- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
válasz
Winner_hun #2659 üzenetére
Thx
mellesleg: te sosem alszol? -
atompaci
csendes tag
válasz
Winner_hun #2605 üzenetére
A legújabb BIOS van fent, asszerint jónak kellene lennie...
-
enemy76
tag
válasz
Winner_hun #2052 üzenetére
Thx
De kivel?Mert ugye nem kellene meghegeszteni a deszkát.
[Szerkesztve] -
enemy76
tag
válasz
Winner_hun #2050 üzenetére
Hát majd megsasolom,de csak csütörtökön megyek oda ahol a gép van.
-
enemy76
tag
válasz
Winner_hun #2048 üzenetére
keine kézikönyv. (az alaplap 98'-as) használt,1 hó gart adtak rá.
[Szerkesztve] -
enemy76
tag
válasz
Winner_hun #2046 üzenetére
Van,de meg sem nyikkan.Próbáltam proci nélkül,de nothing.Tényleg olyan mintha nem kapná meg a gombtól a bekapcs impulzust.Nem tudom melyik láb az a sok közül,hátha rövidre zárva elindulna?
-
enemy76
tag
válasz
Winner_hun #2040 üzenetére
Az nem lehet,hogy a proci is meghalt az előző lappal és azért nem megy semmi?
-
S_E_R_I
aktív tag
válasz
Winner_hun #2025 üzenetére
Van egy kis bibi. Amit te belinkeltél az nem ASUS P4P800s-x hanem ASUS P4S800d-x szal még mindig nem oldótott meg a problémám. Plíz segítsetek
[Szerkesztve] -
enemy76
tag
válasz
Winner_hun #2026 üzenetére
Az a helyzet,hogy ennél az összes kis csati helyett power,hdd,bekapcs stb..,csak egy hosszabb sorcsati van amit egyféleképp lehet feltenni.
[Szerkesztve] -
gergo84
aktív tag
válasz
Winner_hun #847 üzenetére
Juhéj
elindult ez a getra a bios reset után. van kép!!!
bár a történteket nem értem...örök hála neked
-
gergo84
aktív tag
válasz
Winner_hun #845 üzenetére
hogy kell pontosan reset-elni?
de pakoltunk jumpert. az enyémről levettem, aztán be haver gépébe.
majd vissza ugyanoda itthon...
[Szerkesztve] -
gergo84
aktív tag
válasz
Winner_hun #843 üzenetére
ha ramok benn vannak, nincs sipolás.
nagyon szépen köszönöm, hogy segitesz, de a reményem meár meghallt, nem látom az algut végén a fényt. -
gergo84
aktív tag
válasz
Winner_hun #836 üzenetére
megcsináltam: a gépben a pci-os kari, dvd iro maradt. semmi winyó. megint semmi.
még azt is csináltam, hogy ráraktam egy másik monitort, de ugy sem.
mit lehet még? -
gergo84
aktív tag
válasz
Winner_hun #822 üzenetére
felölem.....
a megoldás lenne a lényeg! -
FlasH-BacK
senior tag
válasz
Winner_hun #354 üzenetére
Hát, ha a ramnál akad meg, akkor elvileg az a hibás. Próbáld ki másik rammal, vagy ezeket egy másik gépben. Javasolok egy ccmos-t is, hátha valami nem bírja az iramot. A proci nem lehet hogy megszívlelte a ''kupaktalanítást''?
ja lehet h kicsit későn reagáltam?
[Szerkesztve] -
Sir Riccio
addikt
válasz
Winner_hun #339 üzenetére
Ha már ennyit szenvedtél vele ne add fel, ugyanis jól láthattad, a FET hőleadó felülete valóban ''fémszerü'' ugyanis fémből van, és a logika szerint mindig erre ''hivatott kerülni'' a hütő felület./hütőborda/ A csillám lemezt igen régen felfedezték, kiváló a hőátadási tényezője, és egyben kitünő villamos szigetelő./És itt most nem a sinen gurúló közlekedési eszköz szigetelésére gondoltam/ Beszerezhető minden alkatrész üzletben.
Továbbiakban a tápod ,-mind a legtöbb táp,- valóban rendelkezik rövidzár védelemmel, bizonyára tette a dolgát és ezért nem szenderült jobblétre semmi a rendszeredben. Az természetes hogy nem tudtál feszt mérni a csatikon, mivel ha a procit eltávolitod csekély az esély hogy az alaplapod ''beinditja'' az amugy kapcsoló üzemü tápot. Tehát fel a fejjel, ne add fel. -
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #343 üzenetére
-
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #341 üzenetére
Tedd be a frigóba, és nincs több melegedés! A hangokat meg majd elnyomja a kompresszor zörgése
-
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #339 üzenetére
Repülni tud már a géped? Az enyém is jó úton jár, lassan pilótavizsga kell hozzá!
-
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #337 üzenetére
Az első, az egy jó kérdés, lehet, hogy gagyi a tápod
?
Általában úgy szokták az alaplapra rakni a FET-eket, hogy a hűtőzászlós felük a lap egy olyan részére van forrasztva, ahol tud hőt leadni ( egy nagyobb fóliarész ). valszeg Nálad a hűtőzászló néz felfelé ( ami érthető is, mert ez a FET hőleadó része ) és erre rakták rá a bordát /nagyon helyesen/, ámde rosszul szigetelve egymástól a FET-eket /nagyon helytelenül/.
-
Bobbacsi
veterán
válasz
Winner_hun #332 üzenetére
Akkor mégsem éltünk hiába ! Nagyon örülök ,hogy megoldódott a problémád !
Ha láttuk volna a lapod elöbb sikerült volna !
Bubu ,meg a miénknek !
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #332 üzenetére
Alapesetben nem vezeti, mert műanyag a tokja.
Igen, remélhetőleg. Ki fog derülni!. Grat a kitartásodnak.
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #324 üzenetére
Felesleges. A leírtakból úgy tűnik, hogy valamelyik FET ( mindegyik
) elment zárlatba. Ez olyan szempontból nem rossz, hogy a proci így nem kaphatott túlfeszt ( hacsak az I//O vonal felől nem ). Tehát szvsz vidd vissza a gépet alaplapostól a szervizbe, ott kicserélik a lapot, és kiderülhet, hogy mi újság a procival ( csak akkor ha megbízol a szervizesekben, egyébkéntt átverhetnek, sajna mifelénk egy-két helyen előfordul, kerülőm is őket rendesen.
Ha esetleg nem bízol bennük, csak a lapot vidd. ) -
Bobbacsi
veterán
válasz
Winner_hun #321 üzenetére
Ha vadi uj akkor vissza kell vinned .Tül vagy a 3 napon ?
Másik táppal azért még egy próbát tennék ,mert Bubuval csak távsegitséget tudtunk nyujtani más az ha az ember maga csinálja ,igy nem ugyanaz ! Ha mi mértük volna akkor 100%-ik biztosak lennénk benne ,de igy .... -
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #321 üzenetére
Vedd ki óvatosan a procit
, és mérd meg az alaplapi tüskéket így is. Ha ugyanaz, valszeg megúszta a proc, de nyalábold fel az egész gépet, és told a szerviz orra alá!
-
Bobbacsi
veterán
válasz
Winner_hun #316 üzenetére
Az azt jelenti hogy ZÁRLATOS ! Valamekkora ellenállásnak kelllene lennie !
-
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #316 üzenetére
Igazából akkor van gáz, ha nemcsak a két-két egyforma vezeték között mérsz 0 körüli értéket, hanem a fekete/sárga között is.
Ez nem egészen az, amit írtál! Ha mindenhol 0, akkor gáz van !
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #306 üzenetére
A műszeren kell lennie egy olyan allásnak amihez egy ''omega'' van írva . Itt beállítod a müszit a legkisebb állásba ( jellemzően 200 ) és a tapicsúcsokat a 4 tűs csati érintkezőihez teszed. Igazából akkor van gáz, ha nemcsak a két-két egyforma vezeték között mérsz 0 körüli értéket, hanem a fekete/sárga között is. Normális esetben a müszi 1- et mutat, és utána semmilyen szám sincs ( ''túlcsordul'' ).
-
Bobbacsi
veterán
válasz
Winner_hun #306 üzenetére
Átkapcsolod 20 ohmos méréshatárba a müszert,a két mérözsinor marad ott ahol van !
Az egyik mérözsinort oda teszed ahová a fekete kábel csatlakozik a 4 tüsnél ,a másikat
pedig oda ahová a sárga ( fejböl nem tudom .de azt hiszem az ) ment volna
Ha az Ohm méró 0 -át mutat akkor zárlatos a csatl aljzat ,ha mutat valamilyen értéket akkor nem
Bubu79
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #302 üzenetére
Ha esetleg több laphoz használtad a tápodat ( sűrűn cserélgetted a lapot alatta, vagy csak sűrűn szeded szét ) előfordulhat, hogy a csati érintkezője kitágul, és nem lesz jó az érintkezés ( kis felületen érintkezik a tüske, és a csati ), megnő az áramsűrűség. Emiatt nagyobb lesz a felületen eldisszipált hőteljesítmény ( a relative nagyobb átmeneti ellenállás miatt ). De az üzemi áramot meghaladó ( nem feltétlenül zárlati- ) áram is okozhatja a melegedést, de ez ki fog derülni a másik táppal.
-
Bobbacsi
veterán
válasz
Winner_hun #304 üzenetére
Az elöbb ajánlottam az Ohm mérést ! Ha feszültséget tudtál mérmi ( gondolom multimétered van ) akkor azt tedd Ohm állásba és mérd meg a 4 tüs csatlakozót Ha 0 ( nulla) Ohm-ot mérsz akkor zárlatos a lapon a csatlakozó !
-
Bobbacsi
veterán
válasz
Winner_hun #302 üzenetére
Ugy tünik én már nem kellek ide
Bubu79 is azt írja amit én .
-
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #300 üzenetére
Aham. Esetleg ha van kölcsöntápod, megpróbálhatod, csak nehogy az (is) elszálljon ( célszerű valami rövidzárvédettet választani / nem mercury, vagy vargánya
/ ).
-
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #296 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy a többi ágat is mérd meg, mert ott is lehet gond.
-
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #294 üzenetére
Sajna nem minden esetben látszik, ha végképp nem boldogulsz vele, legfeljebb vidd el egy ismerős HW guruhoz, vagy megbízható szervizbe, ahol kiderítik, hogy mi a helyzet. ( bocs, de az előző hsz-emet moddoltam, ha esetleg nem olvastad volna pls tedd meg, éppen akkor dolgoztam rajta, amikor írtad a válaszodat, sajna nem vagyok egy billentyűvirtuóz
)
-
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #290 üzenetére
Mert a 4 tűs csati csak a FET-eket látja el táppal ( amik a procinak állítják elő a tápot ), az alaplap többi része ( így a FET-eket vezérlő IC ) a 20 tűs csatiról megy.
Szerk.: inkább úgy néz ki a dolog, mintha valami zárlatos lenne, ezért nem indul el a táp.
Próbáld meg a tápot úgy indítani, hogy egy optikai meghajtót akasztasz rá ( lehetőleg olyat, amit nem bánsz, ha esetleg elszáll. Ha rajta van, akkor - ha van műszered - mérd meg a feszeket, és legfeljebb írd le ide, aztán megkuksizzuk.
[Szerkesztve] -
Bobbacsi
veterán
válasz
Winner_hun #285 üzenetére
Rángatózik
Fogalmam sincs igy,látni kéne ! Szerintem hagy abba az egészet mielött nagyobb kár keletkezik ! Szerezz egy másik tápot ,és azzal próbáld ki ,ha azzal sem megy akkor alaplap hiba ha megy akkor a táp hibás ! De legalább egy minöségi 350W-os tápot ,ha tudsz
Ha meleg a csatlakozó akkor egyértelmü ZÁRLAT van !
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #285 üzenetére
Hali!
Örülhetsz, ha nem szállt el az alaplapod
Egyébként milyen megfontolásból hagytad rajta a lapon a 4 tűs csatit? Ha terhelést akarsz adni a tápnak, mindenképpen érdemesebb mondjuk egy optikai meghajtót ráakasztani pl., mint egy fél alaplapot.
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a fesszabályzó IC is 12V-ról megy, és nem a stabil 5V-ról. Ha csak úgy egy IC kimenetére akasztasz feszültséget, anélkül, hogy tápot adnál neki, akár gallyra is mehet, tekintve, hogy általában adott egy katalógusadat arról, hogy a kimeneten max. hány volttal lehet nagyobb a feszültség, mint a tápfesz.
Szerk.: A 12V-ot csak a teljesítmény FET-ek kapják meg (bekapcsolás után), az ezeket vezérlő IC valszeg valamilyen ''kapcsolt '' feszről megy, tehát normális esetben nem fordulhat elő olyan állapot, hogy csak a FET-ek kapnak tápot.
[Szerkesztve] -
Bobbacsi
veterán
válasz
Winner_hun #280 üzenetére
Bobbacsi válasza jupijupiju (#276) üzenetére
-
Bobbacsi
veterán
válasz
Winner_hun #274 üzenetére
Akkor nem indul el semmi
se 5V se 12V se 3,3V !
[Szerkesztve] -
Bobbacsi
veterán
válasz
Winner_hun #271 üzenetére
Igy látatlanba nem tudom
másik géppel kéne kipróbálni !
Az hogy tegnap még jó volt ,nem jelent semmit a dolgok egyik pillanatról a másikra romlanak el -
Atlantis
veterán
válasz
Winner_hun #269 üzenetére
Ez nem indok. Ha más csinál ilyet, hasonló esetben te is moderációt kérsz. Ha a saját problémádról van szó, akkor már nem érzed helytelennek.
Na, de ez nem ide illik, téma részemről lezárva, a topicodat törlöm. -
Bobbacsi
veterán
válasz
Winner_hun #265 üzenetére
Akkor kizárásos alapon ha azt mondod hogy másik táppal jó volt akkor nem zárlatos !
Viszont akkor a táp az a része halt meg ,mert terhelés nélkül kijön belöle a feszültség,de ha rádugod akkor ( terhelésnél ) akkor nem tud áramot kiadni
Olyan mint az akkumulátor megvan benne a 12 Volt ,de ha rákötsz egy fogyasztót leesik a feszültség mittudomén 5-6V -ra ! -
Winner_hun
félisten
válasz
-
Atlantis
veterán
válasz
Na ugye, itt kellett volna kezdeni. Másold be a lényeget ide, mert azt mindjárt törlöm. Ilyen címmel még lezárt topic se legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Prohardver app (nem hivatalos)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- Fűnyíró topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple Mac mini M1 8GB Ram 256GB SSD
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged