- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rhino82
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni!
Xbox Series S-t vagy PS5-öt érdemes venni így 2024 végén?
Próbáltam megnézni a felhozatalt, ps plus és game pass előfizetések, tartalmai, áraik stb...de mióta variáltak rajtuk, azóta olyan érthetetlen számomra.
Melyiknek jobb az előfizetéses felhozatala? Nagyjából nekem ez lenne a fontos döntésnél. Volt xbox one s-em is,ps 4 is volt... szóval nem húz egyik fele sem a szívem. Amelyiknek jobb az előfizetéses felhozatala azt választanám, mivel 90%-ban a ps plusos és a game passos játékokkal játszottam. -
CRTs
aktív tag
Ja csak ezek se 2D-t se 3D enginet nem tudnak megírni , ezert vsn komzolon is 30frame pc-n meg a nagy stutter vállalhatatlanság
Ezek a fejlesztok 90es évekbe 1 hetet se birtak volna aztán kalapkabátszevaszheló
De igy is az lesz
[ Szerkesztve ]
-
dogfavor
újonc
Tudom lejárt lemez, de stratégiai játékokra senki nem nagyon rabol rá. Pedig szerintem nagy a piaci rés. Igaz, nem kifejezetten konzolokra optimális, de van pár játék, ahol tökéletesen megoldották a kezelést. Az xbox ezzel is próbálkozhatna. Vagy sok-sok régi /akár arcade/ játék ingyenesen letölthetővé tételével. Sok régi játékost visszacsalnának, kicsit nosztalgiázni. Legalábbis szerintem.
-
Kansas
addikt
válasz Hopkins95 #262 üzenetére
Valószínűleg pénzért...
Csuklóból a Series S jutott eszembe, de aztán meg az, hogy mégis mennyivel lehet nehezebb lefejleszteni valamit Series X-re és Series S-re is, mint PS5-re és PS4-re is, ahogy a kék oldalon látni, hisz azért a nagy címek egy megdöbbentően nagy része még mindig kijön PS4-re is...
Szóval alighanem pénz lehet a háttérben, akár a Sony-tól direktben, de az MS pénztárcájának a mélységét ismerve inkább a PS dupla méretű playerbase-étől.
Ez kicsit olyan, mint ha az AMD arra lenne kíváncsi, a játékfejlesztők többsége miért NV-re optimalizálja a játékának a PC-s verzióját... hát mert az övék a piac 80-85%-a...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
addikt
Friss hír, szerintem valamelyest ehhez kapcsolódik: Microsoft Is Investigating Why Devs Are Prioritising PS5 Over Xbox
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Kansas
addikt
Számomra pedig egyértemű volt hogy olyan dolgokról beszél, amik butaságok. A Sony a hardvert gyártja/gyártatja, az alkalmazásboltot tartja fenn és húzó-(system seller) címeket finanszíroz.
A középkategória feldúsítását miért vagy mire fel várja tőlük bárki, a kis és közepes játékok tömegtermelését sosem a platform gazdája végzi, arra vannak az indie fejlesztők és a kisebb stúdiók.
Ezért értetlenkedek, hogy ehhez meg mi köze kellene legyen a Sony-nak? Vagy akár a Valve-nak, a Microsoft-nak, stb. a többi platform esetében...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
Valóban, a Sony adhatna ki több játékot(az most mindegy, hogy milyen "kategóriásat"), de vajon hányat ad ki a Valve(ha már a Steam lett felhozva)? Vagy épp a Microsoft?
Mégis mit kértek számon rajta pontosan? Biztos valami olyat ami az ő dolga lenne? Számon kéritek ugyanazt a Valve-on? A Microsofton?[ Szerkesztve ]
-
WOLFPUNTO
csendes tag
PS2 után egy ideig nem játszottam konzolon, mivel PC-re váltottam. Az első alkalom, amikor visszatértem, még az első Xbox 360 időszakban volt. Akkor kifejezetten a GTA IV miatt ruháztam be konzolra, mivel nem jelent meg PC-re. Azóta volt több Xbox-om is (One S, One X), jelenleg pedig egy Series X Ultimate GP előfizetéssel. Mellette maradt a PC, de már nem évente építem át, ill. egy Nintendo Switch (hozzáteszem, hogy NDS alap a háztartásban, mivel anno toltam NES-en is). A Switch pihentető és kifejezetten imádom a saját fejlesztésű játékaikat, szinte csak kézben.
A GP-ban volt egy cím, ami nagyon tetszett, mivel érdekelt a soulslike (Lies of P). Miután négyszer is kipörgettem, maradt az üresség.
A feleségemnek PS5-je van, amin kb. csak az Elden Ring-et tolja, néha PS Portal-on. Lenyűgöző a grafika és a folyamatosság. A rendszer gyors és elég egyértelmű. Játszani rajta nem, csak csodálni szoktam. Éppen elég ahhoz, hogy lássam a különbségeket.Azt kell mondjam, hogy a következő váltáskor nem tudom, hogy ismét a zöldeknél teszem-e le a voksomat. Visszatartó erő lehet a játékkönyvtár, de azt max. a gyerekeim megöröklik.
Engem kezd nyomasztani a GP felhozatala és az ár, mivel 1-2 címen kívül nem igazán érdekel lassan semmi sem ott. Szívesebben kalandozok Hyrule-ban egy gyengébb konzollal, mivel abban még maradt egy kis élet és egyediség.
-
Kansas
addikt
Ezt most nagyon nem értem, bocsi, hogy jön a Steam ahhoz, hogy PS-re a Sony mekkora kaliberű játékokat ad ki?
-
Kansas
addikt
De miért kéne a "Sony gondozásában" megjelenniük?
Mivel lenne az jobb, mint ha egy 3rd party kiadó felteszi a Playstation Store-ba, ahogy most történik?
Amúgy biztos vannak Sony által kiadott kisebb címek is, de engem pont nem érdekel, ki a kiadó, nem látom jelentőségét. Ha maga a játék jó, felőlem akár az EA vagy az Ubi is kiadhatja... PS-en nem kell szívni a vacak launchereikkel. Ha meg a játék szar, megint csak nem fog érdekelni, még ha a Sony is adja ki...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
PTM
aktív tag
Azt mondja, hogy a Sony gondozásában is megjelenhetnének ilyenek, nem csak az egyre őrültebb erőforrásokat igénylő AAA. Szerintem is jó lenne olyan, mint XBOX-on az Ori, vagy az EA Originals játékok. Vagy mint most az Astro (csak talán nem 70 dollárért nulla marketinggel).
[ Szerkesztve ]
-
Dinomano
senior tag
Második rész AI-jára gondoltam, nekem az félelmetes volt helyenként... Imádkoztak, sírtak veszélyhelyzetben; taktikát változtattak, ha úgy kívánta a rendszer...Ha sorra szedted le őket, akkor beparáztak. Ha nyerésre álltak veled szemben, akkor az érezhető volt a moráljukon...
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Polllen
nagyúr
válasz Dinomano #250 üzenetére
Én a Last of Us-sal még ps3-n játszottam és imádtam. Akkoriban az a történet hatalmasat tudott ütni. Most nem is tudom, talán 12 év után elővettem a Last of Us Part 1-t és a felpimpelt grafikán túl én nem sokat tapasztalok a felújításból. Rögtön az elején, amikor elmész megkeresni Robertet és néhány őrt le kell csapni... Ott sok minden van, csak AI nincs... Fix körön megy az őr, talál két hullát, kicsit vakarja a fejét majd nem riasztja a többit csak nézelődik, huha, most mi történt.
A második részben állítólag csuda AI van, azzal még nem játszottam.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
CRTs
aktív tag
-
Dinomano
senior tag
Jól mondod, ott van pl. a Last of Us, mint minden téren brutális játék. Brutális az az aprólékosság, ahogy az AI-t, vagy akár csak a mozgást megcsinálták. Nagyon jó, hogy van ilyen; meg ez veszi előre technikailag a játékokat, de nem tartható ez az irány. Maximum 1-2 címnél.
Lazán elvan az ember kisebb játékokkal, nem kell mindennek X tizen órásnak lennie vagy a legcsicsásabb grafikával rendelkeznie./(^_^)____7=--- - - >|
-
Polllen
nagyúr
Az ízlésem nekem is változott, régen nagyon sokat játszottam körökre osztott stratégia játékokkal, ma már ritkán veszem őket elő, akkor is inkább tableten/notin vagy azokra streamelve TV-zés közben.
Ami maradt, az online FPS. Az kisebb-nagyobb megszakításokkal 25 éve kitart.
-
Kansas
addikt
Nem tudom, miről beszélsz, a Sony store-ja dugig van indie játékokkal, csak azok kevésbé vannak az arcodba tolva.
Meg emellett van egy csomó minimálos játék is, amolyan RPGMaker-es kinézettel, meg szerencsekeréktől kezdve egy csomó minden, multiplatform és Sony only(tipikusan nagyon japán ízlésre csinált) is.
Csak nem velük akarják eladni a konzolt.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
CRTs
aktív tag
Már régóta erôltetnék a mobilt meg be van ígérve de még TVjükben sincs normális SoC. TV-s SoC ami hyperAI-s kōzben szarabb mint egy swiccses nv tegra.
Samsung ugyanez pepitában hogy így meg úgy konzolpower mobilon kōzben TV-be is xar jut.
Pedig az aztán tudna passzív hûtést ha akarnák.Pénzelik ezeket a rakás fos deveket meg kulcsfigurát csinâlnak belôlük meg is érdemlik.
Lemezes játék cserebere meg ovodában viccnek elmegy.
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Szerintem a Sony ott baltázza el, hogy csak a tripla A vonalon akar megfelelni, amik ma már brutális összegekből készülnek, és nyilván brutális bevételeket kell hozzanak a kasszánál.
Ez irreális, és hosszútávon tarthatatlan.Lehet látni a miérteket, minden nevesebb fejlesztőbrigádja kb 5 évente fog kihozni egy új játékot, ezzel is csökkentve a konzol életciklusa alatt kiadott összes játékot.
És minden kiadott játéknak a premiernél teljes áron kell jól szerepelnie, hogy hasznot is hozzon, különben kidobott pénz ként tekint rá a sony és elkaszálja. (Lásd Days Gone).Ezzel szemben, ha ps2-3-nintendo szerű játékokat is dobnának piacar AA vagy csak A színvonalban, tudnának olyan játék dömpinget csinálni mint ami anno pl a ps2-nél volt.
És szerintem sok gamer van mai napig akik simán eljátszanának egy ps2- vagy nintendo switch kategóriás játékkal is (köztük én is).
A nintendo tökéletes példa erre.
Azért mert kicsit elnagyoltabb, vagy rajzfilm szerű néhány játékuk grafikája, attól még nagyon jó játékok születnek náluk.A sony ezzel szemben minden játékuknál kb a legjobb akar lenni minden téren..
És észnélkül égetik a pénzt erre az irreális igényre.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
MODERÁTOR
Én régen nagyon sokat játszottam, főleg online, most valamiért sokkal kevesebbet. Időnként van, hogy rákattanok 1-2 játékra és akkor azt akár hetente 2-3x is játszok, de egyébként sokkal kevesebbet mint régen. És tök másféle játékokkal játszok, mint régen.
Nemrégiben előszedtem (a steamen volt akciós) egy régi pc-s kedvencemet, abba belementek komplett napok. (Master of Orion 2)Szabi: volt ps-em is, se azon, se a switch-en nem igazán az exkluzív játékokkal játszok, hanem a kedvenceim szerintem mind multiplatformok. Viszont a switchnek megvan az a nagyon nagy előnye, hogy magammal tudom vinni, nálam ez volt a döntés fő oka.
-
Kansas
addikt
"Sony a PS5-tel feljebb vitte a játékok árát 60EUR-ról 70EUR-ra"
A PC-s játékok árát nézted? Azok közt is bőven vannak 70EUR-osok.
Amúgy meg a Sony csak a saját játékainak az árát tudja feljebb vinni, 3rd party kiadók annyiért adják a játékaikat amennyiért akarják... pl a Warhammer 40K Space Marine 2 is 60EUR mindenhol, PS-en is. EA FC 25 70 EUR mindenhol, PC-n is, XBOX-on is.
Az más kérdés, hogy milyen pénznemben számláznak illetve miben adják meg az árakat...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
K0vasz
aktív tag
én a következő generációra várok változást:
- a Sony a PS5-tel feljebb vitte a játékok árát 60EUR-ról 70EUR-ra
- most a napokban megdrágította a kontrollert (meg még nem tudom, mit, annyira nem figyeltem)
- a PS5Pro-val elkezdte az embereket kondicionálni a 800EUR-s konzolokra, plusz látszik az irány, hogy a lemezes játékokat is megpróbálják kiszorítani, és a digitális bolt felé terelni a játékosokat (ami nagy biznisz a Sony-nak, kevésbé nagy azoknak a játékosoknak, akik csere-berélik a lemezeket)
+1: alig jött ki exkluzív játék PS5-re, nem véletlenül csúfolják ezt a gent "Remasterstation"-nekúgyhogy ha a Microsoft ki tud jönni egy olyan géppel, ami árban a következő PS alatt marad, miközben PS-en a lemezes játékok csak korlátozottan lesznek elérhetők (én most még azt is kinézem a Sony-ból, hogy amellett, hogy nyilván a PS6 is meghajtó nélkül fog érkezni, de a lemezt is regisztrálni kell a géphez és nem lehet több gépen felhasználni) akkor egy xbox+gamepass azért elég jó deal lehet a PS-hez képest
akárhogy is, én azért nagyon remélem, hogy az xbox összeszedi magát
-
CRTs
aktív tag
Ráadásul az egyik legviccesebb fejlemény az lesz ha a DLCzést bebukják akkor ez a korszak a Todd Howard féle
Horse Armor DLC-vel lesz fémjelezve
Pedig voltak naprakészebb vállalkozások DLC-re pl.
Borderlands féle General Knoxx.De azt a szériát is sikerült szétk**ják.
-
CRTs
aktív tag
Állítólag így nézett ki a GaaS (Genshin) vs. DLC irány dráma
De durva
Hát ez fog magával rántani még dolgokat az tuti.
+
Szép álom[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
Annak idején a....
PS2-t vettem a Mortal Kombat Deception miatt.
PS3-at vettem a Mortal Kombat 9 miatt.
PS4-et vettem a Mortal Kombat XL és 11 miatt.PS5-öt kénytelen voltam venni a Mortal Kombat 1 miatt. (PS4-re már nem jelent meg)
Ezeken kívül Street Fighter 4-5-6 és Tekken 6-7-8, Fortnite, Fifa, Nba, Gran Turismo ....stb megy rajta.....
De az Xbox SeriesX meg a Forza Horizon / Motorsport játékok miatt kellett .....
Konzol Exkluzív címeket kb egyet sem játszottam végig és nem is izgatnak, de attól még kiprobáltam őket.....god of war, last of us vagy halo...gears of war....stb
De a konzolok mellett mindig volt PC-m is....nem tartom magam se konzolosnak, se PC-s nek.....egyszerűen gamernek mondom magam most 43 évesen....8 évesen kezdtem 1989-ben Commodore64-en apummal a játékot.....aztán atari, nintendo, Sega megadrive....286, 386 SX, 486 DX2, Celeron300@550, Celeron2 633@965, Pentium III 933@1018, Athlon 64 2800+.....stb stb stb.....mindent (is) végigjártam....volt riva128-am, 3Dfx Voodoo 3 2000-em, TNT2-m, Geforce 2 , 4, 6....stb és mindennel (is) játszottam.....
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Redneck
nagyúr
Értem én, és láttam a legtöbb címet (a baráti kör nagy része PS-es), de nekem az a három játék/széria lett volna érdekes. Elhiszem, hogy milyen király a GoW, a Horizon vagy a többi, de egyik sem izgat.
Nem is lett végül PS-em, de megértem ha valaki a Sony gépét választja.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Szabi®
addikt
Oké de ez szubjektív. Látod elkelt. A sima ps4-es portfóliója rohadt erős volt a Sonynak. Uncharted évjátka, Horzion, Knack 1-2 a gyerekeknek, Infamousok és még rohadt hosszan írhatnám mennyi jó játék volt azon az oldalon. Most ugyanezt már nem tudom írni, mert a ps5 nekem kb nem adott a God fo Waron kívül semmit. Az meg ugye még nem engedte el a prevgen kezét, ami látszik is a grafikán. Jól néz ki, de only ps5 jobban nézne ki. Ha neked tetszett az xbox felhozatala, hát akkor nézd meg jobban milyen címek voltak sony oldalon, mert a backlogja még most is erős. és minőségi játékokról beszélek, amikbe baszott sok időt fektettek, nem just cause 4-ekről, ami gamepassban van/volt.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Lehet hogy a mechanika és a körítés jó, de ez a dinós future agymenés annyira tré, hogy el sem hiszem. A Last of Us, a Spider Man, vagy az Uncharted érdekelne, de ez a robotdínós téma, ilyen gagyi B filmes baromság számomra.
3 címért meg nem vettem PS-t. Haver is azt mondta ne vegyek, majd kölcsönadja inkább, ha ezeket ki akarom pörgetni.
-
CRTs
aktív tag
Ez a DLC-zôs vonal jó ha bukik, szánalmas és mesterséges a hype a horizon zero meg hasonló címek kõrül.
Annál inspirálatlanabb játékot nem tudok elképzelni se xDráadásul attól aki elôtte Killzone nevû játékot csinált, megalol.
Állítólag attól a csapattól jōtt a sonyhoz vmi fejes aki kiseggelte a concord nevû kudarcot is lol.
És még mindig a helyén van, wtf.Inkább vmi epizódszereplônek illik be a faszi jól benézte a Sony.
-
senior tag
-
Redneck
nagyúr
válasz janeszgol #210 üzenetére
Ha "csakapécé" felel meg, konzolra nincs játék, akkor minek volt korábbi boxod és miért vettél XSX-et? Életszerű történet...
A Series S-t is sokan megelégedve használják. Nem, nem olyan mint egy One S, és gyanús, hogy egyik Series konzolt sem láttad még közelről. Mondjuk ha igaz, hogy van, de nem bontottad ki, akkor nem sokat tudhatsz róla.Ez a 4K-ra hokizás meg már tök unalmas. 30 év számítógépezés után, nem a pixeleket vadászom, mert a játékok nagyrészt elég pofásak. PC-n is főleg az 1080p vagy max az 1440p megy, és ha van lehetőség azt skálázzák fel. Legalábbis a többség.
A natív 4K rengeteg kraftot kíván, sok címnél igencsak zsebbe kell nyúlni, ha az a cél.lugosi:
Átlag havi 50 óra körül, de télen összejöhet a duplája is, ha nagyon ráérek, és jó a game.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Szabi®
addikt
Nekem is van Switchem is, és megmondom őszintén, ettől a géptől nem válnék már meg, ellenben a ps5-el. Egyszerűen a nagyobb gépekre nem tudtak olyan címet lerakni, ami "visszahívna" a gamingbe, kivéve a Switch, egy olyan egyszerű kis játék mint a Donkey kong, Mario-k, Zelda, nekem már nagyobb kikapcsolódási faktor ad, mint a "nagygépek. Heti 6-7 óra csúszik ebbe bele. A Zelda Teras of the Kingdomba, valamikor egy leüléssel ennyi belemegy, mert még mindig van olyan hely/shrine amit nem láttam. Durva hogy ps5-őn amit előveszek az már csak az mlb the show, az Unchartedet kinyírták, Killzone-t kinyírták, Infamous szériát kinyírták, Bloodborne-t kinyírták, és már az éltben nem kapok olyan grandiózus címet, mint a Shadow of the Colossus, mert kinyírták. Ez számomra nem egy jó generáció. A jövőben ha a Switch 2 jobb minőségben viszi majd az olyan sportjátékot mint az mlb, akkor már csak az marad, mint konzol.
-
Polllen
nagyúr
Nekem az olvasás mellett ez a fő hobbim. Család mellett is napi 1 óra átlagosan hétköznap és hétvégén talán 2 , így olyan 9-10 óra. Van hogy több, van hogy 0 amúgy.
Pl. TV-zés helyett, ha van valami jó játék, akkor inkább azt indítom el, míg párom nézi az xy vetélkedőt. Havi 40 órába belefér 2 single player játék simán. Mivel közel 25 éve gémelek és fősuli alatt lényegesen több időm volt, rövid a backlog. Most is csak 20 játék lehet rajta.
400 óra -> 10 hónap, de nagyon max 1 év. Egy év alatt mennyi olyan új játék jön majd ki, ami rákerül a listámra? Jó eséllyen 4-5."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
CRTs
aktív tag
válasz Eclips21 #223 üzenetére
csak nekem tűnt fel hogy a konzol eladások nem nőnek
jó meglátás
ez is:- lemezes játékok használt piaca - most még van, ki tudja meddig
Talàn ōssze is függ, hogy lemezes játékoknak kellett eddig megfelelni, és a DLC nem hozhat átfogó újítást ha azoktól az eltárolt dolgoktól nem lehet eltérni. Egy online only Path of Exilet meg eladtak évente 3-4x is. De úgy nagyon abba se lett belenyúlkálva rendszerszinten hogy ne DLC kategória legyen.
-
Eclips21
őstag
csak nekem tűnt fel hogy a konzol eladások nem nőnek?
PS2 korszak: 179,7 millió
PS3 korszak: 172,3 millió
PS4 korszak: 174,9 milliótotálisan azt képzeltem, hogy a világ modernizációjal együtt növekszik, de nem
-
Dinomano
senior tag
Nekem teljesen változó, de heti összes az 8-10 óra kb. . De van olyan hét vagy hónap, hogy alig játszom valamivel. A backlogom meg folyamatosan nő. Multival egyáltalán nem játszom, a nagyon hosszú játékokkal meg az a bajom, hogy mire a végére érek, elfelejtettem az elejét. (Így vagyok most a Witcher 3-al is most. )
/(^_^)____7=--- - - >|
-
PTM
aktív tag
válasz Farkassacred #212 üzenetére
Arra reagáltam, hogy "alig van mit nyomni" rajtuk. Nem tudom, hogy a tévé ilyen tekintetben miért fontos, szerintem mindenféle játékon dob egyet a jobb készülék. Nekem továbbra is a AA vagy indie kosárból kerül ki a legtöbb kedvencem. Ha érdekes, akkor egyelőre egy LG 77G3-on játszom a nappaliban. Tudom, hogy nem a legjobb vagy legnagyobb, de sokaknak még ilyen sincs.
#216 Polllen
Én se multizok és folyamatosan nő a kívánságlista hossza, pedig már komplett fűfajokat (FPS, RTS, autóverseny, komolyabb RPG-k) is húzok le róla. Szerintem ahhoz elég szűk érdeklődés, és/vagy sok idő kell, hogy az ember így végigérjen. Az igaz, hogy rengeteg vacak is van amit érdemes szanálni.#218 lugosi
Egy 100+ órás nagy játék nekem néhány hónapig biztos kitart. Majd év végén biztos lesz összefoglaló, amiből kiderül pontosan az idei termés. A 2023-ast már nem érem el.[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
hétközben napi 1,5 - 2 óra maximum
hétvégente akár 4 - 6 óra is összejöhet, de nem mindig egyhuzamban.[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
MODERÁTOR
Csak csendben olvaslak titeket, és ahogy más konzolos topikban is (nekem Nintendo Switch-em van), azon csodálkozok, hogy mennyi játékot végigvisztek, mennyi játékkal játszotok.
Ezzel a felvezetéssel kérdezem, hogy heti kb. hány órát szoktatok játszani?
-
Dinomano
senior tag
Valószinű, mi csak egy kis szelete vagyunk a vásárlóknak (45 éves vagyok), akik nem tudom, mennyire számítanak. Én is hiányolom az exkluzív címeket, mert azt szoktam meg X év alatt, hogy az adja el a gépet, és csak az számít, hogy milyen (single player) nagy cím van rá.
(Közben én megmaradtam single player játékosnak, csak pár multi címet toltam csak.) Manapság meg olyan dolgok történtek (pl. gamepass, cloud gaming), amiket 15 évvel ezelőtt elképzelhetetlennek tartottam. Szerintem a mai kölykök telón is nyomják a free-to-play cuccaikat, otthon esetleg ugyanazt tolja, csak nagyképernyőn. (Nem egy, szinte korombeli meg elvan azzal, hogy megveszi az évenkénti FIFA-t (vagy már nem tudom mi a neve, EA football?), és csak az pörög).
Nem mostanában, évekkel ezelőtt voltam utoljára game expo-n (2017 talán?). Már akkor volt csak Minecraft tematikus nap; és tematikus napon kívül is a fele gamer brigád csak azt tolta szinte.Mindegy, ezt az egész szösszenetet csak azért írtam, mert lehet hogy csak szubjektív, öreges morgás a részemről, hogy visszasírom a régi dolgokat, miközben csak elhaladt a világ felettem picit.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Polllen
nagyúr
Nincs ebben semmi fura, ha az ember az elmúlt 3 konzolgenerációban aktív játékos volt.
Ha nem multiznék, akkor már régen körbeértem volna a kívánságlistámon, sokszor. Annyi single játék azért nem jelenik meg, hogy ne lehetne végigmenni rajtuk. És azt se felejtsük el, hogy kevés az olyan játékos, aki mindennel is akar játszani.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Az S csak pénzkidobás. Akkor teljesítménye van kb, mint egy One S-nek.
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
Van series x-em a hétvégi telken és volt gamepass-em is, de rájöttem hogy az én játékos szokásaimhoz sajnos pazarlás. Sokszor ott állok a tv előtt és keresgélem az áruházban az újabb címeket, kevés sikerrel.. Az biztos ha most kéne döntenem nem venném meg az x-et, de valószínűleg a ps5 vásárlását is húznám még évekig. A konzol számomra nem ezekről a szolgáltatásokról szól és úgy vélem régen se erről szólt.. Mondjuk ps fronton legalább már bejelentették a Got folytatását, kíváncsi leszen boxon lesz e szerveződés.
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
GEIL
addikt
Nem elég az S.....főleg egy jó OLED TV-hez méltatlan volna a 720p-1080p között skálázgatós kis konzol.
Ha vannak régebbi játékaid vagy esetleg lemezes verzióban érdekes lehet adni venni cserélgetni a játékokat, akkor főleg megéri az X.
Amennyivel drágább, annyival jobb és többet is ad.------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Farkassacred
őstag
Adott egy 200k körüli konzol, legalábbis ha a series x-ről beszélünk. Ott állok a boltban és előttem van a termék, de nem tudom eldönteni, hogy kell e ez nekem. Mik lesznek a húzócímek vajon, a hiper-szuper grafikával megáldott új megjelenésű vagy ezek a régebbi és jóval kisebb játékok? Főleg ha ezt a konzolt egy nagyobb oled tévé mellé venném.. ha nincsenek nagyobb címek akkor egyszerű a döntés. Elég egy series s-el távoznom a boltból.. Van mivel játszani miután megvettem és az a játék ami miatt megvettem, óriási különbség van a kettő között.. Jó ez a gamepass, csak nem egy drága konzolhoz.
[ Szerkesztve ]
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
GEIL
addikt
válasz janeszgol #210 üzenetére
Amit írsz az részben igaz....természetesen a konzolok vásárlásánál nem mindenki veszi figyelembe az "exkluzív játékokat". Ismerősi körben, baráti körben, családban is vannak konzolok és bármilyen meglepő, de a fiatalabb srácoknak olyan játékokra kell a konzol, ami bármelyik konzolon vagy PC-n is elérhető.....Fortnite, PubG, COD warzone, Rocket league, Fifa, NBA...GTA5...Mortal Kombat....stb.
Úgy döntenek, ahogy a szimpátia adja vagy az árcédula jelzi vagy hogy a játékostársak milyen gépen tolják ezeket....piszkosul nem az a pár exkluzív cím a döntő......43 voltam idén, de inkább az én korosztályom és pl a 30-as kollegáim vesznek kimonodttan célirányzott konzolt pl Gran turismo vagy god of war miatt a PS5....de egy másik kollegám pedig Forza motorsport / Forza horizon miatt vett inkább Xboxot.
Nekem meg szükségem van mindkettő konzolra, mert mindent (is) akarok játszani------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
janeszgol
félisten
Tavaly februarban vettem XSX-et es meg nem bontottam ki. Igaz azota az Xbox One S-t se kapcsoltam be. Iden viszont olyan jatekokat mutattak be, hogy jovore ki kell bontanom az uj gepet.
Ez a konzolgeneracio amugy halalra van itelve. 2020-ban jottek ki, mar akkor sem volt erofolenyuk, 2021-ben mar elavultak, ma meg nevetsegesek egy PC mellett.
4K-ban te nem fogsz jatszani semmivel, csak PC-n. -
Redneck
nagyúr
válasz Farkassacred #207 üzenetére
Az elmúlt 4 év GPU felhozatalát nézve ezt cáfolnám. 100+ gamet simán nyomtam már, és voltak igencsak jó címek, ráadásul nem csengettem vagyonokat, és megvettem pár akciós játékot és DLC-t.
És ehhez még lemezekkel sem kellett csencselnem. Egyedül a korábbi FH-kat vettem meg lemezen, bontatlanul apróért.Van mit nyomni.
-
Redneck
nagyúr
Nem említettem az ex címeket, de nem azért mert nem számítanak. Én is vettem, hiába kevés az ex.
Korábban érdekelt pár Sony cím is, de nem annyira, hogy miattuk vegyek egy gépet.
A lemezes csereberét megértem, én viszont nem csinálnám.Medocsabi:
Lehetne, de az MS a kihagyott helyzetek bajnoka. Nagyon úgy fest, hogy a szolgáltatások irányába mennek, szerintem max egy generációnyi Xbox lesz már csakSzabi®:
Tonnányi játék eddig is volt, sosem éreztem hogy unatkoznék. Nekem tetszettek régebbi címek is. GP mellett amúgy sem veszek teljes áron játékot. Max egy új GTA vagy Red Dead amiért full árat fizetnék.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
Viszont nagyon sokan meg akik most vesznek Ps5/Series x-et azokra meg tonnányi kiváló játék zúdul, ugye ott van még a prevgen is, mint backward.
Ennyire nem borús azért a helyzet, itt triggerelik ezeken a fórumokon jobban egymást az userek. Aztán jön a tömegpszichózis, és mindenki kétségbeesik. Vagy ott a Concord, aminek nyomár el is kezdték temetni a Sonyt. Nem mintha boxon nem lettek volna mellényúlások (Redfall . . . ) Viszont a gépek meg közben ugyanúgy fogynak ahogy az előző genben. Sokan rá is untak már erre az egészre egyébként. Függetlenül attól, mi jön ki, és mi nem. Belefásul az ember. -
MODERÁTOR
Az offolást és az egymás hergelését ne csináljátok légyszi!
-
Polllen
nagyúr
A konzol mellett több érv is szól, akkor is ha az exlkúzív játékokat dobod:
- fix ár - ami a ps5 pro-t leszámítva pc-hez viszonyítva kedvező, főleg annak aki nem ért hozzá
- kényelem - te magad is azt írtad, hogy nem akartál már pc-vel "vesződni", megveszed, lerakod valahova és működik
- baráti kör - van már cross-platform gaming, de pl ps-n a discord "supportól" kiráz a hideg
- lemezes játékok használt piaca - most még van, ki tudja meddig
- stb-stbFura látni, hogy a #197-ben leírtad, milyen jó dolog volt számodra konzolra váltani több dolog miatt (az exklúzív nincs említve), majd a #199-ben azt írod, hogy ki venne konzolt exklúzív játék nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest