- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Netfone
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti1848
senior tag
válasz
#10726912 #12690 üzenetére
A másik CPU egy celeron D 2.4 Ghz-s volt.
A BIOS Szerintem a gyári van rajta,mert ez egy cégtől van a gép ahol dolgoztam és ott nemigen frissítettek BIOS-t.
Most próbáltam bele egy FX 5200 VGA-t és egy Chieftec 450W-os tápot,de ugyan ez van ezekkel is, változás annyi,hogy most egy picikét megmozdult a CPU venti-je és ismét felvillant a piros led.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
#10726912 #12580 üzenetére
Szerintem látja mert a wint felmásolja az SSD-re csak amikor onnan kellene indulnia, akkor már nem tud bootolni. Érdekes egy hiba az már biztos és egyenlőre nem tudom a miértjét.
Azért gondoltam, hogy érdemes volna kipróbálni másik HDD/SSD -vel.
Remélem neked van még ötleted mert nekem már más nincs.(#12581) FrozenThrone: Memória hibánál szvsz. már a windowst sem másolná fel az SSD-re.
-
-
pokol ura
senior tag
válasz
#10726912 #12568 üzenetére
Semmilyen hibaüzenetet nem ad csak újraindul!!!! Azért raktam új rendszert, mert minden szarral tele volt es gondoltam új gèp ùj rendszer. Nem kèk halàlozik. SSD-re vagy a ram-ra gyanakszom, csak az az èrdekes, h telepìteni meg tudok rà.' Achi mòdban is feltelepül a win, teljesìtmèny ellenörzès, utàna ùjraindul, ès innentöl kezdve nem hajlandò elindulni a windows. A jobb alsò sarokban ìrogatja a postkèpernyönèl a kòdokat 99 A3 99 A3 99 A3, ez vàltogatja egymàst.
-
-
Márk
senior tag
válasz
#10726912 #12411 üzenetére
Nem itt vettem, máshol, egyelőre megírtam neki a tapasztalatokat, és kértem, hogy adjon már ötletet, hogy hol lehet a hiba...
Még megpróbálom az alkoholos dolgot az AGP csatlakozóval, hátha....
Csak azt nem értem, hogyha szar a kártya, akkor hogy lehet, hogy a legelső hidegindításkor (amikor még hideg a kari) simán elmegy 2-3 percet, s csak utána kapcsolja le magát..... Hogyha ilyenkor kikapcsolom a gépet, hagyom állni egy 10 másodpercet, majd bekapcsolom, akkor már csak kb. 30 másodpercet megy, aztán leállnak a ventik és azzal egyidőben elmegy a kép, ergo lekapcsol a kártya.....
Mintha a kártya kapcsolná le saját magát a hőtől való károsodás megelőzése érdekében, annak ellenére, hogy nagy borda, ami kártya hátulján fedi a ramokat, csak kellemes langyos.
Üdv.: Márk
-
csakalex77
csendes tag
válasz
#10726912 #12397 üzenetére
Tudom,hogy sokismeretlenes,hiszen csak morzsakat tudok szorni tudatlansagombol kifolyolag...De most,hogy igy mondod szerintem is a tap a hibas ...vagy az alaplap..
D A hazon kivuli osszeszerelest nem kockaztatom,mert a tap egybe volt szerelve hazzal es ha ugy alakul,hogy megis tap,akkor ne tudjanak gariba belekotni,ha kiszurjak,hogy mit mokanyolok en a tap ki-be szerelessel.Koszonom,hogy forditottatok idot a problemamra!
-
Coq
aktív tag
válasz
#10726912 #12397 üzenetére
Koszonom a valaszokat mindenkinek! Mivel a csereberes probalkozasokat mar mind megcsinaltam, vegul en is arra jutottam, hogy az alaplap cserejevel egyetemben most mar inkabb erdemes lenne a processzort is kicserelni, mivel ha vegul megis a processzor a rossz, akkor megut a guta, ha vettem hozza egy uj alaplapot... Viszont azon gondolkodom, mivel ez csak egy E2220-as proci, hogy erdemes-e inkabb egy kicsit jobbat venni egy uj alaplappal... Bar nem teljesen ide vag a kerdes, de az elozmenyek miatt megkerdezem, hogy mit gondoltok ? Ha igen, milyet ?
A gepet csak netezesre, illetve nem tul hardverigenyes jatekokra hasznalom - a World of Warcraft a legigenyesebb, erre ez is tokeletes volt. Videokartya : GT 120 (1 Gb), ez boven eleg. Jo hir, hogy most mar van egy jo tapegysegem is xD - mivel eloszor azt hittem, abban lesz a hiba es kolcsonbe nem tudtam szerezni... Meg nehany csere, es lassan felturbozom a gepet -
csakalex77
csendes tag
válasz
#10726912 #12387 üzenetére
Lecuppantottam mar mindent (usb-s cuccok,vinyo,dvd) alaplap,cpu(hutovel) memoria(egyben 4Gb cserelgetve a ket slotban),tap,int vga ami maradt.A proci venti csak egyet porodul es megall.Viszont,ha radugom vinyot akkor elindul es marad megint az 5 masodperces bekapcsolasos folyamat.Olvastam valahol,hogy vannak olyan lapok,amik nem indulnak el hattertar nelkul,Bar kiguvadtak a szemeim ezen,most megis ugy nez ki,hogy itt ez a jelenseg van.Bios frissitest csinaltam ill. ugyanazt a legujabb verziot ujrairattam ra es nem kicsit birtam figyelni a folyamaton.Bios torles kozben a folyamatjelzo (folytonos sarga csik) kb.70%-nal megall es ugrik 80%-ra es csinalja tovabb 100%-ig.Irasnal is kihagyja azt a bizonyos kb.70%-80% kozotti reszt.Nem hinnem,hogy ez "normails".A "szaggatast" az usb-s eszkozokonel az eleje ota csinalja (tegnapelott,akkor vettem alkatreszeket,szereltem ossze es telepitettem wint)
-
csakalex77
csendes tag
válasz
#10726912 #12384 üzenetére
Szia!Elsosorban nagyon koszonom gyors valaszod!Ugy nez ki alakul a molekula..Leszedtem vinyot es dvd-t.Igy maradt alaplap,memoria,cpu(huto) es ugye az integralt x-4500-on a monitor na meg a tap.Huncut meg azt csinalja,hogy bekapcsologomb utan proci venti porren egy kort es megall...sehova tovabb se monitor kapcs se bios semmi.Eszrevettem azt is,hogy amikor usbre (4 hatso)radugdosok tobb mindent(usb-s logitech hangszoro,logitech wireless bill.eger jeladoja,pendrive) zenehallgatasnal a hangszoro "szaggat" az eger(full elemmel) szinten szaggat.Olyan ,mintja nem kapnak megfelelo mennyisegu aramot az usb-k sem.Igy meg mindig nem lehet eldonteni,hogy alaplap vagy tap..sajnos.Cserealkatreszes probakkal bajban vagyok,mert Irorszagban elek es itt is mar a laptopmania utotte fel inkabb a fejet,haverok koreben senki masnak nincs asztali gepe..
Bios a legfrissebb.Megprobalom ratenni megegyszer ugyanazt a biost es kukkolom mit csinal.
-
DaveHutt
őstag
válasz
#10726912 #12229 üzenetére
Azért furcsa a történet, mert eddig tökéletesen üzemelt az új alkatrészekkel. Kikapcsolta hugom a gépet, hogy betegyem az új vinyót, azóta az istenért nem tudom életre kelteni.
Hangjelzést nem ad, mert nincs benne csipogó
Calibra72: végigpróbáltam a memóriaslotokat, semmi változás. (Coolink táppal)
-
DaveHutt
őstag
válasz
#10726912 #12227 üzenetére
Semmi nem változott, az agyam eldobom. Másfél hónapja dobtam össze a spórolt pénzem az alaplap+proci+memória trióért, ma a vinyóval befejeződött volna a felújítás. Nem tudom, most mitévő legyek. Alaplap hiba megint?
Az elmúlt fél évben elég sokat nézegettem a BIOSt, a Codegen stabilan tartotta a feszültségértékeket. A kölcsön Coolink táppal sem megy a rendszer. -
Hiroshi87
csendes tag
válasz
#10726912 #12189 üzenetére
Előzményt csak annyit tudok, hogy volt, mikor a windows betöltése közben indította újra magát a gép, majd x alkalom után betöltött rendesen (elmondásuk szerint pár hete jött elő ez a hiba, aztán elvitték szerelőhöz, az telepített nekik egy új windows-t és részéről elintézettnek vette a dolgot) most pedig megint előjött ez a windows betöltéskor újrainduló hiba, de mire már "helyszíneltem" a fentebb említett problémák jöttek már elő (azaz kb 2 másodperc után lekapcsol minden, és egy darab sípszó nem hallatszik)
Maga az alaplap socket 940, amit kicsit furcsállok, mert nem egy server gép. persze ettől függetlenül lehet normál kliens gép.
A processzort viszont nem néztem meg, míg ott voltam, de szerintem Athlon 64 FX lehet kizárásos alapon. -
shaggy
aktív tag
válasz
#10726912 #12179 üzenetére
De ezt már betettem egy másik mellé leszedtem ami kell róla és most visszaraktam az eredeti gépbe és szeretném feltenni az új wint de amiket írtam azt írja és nem akarja engedni valami miatt.
Ha egybe hagyom akkor sem ha csinálok neki kettőt akkor sem mert a 100mb azt mondja kevés és nem tudja telepíteni.Ez miért van?
-
shaggy
aktív tag
válasz
#10726912 #12177 üzenetére
Értem akkor berakom és ha látja mind a 200 gigát akkor mit csináljak?
Telepiteni sehogy nem akarja engedni már csináltam particiot is de akkor sem ha egybe hagyom akkor sem szóval akkor új HDD-t kell vennem?Amikor egybe hagytam akkor csinált egy 100MB-os részt magának és amikor elkezdi az előbb írt hibaüzenetet adja.
Majd amikor visszalépek ahol a particiókat lehet kiválasztani akkor van egy olyan hogy
lemez 0 partició 1 100mb
és egy olyan hogy lemez0 partició 2 189gb
és a 100 megás particióra alul azt írja hogy kevés rajt aa hely 8089mb kellene a telepítéshez.Ez most akkor micsoda?
-
-
-
-
Wind-Storm
őstag
válasz
#10726912 #12099 üzenetére
Amúgy: letöltenék valamilyen linuxos live CD-t, DVD-t, amivel esetleg tesztelni lehetne. Mit ajánlanátok?
Ubuntum akár USB pendrive-ra is mehet fel, Unetbootin-nal.
nihill
ATX táp megy annak a compaq-nak alaplapjához?
Illetve Stand By-ban is világít az eredeti tápjával a zöld LED? -
kavarc
aktív tag
válasz
#10726912 #12093 üzenetére
Szia!
GPU Boost disable.
Turbo Mode csak egy helyen van, ha jól tudom, de az a CPU "beépített feature-je". Ha nem megy, akkor komoly gondok vannak; de kipróbálom.
CPU Spread Spectrum: Auto-n van. Azt olvastam, h a valaki tuningol, akkor érdemes kikapcsolni. Nálam ugye nem ez a helyzet. De kipróbálom ezt is.A feszültségekek is megnéztem: terhelés alatt (prime95) sem esnek a névleges alá (3.3V, 5V, 12V), a CPU feszültsége teljes terhelésen 1.28V.
-
wrox
őstag
válasz
#10726912 #12090 üzenetére
Ne viccelj már, az hogy fagy, igenis a bolt problémája. A másik, meg hiába értenek hozzá, akkor is fagyni fog. Itt lett véve? Igen, Máshogy össze lehet rakni? Igen. Fagy? igen, akkor nincs több kérdésem. Lehet nem alaplap probléma, hanem RAM, akkor cseréljék ki azt.
-
kavarc
aktív tag
válasz
#10726912 #12086 üzenetére
Igen. Pontosan ettől félek, hogy rámondanak valamit + még fizethetek is.
Amúgy nem ma kezdtem, hozzáértőnek mondanám magam, de ezzel a jelenséggel még sosem találkoztam. Asus lapokkal is évtizedes a tapasztalatom, sosem volt gondom velük, pedig járt nálam pár, ugyanez igaz a Kingston RAM-okra. Ez persze nem zárja ki, hogy most ebben az esteben ne legyen vmi gond vmelyikkel... -
kavarc
aktív tag
válasz
#10726912 #12084 üzenetére
A fagyás a kezdetek óta van. Mostanában mintha gyakrabban fordulna elő. Gyakorlatilag mindennapossá vált.
Prime95: többször is próbálkoztam vele. Legutóbb hétvégén. Kb 15 perc futtatás után kapcsoltam le, a hőmérsékletek coretemp szerint 80-82 C között voltak már 5 perc után, de ennél nem ment feljebb. Prime alatt sosem fagyott.
Jelenleg a memtest86+ fut... -
wrox
őstag
válasz
#10726912 #12086 üzenetére
De ha fagy, minden egy helyről való, eredeti szoftver, akkor elhiheted, hogy velem nem fizettetnének semmit. Nem a szervizbe kell vinni, hanem az üzletbe, ahol vásárolva lett. Majd ők lejátsszák ezt a problémát. Mondanak rá egy rossz BIost beállítást. Akkor állítsák be úgy, hogy működjön. Nem lehet mindenki hozzáértő. Ha az pénzbe kerül, akkor abba, bár nem hiszem hogy az üzlet sokat kérne egy ilyenért. De ha nem állítanak semmit, hanem át akarnak verni, akkor az alaplappal ütném agyon, az tuti.
-
kavarc
aktív tag
válasz
#10726912 #12073 üzenetére
Jó reggelt!
Nos igen, ez a QVL lista. Ezzel a gyártók mindig tudnak védekezni, néha jogosan. De. Ez a lista több, mint 1 éves, ráadásul egy darab 4gigás Kingston sem szerepel rajta... ami azért... na. A memória HyperX Blu egészen pontosan, 1333MHz-es. Gyakorlatilag annyival több, mint valueram, hogy van rajta hűtőborda - tehát nem valami szupertuningcsoda. -
ThodEE
őstag
válasz
#10726912 #12022 üzenetére
Olyannal még én sem találkoztam, mert ugye úgy működik a BIOS frissítés hogy a BIOS új programot írsz, az előtte lévőket szerintem törli.
Beszéltem az előző tulajával, megpróbáltatja Gariztatni vagy meg javíttatni, aztán majd kiderül. Tényleg minden más alkatrész működik, lehet hogy valamelyik, CPU fázisának a FETje lett rövidzárlatos és ez miatt kapcsol ki a táp azonnal, valszeg rövzár védelem közbe szól, ezért nem merem másik táppal kipróbálni, mert jobban bízom az FSPbe mint a HKC tápba, sajátomból meg órákig tartani kinyerni az XFXtápot.
-
Lazsnak
tag
válasz
#10726912 #12018 üzenetére
sajna nem ezek lesznek, ezeket mar csekkoltam, uj vga-val ugynazt csinalta
nah, eddig csak kinomba rohogtem magamon, mondvan eddig csak a szokasos, akarhanyszor belenyulok a gepbe, uj vinyo stb, egy delutanra kifekszik es lehet szerelni, informatikanak lelke van, na de hogy ennyire ne tudjak vele mit kezdeni meg nem volt -
ThodEE
őstag
válasz
#10726912 #12004 üzenetére
Nahh örülök neki hogy ennyi okos összejött, Probléma:
Probléma maradt ugyan az, ha az alaplap tápot kap a CPU táp csatlakozón akkor bekapcsolásnál villanás és megáll minden, ha nincs rajta akkor világítanak a ledek a memória mellett 2sec és újra indul (képet egyik esetben sem ad)
Csipogást sem hallottam.
Az összes többi alkatrész egy másik alaplappal kifogástalanul megy, éppen azokról írok.
BIOSt rezeteltem, Tettem bele olyan procit ami F5 ös BIOStól támogatott, azzal is ugyan ez a helyzet, hibás lesz a lap?Egy X48-DS5ről van szó, F7es BIOSal.
Várom az okosságokat
-
Lazsnak
tag
-
V.Stryker
nagyúr
-
-
ThodEE
őstag
válasz
#10726912 #11830 üzenetére
Nem tudott róla, és teljesen korrektül felajánlotta hogy visszaveszi a lapot ha nálam nem okés.
Igazából én sem néztem meg hogy milyen bios kéne rá, csak megörültem neki, mert nem vásárolt a lap hanem cseréltük, én adtam vizes cuccokat Ő a lapot.
Nemrég költöztem Szadára és nemigazán van még itt ismerősöm, de körül érdeklődöm hátha valaki tud segíteni.
Köszönöm előre is az infót!
Szépnapot
-
muri1984
csendes tag
válasz
#10726912 #11803 üzenetére
(#11803) Tiger.huhhhh
VGA 35-40c alap GTA4 alatt max 55-65c
proc 30c GTA4 alatt max 40-50c ez csak az amire kb. emlékszemde azt tudom hogy biztos nem ment fel 70c fölé a VGA...
Azt is mondta haver, hogy hangosan búg a gép.. a venti pörög mint állat... mintha felakarna robbani...
De hétvégén kicseréljük a hardvert -VGA,RAM- előtte egy mem teszt és megnézem hogy mennyi a C fok a proci, VGA játék közben.
Majd csak utána tudok többet mondani...Teszt progit tudtok ajánlani? linket?
Köszönöm a gyors válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Gyúrósok ide!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged