- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz
Pubszon #35825 üzenetére
Próbálom feldolgozni az információkat
Tehát villám-lan-alaplap. Mivel az alaplaphoz elég sok dolog kötődik (
), illetve írod is, hogy másik táppal és vga-val problémamentes, első körben másik táppal vagy a vga nélkül próbálnám ki. De ha jobban végig gondolom, tök feleslegesen lőttem el két hsz-t, mert neked is ez a végeredmény jött ki
Ma már inkább csak olvassak
-
MrDerekas
addikt
válasz
Pubszon #35822 üzenetére
Elhiszem neked, bár nem sejtem miért zárod ki. Akkor pár további dolog: ingadozó hálózati feszültség, kontaktos tápcsatlakozó/usb kütyü/bill/egér/táp, esetleg az alaplap is hozzáér valamihez/házhoz/alaplemezhez. Ezek is okozhatják. Esetleg linux disztróval is tesztelheted.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Pubszon #35820 üzenetére
Windowsban az energiagazdálkodást (séma beállításai) bogarászd át, illetve win8-8.1-10 esetében a Gépházban a rendszer és hálózat opciókat. Van egy rakás lehetőség, ami miatt ébredhet a gép. Nem találtam róla még összeszedett leírást, nekem meg még nem volt rá időm, elszántságom
(#35819) Zoolee19 Szerintem is jelent valamit. Plusz magam is igyekszem kerülni a kellemetlen és kérdéses helyzeteket, ezért csak teljes bizonyosság mellett és akkor is csak normális hangon tárgyalok. Épp minap volt egy ilyesmi helyzet. Használt, de felújított tápot vettem és két héttel később írtam az eladónak, hogy van egy kis gáz, mert erősen zizeg a 220-as bemenet foglalata, meg olykor szét is kapcsol. Eladó korrekt volt, már küldeni akart másikat, mikor türelemre intettem, meg írtam, hogy nem verném költségbe, ha valami pár forintos gebasz van a cuccal Szóval előbb még belenézek/nyúlok. Semmi zárlat nem volt, picit görbítettem az érintkezőkön és azóta is faján megy. Lehet hőböröghettem volna, de így sokkal jobb érzés
Legközelebb is bátran veszek tőle, és ő sem fog idegeskedni, hogy "te úristen, már megint ez a vevő..."
-
-
trancemusic
senior tag
válasz
Pubszon #30125 üzenetére
Hdd ssd hiba (vagy sata kábel ) lehet.
Húzzd le a meghajtókat a lapról.
Ha villámgyors lesz a post, akkor kiszűröd melyik a ludas.
Ha nincs változás, akkor keress a biosban olyan menüpontot, ami a post közbeni memória tesztre utal.
Ezt kapcsold ki, esetleg állítsd "fast" -ra ha van olyan lehetőség.U. I. Elsőként egy Hdsentinel-t futtass, hogy mennyi a kondíció.
-
törölt tag
válasz
Pubszon #16302 üzenetére
Mivel 350 wattos Codegenről van szó, így könnyen lehet, hogy bár "jó", de a fent említett konfighoz egyszerűen gyenge darab. Persze benne van az is a pakliban, hogy el kéne tudnia indítani, de esélyes, hogy a kis teljesítmény és a "márkának" köszönhető kérdéses feszültség értékek miatt nem indul a gép. (egy csere tápegységgel érdemes megnézni, az eldöntheti a kérdést).
Razor1: Várj vele tovább, s kicsit bővebben: a "Mindent lehúztál"-ban benne volt a HDD, ODD, azaz MINDEN? Próbáld úgy indítani a géped, hogy csak 1 darab memória, VGA, CPU, tápegység legyen az alaplapon. Ne legyen se billentyű, se egér se a ház nyomó gombjai, előlapi USB csatlakozók, LAN kábel. Csak a vastag betűvel kiemeltek, szó szerint. -
törölt tag
válasz
Pubszon #16251 üzenetére
Nyámen, maradjon így!
Attól még járhatnál errefelé, ha van időd s kedved, néha sok a segítségre szoruló ember és a mostani eset alapján Te is tudnál segítkezni
Hja, ne felejtsd el tiltani az integrált Lan-t.
Hogy miért?? Azért mert ez is egy "villany körte" (keress rá a youtube-n : "Villany körte össze esküvés"Jó szórkozást
).
-
törölt tag
válasz
Pubszon #16247 üzenetére
Hát...az eléggé valószínűtlen. Viszont ha ennyire válogat a billentyűk között, akkor könnyen lehet, hogy haldoklik a PS2-es portja. A feszültségek nem térnek el a BIOS-ban? 10% a max tűrés, ha jól tudom
Marad a további nyomozás: másik táp illetve másik (USB-s) billentyűzet...
Illetve azt nézd meg, hogy a BIOS-ban nincs-e bekapcsolva Spread Spectrum funkció, ha van, kapcsold ki. (az is tud furcsaságokat okozni). -
törölt tag
válasz
Pubszon #16245 üzenetére
kihúztam a PS2-es billentyűzetet és a LAN kábelt és utána egyből indult.
Tiltsd le az integrált LAN-t és cserélj billentyűzetet. (lehet, hogy saját magad megoldod, csak nem veszed észre). A LAN kártya nem igazán szokott ilyet csinálni, de egy rossz billentyűzet viccelt már meg embereket...USB-s billentyűzettel is próbáld üzemelni, lehet, hogy a PS2-es port rosszalkodik. Egy próbát megér, amit leírtam. Ha nincs másik vagy USB-s billentyűzet, indítgatsd billentyűzet nélkül. Ha úgy stabilan indul, akkor nyertél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- DOOM - The Dark Ages
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Yettel topik
- Kuponkunyeráló
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest