- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonyrulez
őstag
-
mohalaca
csendes tag
válasz
Formaster #34432 üzenetére
Megoldódott. Felrántottam a legújabb beta BIOS-t amit találtam a neten. Persze ez is 2013 decemberi.
Olyan beállítások jöttek elő a BIOS-ban, hogy csak pislogtam. Beállítgattam ahogy gondoltam és láss csodát... működik!
Most már csak annyi a furi, hogy a gép nem akar újraindulni, ha rányomok az újraindításra. Csak pörögnek a kis pontok és nem indul újra. Egyébként Win10 64bit. De ez már biztos valami beállítási szarság csak vagy egy win reinstall megoldaná.
Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a tanácsokat és a segítséget!
További szép estét!Üdv.: Laci
-
mohalaca
csendes tag
válasz
Formaster #34423 üzenetére
Csak az az érdekes, hogy a 280X ugyan ezt csinálta egy másik alaplappal is. Asrock Z77 Pro3 lap volt és abban ugyan ez a szitu volt.
Ezzel a mostani lappal (GA-Z77M-D3H rev. 1.0) a 280X is ezt csinálta, meg a mostani RX480-as is. Nehéz elhinnem, hogy mindkét lap szar lett volna. De azt is, hogy mindkét VGA szar lenne.
Megpróbálom a BIOS frissítést, meg még egyszer átnézem a beállításokat, hátha valamit felfedezek, de ha nem akkor nincs ötletem. -
mohalaca
csendes tag
válasz
Formaster #34331 üzenetére
Szia euzsolt!
A #34311-es hozzászólásban ismertetett problémám még mindig fennáll. Annyi a különbség, hogy vásároltam egy FSP Raider 650W-os 80+ Silver tápot, de ezzel is változatlan a helyzet. A VGA szitén nem ad jelet se DVI csatlakozóval, se HDMI-vel. Próbáltam BIOS-ban letiltani integrált VGA-t, de úgy sem jó.
Ha rádugom a tápot a VGA-ra akkor az integrált VGA sem megy, ha arra dugom rá a DVI-t. De ha a VGA-ról lehúzom a 8 pines tápot akkor az alaplapi megy DVI-al.
Lehet az alaplap van megpukkanva? Már végképp semmi ötletem nincs.
Előre is köszönöm a választ!Üdv.: Laci
-
szogyenyi
csendes tag
válasz
Formaster #34412 üzenetére
Nem bírtam magammal, munkába indulás előtt gyorsan újrahúztam: első benyomásaim alapján minden okés. Végigfutottam ugyan azt a kört, amit az első posztomban is írtam, de a biztonság kedvéért amint hazaérek ismét rámérek a Latency-vel.
OFF: De ez mi már, hogy nem lehet normálisan rátelepíteni az újabb driver-t a régire és így szétcsesz mindent? Amíg AMD-s kártyám volt sem távolítottam el sohasem a régi drivert és nem volt probléma egyetlen alkalommal sem. Oké tudom, kezdő hiba, beismerem, de ez számomra teljesen nonszensz.
-
szogyenyi
csendes tag
válasz
Formaster #34408 üzenetére
Az IDE portra semmi nincs rákötve, a HDD és az optikai meghajtó is SATA porton kommunikál. Újraraktam a DirectX-et (előtte Regeditben töröltem a DirectX mappát, azt javasolták ezt a lépést tegyem meg mielőtt újraraknám a cuccot) most mint ha valamivel már folyékonyabban menne a játék. Borderlands 2-vel teszteltem, mert annál üt ki a leginkább a jelenség s ahogy megfigyeltem, amíg a low-res textúrákat használja a játék nincs is gond, amikor a nagyobb felbontásúakat töltené be akkor akad meg egy pillanatra, de már nem olyan jelentős a lag, mint korábban volt. (Bár erre nem feltétlen merném fogni, az Unreal Engine hajlamos sajnos az ilyesmire, ezt már az évek alatt megfigyeltem nem egy játéknál, ami ugyan ezt a grafikus motort használja, na mindegy)
Vajon megérett a rendszer egy újratelepítésre, vagy nyűzzem még így egy kicsit, mit javasolsz?
-
-
dknight
tag
válasz
Formaster #34387 üzenetére
Az időzítést jól állítja, ha megadom neki, hogy 1333-as legyen, a feszt beállítottam manuálisan, a vcore manuálisan volt eddig is, mert alapból feleslegesen sok feszt ad neki. Tegnap délután óta nem csinálja, majd kíváncsi leszek, hogy meddig bírja.
Azért a tápcserén elgondolkodom, mert a 400W tényleg kevésnek tűnik már és nem is mai gyerek... Annak idején jókat írtak róla logouton... 8 évehttps://logout.hu/cikk/gigabyte_superb_360w_460w_tapegyseg_2/teljes.html
-
dknight
tag
válasz
Formaster #34378 üzenetére
- Furmark lefutott (60C max)
- prime egy órán keresztül 0 error, 0 warning
- aida64 stress test cpu+gpu fél óraSemmi fagyás, de indításnál a random no bootot még mindig csinálja.
Most következik a nagytakarítás és a szét-összeszerelés, aztán meglátjuk.A BIOS-ba annyit vettem még észre, hogy az 1333-as ramokat auto-n 800-asra lövi be, 1,585V-al, holott a gyári ajánlás 1,5V-ot ír. Ezt az 1.80-as bios frissítés óta csinálja, az okát nem tudom.
-
3shae
aktív tag
válasz
Formaster #34358 üzenetére
Az a helyzet, hogy a prime95 már bő egy órája megy, méghozzá bluescreen, vagy bármilyen más hiba nélkül..
Emlékszel arra hogy amikor elsőnek futtattam akkor lement a magok terhelése 25%-ra is? Mert most végig 95-100% volt,és a cpu hőmérséklete is 77-80 fokig kúszott fel.
Ez most másik táp. Lehet megnézem a régivel is mit szól hozzá.
-
dknight
tag
-
válasz
Formaster #34375 üzenetére
Szerintem simán elég az a táp. Persze nem mondom, hogy nem az a gond, de nem a teljesítmény miatt, hanem, hogy esetleg rossz.
A vinyók 10W körül esznek, RAM-ok elhanyagolható 1-2W, fanok úgyszintén. Alaplap megint csak elenyésző. Úgy szoktam/szoktunk számolni, hogy proci+vga+ezeknek a 10%-a a MAXIMÁLIS ELMÉLETI teljesítmény. Ezt produkálni szinte lehetetlen. Egy sima Windows feladatkor ennek töredéke csak. Illetve a VGA-t az alaplapon keresztül látja el a táp, azon az ágon tuti le tudja adni. Vagyis le kellene tudnia, ha nem hibás.
-
dknight
tag
válasz
Formaster #34369 üzenetére
cpu: AMD FX6300
lap: Asrock 970 extreme 3 (1.80 bios)
táp: Gigabyte Superb 460 (https://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_superb_460w/23667)
gpu: MSI 1050Ti 4GB OC
RAM: 2x 4db DDR3 Kingston 1333
SSD Intel 520
HDD 1: WD Caviar Blue 1Tb
HDD 2: Samsung 320Gb (típust nem tudom)Ennyi van a gépben - korábban nem volt bajom sem a lappal, sem a táppal - a többi komponens viszonylag frissebb, bár a legtöbb használtan került hozzám, kivéve a videókarit.
Köszi a segítséget!
-
3shae
aktív tag
válasz
Formaster #34343 üzenetére
Szia!
Kicseréltem a tápot is közben, és aida indult. Na kb 10 perc utàn kékhalál volt, de elfelejtettem hogy 3.2GHz-n van a cpu, méghozzá fsb és szorzó emeléssel. Alapra állítottam mindent, és az Aida64 stabilitásteszt megy több mint másfél órája már. Alapon van minden, a hőfokok átlag mind a négy magra nézve 68-70 fok, a 0,1 magok belenyaltak a 75-be is a 2-3 magok 71-70 fokosak voltak maximum.
100% terheltséget mutat a coretemp, és a hdd ill gpu kivételével mindent kijelöltem az aidában.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Formaster #34345 üzenetére
Kérdés hogyan. BIOS-ban nem találtam semmilyen utalást fesz. állításra, alaplap Asrock B150 K4 Gaming, OC-zni nem lehet vele.
Arra is figyelmes lettem, hogy az alaplapi hangkimenet sokkal rosszabb a HDAUDIO-ra csatlakoztatott előlapinál. Utóbbi jól szól, 50%-os hangerő mellett már hangos, alaplapi kimenet 100%-nál sem éri el a szintet, mély, dobozos. Csak bedobom ide ezt is, hátha összefügg. -
3shae
aktív tag
válasz
Formaster #34331 üzenetére
Az a helyzet mester, hogy aida memteszt ment hiba nélkül, de amikor a cpu, fpu, cache is izzasztásra került, akkor 1-2 perc múlva leállt, Hardware failure detected test stopped megjegyzéssel.
Tápot holnap ki tudnám cserélni, hátha az a baj.. Sata kábel sárga, és fémcsatos, tehát a jobbik fajtából való. (Szvsz Gigabyte)
Holnap jelentkezem! -
tonyrulez
őstag
válasz
Formaster #34338 üzenetére
HDS szerint semmi baja sem a rendszer SSD-nek, sem az adat HDD-nek. Eseménynapló event logjából lementettem az utolsó óra eseményeit, de nem tudom mi mit jelent: tonyrulez.evtx
Szerk: AIDA64 GPU stressz tesztje ugyanezt az eredményt produkálja, alig reagál a gép. CPU stressz teszt hibátlanul fut.
-
3shae
aktív tag
válasz
Formaster #34314 üzenetére
Szia Mester!
Gyors felment egy w7 és most megy a prime95..
Magok terheltsége 95-100% között. Néha pár másodpercre leugrik 25-50%-ra. Hőmérséklet 68-70 fok celsius. (Magok)
3.2GHz-re állítottam be a cpu-t, de csak a szorzót állítottam, fsb maradt alapon.
De ez az amit nem értek.. Felment a w7, ezt egy szar géppel nem lehet megcsinálni, mert már ott kifekszik a vas. Az előző rendszeren is Bad company 2-t nyomtam, soha nem fagyott le, pedig az nem egy olyan játék, ami hagyja malmozni a tranzisztorokatNem lehet hogy szar a hdd-m? Néztem már azt is, 100/100-as csak a másikkal van némi baj az 100/94 mert adatkapcsolati hiba volt 2x is..
-
mohalaca
csendes tag
válasz
Formaster #34317 üzenetére
Oksa, átnyálazom mégegyszer a BIOS-t. A táp XFX 450W Pro. Azt hiszem ennek bírnia kéne. Igaz 500W-os van írva hozzá gyárilag, de szerintem nem ez az oka.
Az az érdekes, hogy egy hónapja még ASRock Z77-es alaplapom volt és R9 280X-es kártyám és ugyan ez volt a helyzet. Utánna vettem ezt a Z77-es Gigabyte alaplapot és még megvolt az R9 280X kártyám és szintén ezt művelte. Most vettem ezt az RX 480-ast és most ezzel is ez van. Sajnos nagyobb táppal nem tudom kipróbálni mert nincs. Az R9 280X-hez meg ehhez az RX 480-hoz is 500W-os táp van megadva gyárilag.
De azért gondolom, hogy nem a táp lehet az oka mert tegnap előtt mikor még az R9 280X volt a gépemben akkor DVI - DSUB átalakítóval működött a cucc és volt kép. Ha a táp lenne a ludas akkor szerintem úgy sem működött volna.
Megnézem a BIOS-t ahogy javasoltad, hátha felfedezek valamit. -
theooracy
aktív tag
válasz
Formaster #34277 üzenetére
Üdv. Köszönöm szépen válaszodat!
A gép 2014.05. havi. Lehet, hogy igazad lesz, mert ezelőtt Win 7 volt fent és az is összesz.rta magát.. Megpróbálom még amit írtál, de valószínű, az lesz a végső megoldás, hogy kidobom belőle ezt a winyót és veszek bele egy ssd-t. (Lányomé a noti és sok kép, meg miegymás van rajta, de majd szakival lementetem..) Két partícióra van osztva, talán nem lesz gond....
-
vagabor
aktív tag
válasz
Formaster #34223 üzenetére
Köszi a válaszod. Garanciális minden, de mivel a másik gépből kivéve is előjött a hiba ezért azt hittem hogy nem az ssd a gond. Megy vissza gariba, mivel gondolom alaplap táp vagy proci ilyen hibát nem okozhat.
Viszont a gép amiben kipróbáltam az ssd-z ugyanazt a hibát produkálta, kábel nem hiszem hogy okozhatta mivel ment a gép, elkezdett akadni, majd ujraindítás után már nemvolt ssd. Fingom nincs katyvasz az egész. -
Bensee
tag
válasz
Formaster #34202 üzenetére
Igen, Én is ezt a beállítást kerestem, de olyan csekély a beállítási lehetőség, hogy az valami hihetetlen..
Először azt hittem, hogy csak 4 GB-ig támogat, de akkor is 4 GB-ot kellene elérhetővé tennie, mert ha 4 GB van benne, akkor is ugyanúgy 3,25 GB-ot lát. Szóval fogalmam sincs, hogy mit csinálhatnék..
Mindenesetre köszönöm a segítséget! -
MittuDomain_
őstag
válasz
Formaster #34167 üzenetére
És nightvison, köszi.
A cmos reset oldotta meg a dolgot, eszembe nem jutott, hogy egy zsír új alaplapnál ilyesmi előfordulhat. Elem ki és még a cmos reset kivezetést is rövidre zártuk, biztos ami biztos.Szóval tényleg alaplap hiba volt, de szerencsére nem úgy.
-
válasz
Formaster #34170 üzenetére
Köszönöm!
Közben lett fejlemény is: Prime95-tel két óra ment hiba nélkül, 8 szálon.
Valamint végre dobott egy hibát is: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROREgyelőre a kábel megkapja a cserét, de ha nem nyert, akkor nincs más hátra, mint a deszka
Arról még nincs ötletem, honnan hajtok fel egy normális 1155-ös alaplapot! -
gabork1003
csendes tag
válasz
Formaster #34091 üzenetére
Nos úgy néz ki, hogy beleraktam egy nagyobb tápot, és gond nélkül indul. Bármikor! Valószínű, hogy az enyém nem mindig adja le a teljesítményt.
Esetleg, ha van más vélemény, szívesen veszem.
Kérdés, hogy mi a baja a tápnak, és javítható e?
Mint írtam, el elindul, csak a proci ventilátoron kívül nem hajt semmit!
Csatlakozóra nem gondolnék, mert mozgatás nélkül hol indul, hol nem!
Előre is köszönöm! -
Petya XT
senior tag
válasz
Formaster #34066 üzenetére
..akár lehet ez is. Lehet a dedikáltnak is valami bánata, ami indításkor kihatással van a rendszer egészére. De lehet ez táp is, mert azért a VGA is felvesz a PCI-E sloton keresztül. Lehet, hogy azzal együtt nem bírja... De ha jól emlékszem, volt itt olyan momentum, amikor IGP-vel is csinálta a fesztivált
-
Robokutya
senior tag
válasz
Formaster #33487 üzenetére
Ahm sejtettem
Bár a kis csippek körüli szar rég rajta van n ment a gép, inkább a proci alatti minimális befolyásra gyanakszom
Na de mindegy kaptam egy lapot GA-P35-DS3 bár ezen is volt valami szervizelési móka mert a lapon látok egy 3 lábú dióda cserét.
Holnap erőt veszek magamon és vagy levágom a biztit a lakásban vagy elfüstölöm az egész cucclit vagy megoldottama problémát egy időre.
Fárasztó meló egy lapcsere 2 óra matatás
-
skot92
csendes tag
-
-
BoneDragon
veterán
válasz
Formaster #33162 üzenetére
Az az igazság egyikben se vagyok biztos. Már arra is gondoltam, hogy windows, vagy driver... Tegnap újra raktam az utóbbit és azóta "csak" 4x csinálta. Viszont egyik alkalom után nem akart bekapcsolni a gép. Vártam 15 percet és újra süvített. Ebből kifolyólag gondoltam lehet hőmérséklet probléma, de azokat is folyamatosan figyelem és teljesen normális. Kíváncsi vagyok mikor füstöl el valami...
-
woryz
senior tag
válasz
Formaster #33116 üzenetére
Nem, nem tölt windows logot sem... nem, még nem próbáltam másik portban, de a boot menüben kiválasztva, hogy az SSD-ről bootuljon be, minden gond nélkül megcsinálta. A másik portot meg mindjárt kipróbálom.
(#33117) Teaway: Kipróbáltam, és másik USB porton is csinálja...
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- alza vélemények - tapasztalatok
- Háztartási gépek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6600 8GB!
- Eladó 2tb szerver hdd több db
- Intel NUC 11 mini PC i5 / 16GB RAM / 250GB SSD / Windows 11 Pro
- Mac Mini M2 8/256GB vagy akár +1Tb + trackpad ,magic mouse ,dock
- AKCIÓ! GAMER PC: RYZEN 5 5600X (6mag/12szál) +RTX 3070 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 FÉLE HÁZ!!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest