- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Google Pixel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Kipróbáltam. A modul egyoldalas volt... Minden második chipet leforrasztottam róla, és persze szép, tiszta munka volt. A feltehetően hibás chippel kezdtem a leszedést, a hibás chipeket megjelöltem. Kettő volt egymás mellett, ezért egy bennmaradót is leforrasztottam, helyére meg egyet vissza a leforrasztott jó chipek közül. A gép bekapcsolt, pittyent kettőt, majd lekapcsolt. 10 másodperc múlva visszakapcsolt magától, innentől ismétlődött a dolog...
Hagytam a fenébe ezek után. A modul, plusz a négy maradék chip a szemétben landolt...
Elébe menendő a kérdésnek: a forrasztáshoz tűpákát használtam.
HGyu -
-
Noddy
senior tag
Köszi. Ha előzőleg áram alatt volt. Akkor nem ad semmilyen hibát, úgymond normálisan működik. Csak akkor rakoncátlankodik, ha az alaplap nem kap áramot egy ideig.
A táp valószínűleg jó, mert most új van benne és az előzővel is ezt csinálta (leglább is ha jól emlékszem). Ha a lapon rossz a kondi, nem kellene lefagyásokat vagy egyéb rendelenességeket mutatnia? Egyébként rapszodikusan csinálja ezt, néha igen néha nem, csak idegesítő. -
Rellind
senior tag
Ja azt vágom de hirtelen nemtudok leakasztani másik alaplapot procit(mert csak ideiglenesen van nálam,vésztartalék) ...mert szerintem ezekben van a hiba...vagy xarul van belöve a bios.....nemtom...de én vagyok a második akinél ezt csinálja...mert a többi hardver az adott volt...netkávézóban volt régen ez az alaplap meg proc....gondoltam nálam okosabbak kiszúrnak valamit az Everest riportból hátha....
-
Rellind
senior tag
#1 Codegen 400W
#2 kondik szerintem rendben
#3 :
Vcore 1,76V
+2,5V 2,54V
+3,3V 3,30V
+5v 5,08V
+12V 12,66V
Sys temp: 27°C
CPU: 42°C
cpu fan:7180rpm
Ja és az alaplap voltaképpen egy KOB KT266a FDSX csak a biosa ugyanaz mint a ECS K7VTA2-énak....biosfrisstés is volt, mert nem látta a 160gb-os winyot...de elötte is ezt csinálta akinél volt az alaplap meg a proci.. -
Dilikutya
félisten
A táp nem túl régi, 2 éve vásárolt Mercury, mindössze a tavaly nyáron, illetve idén nyáron pihent. A gép is ősztől folyamatosan használva volt nyár elejéig, utána állt 1 hónapot, majd én használtam egyszer, ez volt augusztus elején. Találtam itthon egy másik tápot, majd belerakom, és kipróbálom.
-
Dilikutya
félisten
Erre most nincs időm, majd este nekiülök. Érdekes, hogy legutóbb amikor adatmentéshez használtam, hirtelen eltűnt a vinyó, nem látta bootoláskor. Biztos, ami biztos, kipróbáltam a gépemben, és megvan, nem döglött meg, szépen látta a BIOs, sőt, be is bootolt volna róla, ha össze nem omlik, mert ugye másik gép
.
Amúgy nem mai darab már, egy BF6-os Celeron 533 konfig, még én vettem 6 éve.
A vinyó sem úgy pörög fel benne egyébként, mint kéne, furcsa hangokat ad ki, abból is gondoltam, hogy meghalt. De nem, a gépemben meg megy simán.
[Szerkesztve] -
Whaskes
senior tag
a cd olvasó ledje villog mikor bekapcsolod?
Na, tulajdonképpen ez az, ami miatt írok. A CD olvasó önálló beágyazott mikrogépes eszköz, ugyanúgy, mint a vinyó. Feszültség alá helyezésekor automatikusa, a gép többi részének közreműködése nélkül végrehajtja saját öntesztjét, illetve ellenőrzi, hogy van-e bent lemez. Ha tud, akkor bele is olvas.
Nem mindig, nekem volt egy abit bx133 raides lapom ami meghalt. ugyanúgy beindult, de nemcsinált semmit fekete képernyőn kívül. namármost. amikor a cd olvasó csak a feszbe volt bedugva indult is, villogot, de amikor ide kábelt beledugtam, nem csinált semmit. nem villogot amint lehúztam a lapról ment.
[Szerkesztve] -
retes
aktív tag
Hát azt csinálja, hogy windows bootolásnál kifagy...
Most azért is nem voltam egy darabig, mert időm nem nagyon engedte meg most biost frisítettem és ujrahúztam...
A sima bois frisítés előtt mikor csak új win került rá akkor a drivert eszközkezelőből feltéve mennt a dolog csak a start gombot elémaszatolta és csomó mindennt nem jelenített meg...
Most aztt próbálom, hogy bois frissítés és utána újrahúzom, ha így se megy akkor nem tudom mit csináljak... -
Harang
tag
Van rá bolti garancia, csak Szentesen, az meg szopás, a gyerek Szeged mellett lakik, azért utaztam 3 ( Kecskemét oda-vissza nem nála ment a biznisz ) órát h pont ilyen processzorom legyen, mert 2 szóbajöhető típust találtamés ez pont az egyik. Ehh
.
Tápja, lapja válogatja, sajna
Azért ilyet néztem, mert az asus p4c800as lapok topicjában azt írták róla, hogy ilyen proccal ez a lap fain, szorzó állítás meg ilyenek.
Áhh! -
Harang
tag
Pontosítok kb 40 watt fogyasztás beli különbség van a kettő között. 350 Wos táp, 120 gigás vinyó, DVD rom, proc, 9800se VGA, alaplap, be nem kötött mobil rack ez van mind a gépen,512 ram(majd még 512 lesz , ha kiveszem ebből), jah és a gyári hűtőt kell h ellássa áRAMmal. Ettől nem kéne h kiakadjon. A srác akitől vettem azt mondta h gépből vette ki amikor elindult átadni.
mod:2,4es NW ment a gépben, ami közelebb van fogyasztásban a prescothoz(nem sokkal de közelebb)
[Szerkesztve] -
Guitpeti
csendes tag
A táp valami JNC én sem ismerem, elég régen vettem ezt a házat, hozzá volt. Proci nélkül még nem próbáltam, mert nincs zsírom, aztán úgy nem szívesen válnék meg a hűtőtől, de akkro erre is sort kerítünk, köszi. Másik táppal nem tudom kipróbálni, mert csak egy régi at-s tápom van. Terhelés nélkül mikor rámértem multiméterrel, hű de tudományos
akkor jó volt mindegyik kimenetén lévő feszültség. lehet, hogy terhelésre borul meg a táp? bár a proci ventillátort is vitte, ááá kezd elegem lenni... Köszönöm az ötleteket.
-
Primőr
aktív tag
Nem én dugdostam a gépet.
Az elképzelhető, hogy rossz helyre van dugva a hang kábele? De ha felcsavarom a hangerőt, akkor mégis van hang.. akkor ez hogy lehet?
Sima hangfal nem tudok mit mondani, hogy miből áll össze. Azt se tudom milyen az alaplap, azt hol tudnom megnézni? -
ész ventura
aktív tag
-
ész ventura
aktív tag
De gyorsak voltatok!
Köszi!
Elég kezdő vagyok ebben a témában, bocs a láma kérdésekért
A táp az előző konfigomnál, ami 3 nappal ezelőtt volt, még tökéletesen működött, azóta nem használtam, szóval azt nem hiszem. Egyébként, hogy lehet a tápot lecsekkolni?
De a front paneles bénázás is lehet az ok?
[Szerkesztve] -
Elar
senior tag
? Nem.
A procit helyesen tettem be, fogalmam sincs melyik fázisban nyomtam meg úgy, h ez történjen.
És az alaplapi foglalatban lévő tüskék közül halt meg az egyik.
Ha jól láttam a nagyitó alatt, mindegyik lábvég kampószerűen hajlik. Ennek a lábnak egyenes, és már csak rá kellfújni, h kiessen.... -
Roxanne
csendes tag
Sziasztok!
Tovább folytatódnak a géppel kapcsolatos problémáim. Hétvégén nálam volt a 930-as procimon kívül egy 530-as is, valamint a 450-es Chieftec tápon kívül (aminek négytűs a processzortápcsatija) egy 480-as Codegen (nyolctűs csatival).
Namármost:
1. a gép az 530-as procival stabilan működik (bármelyik táppal természetesen). (órákig ment a memtest86+ hibamentesen)
2. a 930-as procival (bármelyik táppal próbálom) 10-15 percet megy normálisan, aztán megfagy (lemerevedik a kép) bármit is csinálok közben (akkor is, ha csak a BIOS setupban nézem a procihőt, ami egyébként 57 fok körül volt a nagyonmeleg szobában).
3. ha meghalt a 930-as procival valamelyik táppal, akkor utána hiába cserélek akár procit, akár tápot, félóra-óra pihenés kell, hogy újra el tudjon indulni.
4. az alaplap egy P5WD2 legújabb BIOS-szal, tehát a procit támogatnia kell, elvégre nagyon sok embernek megy ilyen alaplapban ilyen proci.
A részletes konfigleírás pár hozzászólással ezelőtt.
Van valakinek bármilyen ötlete? Nekem ez már nagyon X-akta... :-/ -
Retekegér
MODERÁTOR
Ez hihetetlen. Minden át lett vizsgálva, minden alkatrész hibátlan, végül már a kimerültségtől reszkető kézzel csavartam vissza az uccsó csavart és semmi... Aztán egyszer csak hopp, második nekifutásra bootol. Minden pöpi, egy ''a rendszer súlyos hiba után állt helyre'' üzenettel újraindult minden. Hihhetetlen... ámítástechnika
-
Retekegér
MODERÁTOR
Az a gáz, hogy nem jut el a bootolásig, a BIOS-ban semmit nem tudok állítani. Újra szétszedem és alaposabban szemügyre veszem, hogy nem füstölt-e el valami. Nem hinném, hogy a táppal lenne gond, egy 400 W-os Chieftek... A konfigom meg az adataimnál, vagy ennél részletesebben kellene?
-
Papesz01
tag
-
-
kids
csendes tag
nah hallod köcce szépen mindent
megvan a probléma megoldása
szinte 100%osan jó lesz mostmár
kössz hogy nagyon figyelmeztettetek a tulmelegedésre de én nem akartam elhinni hogy az lehet hiszen aszittem hogy egy 12 es rendszerventi és egy bika procihűtő mindent megoldhat
de mégse ha ott a POR!
olyan réteg port szettem le a hűtőbordáról amekkoraát még életemben nem láttam
nem csodálom hogy égetően meleg volt a hűtőborda amiko hozzáértem.
tejjesen aszittem hogy virus a probláma de mostmár belátom h messze nem
a norton-t meg törlöm a francba dme egy lassu szar
most igy a végén a késve bár a konfigom:
amd athol 1800+
msi kt3 ultra alaplap
300w coolink láp
gexcube ati 9600xt
768mb sd ddr ram
remélem már nem l esz szükség ezekre az infókra és nem lesz több hiba
kössz mindenkinek a segtiséget
üdv -
Norbo03
őstag
Hali!
Aza gond h a nem tom megnézni másik lapban se másik procival ezért arra csak a boltba kerül sor de naon sokszor ellenpőriztem a hütés nincs leasrkazva semmia bios megcsinálja az öntesztet és csipog h jó minden defél perc mulva tul melegszik és le is kapcsol. Húzva nem volt. Új bios pedig nincs alpahoz vagyis én nem találtam. -
vbbb
őstag
Már leszedtem párszor a proci hűtőt, meg is takarítottam...újra paszta egyebek...a tápkábel rendesen rajta van azt asztalomon szerelem, nem a gépben. A régi tápom is egy 300w-s noname volt éppen cserélni készültem, amivel próbálom az meg egy új Mercury 300w-s. Sajna a munkahelyen nem dolgozunk nagyobbal....Már próbáltam egy 1700-es procival de semmi reakció, hogyan lehet kimérni a proci tápját? Az a négyeres vezetéken jön?
Nem tudom, hogy sípol-é mivel nincs rajta speaker.. -
SystemKill..
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Autós topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Temu
- Google Pixel topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged