- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Top cat #46952 üzenetére
Igen hdmi kábellel toltam, a vidit meg vágom, csak volt aki simán letolta úgy a bios flash-t, hogy nem rámolta szét a gépet. Tanácstalan vagyok, talán holnap már lesz új alaplapom, akkor átrámolok abba azt meglátjuk, hogy menni fog e. Mondjuk ott is az a kérdés, hogy már upgradelt bios van e rajta, vagy azt is flashelni kell /B550 Tomahawk/.
-
válasz
Top cat #46950 üzenetére
2600x és 7B89v2C. Flash után mikor beraktam a vga-t, akkor rádugtam a 3x8 pint. Akkor megyek falnak ha esetleg a vidikari kampult be, de ugye teszteltem másikkal és ott is ugyanezt produkálta. Az a furcsa, hogy maga a bios flash végig ment így, hogy nem volt csak a táp rádugva..
-
-
-
-
-
-FreaK-
veterán
válasz
Top cat #46930 üzenetére
Tudom, de meg volt 2perc alatt gond nélkül. Vissza van szerelve a gép az előző alaplapra, tehát a kábel kipróbálásához át kellett volna szerelni, ha azzal megy akkor jó, de ha nem, akkor visszaszerelni a másik lapra, frissíteni a vga fw-t, vissza szerelni az új lapba.
1 átszereléshez sem volt már energiám este 11kor, inkább pihiztem, majd ma!
-
jokeph
nagyúr
válasz
Top cat #46926 üzenetére
Lehetséges.
így viszont sejtem, hogy nálam miért nem problémás egyik használt eset sem. Mindenki DP 1.2-es, VGA-k és monitorok egyaránt - még a 11 éves HD6850-esen is 1.2-es a DP port.
Azt nem tudom, menniyt számít, de nálam minden használt lap és OS legacy boot-al közlekedik. -
jokeph
nagyúr
válasz
Top cat #46921 üzenetére
Kíváncsi leszek rá.
DP-vel használok 3 gépet is, sosem volt velük gond (UEFI BIOS mindegyik, Intel HD630, nVidia GTX 1070 és Radeon HD6850, RX 550/460/480 és R9 380 VGA-kkal).
DP és HDMI egyszerre használatakor (2 monitor) a radeonok mindkettőre adnak boot-kor is már képet (BIOS alatt is), az nVidia csak a DP-vel kötöttre boot/BIOS alatt, HDMI csak a WIN-el együtt jelenik meg, Intel-nél nem néztem. -
-FreaK-
veterán
válasz
Top cat #46919 üzenetére
Nem, kipróbáltam azt is tegnap éjjel. direkt úgy csináltam, hogy a VGA front lapja le is tudjon lógni az alaplap előtt, körbe néztem, helyén volt rendesen a kártya.
De a kolléga elültette a bogarat a fülembe, kerítek egy hdmi kábelt és kipróbálom azzal is.. tényleg olyan mintha csak egy beállítás lenne valahol másra állítva.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Top cat #46906 üzenetére
Igen, csak a másik lapban meg gond nélkül megy.
Ez egyébként nekem is eszembe jutott, és az egyik pin-nél volt egy valami kosz, talán egy darabka szilikon paszta, ezt tűvel óvatosan kipiszkáltam, utána átnéztem alaposan az összeset és mást nem találtam. Viszont utána is pont ugyan azt produkálta (a VGA csatija tiszta volt).
Viszont az utolsó próbánál valami gurult az alaplapon, megtaláltam, a PCIe foglalat végén lévő kis biztosító fül volt az, amit le kell nyomni amikor kiveszed a VGA-t. Nem láttam rajta törést, simán visszament a helyére, de még nem láttam ilyet hogy ez ki tud esni.
Viszont akkor felmerül, hogy tuti jól van a helyén a VGA? Tényleg az lesz, hogy megnézem kiszedve is a lapot.
#46908 RVR400
Nem, amikor az benne volt, akkor nem volt ott a dVGA, csak az alaplapi kimenetre volt kötve. -
-FreaK-
veterán
válasz
Top cat #46900 üzenetére
Hát, ez nem nyert. Ugyan azt produkálja, mint bios frissítés előtt. Nem kap jelet a monitor.
A 3200G-vel kapott. Mindent átszerelve az előző alaplapomba, megy minden elsőre.
Már nincs több ötletem.
Illetve most gondolkodom, hogy van ennél a lapnál a PCIe sávok kiosztása, illetve melyik foglalatba lehet rakni mit?
Van egy m2 ssd (PCIe 3.0) rögtön a VGA fölött, az asszem a cpu-ból kapja, meg van a sata1-ben egy hdd.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Top cat #46900 üzenetére
Igen, én is kerestem, hivatalos oldalakon sehol nincs a támogatottak között, aztán meg a felhasználóknál még is megy. Most már csak azt remélem hogy az 5600x-el megy majd nemsoká, elvileg már kéne neki.
Kicsit megbántam, hogy végül nem a drága (de pont olyan amilyen nekem kéne) MSI X570s Unify-x-et vettem, az ment volna elsőre és nem vesztegetek el két délutánt hibakereséssel.
-
-
törölt tag
válasz
Top cat #46682 üzenetére
Villanypásztor?
Még a Mindig TV Extrát is megcseszi, pláne a Bakony délnyugati végénél a tapolcai medencében.
Mondjuk ott a sok hegy és a reflexiók is bejátszanak. Meg az elektromos húsdaráló, az árnyékolatlan elektromos berendezések, a leszakadt faágak a 20kV-os távvezetéken, valamint a vízforraló, porszívó és a 2 éves LG mosógép... -
Moric
aktív tag
válasz
Top cat #43116 üzenetére
A lapot átnéztem, a kondik jók. Ettől még bármelyik felület szerelt alkatrész elpukkanhatott.
A csipogó jó helyre van téve és működik is.
Igen, levettem a hűtőbordát a prociról, hogy megnézem melegszik egyáltalán.Arra tippelek még, hogy a bios megsérülhetett. Sajnos az alaplap nem dual bios-os, csak foglalatban van a bios chip.
-
Isendel
csendes tag
válasz
Top cat #42971 üzenetére
A hátulján van 2 ssd tartó ami csvarozva van. A csavarok végei a másik oldalon kiállnak a lemezből, ott ahol az alaplap van. Esteleg ez okozhatta. Amúgy tényleg sikerült több távtartót becsavarnom.
Közben előástam a régi karimat, azzal meg ad képet. Ezt nem értem. A mostani vga 3 napja még teljesen jól működött.
-
Ajven
csendes tag
válasz
Top cat #42661 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy 500W-os tápot (Riotoro, azt mondták megbízható), el is indítottam a gépet, felraktam a win7-et, viszont a 8 GB memóriából csak 3.21 GB-ot lát illetve nem tudom az illesztőprogramokat telepíteni (eszközkezelőben ilyeneket látok felkiáltójellel: Alapvető rendszereszköz, PCI egyszerű kommunikációs vezérlő, PCI memóriavezérlő, SM buszvezérlő, USB vezérlő). Letöltöttem az alaplap chipsetet, de hibát ír ki a telepítésnél, hogy a KB2685811 frissítés hiányzik. Lehet ez attól, hogy a win7 támogatása megszűnt? Van valami megoldás? Apumnak kellene, nem tudom meg tudná-e szokni a win10-et. Nagyon köszi. G.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Top cat #42593 üzenetére
Ja igen, arra gondoltam 🙂
Igen, mindket tapcsati fent van, CPU hűtő a megfelelő helyen, foglalatot nem.csekkoltam, csak atraktam a procit. A videokártyát még valóban nem próbáltam máshol, de nem is fogom. Azt még megpróbálom hogy akkor az új lapban az alaplapi VGA-val próbálkozom. -
Gabesz87
veterán
válasz
Top cat #42559 üzenetére
Ahha. Hát az mindegy, mert úgysem nagyon játszom már sajnos, mióta gyerek van, csak nagy ritján, de ettől persze jó lenne, ha működne. Nem nagyon tudom, hol próbálhatnám ki. Lehet, hogy majd hétfőn beviszem a közelünkben lévő számtech.boltba, hogy csekkolják. Köszi a segítséget.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Top cat #42554 üzenetére
Igen, ettől mondjuk én is tartottam tegnap, amikor törölgettem, mert ez a hűtő (vagy mi is az) is nedves volt, szóval féltem tőle, hogy alá folyt a víz
Hát ez szomorú. Ez vajon 100%? Csak mert hétfőn gondoltam elviszem a gépet megnézetni boltba, de ha tuti biztos, fölöslegesen nem fizetek ki egy bevizsgálási díjat.
Kapni még vajon egyáltalán újonnan 1150-es lapot?meg ha van is, gondolom nem nagyon éri meg 20-at beruházni rá. Bár még mindig olcsóbb, mint venni egy új procit is.
-
SkiDev
őstag
válasz
Top cat #42385 üzenetére
Nos, akkor jót néztem, 5 perc alatt csak annyira melegedett fel, hogy rajta tudtam tartani 5-10 mpig az ujjam, utána szúrt. Ugyanilyen meleg volt egy óra múlva is.
Az alaplapot viszont csúnyán benéztem, nem P33, hanem MSI E33....
D-bracket nem mond semmit nekem, Google szerint hátul a proci socket mögött kell keressek egy négy irányú valamit, ugye?
-
SkiDev
őstag
válasz
Top cat #42382 üzenetére
Ha a chipset hűtő címszó alatt az alaplapi bordázott részt érted a PCI-E csatlakozó alatt, akkor két perc után már érezhetően melegszik, 5 perc alatt már forró.
A táp jobb az enyémnél is :D 324W jön le osztott 12V-on, amíg az én Chieftec GPA-400S8 tápom esetében 320W, erre van egy Gtx 950 kötve.
Csinálok egy kis helyet, és megpróbálom akkor kiszerelés nélkül a tápomat rákötni a gépre.
-
SkiDev
őstag
válasz
Top cat #41878 üzenetére
Hali! A mai nap volt lehetőségem cserélgetni, de piszok nehéz volt rájönni a rossz alkatrészre, főleg ha elvileg kettő is kijött.
Ugyanis szét lett szedve az alaplap, van benne 2 elhajolt és egy olyan tüske, ami pár tüske közé fekszik be. Volt benne egy hajszál is, kiszedtem hátha alapon, újra összeraktam semmi... Saját félkonfiggal elindult a gép, kiírta, hogy kéri a boot device-t, szóval a táp elvileg pipa. Nagyon pici a tüske, nem tudom képes leszek-e rá. Van egy régi athlonos alaplap azon max gyakorlom.
Viszont szerencsére beraktam a saját konfigomhoz a RAM-ot, de annyit csinált, hogy 2x felpörgött a ház ventije, majd harmadjára mindig elindult, de képet nem ad (biosig nem jut el) sem integrálttal, sem dvga-val. Megy fél percig, majd leáll, kezdi elölről. Bekapcsoló gombra nem reagál, tehát csak hosszan nyomva kapcsol ki, míg a jó RAM esetében rögtön. Kipróbáltam mindkét lapommal, ugyanezt csinálja, holott biztosan jók, mert naponta használom. Már rá akartam írni az eladóra, hogy hibás, mikor láttam, hogy ugyanebből a modulból árul ismét, de szerver RAM néven az asztali RAM-os részben. Sem a hirdetésben, sem a Samsung Ramon nincs megjelölve, hogy ECC. Pechemre utánanézve egyik lapom sem támogatja, mindenhova non-ECC van írva, így gondolom jól tudom, és offos a téma.Lehet, ő is most jött rá, de én sem tudtam, hogy a középső rész egy ilyen biztosító egység, és ez jelöli az ECC-t.
-
SkiDev
őstag
válasz
Top cat #41874 üzenetére
Már akkor volt benne 1-2 darab minimálisan elfeküdve, mikor beleraktam, de nem gondoltam, hogy számít. Úgy voltam vele, hogy a proci úgyis lenyomja a többit is. Ismerős gépe is úgy ment hibátlanul, hogy mikor kiszedte a procit, egy pár darab el volt hajolva. Vissza lehet őket állítani?
Túlmelegedni sem tud gondolom ennyi idő alatt, mivel nem volt lehetőségem gyárit venni rá. De kétszer akkora, mint a gyári. A kezem elétettem, még csak hidegen fújt alacsony fordulatszámon.
A tápot még megnézem sajáttal, csak nem volt már időm, mert mennem kellett, csütörtökig várhatok. -
SkiDev
őstag
-
MrDerekas
addikt
válasz
Top cat #41737 üzenetére
A bios chipekbe már bele van tolva a bios a gyártósor "elején". Teljesen jól van ez így. Mindig élesben derül ki, hogy min kell még csiszolni és azért jönnek a hotfixet, illetve egy processzor család bevezetésével a mikro kódokat tartalmazó bővített bios. Ha technológiailag meg is lehetne oldani a gyártás közben frissítést, az időben és költségben is irreálisan megtolná az alaplapok árát. Marad tehát az, hogy a vevő tájékozódjon vásárlás előtt és kérjen segítséget, vagy oldja meg maga a frissítést. Ha a 10k értékű lap frissített biosszal 12k vagy több, akkor inkább kicsit molyolok vele. Pár perc megér pár ezres különbözetet.
Nagyon sarkítva ez a lényeg -
MrDerekas
addikt
válasz
Top cat #41735 üzenetére
Ezt már a bios frissítős topikban lefutottam. Ha újként vette, boltból, raktárról, akkor első, esetleg második bios verzió van rajta. A gyártósoron és a raktárak polcain sem bontogatja senki az alaplapos dobozokat és frissítti a chipeket. Ha használtan vette, de az előző tulaj nem frissített, akkor ugyanaz, mint a második mondatomban.
-
-
t-joco
tag
válasz
Top cat #39106 üzenetére
a videókártya ventije nem sürün megy,csak akkor,ha jobban terhelve van,és elér 1 bizonyos hőfokot. (még egyszer sem halottam,hogy bekapcsolt volna,mióta megvan)szóval az kizárva. proci környékéről jön a hang,szóval proci hűtő,vagy van 3 venti a házon,azok közül valamelyik... az elmúlt 1 órában nem halottam egyszer sem ezt a hangot,előtte többször is,szóval....
-
,meaT'
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Új / Újszerű /Gamer / Munka PC i7-14700KF RTX 4060 Ti DDR5 32GB Garanciális
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged