk
addikt
válasz
negyven2 #12598 üzenetére
Tetszik, hogy első körben a lényegi rész lett kibeszélve a cikkről.
Amúgy relatív kinek mi éri meg.
De azt imádom, hogy előjönnek ilyen fogalmatlanok a barlangból és mondanak orbitális hülyeségeket.
Hozzák be nyugodtan és tűnjön el a cég a süllyesztőben ha ilyen hülyék. -
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #12592 üzenetére
Meg a Red Dead Redemption 2. Nem kell emögé sokat látni, írói szabadság, ha valaki biztos benne, hogy római számozott lesz az új rész az úgy fogja írni, mások meg arabbal, mert egyetemen általában azt tanítják, hogy amíg nem tudsz pontos címet addig a legelfogadottabb karaktereket használd és ez a nyugati világban az arab számokat jelenti. Aztán majd mindenki hoppon marad, ha alcímet kap.
-
_drk
addikt
válasz
negyven2 #12572 üzenetére
Nem hiszem hogy olyan nagy elvárások lennének. Ezért ez a formula még nincs széthasználva. Voltak próbálkozások de kozelébe se ért semmi, így az eredetit nem tudták rontani.
Kell egy Sandbox város amit már a Rockstar megcsinált 5x.
Mivel a multi pörgött, így nem kellett sietni. Ha megjelenés után 1-2 évvel kiürülnek a szerverek, már a VII-el játszanánk.
Így meg a kevesebb több lesz ezzel a résszel.
(Lehet ha nincs minden évben AC vagy Far Cry akkor az is elismertebb lenne.)RDR2-vel nem tudod összehasonlítani. Az nagyon réteg játék lett. Nagyon lassú és bohockodni se lehet. Ott túl komolyra vették a figurát, hiányzik a játékosság belőle.
A GTA meg az univerzális jóság, Casual mennyország.
Lehet autózni, lövöldözni. Rengeteg kis activity, de nem ilyen gyűjtögetés hanem nyomod a gombot és gyúr a pali.
Tegye fel a kezét aki nem vert járókelőket?
Azt beteszed és nem lesz azaz ember aki nem szórakozik el 5-10 percet. -
Wesder
titán
-
_drk
addikt
válasz
negyven2 #12563 üzenetére
Szerintem túlmisztifikálod.
A Nagy elvárások miatt nem hiszem hogy remegnének.
Ők a Rockstar és volt rá 10 évük.
Annyi van, hogy rohadt nagy munka egy működő várost létre hozni és itt még üres helyek sincsenek. Mire megcsinálják elavul majd csinálhatják újra.
Mellé meg kell valami jó gangsta/mafia történet. Ez már nehezebb, de 10 év alatt azért csak kinyögnek valamit.
Volt is valami hír hogy 3x kezdték újra. De most ebből kitudja mennyi az igazság?A kurrens genbe szerintem nekik is beletört a bicskájuk, nem tudnak lényegesen szebb játékot csinálni normális optimalizációval egy rohadt nagy mapon.
Meg persze a leak az biztos oda tett nekik...De mindeközben a GTA V meg annyit tejelt, felesleges volt sietniük. Na meg ami működik, miért rontsák el?
-
negyven2
veterán
válasz
negyven2 #12562 üzenetére
Viszont azt majd érdekes lesz majd látni, hogy mind a trailer esetében, mind a végleges megjelenéskor, mi lesz a sajtó és a játékosok reakciója. Hiszen azért tegnap az is kiderült, hogy az elődjéből, a GTA V-ből, 10 év és két hét alatt eladtak 190+ millió példányt (2013. szeptember 17 és 30 között 29 millió példányt, amiből 16 millió az első 5 napban adtak el!).
Mire megjelenik a GTA VI bőven 200 millió felett lesz az eladott példányok száma. És azt se szabad elfeledni, hogy a GTA V minden idők egyik legjobbra értékelt játékai között van!
Vagyis az elvárások a VI-al szemben már most szinte felfoghatatlanul nagyok. És azért bár az RDR2 is ott van minden idők legjobb játékai között, de azért azt sokan lehet elfelejtik, hogy amikor kijött, elég sok olyan hang volt és van azóta is, akik csalódtak benne. Leginkább talán azért, mert ezen emberek túlságosan is nagy elvárásokat támasztottak vele szemben (pl. GTA V szintű sikert vártak el). illetve sok olyan kritikát is kapott ami szerint igazából az RDR2-nél azt tapasztalták, hogy Rockstar magic kipukkadt. De itt meg általában az lehetett a háttérben, hogy az akkori Sony-s first party címeket kicsit jobban felértékelték. Pl. a 2018-as GoW sokkal többet fejlődött az előző GoW-hoz képest, mint az RDR2 az RDR-hez képest, vagy a Spider-Man/Horizon: Zero Dawn sokkal "fun"-abb Open Wolrd élményt adott. Illetve azért sok helyen elbukta az év játéka díjakat is, amit sokan szintén azzal magyaráztak, hogy a Rockstar Games lejtmenetbe került.
És ilyen hátszél mellett, illetve azért a mai világ feket-fehér kritikai megítélése mellet nem irigylem a fejlesztőket, mert ahogy írtam, szó szerint teljesíthetetlen élvárásokat kell megugraniuk. Amit amúgy egy Rockstar méretű cég elviekben képes lenne megugrani.
Illetve ugye a 190+ millió eladott példány nagy része az Online miatt keletkezett, és azt biztosan állíthatóm, hogy a GTA VI Online része a megjelenéskor a közelébe se lesz ahhoz amit most van, 10 évnyi update után! és Ez is egy olyan dolog amit a mai átlag player nehezen tud megérteni, hogy miért nem kapunk annyit majd! -
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #12319 üzenetére
Szerintem nem ő lesz az egyetlen fej, aki hullani fog a Bethesdánál, de ne legyen igazam. Az elmúlt másfél generációban iszonyat pénzt égettek el két belsős motor fejlesztésébe, az Arkane bővítésébe és kettévágásába és nyilván rengeteg játék fejlesztésébe az olyan kisebb projektek mellett, mint az Orion és sikerült két sikerjátékot kitermelni (Fallout 4, Doom Eternal) meg egy live service-t nagyjából életben tartani (TESO) legalább fél tucat bukta mellé (Arkane összes pl.).
-
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #12268 üzenetére
Ismerem mindkét sztorit és elfogadom, ha valaki ezeket úgy értékeli, hogy az Xbox a halál széléről táncolt vissza, de szerintem rohadt messze voltak tőle.
Amit ott Phil elmond az szimplán egy új menedzsmentnél az üzletágak felülvizsgálata, de tudjuk, hogy nagy mesélő és így hatásosabb az interjú.
A másikat meg pontosan annyira kell komolyan venni, hogy a mai napig él és virul az Xbox, a Bing és a Surface. -
_drk
addikt
válasz
negyven2 #12178 üzenetére
Csak annyi baja volt a Max Payne 3nak, hogy nem Max Payne volt!
Én anno elkezdtem mert az első 2 rész nagy kedvenc volt.
Még hogy a gameplay megváltozott meg is értettem mert az a fajta shooter már idejét múlt és a fedezékes rendszer lett helyette.
De amúgy minden megváltozott. A sötét város helyett valami napfényes Miami lett.
Noir hangulat teljes kivétele.
Az szerintem egyike a nem sikeres rebootoknak, vagyis inkább a névvel akarták eladni egy teljesen új játékot... -
F-ECT$
titán
válasz
negyven2 #12178 üzenetére
Tudom, hogy már nincs a Remedy-nél, de ha más nem akar 4-et csinálni, akkor lehet viszonylag olcsón vissza lehetne vásárolni. (Egyébként ha már jogok: gondolom a remake esetén is kellene a jogtulajdonossal beszélgetni.)
A 3 nekem nem jött be annyira, az 1-2 viszont életem legjobb játékai között van. Alig játszok újra játékokat, de azokat vagy 3-3x lenyomtam.@ldave: de, szerintem érheti, mint mindenkit aki a könnyű pénzre megy az eredetiség helyett. A remake-et adják ki valami stúdiónak, ők meg dolgozzanak valami új ötleten vagy folytatáson.
@opr: nem kérdés, hogy én is venném őket, mégha kicsit morognék is a bajszom alatt
-
opr
nagyúr
válasz
negyven2 #12022 üzenetére
Nekem a Fortnite 120hz-nel valt jatszhatova, egyszeruen hihetetlen, mennyit javultam egyik pillanatrol a masikra. A kovetkezo pillanat meg az volt, amikor ugy dontottem, hogy baszok az egeszre, es sokkal lejjebb vettem a grafikat, hogy a sok zavaro baromsagtol megszabaduljak. A bo heti 2-4 ora jatekidommel igy se vagyok egy pro, sot, de igy mar legalabb van eselyem.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #11974 üzenetére
Hát márpedig az érdeklődés mértéke egy elég jó irányszám arra, hogy mennyit érdemes fektetni egy címbe és érdemes-e pl. lekötni GP-be megjelenéskor. Az a játék 2021-ben már látható volt, hogy ütni fog, abszolút valóságtól elrugaszkodott 5 milliót kínálni érte. Az egyetlen dolog, amit akár meg is tudnék érteni, ha csak a konzol GP-t árazták volna be így, de még akkor is megmosolyogtató ismerve a játék életútját.
De igazából mindegy már, mert nemhogy GP-be nem került be, de még Xboxra se jelent meg.
Sikersztori.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #11971 üzenetére
A 100 ezres becslés a concurrent playerre vonatkozik a teljes PC megjelenés után, nem a példányszámra. Az early access az 1 milliós eladást alig egy hét alatt érte el még 2020-ban, szóval 2021-ben beárazni 5 millióra a GP megjelenést több, mint mókás.
Voltak vele gondok az early access során szinte végig, de már akkor láttuk, hogy egy kiemelkedő program lesz belőle. Én spec örülök neki, hogy nem lett GP töltelék, megérdemli a teljes árú vásárlást bárkitől. -
.LnB
titán
válasz
negyven2 #11930 üzenetére
Grath még a mai napig egy vérbeli gémer. Van párja, meg minden, de ő egy gamer.
Ellenben, Stöki volt az Index fő (vagy társ)szerkesztője, sokszor még mindig ügyel a Telex-nél is ha jól tudom. Aktív újságíró. Apa. És a világ másik felén él.
Neki az élet mellett, már kevesebb ideje és energiája marad a gamer dolgokra.
És ezért lehet is vele azonosulni. Én is nagyon eltávolodtam már a gaming-től. Ha nem lenne ez a fórum, szerintem egyáltalán nem lehetnék naprakész. És sokszor így sem vagyok az, mert annyira már engem sem érdekel. -
ρσгτσ
addikt
válasz
negyven2 #11922 üzenetére
A fő sztorit így majd 3 héttel a megjelenés után a játékosok 3,92%-a teljesítette!
Plusz azt tegyük hozzá, hogy a fő sztori mellett rengeteg teendő van még a játékban, és nem mindenki csinálta azt, amit például én is. Mert azzal kezdtem, aztán jött az NG+.
Meg aztán sokan úgy elvannak órákig, hogy egy darab XP -t nem szereznek. Bár ez valószínű inkább PC -n jellemző a modok miatt.
-
-
opr
nagyúr
válasz
negyven2 #11900 üzenetére
Ugye?! Annyira tele van a tokom a gaming sajtoval, hogy az nem igaz. Folyamatosan, osszevissza beszelnek minden baromsagot. Sokszor ordit a cikkekrol, hogy annak a cikknek a cimet se ertik, ahonnan loptak.
Es igen, gaming sajto az pont olyan, hogy kb nem veszitenenk vele semmit, ha az egeszet atvenne az AI. Szarabb biztos nem lenne a cikkek minosege...
-
opr
nagyúr
válasz
negyven2 #11825 üzenetére
"more than 90% of our customers will not be affected by this change."
Leirom ez mit jelent: Akinek amugy se tolti le a jatekat senki, es/vagy csak otthoni projektekre hasznalja, es/vagy tanulja, azok nem lesznek megb@szva. Mindenki mas meg nagyon.
Illetve kisebb otthoni projekteknel, ahol mindenki personal licence-et hasznal. ott is csak az az egy, akinek a "neve" alatt megjelenik a cucc.Ez a more than 90% egy akkora fasz szam, hogy nem igaz.
Leforditva azt jelenti, hogy 100%-a azoknak, akik barmilyen merheto/szemmel lathato sikert ertek el, erintett. -
opr
nagyúr
válasz
negyven2 #11786 üzenetére
Hát, akkor ennyi, innentől el lehet felejteni, hogy unity alapokon bármi készüljön, ami nem GaaS. Ezt csak undorító mikrotranzakciós lootboxos battlepassos szarokkal lehet kigazdálkodni. Ok, most, szokás szerint a bevezető ára a cuccnak olyan, hogy rá lehessen vágni, hogy ugyan, ez semmi, mit nyávognak a stúdiók, de ez nagyon nem így van. Fix árú, amatőr, nem AAA játékkal ez erősen szívás.
Pláne, hogy ha jól látom, ez nem az eddigi, brutális unity költségek helyett, hanem mellett lesz. Eddig se értettem, mi a francért használ bárki unity-t bármire, ami komplexebb, mint egy passziánsz, ezek után pláne nem fogom érteni.
(Hint: igen, jól érzitek, nem szeretem a unity-t. Minél többet használom, annál inkább nem szeretem. És ezek az undorító húzásaik, a faszkópé licenc, a még faszkópébb támogatás meg pláne nem segítenek a dolgon...)
-
Moby
veterán
válasz
negyven2 #11717 üzenetére
OTt sem az a lényeg, hogy van-e warp drive, vagy sem, hanem hogy maga az utazás egy logisztikai játék (fuel menedzsment, térképészet, tervezés, stb).
Én sosem értettem miért örölünk annak, ha egy opció van valamire, de már megvonom a vállam, mert igazából mindegy. Valszeg akkor sem nagyon játszanék már vele, ha lenne benne, és ez nem is a játék hibája. -
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #11632 üzenetére
Ja, hát igen, elég bulváros, meg az a photoshopolt kép is kiégetős.
De igazából nem hazudnak, csak sok a rizsa mellette, meg talán az az egy mondat sok, amit oriic is kiemelt, az ilyen komment generálást elősegítő hülyeség.
Mindezzel együtt én sem olvasom őket, mert folyton csesztet, hogy kapcsoljam ki az adblockot. -
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #11611 üzenetére
A Forza példája pontosan azt mutatja, hogy ha nem lenne rá mérhető igény akkor nem lenne a Baldur's Gate-ben sem, de ezek szerint van. Ez egy teljes értékű tabletop RPG digitális formában, helyi többjátékos mód nélkül félkarú óriás.
És mielőtt jönne a de hát Steamen sincs split screen coop mód komment: nem is tartom teljesértékűnek a PC változatot emiatt és valszeg meg fogom venni PS5-re, pedig megvan Steamen.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #11496 üzenetére
...(aminek valószínűleg csak egy csekély része add majd valós aktív visszajelzést)
Minden aktív játékos valós visszajelzést adott azzal, hogy játszott és a játék küldte az adatokat a Larian felé, direkt visszajelzés nagyon kevés kellett nekik.
Amúgy érdekes lesz majd az eladásokat nézni (nem mintha nem lenne majd sikeres), mert itt ugye azért egy jelentős része a vásárlóknak már a megjelenés elött megvette a játékot.
Az early access végül 2.5M eladásig jutott, szerintem most már simán 3M felett van csak PC-n. PS5-ön meg második az előrendelések között, nagyot fog ott is menni. Meg amúgy ez nem is sima early access volt, hanem amolyan Kickstarter-szerűen az egyre nagyobb bevétel nyomán egyre több mindent tettek a játékba, ezért is tartott ennyi ideig a megjelenés előtti állapot. Pontos dolgokat nem mondtak, de 10-15%-ra teszik azt a contentet, ami a nagy érdeklődés miatt került pluszban a játékba, ez egy ekkora címnél lazán tizensok óra plusz content.
Próbálj rá a Wasteland 3-ra, ha a fantasy setting nem jön be, csúf kis jószág, de baromi jó hangulata van, top CRPG Xboxon és nem is olyan iszonyat hosszú. Clockwork Revolution-ben én is nagyon bízok, jól nézett ki az a trailer, meg az InXile azért nem egy kutyaütő banda.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
negyven2 #11491 üzenetére
de nekik nem kell early accessbe menni...százmilliókat tapsolnak el játékokra, bármennyi playstestet outsource-olhat (lariannak nem volt opció milliókat fizetni külsös cégeknek a divinitynél vagy a bg3-nál), belsōs csapatokkal végeztethetik stb.
de a játékok úgy jelennek meg,hogy egyedül összetudok írni 3oldalnyi buglistet az elsō nappontosan tudják,hogy benne vannak, de kiszámolják a kockázatot aztán kiadják pofátlanul.
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #11489 üzenetére
Hát amúgy szerintem pont a Larian most már egy jó példa arra, hogy igenis működhetne így a AAA fejlesztés. Nagy fejlesztő és kiadóvá nőtték ki magukat, de kihasználják az iparág adta lehetőségeket crowdfundingtól kezdve early accessen át a mérsékelten lehúzós bundle csomagokig. Jól kommunikálnak, nem köntörfalaznak, nem tologatnak ok nélkül, jó szoftvereket adnak ki a kezükből, minden téren a legmagasabb minőséget képviselik jelenleg a játékiparban.
A másik, ami egy követendő példa lehetne az olyan mérsékelten független kurátori programok elterjedése, mint pl. az EA Originals, de ennek nincs sajna semmi nyoma.És azt azért tegyük hozzá, hogy azért ez a BG3 sem volt mindig ilyen szivárványosan etalon, day1 vettem az early accesst és azóta követem a játék életét, elég göröngyös volt az út idáig, de abszolút felnőtt a Larian a feladathoz.
-
.LnB
titán
válasz
negyven2 #11482 üzenetére
Nem igazán olvasok már gamer témában, ezért ez most a Telex-en jött konkrétan szembe velem.
Én nem tudom ezt elfogadni, hogy mosdatni próbáljátok a stúdiókat. Igen is annak kellene lennie a normálisnak, hogy egy játék jó játékélményt nyújt, és jó állapotban jelenik meg. Főleg akkor ha annyi ember dolgozik rajta, és annyi pénzt hoz a konyhára mint egy Diablo IV. Ami közel sem egy kész, tartalmas játék. Mégis akkor siker lett mint a franc.
Szóval a Diablo IV fejlesztőknek nem teli kellene sírnia a netet. Hanem kussba meg kellene hajolni a Larian előtt.
Ha meg az iparággal van baj, mert nagyok az elvárások, nagy a nyomás. Akkor az iparban dolgozóknak kellene változtatni, változást elérni. Nem a játékosokra kenni a dolgot, hogy ők adjanak le az elvárásokból. Amik még csak nem is magasak! -
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #11482 üzenetére
És még így a végére, így a BG3 sikere után érdemes lesz majd látni, hogy milyen hatással lesz pl. a Starfield-re.
Ez lesz a legszebb az egészben, mikor megjelenik PS5-re, a Starfield meg Xboxra. A kényszer úgy hozta, hogy mindkettő exkluzív, mindkettő kolosszális RPG egymás nyakán, akarva-akaratlanul is ott lesz az összevetés lehetősége, amit az internet népe borítékolhatóan meg is fog tenni és szerintem mind sejtjük, mi lesz a végeredmény. -
_drk
addikt
válasz
negyven2 #11423 üzenetére
Az emberek főleg konzolon azt se tudják mi az a refund, nem méghogy használják is..
Ott a Hype és marketing tökéletesen működött.
Ha kicsit számolgatunk mennyi next gen tulajos volt még akkor, meg PC-re általában mennyien vesznek játékot, valszeg pre-gen konzolon volt a legtöbb eladás.
Na ott mindenkinek viszza kellett volna igényelni, de jó ha a 10% megcsinálta...
Haver is megvette, ő reménykedett benne, hogy majd kipofozzák, mert hát mindig ez van. -
Moby
veterán
válasz
negyven2 #11418 üzenetére
Ez csak ott hibázik, hogy közben minden is kijön pc-re, ahol szintén nem szaladhat el a ló, különben földbeállnak az eladások. Én sajnos sokkal inkább azt látom, hogy a valóban nagy szakértelmű fejlesztők otthagyják ezt a géming vonalat, mert egy hulladék lett az egész szakmai, pénzügyi, és minden releváns tekintetben, és maradnak a féleszűek, akik meg már a mat toolheavennel sem tudnak dolgozni.
-
opr
nagyúr
válasz
negyven2 #11409 üzenetére
Szerintem (eros tippelgetes kovetkezik!) csak az van, hogy a PS5-ben az IO tenyleg annyira brutal eros, hogy megtehetik, hogy egyszeruen nem foglalkoznak vele. Osszebasszak valahogy gyorsan, aztan megy a jatek ugy, ahogy. Gyak megoldjak a dolgot erobol. Mert surgetve vannak, minden mindegy, csak legyen mar kiadva, stb. Aztan utana mar jut eroforras ezekre a "kevesbe fotnos" ticketekre is, es mindjart kiderul, hogy nemi extra meloval es odafigyelessel mi mindent meg lehet oldani. Csak ugye az ido, az ido meg penz, penz, penz.
-
opr
nagyúr
válasz
negyven2 #11400 üzenetére
Atirjak a jatekot, korokre osztott lesz.
Amugy azt mondja, hogy "early stages", akkor az minimum fel ev, de lehet lesz az egy is. Annyi ido azert eleg szokott lenni, hogy megoldjak a dolgokat.
Prevgenen meg senki nem fog sirni, ha csak droppolo 30 fps-t kap, mert egyre inkabb az lesz, hogy orulni fog neki, hogy tud uj jatekkal jatszani.Amugy erdekes, hogy mennyire szepen megmutatja, hogy ma a jatekipar rakfeneje ennyi, a turelmetlenseg, meg a minden IS tegnapra kell tipusu managerkedes/befektetoi hangulat:
Ha egy evvel a megjelenes elott behuznak a kezifeket, raknanak ra egy feature stop-ot, es lenne egy eve a fejlesztoknek (ebbe a muvesztol a programozoig mindenkit bele kell erteni) arra, hogy faszan jelenjen meg a jatek, akkor kanaan lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Új, bontatlan dobozos XBOX Series X gép 2 év gyári Microsoft garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged