- Yettel topik
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
-
MadMancs
veterán
válasz
#72445440 #60996 üzenetére
Ebbe nem tudok nyilatkozni.
14 napon belül értelem szerűen el lehet állni hosszabítástól ha online/telefonon történt.
1270 és 1401 is azt mondta hosszabbítás esetén is él a 30 nap. Viszont az új szerződésben egyikben sincs bent ez a passzus, míg eredetiben mindkettőben. Szóval nem tudom mi a helyzet vele. -
sifarr
senior tag
válasz
Diák66 #60994 üzenetére
Szerintem, ha a szolgáltató azt állítja, hogy Dunavarsányban, Ócsán, Pomázon ... szerintem nem tisztességes és emiatt van esély a szerződés bontására ...
Esély mindenre van. Kiengedheti akár a cég az ügyfelet a szerződésből. De nem ez a kérdés, hanem az, hogy joga van-e az ügyfélnek kötbérmentesen szerződést bontani.
Az, hogy pl. Pomázon van-e 5g, az elsősorban nem egyéni tapasztalat kérdése.
A Voda biztos igazolni tudja, hogy Pomázon mely tornyok adnak, milyen frekvencián és mekkora területet besugározva 5G-t. Szerintem azt is dokumentálni tudja - már számlázási okokból is -, hogy mekkora adatforgalom bonyolódott ezeken.
Ha nem tudja, mert tényleg nincs bekapcsolva a rendszer egy frekin sem (nem a 700-on, egyiken sem), és mégis szerepelteti a térképen ... Na, ez lenne a hülyeség faktor. De én ezt nem akarom elhinni egy ekkora cégről. -
MadMancs
veterán
válasz
Diák66 #60994 üzenetére
Ha valaki új előfizetést vesz ez miatt,az védve van hisz van 30 nap elégedettségi garancia amin belül bármikor felmondhatja -akár 5G re hivatkozva is- a szerződést.
Itt inkább annak cumi aki ez miatt váltott 5G képes csomagra.
Én személy szerint nem 5G miatt váltottam, csak ki akartam próbálni. Nem ment, szemét húzás ez vodától de ez miatt nem tervezek szerződést bontani. -
Diák66
őstag
válasz
sifarr #60993 üzenetére
Szerintem, ha a szolgáltató azt állítja, hogy Dunavarsányban, Ócsán, Pomázon (csak pár település a Vodafone térképéről) van 5G szolgáltatás, Te veszel azért náluk előfizetést, mert szeretnéd használni, de végül nem tudod, csak az országnak egy nagyon kis területén..... szerintem nem tisztességes és emiatt van esély a szerződés bontására, hiszen nem teljesítik azt, amit ígértek.
-
sifarr
senior tag
válasz
DevKiller #60989 üzenetére
Erre a hsz-edre reagáltam, miszerint "az 5G nem működik, emiatt kötbérmentesen azonnal fel akarod mondani a szolgáltatást, vagy a hatóságokhoz fordulsz."
Kötbérmentes felmondás esetében a hatóság az NMHH lenne.Siofok000 itt azt panaszolta, hogy "a Vodafone nem kapcsolta be a 700as tornyokat 5G-re". És "ez viszont tényleg megtévesztés, hogy a lefedettségi térképen meg felrakja mindezt mint 5G lefedettség".
Az 5G területi lefedettsége fejlesztés alatt áll minden szolgáltatónál. Egy szolgáltató sem válalta, hogy minden "lefedett" területen minden lehetéges frekvencián nyújt 5G-t. Azaz nem vállalta, hogy a 700-on 5G-t indít. Nem is kötelessége, a 700-as freki használható szóló 4G-re is.
Arra sem vállal senki garanciát, hogy az 5G-snek jelzett területen mindenhol, mindenkinek elérhető az 5G. A 4G-nél sincs ilyen vállalása senkinek.
Hogy egy jelzett területen van-e 5G, azt biztos mérik a központból is, meg időnként mérőkocsival is.
Tehát a 700-as freki be nem kapcsolása 5G-re nem felmondási ok.Az már fogyasztóvédelmi kérdés, hogy a lefedettségi térképek kimerítik-e a megtévesztés fogalmát. Mérlegelés kérdése is. Ez esetleg lehet panasz tárgya. Kétséges kimenetellel, mert a szolgáltató - mint írtam - dokumentálja a szolgáltatások elérhetőségét. Nagyon hülyének kell lennie, ha a "térképet" semmivel nem tudja alátámasztani.
Ehhez nyílván az kell, hogy a szolgáltató tényleg sáros legyen a témában, és tudjon is róla
Itt a lényeg.
Az NMHH előtt nem lesz sáros a cég. A fogyasztóvédelem előtt sem valószínű.
Ettől még lehet hatósággal "élcelődni", aztán vagy eredményes lesz, vagy sem.
De egy felmondást ilyen ingatag alapokon állva én nem kockáztatnék meg. Te pedig ezt javasoltad. -
DevKiller
senior tag
válasz
sifarr #60988 üzenetére
Van az a pénz, amikor az
Mindig el lehet állni egy bejelentéstől, és miért ne tehetné meg a bejelentő, ha megegyezik a szolgáltatóval? Ha ennek az az ára, hogy a voda engedje el a hűséget és vele együtt az ügyfelet, megfogják tenniLegalább is eddigi tapasztalatok ezt mutatják, mikor NMHH-val kezdtünk el ércelődni a csomagok visszaállításánál, már is készségesebbek voltak, és fel sem hozták azt ami az előző sláger volt, hogy "méltányosságból azért vissza szoktuk állítani az előző csomagot, mert ilyen hamar szóltak".
Ehhez nyílván az kell, hogy a szolgáltató tényleg sáros legyen a témában, és tudjon is róla(egy bizonyos kék szolgáltató bénázásai miatt fontosnak tartottam kiemelni).
-
Úgy néz ki, hogy 1-2 hétig nem lesz vezetékes internetem.
Arra gondoltam, hogy mivel van egy feltöltőkártyám a vodafonnál, és nemrégiben próbáltam rajta (telefonon) az 500 gigás csomagjukat és nagyon elégedett voltam vele, ezt a köztes időt Vodafone mobilinternettel fedném le.
Szerintetek, ha erre az időre egy mifi routerbe teszem, menni fog-e a szolgáltatás? Illetve, vajon nem fogják-e lekapcsolni? Esetleg számíthatok-e valami egyéb hátrányra, problémára? -
törölt tag
Ezzel egyenlőre a témát be is lehet rekeszteni, nem működik sok helyen és 5G miatt nem érdemes előfizetést bekötni a Vodafone-nál jelenleg.
-
törölt tag
válasz
MadMancs #60976 üzenetére
Várható volt sajnos, hogy nem a Samsung a hunyó a témában. Egyszerűen arról van szó, hogy a Vodafone nem kapcsolta be a 700as tornyokat 5G-re, csak 4re. Ez viszont tényleg megtévesztés, hogy a lefedettségi térképen meg felrakja mindezt mint 5G lefedettség. Erre nincs valami szabály a szolgáltatókra nézve? Az Apple is kivizsgálta a kérdést amúgy és ugyanazt mondták mint a Samsung, hogy bizony nincs ilyen korlát a telefonban, amit alátámaszt, hogy Telekomnál fel tudok jelentkezni a 3600as és a 2100as 5G-re is.
-
törölt tag
válasz
#72445440 #60958 üzenetére
Dehogynincs: Egy készülék több esim adatot is képes tárolni egyidőben. Az esim csere pedig egy akar másik internet képes telefon, laptop, tablet segítségével 5 perc. Az első 10 csere ingyenes is, utána talán 200Ft/db. Semmilyen ügyfélszolgálatra nem kell bemenni vele.
-
sifarr
senior tag
válasz
#44932096 #60975 üzenetére
Már hogy ne kötődne? Pl. ha december végén azonalli hatállyal felmondod a hűséget egy olyan szolgáltatás hiánya miatt, amit csak február 20-án vesznek el tőled (hangposta), ott senki nem fog részedre kedvező ítéletet hozni, még az nmhh sem.
Nem szerintem, hanem a Hírközlési törvény szerint:
132. § (5) A nyilvánosan elérhető elektronikus hírközlési szolgáltatást nyújtó szolgáltató egyoldalú szerződésmódosításáról szóló értesítés kézhezvételétől számított 45 napon belül az előfizető azonnali hatállyal, további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani az előfizetői szerződést. -
MadMancs
veterán
Sziasztok.
Tudom Unalmas, de megjött Samsung technikai csapatának válasza.
Galaxy S20 5G verziós szériának képesnek kellene lenni a Vodafone Magyarország 700Mhz en nyújtott 5G szolgáltatás igénybevételére a telefon oldalán. Ők szoftveresen nem tudnak módosítani semmit ami kompatibilissé tenné a készüléket. Több készülékkel tesztelve a hiba valóban fent áll, ez ellen a Vodafone Magyarország tud tenni a hálózat szabvány szerinti pontos beállításával, erre nekik nincs ráhatásuk.Persze Voda nekem azt mondta náluk minden ok.
Szóval ez olyan patthelyzet. -
törölt tag
válasz
sifarr #60974 üzenetére
Viszont a felmondás sem kötődik a február 20-hoz
Már hogy ne kötődne? Pl. ha december végén azonalli hatállyal felmondod a hűséget egy olyan szolgáltatás hiánya miatt, amit csak február 20-án vesznek el tőled (hangposta), ott senki nem fog részedre kedvező ítéletet hozni, még az nmhh sem.
Majd megkérdezik tőled, hogy te komolyan azt gondolod, azért nem fizeted a hűség január + február 20-ig rád eső havidíját /úgy hogy nem vettek el tőled szolgáltatásat-hangpostát/ , mert te már ekkor "agyilag" a február 20 utáni időre készültél... -
sifarr
senior tag
válasz
#44932096 #60972 üzenetére
Most arra bíztatod, hogy mondja fel a hűséget 02.20-szal, hogy nyerjen 2 napot
Nem. Nem biztatok semmire senkit.
Az első reagálásomban írtam is, hogy "talán még most is" felmondhat, de ez nem biztos.
Viszont a felmondás sem kötődik a február 20-hoz.
Nekem közel fél évem volt hátra.
Másrészt nem biztos, hogy neki megéri foglalkozni a dologgal. Jeleztem, hogy a cég vitatja, tehát nekem valószínű lesz egy hosszabb menetem velük a kötbér miatt. Majd meglátjuk, mi lesz az eredmény. -
zzola
titán
válasz
sifarr #60969 üzenetére
Jaj, az nálam az előző számlán van rajta.
"TÁJÉKOZTATÁS LAKOSSÁGI ÜGYFELEK RÉSZÉRE
Kedves Ügyfelünk! Ezúton tájékoztatjuk, hogy Lakossági Mobil ÁSZF 3.1.2.3, 3.1.2.4. és 4.3 pontjában szereplő Hangposta és
Nemzetközi Barangolás Hangposta, valamint VodaMailszolgáltatásokat a használóknak 2021.02.20-tól nem tudjuk biztosítani,
azok megszűnnek, ezért a Szolgáltató az egyedi előfizetői szerződést kizárólag a VodaMail és Hangposta szolgáltatásokra
nézve 60 napra felmondja (Lakossági Mobil ÁSZF 12.3.7.). Bővebb információk a hálózaton belülről díjmentesen hívható
1270-es Lakossági Ügyfélszolgálaton. Üdvözlettel: Vodafone."Teljesen megszűnik a hangposta?
-
sifarr
senior tag
"Jelen egyoldalú módosítások Előfizető részére felmondási jogot nem keletkeztetnek"
Nem a 4. oldalt kell nézni.
Az első oldal alja. Apró betűs rész.
Arra készülj fel, hogy nem fogja elismerni, hogy ez a részedre felmondási ok. Tapasztalat.
Én ennek ellenére felmondtam. Meglátjuk, lesz-e kötbér. Ha lesz, akkor újra reklamálok. Aztán NMHH. -
törölt tag
válasz
4Grider #60962 üzenetére
Köszönöm válaszod !
Az adott teló feláldozható, hangszóró-mikrofon kakukk...semmire nem jó, max hotspotnak.
Ez a korlátozás zavar kicsit.....de hátha nem lesz gond. Igazából mikrohullámú net és a voda mobilnet között örlődöm. Nem tudom mi lenne jó, nem sokat tudok a mikrós netről. Helyileg a 15/4 Mbit/s (korlátlan) lenne 3830Ft/hó vagy a voda homnet+.......Caranita ! Köszi neked is !
-
4Grider
nagyúr
válasz
#76519680 #60961 üzenetére
Minden önállóan előfizetett sim kártya működik mindenféle készülékben. Nincs extra apn, de erről a csomagról azt kell tudni, hogy gond nélkül korlátozzák 2 Mbps-ra, ha olyan helyre viszed, ahol nem nagyon van vezetékes net és ezért terhelt a helyi bázisállomás.
Másrészt mobiltelefonnal megosztani azért nem bölcs dolog, mert a telefont folyton töltőn kell hagyni (a hotspot funkció nagyon merít), ez pedig egyenes út az akkumulátor tönkremeneteléhez. Persze ha egy-két napról van szó, az még nem gond. -
törölt tag
Üdv Mindenkinek !
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy a HomeNet+ tarifacsomag működik mobiltelefonban ????
Anyáméknak kellene vidékre egy kis net, de nem akarok oda zsebwifit, vagy routert beruházni.
Van ennek a csomagnak valami spéci APN beállítása ?
Válaszokat előre is köszönöm ! -
4Grider
nagyúr
Vodánál már én is jártam így. Fél évig szívattak egy bőven időben befizetett de általuk le nem könyvelt számlával, x-szer küldtem be nekik mindenféle felületeken az igazolást, majd 3-4 hónap után felmondták az előfizetést, amiben végre már volt egy olyan telefonszám, amit fel is vettek és ott értelmes emberrel meg tudtam beszélni hogy milyen iktatószámokon vették át tőlem a befizetés igazolását, majd ezt követően két hét alatt jóváírták az összes fizetési késedelem miatt kiszabott pótlékot. Plusz jóváírást egy fillért sem kaptam, pedig nem kevés pénzbe kerül manapság a vérnyomáscsökkentő és a rájuk fordított időm sem ingyen van...
Eltelt 3 hónap az ügy lezárása óta, most ugyanazon az előfizetésen felszólítást kaptam, hogy a decemberi számlát nem fizettem (miközben de, szokás szerint határidő előtt jóval), szóval kezdődik minden újból. De már edzett vagyok, nem fizetek nekik egy fillér pótlékot sem, amíg a kezemben van a befizetés határidőre történt megfizetését igazoló bizonylat. És csak egyszer vagyok hajlandó nekik ingyen dolgozni, tehát egy iktatószámom már van e mellé. Ha megint felmondják az előfizetést, akkor kénytelen leszek én is az NMHH-hoz fordulni, mert itt már rendszerszintű problémáról lesz szó.
Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Apple watch Series 10 46mm Rose Gold GPS bontatlan! 1 év Apple jótállás
- Intel Core i5 12400F / RTX 4060 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD konfig eladó jó áron
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest