- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mantequilla
aktív tag
válasz
mantequilla #42256 üzenetére
sziasztok,
Sikerült ebben a kérdésben megoldást találni, igaz átmenetileg de azért leírom hátha valaki más is belefut ilyenbe a későbbiekben.
Nagyon sok régi fórumot visszaolvastam és azt találtam, hogy az ASRock lapokból a H97 és a Z97 extreme sokszor gyárilag hibás. Valami LGO regulator (nem tudom mi az) hibásan működik és ez okozza azt, hogy nem kapcsol be.
Viszont, van amikor egyszer csak úgy dönt, hogy bekapcsol és innentől kezdve egészen addig hibátlanul működik amíg be van dugva a tápegység a konnektorba. De ha egyszer kihúzod vagy áramszünet lesz akkor megint elromlik és nem kapcsol be, nem jut el a bios-ig. Tehát ez így 100%-ban megegyezett az általam tapasztalt hibákkal és ezért történt mindig az, hogy amikor megtisztítottam a gép belsejét és ezért áramtalanítottam utána összerakás után nem kapcsolt be.
Ennek fényében bekapcsoltam 20-szor kapcsolgattam a psu kapcsolót, átraktam a ramot is mindig más slotba hátha és láss csodát egyszer csak bekapcsolt. Innentől kezdve nem húztam ki a tápból és most is a számítógépről írok, látszólag minden jól működik.
Mivel már 5 éves lap így garancia nem hiszem, hogy van rá de egy biztos, Asrock lapot nem veszek többé.
-
mantequilla
aktív tag
Sziasztok.
Lap: Asrock H97 m pro 4
Cpu: I5 4460
Vga: R9 280
Táp: Seasonic 550W
Samsung ssdMeg tegnap este hibatlanul mukodik a gep. Ma reggel szetszedem, suritett levegovel kifujom, vga ki be hogy jobban hozzaferjek. Osszerakom nem indul.
Ezen a ponton megjegyzem hogy ugyanez a problema mar elofordult velem tobbszor is szetszedes utan de akkor sikerult elharitani, most nem.
Minden alkatreszt kihuzok, proci, memoria, ,vga marad, nem ad kepet.
Vga-t kihuzom, alaplapi vga-ra radugom, nem ad kepet.
Memoriat kiveszem, masik gepbol kiveszem a memoriakat, berakom a hibasnak veltet, elindul. Tehat a memoria nem lehet rossz.
A jol mukodo gepbol a memoriat atrakom a nem indulo gepbe tovabbra sem ad kepet.
Kiveszek minden memoriat es alaplapi vga-ra dugom igy sincs kep de ugy tudom hogy ilyenkor nem is tud kepet adni ebben erositsetek meg.
Na most ket dologra gyanakszom:
Tapegyseg, de talan nem.mert megis csak seasonic.
Alaplap. Tobbszor is volt mar olyan hibam hogy a 4 ram slot kozul nem mindegyikbol erzekelte a ramot, at kellett raknom masikba. Illetve semmilyen komboval nem tudtam elerni hogy kepet adjon pedig van tesztelt jo ramom.
Most ott tartok hogy veszek egy uj alaplapot es atszerelek mindent abba. Viszont meg mindig kicsit szkeptikus vagyok hogy hogy tud egyik naprol a masikra elromlani attol hogy kicsit belefujok levegovel meg kiveszem a vga-t. Igaz a ram slotok mar regen is szarakodtak.
Szerintetek meg tudok valami tesztet vegezni amivel mindent kizarok vagy vegyek egy uj alaplapot?
Cpu szerintem biztos nem rossz.
-
mantequilla
aktív tag
Sziasztok, nagyon érdekes probléma ért ma. Szétszedtem a gépet, hogy sűrített levegővel kifújjam. Majd összerakást követően nem indult be csak a venti felpörgött aztán azonnal kikapcsolt.
Utána újból szétszedtem és mindent kihúztam (vga,hdd,sdd,odd) és egyenként dugtam vissza az eszközöket. Így sikerült kiszűrnöm, hogy a dvd író okozza a problémát. Mondanom sem kell, hogy előtte tökéletesen működött.Annyira nem fájó a veszteség mert windows install-on kívül már másra nagyon nem használom, de mégsem értem, hogy egyik pillanatról a másikra hogyan romlott el. Nincs kedvem most igazából kiszerelni és egy másik gépben kipróbálni, hogy ott is ezt okozza-e. Nem hinném, hogy a táp lenne a hibás, legalábbis nagyon meglepődnék mert egy másfél éves seasonic-ról van szó, úgy tudom az minőségi cucc. Valaki találkozott már ilyennel ?
Köszi
-
mantequilla
aktív tag
válasz
mantequilla #15683 üzenetére
kiderült VGA volt a hibás. kicseréltem és megy midnen
-
mantequilla
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Alaplap: P5PKL-AM SE
Táp: Delta Electronics DPS 350abMa délután óta nem kapcsol be a gép, nem ír ki semmit. Sípolás nincs. Alaplapi led világít, ventik pörögnek. Megnéztem a kondenzátorokat, nem láttam púposnak őket bár nem vagyok ebben szakavatott. Hdd led nem világít és úgy tűnik egyáltalán nem is dolgozik.
Holnap tervezem szervízbe vinni. Mire számíthatok?
Gondolom a táp rossz, vajon a HDD is?
Tudtok esetleg olyan megbízható szervizet ami egy napon belül javít?
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Óvodások homokozója
- Gmail
- Villanyszerelés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest