- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbo03
őstag
válasz
szandro #4150 üzenetére
Ahogy Oczu kollégám is írta nem tudja tönkre tenni egyik a másikat.
Kivéve h ha az alaplap nagyon nagy feszt ad a procinak, de ez is csak akkor fordulhat elő h ha hibás a lap amibe próbálod már pedig ha kipróbálod a procit egy másik lapba akkor szvsz nem rossz lapba fogod bele rakni.
-
Norbo03
őstag
válasz
szandro #4148 üzenetére
Mint már feljebb írtam én innen gondolom: ''Amikor bekapcsolod a gépet olyankor egyből a proci indul hisz az olvassa ki a CMOS RAM-ba lévő programokat jelen esetben a POST(Power ON Self Test)-ot aminek ugye az a dolga hogy minden hardvert ellenőrizzen mielőtt bootolna a gép. Nah most ez a POST program a memóriát is ellenőrzi illetve a videókártyát vagyis mindent. Ezért ha kiveszed a memóriát vagy a videokártyát és nem sípol utána miután ezek nélkül indul el ebből arra lehet következtetni hogy a procinak nem sikerült elindulnia ezért a POST nevű programot se sikerült elinidtania. Vagyis a procira vezethető vissza a hiba.'' Igen ez elvilerg igaz amit dőlt betüvel írtál de mivel csinaltal bios resetet ezért nem lehet rossz beállítás a bios-ba hisz a Bios reset mindent vissza állít gyárira.
-
Oczu
senior tag
válasz
szandro #4142 üzenetére
mert a lap egy nagy érték megadásától nem száll el, ha jól tudom, cáfoljatok, ha nem így van....viszont a procit símán ellövöd....nem tom, nekem ez jött le 1.hogy a proci a ludas. Árban végül ismajdnem mindegy...milyen platform? Gondolom AMD?
Persze a lap is képes ugyanazokat a hibákat generálni, mint egy rossz proci.. pl. nem indul
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest