- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
atirag
őstag
Üdv. Véleményeket szeretnék kérni a Telekom szolgáltatásokról. Mivel lejárt a hűségem így gondolkoztam újra szerződésen. Viszont jelenleg azt az infot kaptam,hogy amennyiben újrakötöm akkor csak drágábban tudják adni a jelnelgi csomagot. Mivel ezek nem élnek ebben a formában. Van egy fő szám ami xl csomagban van míg a többi L csomgagban . (6 előfizetés) Mind korlátlan nettel. A fő szám az 11494 míg az L.es csomagok 8574ft-ért vannak.
Ehhez képest van valakinek tapasztalata Vodafone szolgáltatónál?
Köszönöm. -
dchard
veterán
válasz mrlujoak #74890 üzenetére
Micsoda modern vacak... Nálam az N95-ön is megy még a voda 3G, bár sokat segít hogy van külső antenna csatlakozó ráforrasztva, mivel csak 2100-at tud az európai verzió...
De majd én is csinálok képet a Motorola MCR 4800XL-emről, miközben hívást indítok az NMT-450-es hálózatomon, lássuk azt tudja-e valaki überelni
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Diák66
őstag
válasz dchard #74843 üzenetére
Nem látok olyan települést, ahol ne váltották volna át a 3G-t 4G-re. Túlnyomórészt B20 lett, de Dudar (rosszul jártak, mert távolról B20 és B3 is volt egyes pontokon), Bakonybél (a település környéke mindenki által rosszul lefedett, Bakonykoppány felé a völgyben szinte mindenki 0 ) esetében maradt a 900 MHz. Itt az a közös, hogy AH-s adótoronyról üzemel a bázisállomás. Akik eddig gyengén lefedett területen éltek, ők rosszabbul jártak. A 3G valamivel jobb lefedettséget adott. Pl.: Pénzesgyőr, Nagyesztergár. Aztán ott van Jásd, Tés, Bakonynána. Itt nem tudom végül mi lett, mert nem jártam arrafelé még. Ácsteszér, Csatka és Súr még a kérdéses, de arra nagyon nem járok. Az ácsteszéri toronyra volt bontási engedély, vagy felújítják a fa szerkezetű adótornyot, vagy valami lesz vele, nem tudom pontosan. Yettel/Telekom B20 sokkal sűrűbben van errefelé, gyakorlatilag minden településre valamilyen módon betelepültek.
-
madmike
őstag
Sziasztok,
2 előfizu van a nevemen. Mindkettőn hűség. Egyiket szeretném átiratni más valaki nevére, természetesen hűség átvállalással. Az ügyfélszolgálat elhajtott, hogy hűség alatt ilyet nem lehet. Ez valóban így van?
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
Bl.Gyo.
őstag
Realme GT master
Android 13
Messages: ...20230316_02_RC02.phone_dynamicBelépve a messages-be, fel dobott egy ablakot hogy elérhető a ez a funkció stb.
Belépve oda meg regisztrálni kell a telefonszámot amit megtettem a 70esemre, és működik.
Lehet fokozatosan lesz elérhető.[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Azt nèzem hogy èn sem látok 3gt telefonon csak 2g ès 4gt èrzèkel a netmonster.
Vicces utcán kint mèrem a sebességet 115 le 30 fel.
Be megyek a házba akkor csak felejön. Mondjuk ez már orvosolható. De olvastam a láttam hogy nem mindenkinek jó az XXL csomag. Földrajzi függő. Nekem mákom van vele.
Max ki viszem a telót mikor valamit le szeretnèk szedni, vagy egy kültéri antenna a kerítésnèl, S azt vezetem be kábellel a házba. Gondolom èn.[ Szerkesztve ]
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz mrlujoak #74876 üzenetére
Itt is van még 3G: Biatorbágy. 1-2 nappal előtte meg Érd-en, és Tárnokon is volt/van (akkor jártam arra).
Ennyit a Voda hitelességéről hogy Ápr. 10ig már sehol nem lesz. Már akkor is gond volt amikor jóval előtte először Budapest és Pest megye, utána az ország többi része. Ennek ellenére ápr. 11 és még mindig van pest megyében. 😑[ Szerkesztve ]
-
bociusz
aktív tag
válasz szaniszlokar #74854 üzenetére
Ahogy anglergab is írja, az EARFCN-t nézd. A 9310 az a Telekom B28-as sávja, a 6350 a közös Telekom+Yettel B20, a 10738 a Yettel 3G-je (2100 MHz), a 3027 a Vodafone 3G-je (900 MHz). A 990-es B2 sáv viszont nagyon érdekes, mert se Magyaroszágon, se Szlovákiában sincs használatban ez a tartomány.
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #74853 üzenetére
A szolgáltatoknak az összképet kell nézni. Én azt vettem észre inkább mint gyakorlat, hogy az irány inkább a fogyasztás felé terelés.
És tény ami tény, ha valaki rákap, az jó ügyfél lehet, ott az intő példa aki panaszkodik a totálisan felesleges adatforgalom fogyasztásra,a mert egy tiktok videó nem hinném, hogy nélkülözhetetlen, vagy annyit hozzátenne az életéhez... de nála a szolgáltató már elérte a célt benne van a mókuskerékben
Más az amikor valakinek munkára, vagy egyéb kell adat. Vagy egy egy alkalomra...
Azt meg megint érdemes lenne vizsgálni, hányan vannak akik vesznek pár gb-ot, aztán még párszor ugyan annyit... rendszeresen, ha ők pl nagyobb csomagot vennének eleve, máris sokat csökkenne a költségük.
tudatosan vannak kitalálva ezek a csomagok...
-
dchard
veterán
válasz anglergab #74867 üzenetére
Én sem láttam még ennél többet, de ez lehetne terminál limitáció is. Az biztos, hogy ha abból indulunk ki, hogy az UL 64QAM-ot a hálózatok jelzik magukról, ezen az alapon az UL 256-ot is jelezni kéne, ez a mai mérésből látszott volna, de ilyen (ha egyáltalán van), egyik hazai szolgáltatónál sem aktív. Az ULCA-t jó tudni, nincs erre képes eszközöm, így ezt kipróbálni nem tudom.
-
tomp
félisten
válasz dchard #74865 üzenetére
Igen. B3+B1, B7+B1, B1+B3+B8 és B3+B7
B3+B7 párossal 113Mbit volt a max feltöltés.
Ahol megy az N1 DSS ott is 90-100Mbit a feltöltés.
De az M4-es metrón is 3CA mellett megvan a 90Mbites feltöltés.
Kétlem, hogy 256QAM lenne mivel még lefelé is ritkán jön össze inkább 4x4 MIMO megy mint 256QAM pedig ugye lefelé a hálózat adja. Ahhoz szerintem kb direkt rálátás kell. -
dchard
veterán
Létezik már olyan terminál, ami egyáltalán tud ULCA-t interband? A legtöbb amit láttam, mind "kamu" ULCA-t tud (ha már ez a kamuzás itt maradt nekünk az 5G témából...), mivel csak intraband megy, ami meg senkinél nem tud előállni.
Tekintve, hogy az ULCA több BB erőforrást nem igényel, szerintem akár mehetne is, de a fő probléma a terminál oldalon van (mint általában). Még FWA CPE-ből is csak 1-2 van ami tudja, nem véletlen: két PA kell a terminálba, és ha megy az ULCA, zabálja az áramot...
-
-
dchard
veterán
válasz anglergab #74855 üzenetére
Nálam B20+B3+B1 van, N28 már fent van a szomszédok között de még nincs elindítva. Nálam is 3CA van, ha éppen látom a magasabb frekiket is (az utcán pl.).
Hogy mit szerencsétlenkednek a B3 20MHz-cel, meg a B1 20MHz-cel, azt mostmár tényleg egyre nehezebb megmagyarázni, és akkor még nem beszéltünk a B7-ről...
-
anglergab
addikt
válasz szaniszlokar #74854 üzenetére
Ott az EARFCN szám, azt nézd:
Vodafone:
700 MHz: 9410
800 MHz: 6200
900 MHz: 3600
1800 MHz: 1276 vagy 1300
2100 MHz: 476 vagy 500
2600 MHz: 3150
Az egész országban ezek a frekvenciák. -
anglergab
addikt
válasz dchard #74844 üzenetére
Nálam B3, vagy ritkábban B1/B7, még ritkábban B20/B28 a PCC (elsődleges sáv).
Connected módban beteszi mellé (SCC) sorban: B1/B7+B20/B28, B3+B20/B28, B3+B1/B7-et.Azaz összességében 3CA jellemzően vagy egy sáv (Idle módban).
B20+B28 CA-t még nem láttam egyszerre, más kombinációkat igen.
-
szaniszlokar
aktív tag
Megjelent ma este a netmonsteren 2 db 700 MHz-es 2 db 1900 MHz-es cella.
Eddig csak 800 és 900 MHz-es cellákat látott a telefonom.
Csak 2G-3G Voda településen lakom.
Lehet, hogy hamarosan változás lesz? Nem értek hozzá, csak feltűnt a változás.
Ezt látja a telefon [kép][ Szerkesztve ]
Minden ellenállás hasztalan.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz #01110937 #74852 üzenetére
Csak nehogy az legyen hogy a keveset fogyasztók miatt, kezdjék el büntetni azokat akik meg sokat használnak...
Egyre kevesebb adat, ugyan annyi vagy több pénzért.Egyébként meg teljesen mindegy mert egyféle internet van, csak a csatlakozás módja más :)
Másfelől senki sem a saját felhasználói szokásaiból induljon ki.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #74849 üzenetére
Amit fejtegetsz az is egyéni szoc probléma. Ezért léteznek különböző csomagok. Sőt, kis szolgáltatói kütyük is amivel netet tudsz kapni, adni és használhatod havi szinten. Az is mobil net még sem telefonban van.
Jó dolog a net megosztás is.
Akinek meg korlátlan mobilnet az igénye (ami alapvetően luxus - streaming, youtube, tiktok - többnyire nem életbevágó, sokszor teljesen felesleges dolgok). Itt egyéni szempontok döntenek. Megéri-e kell-e. És ha igen kinél jár jobban a felhasználó.
Mint más is írta, nekem is több lenne a mobil adat forgalmam, de otthon wifiről megy, ha megy.
Filmeket nem nézek telon. Yt is azért mert "ingyen van" és akkor miért ne pl vezetés közben rádió helyett... de net nélkül is megoldható, letöltöm rárakom azt ugyan ott vagyok. Nem zavar.Amihez meg tényleg kell arra elég pár 10-100 mb net is, tevékenységtől függően valamivel több. Én bele sem kerülök a fenti statba, mert nincs is net előfizetésem mobil direkt.
[ Szerkesztve ]
-
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz #01110937 #74846 üzenetére
Mobilnetet nem csak mobiltelefonon lehet használni, simán lehet hogy valakinek felmerül mint opció mert mondjuk ott ahol él, a vezetékes net rosszabb választás lenne, vagy nincs is.
Vagy pl szeretne olyan netet ami hordozható és valamilyen szinten a " sajátja " is, így végső soron lehet nem muszáj felcsatlakoznia a kocsma ingyen wifi-re.
Az meg hogy valaki nem használja el az adatkeretet amit kap, megint egyéni szoc probléma. -
Dave1984
őstag
válasz dchard #74844 üzenetére
És a B7 el mi a helyzet Telekom részről?
Illetve én azt tapasztalom,ha nincs nagy adatforgalom akkor b3,b7 re áll,ha elinditok egy streamet akkor b28 lesz az elsődleges hálózat, és a b3,b7 et fogja hozzá a telefon. Nálam B28,b3,b7 érhető el Telekom hálózat.Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
törölt tag
válasz kisputyin #74697 üzenetére
Nekem az 1 gb is "kihívás"... igaz nem netezem telefonról, csak ritkán. Akkor is azért mert "ingyért van". A Tiktok és youtube az felesleges adatforgalom (sok esetben). A hírekhez, olvasáshoz meg nem kellenek gb-os csomagok.
Persze aki mindent is telefonon csinál, ott még érthető, ha van ekkora forgalma... Legtöbb embernek ilyenre reálisan nincs igénye (luxus), ezért léteznek a pár gb-os csomagok. Nekem pl egy maraton típusú csomag sokkal jobban "megéri" mint más típus ahol korlátozva van az időkeret.
"Nemtudom, hogy hány ember görgeti át a másik hónapra, de szerintem irtó kevesen."
"A korlátozott adatkeretet kínáló díjcsomagokat használó ügyfelek közel kétharmada nem fogyasztja el teljes mértékben a mobilnet keretét a Vodafone szerint, ezért a szolgáltató megújítja a Go díjcsomagokat, melyk lehetővé teszik, hogy a megmaradt adatmennyiség átvihető legyen a következő hónapra. "
-
-
dchard
veterán
válasz dchard #74827 üzenetére
Na ha már így ígérgettem, akkor mindhárom szolgáltatót megnéztem (B20 bandlock mellett), hogy mit hirdetnek magukról.
Voda:
Hirdeti a B20-at, B28-at, B3-mat és B1-et. az összes frekit Q-RxLevMin -128dBm-mel.
A B3-at a legmagasabb prio-val (6), B1-et kisebb (5), a B20 és B28-at a legkisebb (4) prioval.Telekom:
Hirdeti a B20-at, B28-at, B3-mat és B1-et. az összes frekit Q-RxLevMin -124dBm-mel.
A B3-at és B1-et a legmagasabb prio-val (6), a B20 és B28-as sávokat a legalacsonyabb prioval (3).Yettel:
Hirdeti a B20-at, B28-at, B3-mat, B1-et és B7-et, az összes frekit Q-RxLevMin -124dBm-mel.
A B3-at és B1-et és a B7-et a legmagasabb prio-val (6), a B20 és B28-as sávokat a legalacsonyabb prioval (3).
Megjegyzés: az azonos prioritással rendelkező sávok között lehetséges az MLB (nevezzük egyszerűen terhelés elosztásnak, például ha a telefon nem tudja CA-zni ezeket a sávokat, akkor az MLB terhelés függvényében pakolászhatja a kettő között). Természetesen prioritástól függetlenül minden más mérési paraméternek teljesülnie kell, tehát ha adott sávon a térerő gyenge, akkor a telefon prioritástól függetlenül váltani fog.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Diák66 #74840 üzenetére
Különösen a látottak után én se hinném, hogy egyszer csak eltűnik az egész egyik napról a másikra. A 3G only településeket érdemes majd figyelgetni. Különösen felétek (Bakony) azért bőven van/volt folt is, meg 3G only rész is, talán te fogod látni a leghamarabb, hogy van-e/lesz-e mindenhol 4G ahol korábban csak 3G volt. Apropó: találtál már ilyen helyet esetleg?
-
dchard
veterán
Munkaszüneti napon, hosszú hétvégén?
Amit a 3G lekapcsolós oldalukra kifirkáltak, abból semmi nem történt meg úgy ahogy le van írva. Ehhez képest a Telekom legalább azt és akkor csinált, ami kommunikálva volt.
-
dchard
veterán
válasz anglergab #74831 üzenetére
Ez attól is függ, hogy csak adatozol-e vagy van hívásod. VoLTE-n egyértelműen konzervatívabb a dolog: hamarabb megy 800-ra. Meg ugye ha nálad az 1800-2100 is elég jó, megtörténhet hogy nem megy le, nálam határ eset (-102 és -104 között van), asszem -105 alatt van a trigger.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz anglergab #74828 üzenetére
Egyrészt a különböző sávoknak lehet eltérő RxLevMin beállítása, másrészt érdemes vigyázni, mert a voda (is) megkezdte a midband priorizálást, hogy a forgalom egy részét legalább fel tudják terelni magasabb frekire. Ez különösen üresjárásban megtévesztő lehet: például mióta 1800-on vagy 2100-on van a telefonom 2-3 pálcát átok, de ahogy elkezdenék forgalmazni, vagy VoLTE hívás érkezik rögtön átvált a PCC L800-ra ahol tényleg jó a térerő. Ezért városi környezetben üresjárásban egyre kevésbé érdemes a pálcákat nézni és panaszkodni, hogy hány van, mert nagyon félrevezető lehet, ha nem értjük mögötte a működési logikát
-
dchard
veterán
válasz anglergab #74821 üzenetére
Namost, amire célozni próbáltam az az, hogy a "térerő skálát" a szolgáltató tudja befolyásolni azzal, hogy miként állítja be az RxLevMin paramétert az állomáson. A legjobb érték mindig -51dBm, de a minimum ott van ahová állítják. Nem az a kérdés hogy ott még használható-e a szolgáltatás Érted, nem mindegy hogy a skála -51 és -120 között van, vagy -51 és -130 között van. Különösen a felső 3-6dB sokat számít a szubjektív lefedettség szempontjából (hány pálcikát lát a kedves ügyfél a telefonján). Ez természetesen semmit nem befolyásol a szolgáltatás sebességén, használhatóságán.
-
anglergab
addikt
válasz dchard #74816 üzenetére
4G pálcikák nálam (PCC RSRP dBm):
-90< 4/4 pálcika
-100< <-90 3 pálcika
-110< <-100 2 pálcika
-120< <-110 1 pálcika
<-120 0 pálcika
Ez objektívnek tűnik.
-140 az abszolút minimum amit láttam.
De -130 körül már nem igazán ment.
Viszont -120 alatt is sokkal jobb volt a sebesség, mint egy átlagos EDGE-en.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Szerintem olyan sezmpontból lehet pontos, hogy a van/nincs tengelyen el lehet dönteni nagy magabiztossággal a térkép alapján. Hogy mennyi az annyi, na azt egyik térképből sem lehet eldönteni, pedig egyre több ebernek fontos, döntési alap lenne ez az infó. Volt valamelyik szolgáltató külföldön aki még az egyes rétegeket (7,8,900, 1800, 2100, 2600) is külön megadta, na azt tartom követendő példának.
-
tomp
félisten
Ha az N78 lassabb nálad mint a 4G akkor ott telefon gond lesz. N78 lakáson belül -100dBm mellett is simán mérek 350-380Mbitet. Ha kimegyek a házból akkor máris 890-1100Mbit lesz. Igaz nálam maximálisan a ZTE hálózatra van optimalizálva a telefon.
Igen mikor a modernizált 4G-n annyit mértem(600Mbit) mint az ismerősöm a Voda 5G-n az úgy vicces volt.
dchard
Vodánál a térkép amúgy mennyire pontos? Yetinél vannak olyan területek a térképen ahol 5G-t mutat de a valóságban nincs ott semmi csak 4G. De N78 se DSS.
Van olyan pont is ami nagyon hasonló ahhoz amit én mértem az nPerf appal. 99%-ban ugyan azt mutatja a Yeti térképe is. -
kl122
tag
válasz Diák66 #74813 üzenetére
"Én N78, amivel találkozok Yetinél"
Ha már Yettel
Azért hozzátenném jópár állomáson ennek ellenére nem a legjobb a Yettel 5G, az N78 ellenére lassabb mint a 4G, látszólag maximális térerővel. Nem tudom hogy ezeket az állomásokon milyen beállítás rossz, de idővel csak javítva lesz.
De a 4G az hibátlen náluk a modernizált állomásokon, agyonveri a másik kettőét minden szempontból.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz anglergab #74814 üzenetére
Abban egyet értek tomp-pal, hogy a C sávot mindenkinek külön kéne jelölnie, mi több: a kültér-beltér esetén meg kéne adni, hogy milyen RSRP-t értenek ők pontosan lefedettség alatt? Az elég árulkodó lenne, hogy melyik szolgáltatónak van inkább köze a valósághoz.
Jut eszembe: régen csináltam már összehasonlítő mérést a 3 között RxLevMin ügyileg, lehet érdemes lenne ránézni: most éppen melyik hazudja a legnagyobbnak a lefedettségét, már ami a telefonok 5 pálcikáját illeti
A másik, hogy a voda térképénél a különbség a "3G" és a "HSPA" között valójában ott volt, hogy a "3G" az egy nagyon csökkentett sebességű szolgáltatás (3G hanghívás 2-300kbit/s sebesség), cserébe a 3G CDMA kódfájának működése okán nagyobb lefedettséget adott. Tehát valójában HSPA volt az egész, de értelemszerűen ha messze vagy a toronytól, akkor adott code power-t kisebb "sávszélességbe" sűrítve tudod csak elérni a telefont. Az UMTS a szabvány család neve, az önmagában nem indikál sávszélességet, csak egy gyűjtő név. 3G-nél a Rel99, Rel5, Rel6, Rel7, HSPA+ DC-HSPA+ kifejezések azok, amik bírnak a várható maximális sebességre vonatkozóan tartalommal is. Tehát nem az van, hogy a "3G" az U900, a "HSPA" meg U2100 volt.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz Diák66 #74813 üzenetére
3G-nél még külön volt feltüntetve az UMTS vs. HSPA a szolgáltatóknál, viszont a 4G: egy band vs. CA (4G+), 5G: DSS vs. C-Band már senkinél nincs feltüntetve.
A sávszélességen múlik leginkább a sebesség. De ugye ez nemcsak a hálózaton múlik, hanem a telefon képességein, jelszintjén, antennáján.
Ezek közül a leggyengébb a 4G egy band, de annak is képesnek kéne lennie 10 Mbps-re, ami mobilon a legtöbb felhasználásra elégnek kell lennie.[ Szerkesztve ]
-
Diák66
őstag
válasz dchard #74796 üzenetére
Én N78, amivel találkozok Yetinél, Telekomnál ritka, ott mostanság a 700 MHz DSS ami divat lett, de van ahol bekapcsolták, volt (nem hivatalosan) majd eltűnt és simán 4G maradt. Yettel szerintem a vezeték hiánya miatt tolja a magas sávot, szüksége van rá.
Vodafone 5G-m nincs, nem is volt, sőt lassan a tesztkártya is lajár, és a 3G OFF is elviekben megtörténik teljesen holnap. Úgyhogy nem fogom megtartani (feltölteni). De Budapesten kívül szerintem az egész Vodafone 5G háló 700 MHz DSS első ránézésre.
Amúgy a Telekom az egyetlen, aki a lefedettségi térképen normálisan jelzni az alacsonyabb sebességet biztosító 5G-t. Más csak színezi a térképet, hogy marketing szempontból jobb fényben tűntesse fel magát. Ami tulajdonképpen sikerülhet is, mert az ügyfél az nem érti miként működik ez. mi a különbség. Csak használja és ha van elég sávszélesség, működik rendesen (lehetőleg az eszközök ingyen legyenek, vagy ne kerüljenek sokba) örül neki. Pont.
[ Szerkesztve ]
-
balinlin
senior tag
Sziasztok!
Monilnet XXL esetén mi a helyzet a p2p használatával? -
dchard
veterán
válasz aprokaroka87 #74809 üzenetére
Naná hogy jót tesz. Minden plusz sáv plusz kapacitás.
-
anglergab
addikt
válasz csernak75 #74807 üzenetére
Korábban írtam, hogy a telefontól is függ ez, azaz hogy az alap 4G sáv és az 5G sáv mellé tud-e és ha igen hány (és melyik) 4G sávot CA-ban hozzátenni.
Illetve a hálózattól is, hogy hány és melyik 4G sávot biztosít az adott helyen, milyen jelerősséggel és szabad kapacitással. -
csernak75
senior tag
válasz anglergab #74805 üzenetére
Elégnek kell lennie, de ha most ennyit mérni rajta mi lesz 1-2-3 év múlva? Folyamatosan nőnek az igények.
Másik szolgáltató de még 2016 táján 1db B20-as cellával lefedett városrészben 60-100 Mbps-ot simán mértem. Aztán 2020-ban már reggel volt 60-70 este meg 10-20, amiből 2022 re lett estére 2-10 Mbps. Aztán most hogy lett B1+B3+B28 újra van szinte mindig 50-150 Mbps.
Szóval ez az 5G nem tudom hogy fogja bírni a jövőben?
-
kl122
tag
válasz kisputyin #74776 üzenetére
Hol?
Mert a hivatalos lefedettségi térképen nincs ilyen -
tomp
félisten
-
kisputyin
tag
Ahogy fentebb leírtátok, ha bekapcsolom az 5G-t , szinte visszafogja a sebességet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Path of Exile (ARPG)
- Horgász topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- World of Tanks - MMO
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Óra topik
- Akvarisztika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest