- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mantequilla
aktív tag
válasz
mantequilla #42256 üzenetére
sziasztok,
Sikerült ebben a kérdésben megoldást találni, igaz átmenetileg de azért leírom hátha valaki más is belefut ilyenbe a későbbiekben.
Nagyon sok régi fórumot visszaolvastam és azt találtam, hogy az ASRock lapokból a H97 és a Z97 extreme sokszor gyárilag hibás. Valami LGO regulator (nem tudom mi az) hibásan működik és ez okozza azt, hogy nem kapcsol be.
Viszont, van amikor egyszer csak úgy dönt, hogy bekapcsol és innentől kezdve egészen addig hibátlanul működik amíg be van dugva a tápegység a konnektorba. De ha egyszer kihúzod vagy áramszünet lesz akkor megint elromlik és nem kapcsol be, nem jut el a bios-ig. Tehát ez így 100%-ban megegyezett az általam tapasztalt hibákkal és ezért történt mindig az, hogy amikor megtisztítottam a gép belsejét és ezért áramtalanítottam utána összerakás után nem kapcsolt be.
Ennek fényében bekapcsoltam 20-szor kapcsolgattam a psu kapcsolót, átraktam a ramot is mindig más slotba hátha és láss csodát egyszer csak bekapcsolt. Innentől kezdve nem húztam ki a tápból és most is a számítógépről írok, látszólag minden jól működik.
Mivel már 5 éves lap így garancia nem hiszem, hogy van rá de egy biztos, Asrock lapot nem veszek többé.
-
MrDerekas
addikt
válasz
mantequilla #42260 üzenetére
Igen, persze a paszta ilyenkor csere.
-
MrDerekas
addikt
válasz
mantequilla #42256 üzenetére
A cpu-t is szereld ki, nézd meg és rakd vissza. Főleg annak fényében, hogy eddig is vacakoltak a slotok. Az elromlás pedig így történik. Minden jó, aztán nem jó. Az hogy most a vga ki-be szerelés, a sűrített levegő vagy az emberi testben felhalmozott statikus feszültség okozhatott kárt a fene se tudja. De tény, hogy minden takarítás bizonyos rizikót is tartalmaz magában.
-
törölt tag
válasz
mantequilla #15684 üzenetére
Na ugye, hogy nem kell szerviz...
Örülök, hogy megoldódott a problémád
De ettől függetlenül azt a Delta izét cseréld le egy normális tápegységre -
mantequilla
aktív tag
válasz
mantequilla #15683 üzenetére
kiderült VGA volt a hibás. kicseréltem és megy midnen
-
törölt tag
válasz
mantequilla #15681 üzenetére
De ha nem a tápegység rossz, akkor akár ma este is rájöhetsz a hibájára, sőt használhatod is a gépet (pl kontakt hiba esetén, vagy memória hibánál). Ha a második memória rossz, akkor előfordul, hogy nem sípolja ki a gép, csak egyszerűen nem indul...
szerk: Arról nem beszélve, hogy ha szervízbe viszed a gépet, az idő mellett pénzt is kérnek, holott egy-egy csere alkatrésszel egyszerűen megtalálhatod magad is a hibát (jó esély van rá).
-
törölt tag
válasz
mantequilla #15679 üzenetére
Próbáld kivenni és vissza rakni a VGA-t, memóriát. Húzz le a gépről mindent, se HDD se billentyűzet, se USB-s eszköz, csak a tápegység, memória, vga és az alaplap a procival. Kiveheted a gomb elemet és ezzel együtt a 230-as kábelt is húzd ki a tápegységből (bios reset). Ha ezek után sem indul, nézd meg egyesével a memóriákat, azaz egyszerre egy maradjon. Próbálhatod VGA nélkül is indítani, ha kisípolja a hiányát, akkor lehet VGA hiba is. A tápegység is lehet ok, ha van kéznél csere darab, akkor próbáld ki azzal is.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
mantequilla #15676 üzenetére
Üdv!
Igen, valószínűleg a táp hibásodott meg és remélhetőleg nem vitt mást magával. Rosszabb esetben az alaplap hibásodott meg.De ezt a szervizben, hamar le tudják tesztelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- PlayStation 5
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Építő/felújító topik
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest