- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
acidflux
csendes tag
válasz
#10726912 #16415 üzenetére
Nemtom miért küldtem PM-et. Amit nem értek,h ezzel a lappal volt kép. Alacsony órajelen ment a proc és a RAM is, beállítottam volna de 1restart után nem adott képet. Proc csere volt és kép ismét. Megint órajel állítás és azóta nincs kép semilyen formában. Füst jelek nem voltak, mert ha lettek volna akkor minek ide írni már hisz akkor megnyekkent a cucc. Mert ha sokat állítok majd törlöm a CMOS -t akkor visszaáll, de nem látok semmit amiről meg tudnék bizonyosodni,h törlődött minden beállítás.
-
Dokka
csendes tag
-
DanielK
addikt
válasz
#10726912 #16392 üzenetére
"BIOS reset első körben, illetve húzz le róla mindent, csak az indításhoz szükséges cucc (1 ram, vga, tápegység, CPU+hűtő) legyen az alaplapon. Ha van, tgyél másik gombelemet bele, illetve jó lenne egy másik tápegység is próba erejéig."
BIOS reset megvolt (elem ki-be és jumpert is lereseteltük, de ezt ellenőrizni nem tudtuk)
Csak a legszükségesebbek vannak benne (eddig sem volt más: 1 ram, proci, és kész - integrált videókártya) Ubuntu szépen ment rajta.
Gombelem, húzós kérdés ünnepnapkor, de vadászunk most egyet.
Illetve van egy másik táp, de az egy villámsújtott gépből maradt meg, amiben az alaplap ment tönkre, esetleg azt tudjuk megpróbálni.
Ha egyikkel sem járunk sikerrel, akkor mi lehet? Gondolom bármi...
-
Gabee001
csendes tag
válasz
#10726912 #16387 üzenetére
csináltam 3 képet a slotokról, ezeken jól látszik a probléma, szerintem ez vágta tönkre a ramokat. ezzel mit lehet kezdeni? az elsőn látszik a legjobban (a bal oldali az A, a jobb a B slot)
http://imagerz.com/QE9DW0tvAwMABAlOQAVR
http://imagerz.com/QE9DW0tvAwMABAlOQwVR
http://imagerz.com/QE9DW0tvAwMABAlOQgVR
-
Angyalpor
tag
válasz
#10726912 #16375 üzenetére
VGA-t cseréltem benne, a kártya elvileg jó...
A táppal mi baj lehet? Indít, forgat, világít...Rá tudok valahogy mérni? Ill. az normális, hogy kikapcs után még pár másodpercet pörög a táp ventillátora, mint a kocsiknál a hűtő?
Tiger, köszi, nagyjából ezeket ismerem én is, az volt a gyanús, hogy ilyen hangjelzést még nem hallottam. Másodpercenként olyan 4-5síp, és soha nem marad abba... Olyan, mint egy beszorult billentyű,szorozva hárommal.
-
barkoo
csendes tag
válasz
#10726912 #16305 üzenetére
Szasztok! légyszíves segítsetek nekem. Olyan problémám van, hogy a számítógép bekapcsolás után kb 1 másodpercre elindul, de ki is kapcsol. a táp venti felpörög, előlapi led felvillan és ennyi. Kikötöttem mindent, csak ram, proci, táp meg prociventi van bekötve. Nem értem a dolgot. a táp egy 450w os chieftech táp, a proci egy core i3 3220. köszi a segítséget előre is
-
Reaper04
aktív tag
válasz
#10726912 #16255 üzenetére
Közben turkáltam a biosban:
Találtam olyat, hogy "spread spectrum" jelenleg auto-n van.
Illetve Memory clock helyen is auto van. Nem tudom egész pontosan mit takar.Akkor az elsőt ahogy mondtad kikapcsolom, a másodikkal mi legyen?
CoolMan81: Van bent valami
Holnap szétkapom, aztán kipróbálom úgy is.
Mi számít elfogadható teszt időnek?
Mennyi ideig hagyjam futni és mit? (pl. memtest, aida ...stb) -
Pubszon
veterán
válasz
#10726912 #16248 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy az integrált LAN kártya miatt nem indul a gép.
Az elmúlt fél órában semmit nem változtattam a konfigon, csak a LAN kábelt húztam ki és dugtam be és erre a következtetésre jutottam:
10 Indulás kábel nélkül, ebből mind a 10 sikeres volt, még fő áramtalanítás után is; viszont ha a kábel be volt dugva, 10-ből egyszer sem indult el a gép, még ha áramtalanítottam a rendszert akkor sem.
Viszont ha kábel nélkül bebootolok, windowsba be dugom a LAN kábelt, rendesen megy minden még net is van. De ha a gépet kikapcsolom, csak úgy indul el, ha a kábelt kihúzom.
Ha tényleg ez a baja (már pedig léggé úgy néz ki), akkor raknom kell bele egy PCI-os hálókártyát és reménykedek, hogy azzal nem lesz gond. -
Pubszon
veterán
válasz
#10726912 #16244 üzenetére
Most az a helyzet, hogy a gépből kivéve valamikor elindul és valamikor nem.
De ha elindul, akkor stabilan megy.
Az előbb is nem indult, hiába reseteltem a BIOS-t, kihúztam a PS2-es billentyűzetet és a LAN kábelt és utána egyből indult.
Már a CPU-t, RAM-okat is kivettem, visszatettem, kábeleket is ki- bedugtam, de még mindig vagy indul vagy nem.
A tápot majd csak holnap fogom megnézni, addig próbálkozok még.
Ha van valami ötlet, szívesen hallgatom. -
VSZM
tag
válasz
#10726912 #16226 üzenetére
Hol tudnám megnézni az alaplap bios verzióját? Nem találom se a dobozon, se a leírásban, se az alaplapon. A gyártó honlapján azt írják, hogy a harmadik generációs core i processzorokat is támogatja a lap. Csere memóriám sajnos sem nekem, sem ismerősöknek sincs. Marad a szervíz=/
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
#10726912 #16080 üzenetére
Lehet mégis a memória lesz a ludas.
Viszont ez sem konzekvens. Végig próbáltam mindkét modult mindkét foglalatban és egyszer csak indult a gép. Elintéztem pár fontos dolgot, aztán gondoltam nyomok egy restartot, mert 99%, ohgy nem fog indulni a gép. És így is lett. Aztán kivettem a modult, restart. Érzékeli, hogy nincs RAM. Visszatettem mindkettőt, és egyből indult. Úgy hogy ha nem is a memória, akkor esetleg a vezérlő lehet a ludas.
Sajnos semmiből nincs cserealkatrész még csak a közelemben sem. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
#10726912 #15910 üzenetére
"Szóval vagy tápegység, vagy alaplap (vagy akár mindkettő...
)" vagy mind kettő...
szek:"(Bocs, megírtam ezt a hsz-t, észre vettem, hogy a másik szerkeszthető, előtte nem figyeltem, elkezdtem az előzőbe ezt bemásolni, addigra meg már lejárt az idő limit
)" inkább nem is mondok semmit....
szerk: -
Sedinalle
csendes tag
válasz
#10726912 #15894 üzenetére
Sziasztok!
Nos, a csoda eddig tartott :S. Az új billentyűvel hibátlanul működött, reggeltől estig játszottam rajta, nem volt semmi gond. Egyik este játék közben újra fekete képernyő, és ma is egy fél óra után, aztán már a szokásos egy hosszú, három rövid síp...
Én ezt nem értem.... semmi logika, semmi rendszeresség nincs benne... most már tényleg tippem sincs mi lehet... -
Sedinalle
csendes tag
válasz
#10726912 #15888 üzenetére
Nem tudom, hogy a bill-el van / volt e a gond, kiszedtem a ramokat + vga-t, megtisztítottam őket, VGA ment az 1. PCI-e-be, majd 1 ram az első slotba, és csipogás. Minden ramot egyenként beraktunk, csipogás. Majd VGA a 2. slotba és minden rammal rendesen ment.
Majd VGA vissza az elsőbe és megint ment. Most is ott van minden az eredeti helyén és perpill működik.
Köszönöm a segítségeteket, ha megint elkezdené a gép a hülyeségeit, jelentkezem -
deminos
aktív tag
válasz
#10726912 #15881 üzenetére
Mindenkitől köszönöm a tippeket, holnap ezeket mind kipróbálom, remélem valamelyik bejön.
Nem akarok semmilyen flame-t elindítani, de negatív tapasztalatom még nem volt 1 Mercury táppal sem, pedig 15-20db szolgált a környékemen. Csak azért lettek cserélve, mert nem 24 tűs volt az alaplapi csatlakozójuk (7-8-9 évet mentek és még mennek is, csak már másnál).
Ettől függetlenül egyet értek abban, hogy "durván" szólva ipari hulladék. -
sketchifun
senior tag
válasz
#10726912 #15764 üzenetére
Szétszedés - összerakás meg volt, de megcsinálom mégegyszer.
Virusírtót nem futtattam, óvatosan böngészek. De azért majd megejtem, ahogy javasoltad Avast!-al. A telepítés kb 1 éves, talán egyszer futott rajta ccleaner.
Bios Reset volt, a lap egyáltalán nem támogatja a tuningot.
Köszi a tippeket.
-
szcsaba1994
tag
válasz
#10726912 #15731 üzenetére
M-Tech 550W
tudom, elég rossz modell, de szervizben egy M-Tech 450 helyett ezt rakták beleLefuttatom a memtest-et mindkét RAM-on, kikapcsolom az OC-t.
Más hiba lehet?Szerk: Aida 64 szerint a feszültség értékek (üresjárat):
+3.3 3.344
+5 5.112
+5 készenlét 5.261
+12 12.038 -
szcsaba1994
tag
válasz
#10726912 #15728 üzenetére
A memóriákat majd megvizsgálom, de nem hinném, hogy a tuning lenne a gond. Már lassan 2 éve tuningolva használom a procimat (2.0 =>2.5 GHz) és eddig nem volt vele gond. Automata tuning nincs bekapcsolva
Konfig:
AsRock N68C-S UCC
AMD Athlon 64 X2 3800+ (EKL Cold Tower hűtővel, nem melegszik)
2*2GB DDR2 800MHz RAM
OCZ Vertex 3 60GB SSD a rendszernek
Samsung HD160J a progiknak -
Carloska
csendes tag
válasz
#10726912 #15706 üzenetére
igen csak egy újabb érdekes dolog , hogy csak akkor jön elő ez a hiba ha legalább 8-9 órája kivolt kapcsolva gép különben pöppecül megy minden minden újra indításnál , csak hosszabb kikapcsolás után egyszer kell végigszenvedni a restartozást
holnap első ramig még eljutnék utána már többit nem tudom kideríteni
-
zka79
tag
válasz
#10726912 #15667 üzenetére
De most úgy tűnik hogy valóban a táp makacsolta meg magát, mert most meg szépen megy a saját vinyójával.
Igaz azon meg volt egy két apróság ami a másik gépben okozott zavart, de most úgy tűnik minden megy szépen!
Köszönöm mindenkinek az építő hozzászólást!
Megint tanultam valamit! -
tomy88trance
tag
válasz
#10726912 #15650 üzenetére
Nos szétkaptam a tápot ahogy tanácsoltad. A diagnózis a következő: Minimális púposodás látható(nehezen látszik, szóval eléggé nem feltűnő) a tápkábel melletti kondikon, az egyeken enyhe barnás folt van (ragasztó lenne?) A Külső borításon főként a nyílásoknál kisebb alíg látható foltok vannak(amúgy a ház felső részén a táp tetejénél van egy kis elszíneződés még)
Amúgy a táp pontos típusa: Gold MS-400 ATX P4 ahogy elnéztem 2006os ,szóval szerintem még így is elég jól bírja/bírta , a csere tápos dolgot még nem próbáltam (ugyanis nem tudom kitől kérhetnék!) A vinyóért ,ha minden igaz ma megyek!
-
tomy88trance
tag
válasz
#10726912 #15644 üzenetére
Üdv!
Hát köszi a segítséget, sajnos egyenlőre ott tartok,hogy remélhetőleg holnap tudok szerezni egy vinyót. Annyit még hozzátennék,hogy a tápegység, ami igen a gyári, az volt a házhoz, már úgy durván 5 éves, ha nem több. Hát remélem,hogy nem szállt el,mert akkor uhh ,nem terveztem komplett gépfelújítást így sajnos azt se tudom,hogy tudok e csere tápot szerezni :/// Állítólag ez a barnás folt ez mindig is megvolt (bátyám szerint,( ő tartotta régebben karban a gépeinket stb
)) Egyébként már 1x szétszedtem ezt a tápot és igen volt ahol láttam barnás foltot,de ő erre is azt mondta,hogy nem probléma (technikumot végzett és eléggé ért hozzá) De azért nem mondom,hogy nincs igazad, csak reménykedem benne , mindenesetre köszönöm és ezt az eshetőséget is figyelembe veszem.
-
-
törölt tag
válasz
#10726912 #15604 üzenetére
Az alaplapom Asus P5KC. Nézegettem a biost, de ilyesmit h turbo nem találtam. Nemrég lett véve amúgy a gépbe új videókártya, táp, meg ram, és miután a ramot kicseréltem lefagyott a gép,(akkor a memtest hibát jelzett, most nem) elvittem szervízbe és ott azt mondták h rossz volt az egyik ram és kicserélték, de azóta megint előjött a probléma.
-
törölt tag
válasz
#10726912 #15602 üzenetére
Most újból bekapcsoltam, de már nem fagyott le, csak a youtube-os videóknál, ha teljes képernyőre raktam 1080p-vel akkor nagyon szaggatott az elején. Majd ha újból előjön a lefagyás akkor letesztelem tisztítva a ramot és a vgat.Még azt elfelejtettem írni, hogy a vinyó is kattog néha, bár a hdsentinel 100% ír ki. Ezt a bios-os automata tuningot pontosan milyen címszó alatt látom a biosban. Köszi.
-
jimmy87
tag
válasz
#10726912 #15586 üzenetére
A legfrisseb, P1.50-es BIOS van rajta. Minden táppal ezt csinálta, Deer 460W van most benne, de a Giga Superb 460-al sem indult, pedig az most a 4850-et hajtja a másik gépemben meg még pár dolgot.
A BIOS- nak utána néztem, elvileg ebben minden "új" proc.kód, VGA támogatás benne van.Nekem ASRock lapom van, Buko01-nek van az Abit
.
-
JetiRulez
őstag
-
JetiRulez
őstag
válasz
#10726912 #15544 üzenetére
Nem nagyon lesz érdemes már erre a gépre költeni. Kihúzza még pár hétig-hónapig, aztán csere. Csak abban az esetben, ha megint szerzek hardvert bagóért valami ismerőstől.
Azon felül Linux alatt hibátlan a böngészés egy valamit leszámítva. A Flash tartalmak nem működnek. Okozhat még a gépnek ezen hibája olyat, hogy a telepített, friss Flash ellenére nem működnek az ilyen tartalmak?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motoros topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Lenovo ThinkCentre M625Q TINY PC
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest