- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ultram3jor
senior tag
szerk.: Azé én is jó vagyok, és jó embernek válaszolok... ez gergod-nak szólt...
Ha nem menne a procihűtö, akkoris elindulna a lap, és az ide kábelek ''ellenörzése'' után kiirna vmi ilyesmit a POST REPORT: CPU fan failed. (ASUS fan vagyok, és volt már hasonlo lapom, és kiirta, mivel direkt nem dugtam rá a cpu ventit a lapra)
A zárlat elgondolás nagyon is helyénvaló, nagyvalószínüséggel a lap a hibás. De az is lehet hogy a vga ami nem szuperál, és ezért nem engedi az alaplap a továbbmenetelt.
Ha vki kiveszi egy feljettebb P4 böl vagy egy K8-as architektúrás lapból a ramot, nem fog elindulni, csak egy kedves hang fogja mondani (ha rá van dugva az alaplapi hangra egy hangszóró) hogy System failed memory test, vagy vmi hasonlót. (asszem ezekbe a lapokba van ilyen funció)
Azért ötletes vagy hogy egy másik kapcsolóval próbálkoztál
[Szerkesztve] -
Rickenstein
senior tag
1. Az ezüstpasztás téma valóban álltalános porbléma AMD prociknál, viszont -megnyugtatlak - a mag mellette elérhetőek rajtuk a cache memóriák is.
2. Nem azt mondtam, hogy a PFC kapcsolja le tápot, csak PFC-s táp lehetett, amikbe alapból benne van egy rövidzár és túláram védelem. Apróbb fogalmazási probléma. Megkövetlek.
...de a lényeg, hogy nem sok értelme volt kedves barátunk irományának...
Megj.: Mindezt ismét nem kötözködésképpen.
[Szerkesztve] -
fazksg
csendes tag
Hat, nem tudom, de az osszes tesztprogi azt modja, hogy 16OO-as duron... (azért írok ilyen benan, mert angol nyelvu laptopon benazok...). Az eredeti temaravisszaterve: a proci ugzanakkora, 1,5 voltos feszkon megz 1O5O-en, de 14OO-on nem... Es egy kerdes: a kondicsret hol es kb. mennziert lehet megcsinaltatni????????
-
-
Primőr
aktív tag
-
Primőr
aktív tag
Thermaltake Soprano.
Hú, szerintem is az lehet a helyzet, hogy zárlatos, csak eddig erről a problémáról még nem hallottam, nem tudtam, hogy ilyen is lehet. Az egyik sarok kicsit jobban feszül, mint a lap többi része.
Nincsenek ilyenek, csak egy ilyen kis fémkiemelkedés volt.
Azt mondod, jól csavarozzak be minden lyukat, erővel, és akkor már nem lesz zárlatos, vagy kell még valamit csinálni?? -
Primőr
aktív tag
Hú, adtak hozzá sok csavart
Háát úgy raktam fel, hogy sajnos nem minden helyet tudtam becsavarozni, tehát volt olyan lyuk az alaplapon, amiben nincs csavar. Az baj? Volt egy kis fémkiemelkedés, ami az egyik lyuk mögött volt pont, és oda így nem kellett csavar, mert az is tartja. Távtartóra nem emlékszek, hogy lett volna. Kis csomagban voltak a csavarok, ennyi. -
Cave Sedem
csendes tag
-
Kubbi
tag
Szerintem ha meggondoljuk a dolgot, akkor van 1 proci, aminek a hőmérséklete legyen 40°C
Ha kikapcsolod, nem termel újabb hőt, ugyanis nem kap feszt, és mellesleg nem is működik. Ha leveszed a procc hűtőt, akkor mitől menne fel a hőmérséklete 40-ről akár 70°C-ra?
Semmitől... csak lassabban hül le... ha leveszed a hűtőt, akkor 40fokról kezd el hülni... Szerintem. -
Protezis
őstag
Valóban kondiprobléma volt.
Szinte az összes púpos volt, és ilyen rozsdás sárgás valami volt a tetején.
Boltban 3500-ért csinálták volna meg úgy, hogy nem biztos, hogy utána jó lesz.
Inkább vettem egy használt lapot 5000-ért. Sürgős volt a dolog, PH!-s üzletelés, újabb hazamenetel nekem most nem hiányzik.
Max keresek valakit Szegeden, aki megcsinálná ólcsó pénzért
Köszönöm mégegyszer! -
MikySoft
tag
értem...a gép kb 3-4 hónapja ment kitűnően....először csak elkezdett lassulni, lefagyni...mára teljesen bedöglött.... vissza lehet menni ilyen nagy időket.?
ok...akkor kipróbálom a format cét....
azt nem lehet csinálni hogy csak a wint telepítem újra a cén llévő adatok meg megmaradnak?? -
erdey_a
addikt
Hát köszi... akkor azt hiszem, hogy szerdán bemegyek a boltba, vázolom a problémát, aztán ha azt mondják, hogy le lehet gariztatni, akkor szétkapom a gépet és beviszem nekik...
Jövő héten kiderül...
Illetve még megpróbálok egy ugyanilyen samsung memót szerezni, mint az enyém. Ha azzal megy párban, akkor csak inkompatibilitás. Ha nem, akkor... -
erdey_a
addikt
No... BIOS frissítés rendben lezajlott, de a helyzet változatlan.
Most is végigpróbáltam az összes lehetőséget, de a 256-ossal sem egyedül, sem párban nem bootol, illetve az 512-esek sem mennek együtt, csak külön külön.
Az én memóim szarok, vagy azért ennyire nem kéne válogatni a lapnak?
Visszavigyem? -
erdey_a
addikt
Az a lényeg, hogy válaszol valaki
Szóval csak akkor van gond, ha manuálisan nagyobb időzítést állítok be, mert ha auton van, akkor a lap gondolom a lassabbikhoz szinkronizál nem?
Ez mondjuk nem magyarázza meg, hogy a 256-os modullal miért nem indul el. Másik gépben (K7-es Asrock) frankón műxik minden.
Leszedtem közben az új biost. Megpróbálom frissíteni. Még sosem csináltam ilyet. Ha egy fél órán belül nem vagyok, akkor nagyot szoptam -
erdey_a
addikt
A PQI-n PQI chipek vannak. De az nem az én memóm amúgy, a sógorom gépébe szereltem be, csak a teszt végett vettem ki.
Nekem egy 512 és egy 256-os ''brand'' samsungom van, ami eddig vígan ment egy Asrock K7VT4A+ lapban, de a jelenlegiben Asrock K8 Upgrade VM800 nem akarnak együtt menni. De mint mondtam, A PQI sem akar senkivel sem közösködni.
Rez_Grof: Asrock K8 upgrade VM800 alaplap. A BIOSban tudom, hogy hol vannak ezek , csak nem tudom mire jók, illetve milyennek kellene lenniük.
Megjegyzem, a 256-os memóval a biosig el sem jutok. -
Bobbacsi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged