- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
neo-geo #75595 üzenetére
Kapsz sms-t, de lehet meg lehet máshol is nézni a felhasználási időt (ez az az idő amíg a 9 ft-ot letudnád beszélni, de nem tudod mivel kevesebb mint az indítható hívás minimuma). Ha ez telik le, akkor régebben volt 30 napod feltölteni, most talán ezt 5 nap körülre csökkentették (de majd pontosít vki). Amíg ez meg nem történik nem kell vele foglalkozni, rátölteni megmarad a számod. Csak telefonálni nem tudsz.
A másik az adategyeztetés az évente 1x van Ha nem történik meg ott is van talán vmilyen türelmi idő, és utána megszüntetik.
-
neo-geo
senior tag
Sziasztok.
Volna egy olyan kérdésem, hogy tavaly májusban az előfizetésem átvittem Tuti feltöltős csomagra, az éves adategyeztetés megvolt, viszont csak 9 forint van rajta, mivel azóta más kártyát használok hívásra. Ha most nem töltök rá semmit, akkor a szám elfog veszni, vagy csak nem tudok hívást indítani amíg nem töltök rá valamennyit? -
törölt tag
válasz
AnonymusX #75448 üzenetére
Tavaly telekom külszolgálatát kérdeztem, mi van ha a dominos számot visszaadom 14 napon belül, de a benne foglalt lehetőségek már részben használtak? Erre azt mondták semmi, visszakapom a vételárat. Nincs költség.
Revolutnál van olyan, hogy ki kell fizetni a kártya posta költségét stb, ha lemondod a szolgáltatást 14 napon belül. Ez sem egységes vagy eltérnek tőle pozitív irányba.
De pl egy streamingnél lehet felszámolják, mert a szerződésben le kell mondani a 14 napról.
-
Renwick
őstag
válasz
dchard #75586 üzenetére
Meg lehet próbálni, de sajnos pont a Voda PR nullázódott le teljesen az utóbbi hónapokban. A Telekom gondolom bedobná ezt az oldalt, a Yettel az mondjuk érdekes állatfaj, a nemzetközi kapcsolataik talán nekik a leggyengébbek, és ők az egyetlenek, akiknek itthon még van 3G-jük (folyosói pletykák szerint ennek köze van a jelenleg futó swaphoz).
-
fecaga21
senior tag
Üdv. Pár napja kaptam egy érdekes számlát a VOdafone-tól. Percdíjjak is ki vannak számlázva azzal nincs gond, de ilyen 2-3000 forintos "Mobil hangszolgáltatás"-ok vannak feltüntve. Elmagyarázná valaki hogy ez mi, ha egyszer a percdíjjak is fel lettek számolva??Eddig ilyen nem volt, és az alap is eddig 2300 volt, most meg ki sem jött a matek, a Vodafone-nál nekem nem mondják meg mivel nem az én nevemen van a kártya.Valaki elmagyarázná mi ez???
-
dchard
veterán
válasz
Renwick #75582 üzenetére
Persze a covid nem segített ezen, senki nem utazott, mindenki a felkoppanó honos hálózatát turmányolta. Nade már a tavalyi év is normális volt, ráadásul a lekapcsolt 3G hálózatok száma is hónapról hónapra nő. Az meg elég vicces, hogy az EU-n belül azonos cégcsoporton belül sem sikerül koordinálni mindezt. De hogy elővegyem kedvenc vesszőparipámat: a sajtó felelősségét, Te nem akarsz rákérdezni valamelyiknél, hogy mi a terv?
Legalább lássuk hogy mit bullshitelenek, ígérnek-e valamit amit később számon lehet kérni.
-
Marcsello31
őstag
válasz
Marcsello31 #75584 üzenetére
-
Marcsello31
őstag
Pl olyasmire amire nem számítottam, vagy még rá tesznek egy ezrest, vagy megemelik az árát.
Nekem gyanús volt az ára alapból, "vagy a tul sok adat forgalom miatt"
de ahogy nézem emiatt nem kel aggódnom.
Másik kérdés: Gondolom ha a routerbe raknám a kártyát, kapcsolat bontás csak 24 óránként van, remélhetőleg este, töprengek azon, hogy hogy váltsam le a drága másik netszolgáltatót, az iszonyat drága. -
zzola
titán
válasz
Marcsello31 #75581 üzenetére
Miért, milyen "csalásra" gondoltál?
-
Renwick
őstag
válasz
dchard #75576 üzenetére
Gondolom kb. mindenki úgy volt vele, hogy a covid miatt leszarta az efféle fejlesztéseket, mert hát úgysem utazik senki - talán most majd elkezdik felvenni a fonalat. Tippre a teljeskörű 5G roaming előbb lesz meg az EU-ban, mert azt kitapossa az operátorokból BRÜSSZEL.
-
Marcsello31
őstag
Na megjött az első eredeti Vodafone XXL csomag havidíj ára, ami tènyleg 4990ft. Nincs csalás.
-
törölt tag
A neten rendelt kártyát a posta hozza v futár?
-
csaszi75
senior tag
válasz
dchard #75576 üzenetére
Azt akarod mondani, hogy a szolgáltatók nem telhetetlenek, hanem tényleg jót akarnak az előfizetőknek?
Gondolom be van sorolva valami low prioritású pontra, hogy elindítsák a VoLTE roamingot.
Nem kapkodnak ebbe pénzt ölni, amíg nem csinálja a konkurencia is
Mit hívhatunk architektúrális problémának? Hány fejlesztés mehet egyszerre párhuzamosan? Gondolom nem kettő, hanem sok.. és ezért a low prio.
De az USA hogy áll ezzel? Van infód? -
dchard
veterán
válasz
csaszi75 #75566 üzenetére
Tök jó, hogy te magyarázod itt nekem a széles látókört, meg hogy néztem-e már "szabványosító dokumentumot", ami lassan 20 éve a munkám része. A roaming core architektúra 4G-n sokkal egyszerűbb mint a mostani legacy STP/SS7 alapú rendszer, tehát nem architekturális okai vannak a lassúságnak.
"türelmesen vársz még 1-2 évet és lehet lesz neked VodafoneNL VoLTE roamingod"
Bámulatos holt tart a tudomány. A 3G lekapcsolást egyáltalán nem kellett volna megvárniuk, mert VoLTE és országos 4G lefedettség is jópár éve létezik már, másrészt a legtöbb nyugat-európai országban nem nagyon volt országos U900 soha sem (nem volt elég spektrum ehhez), tehát roaming oldalon a vacak hívásminőség nagy számban nem a 3G lekapcoslással indult, de kétségtelenül jelentősen érzékelhetőbbé tette a problémát. Ha meg azt nézem, hogy hány év átfedés van a "van országos LTE honos hálózaton" és a "lassan zsugorítom a 3G kapacitást majd kivezetem" között, akkor meg pláne volt idejük ezt megoldani. Az meg hogy Európán és cégcsoporton belül nem sikerült ezt időben megtenni (nem csak a Vodáról van itt szó), az is a szándék és nem a lehetőség hiányát jelzi.
-
Marcsello31
őstag
válasz
benfolds #75573 üzenetére
Az èn vodás simem is halott külföldön, minden tèren.
Mintha Yettel hálózatot láttam volna csak, az sem magyar .
Átmegyünk mindannyian a vodához, mert jobb a tèrereje, itthon. Sebességgel nincs gond. De az esőt azèrt èszre veszi.
Talán adnak valami kedvezményt ha hárman átmegyünk
Hozzájuk. -
benfolds
őstag
válasz
4Grider #75567 üzenetére
ezt értem, de mi bajom lehet belőle, ha aktiválom? azért ne kapcsoljam be, mert kevés a vodás vezetékes szám, meg mert nekem nem az van otthon? ha tényleg tök ingyenes az opció, akkor miért ne? mondjuk nem értem, hogy miért csak opcionális az ilyesmi. mi értelme van választhatóvá tenni, miért nem alap.
-
csaszi75
senior tag
válasz
dchard #75559 üzenetére
Egy VoLTE roaminghoz ugye két partner szükséges
Egyik, akinél lehet VoLTE inbound roaming.. és egy másik aki vállalja az ő szempontjából a VoLTE outbound roamingot.
De ha most ott tartunk, hogy a Vodafone Mo. senkinél nem indított még (feltehetően, mivel weboldalon nem szerepel) VoLTE roamingot, akkor mi a kérdésed?
Gondolkodj egy kicsit szélesebb látókörrel, pl a 4G roaming most természetes, de 2012.. s még utána jó pár évben nem volt az, mivel nem készültek el a 4G fejlesztésekkel.
A hollandok akkor egész időben lekapcsolták **a 3G-t, itthon meg csak tavaly és idén?
Tehát akkor épp a folyamat kellős közepén lehetünk.. türelmesen vársz még 1-2 évet és lehet lesz neked VodafoneNL VoLTE roamingod.
S egyszer beindul és egymást licitálják felül majd a szolgáltatók, hogy "nekem van több", "nekem nagyobb a lefedettségem a VoLTE-ben" Mint ahogy láthattuk ezt a 4G roamingnál is
Amúgy nézted a szabványosító dokumentumot, hogy miknek kell megtörténnie a VoLTE roaminghoz? Szabadon elérhető, bárki által letölthető. -
Fortclay
csendes tag
Korábban említettem, hogy a Mobilnet XXL csomag mellett felesleges lesz a másik korlátlan vodás csomagom. Tegnap fel is hívtam az ügyfélszolgálatot, sejtettem, hogy fognak alkudozni, mert alacsony volt a kötbérem, de az ügyfélszolgálatos hölgy olyat ajánlott, amit nem tudtam visszautasítani. Ügyfélmegtartásból jeles, ráadásul nagyon kedves is volt!
Így marad a másik számom is a vodánál.
-
benfolds
őstag
megjelent nálam a myvodafone oldalon az előfizetésemnél, az extra szolgáltatásoknál, a hang menüpont alatt egy ilyen opció: "VF ONE korlátlan VF vezetékes hívás - Díjmentes"
érdemes aktiválni? egyelőre nem mertem, mert félek, hogy valami beugratás. -
Marcsello31
őstag
Nálam is megy! Viszont èszre vettem hogy a szakadó eső azért látcódik a neten. De megy az app.
-
törölt tag
Csak nekem nem megy az app? Meg se nyílik rendesen, csak teker, teker...
-
csaszi75
senior tag
válasz
dchard #75553 üzenetére
Ez ugyanolyan mint mondjuk a 4G indulása ugye
Először csak pár szolgáltatónak volt, most meg arról beszélünk, hogy mikor lesz VoLTE, aminek az alapja a 4G..
4G ma már alap mindenhol, legalábbis Európában.
Tutira minden szolgáltató előbb-utóbb bevezeti a VoLTE roamingot..
Emlékszem, hogy a Telekom 2012-ben indította valahogy az év végén a 4G-t, a Voda itthon meg valamikor 2014-ben, tehát két év késéssel.
Nem sieti el a dolgokat úgy látszik a Vodafone sem, nemzetközileg sem.
Ahogy kikapcsolják a 3G-t, úgy tutira rá lesznek kényszerítve, hogy induljon a VoLTE roaming, meg a VoWifi is.. -
dchard
veterán
válasz
4Grider #75551 üzenetére
Az a gond a VoLTE roaminggal, hogy nincs. És az is látszik, hogy még a Telekom sem tudta lefedni még az európai saját hálózatait sem, a Vodának a cégcsoportból való kikerülésével valószínűleg még hátrébb került ez a listában. Azért az baromi vicces, hogy Voda Hu <--> Voda NL között sincs roaming VoLTE-n, mikönem mindkettő lelőtte a 3G-t, utóbbinál 2G kapacitás alig, így marad a borzalmas 2G hívásminőség. És egyre több operátorral lesz ez így...
-
csaszi75
senior tag
válasz
4Grider #75551 üzenetére
Csak a dedikált szolgáltatók dedikált roaming partner hálózatban engedélyezett a VoLTE roaming.
A Vodafone és a Yettel*** weboldalán semmilyen infó nincs arról, hogy lenne náluk VoLTE Roaming.
Csakis a Telekomnál van és a vicces, hogy Kolumbiában is
https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/mobilinternet/4g/volte
Az meg, hogy melyik szolgáltatóra tudsz felmenni roamingban, abban az ún. roaming steering is közre játszik. stb..
Vagyis minden hazai szolgáltatónak megvannak a kedvenc roaming partnerei, s nem is biztos, hogy mind ami létezik az adott országban használható..
De gondolj bele, a magyar szolgáltatóknak fontos, hogy akik kimennek nyaralni költsék kint a pénzüket (az itthoni tarifa elfogyása után is), ezért mind el van engedve.
A horvátoktól meg feltehetően töredék turista érkezik hozzánk.***Látni itt egy sajtóhírt, de a weboldal pont azt írja, hogy nem megy még a VoLTE roaming.
Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest