Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz
MadMancs #56498 üzenetére
Vajon mi másba tenne az ember adatmegosztó sim-et...
Itt a nat-olt mobilnet sim adatmegosztó eszközben használva nem szokott idővel megállni? Mert Telenornál és Telekomnál rendszeres, hogy az egy publikus ip mögé betett előfizetéseknél egyszer csak elfogy a szabad port, és lehal a net. Persze a jelenség erősen függ a cellatársak aktivitásától is, így nem mindenütt és mindenkor jelentkezik. -
radio100jozs
őstag
Újabb érdekesség, azaz most az SMS-ekkel van gubanc a Vodánál. Tegnap este fél 12-kor egyszerre jött meg az egyik ismerőstől 5 sms, amit a nap közben írt nekem. Ő is Vodás, hordozott számmal, én is Vodás hordozott számmal. Tegnap előtt meg az OTP-től a netbank sms nem jött meg csak 1-2 órával később többször próbálkozva. Nem tudom mik ezek a gubancok.
-
MadMancs
veterán
válasz
radio100jozs #56495 üzenetére
Kinek mi a jó és mire van szüksége. 3G HD és
4G HD között megfelelő körülmények között jócskán van minőségbeli különbség. Míg 3G esetén 2-3mp a kapcsolás, VoLTE esetén volt hogy véletlen hívtam valakit, nálam épp hogy megjelent hivó képernyő nyomtam is ki, erre hívtak vissza miért kerestem. De persze ha valakinek ezekre nincs szüksége teljesen jó a 3G az tény. -
radio100jozs
őstag
válasz
#42365184 #56487 üzenetére
Ez mire volt válasz? Mert ebben tisztában vagyok, így nem kell elmondani. De a VoLTE azért kell, mert gyorsabb a hívásfelépítés, és jobb a hangminőség. De mivel a Vodánál jelenleg még bőven jó a 3G lefedettség, így eleve arra vált vissza hívásnál, ami ad HD hangot, és a leváltás sem lassú.
-
MadMancs
veterán
Ezt viszont ki tudod úgy küszöbölni hogy beszerzel egy olyan routert ami nem tud 4G+ -t. De ez a telekom téma itt már nagyon off.
-
jose
csendes tag
válasz
MadMancs #56486 üzenetére
Sajnos azért nem opció a Telekomos kártya, mert itt Vácon nem működik úgy, ahogy szeretném. Van 2db T-s sim kártyám, az egyik céges és mindkettővel 7-10 megát mérek max sebességnek jó esetben. Az a baj, hogy a nap 24 órajából 23 és 50 percet folyamatosan váltakozó 4g 4g+-ként szolgáltat és így a netem is silány, mert amire kapcsolódna 4g+ hálózatra, annak az adótornya messze van. Viszont amikor azt a pár percet fixen a 4g-re csatlakozva hagyja a telóm, akkor én is mérek vele akár 50 megát is, de ez tényleg csak pillanatokig tart és samsung szervízben is kérdeztem, semmilyen opció/beállítás nincs rá, hogy csak a 4g-t keresse...
-
4Grider
nagyúr
válasz
#42365184 #56489 üzenetére
Szoktál skype-olni? Csak mert a skype-on a hangminőség (természetesen skype irányba) nem kicsit szokott jobb lenni, mint a mobilos hangminőség.
A VoLTE pedig változó kodekekkel és így sávszélességgel dolgozik. És az sem mindegy, hogy a túlsó oldalon valaki 2G-3G-4G-n van-e. -
törölt tag
válasz
radio100jozs #56482 üzenetére
A VoLTE azt jelenti, hogy Voice Over LTE, vagyis a hanghívás a 4G hálózaton keresztül bonyolódik és hívás közben is tudsz internetezni.
Attól, hogy kikapcsolták a VoLTE-t, attól még tudod használni a nagy sebességű LTE, vagyis 4G internetes hálózatot.
VoLTE azoknak kell, akik hívás közben is akarnak internetezni. -
MadMancs
veterán
Igazából 1 dolog miatt tiltja szerintem. Nem érdeke hogy 1 SIM elásson több embert amikor több ember több előfizetéssel több pénzt hoz.
De Telekom miért nem opció? Mikor teljes digitalizáció mentes helyen laktam telekomtól rendeltem egy Mobil S + Korlátlan net csomagot, csak nem mobillal hanem egy Huawei B525 routerrel rendeltem. Bár a vodás passzus Telekomnál is megtalálható de 2019.08.10 -től a mai napig abban a routerben ketyeg a SIM ( + 1 multisim sogornőmnél) csomag+router törlesztő+multisim együtt 13500Ft/hó.
Az ország nagyon sok pontján megfordultam már vele simán hoz minimum 50/50 et mindenhol. Jelenleg apósoméknál hagytam mivel albérletben van UPC. -
jose
csendes tag
válasz
Gubu0101 #56481 üzenetére
Jelenleg ami még most van régi korlátlan Telenoros kártya, az mobilról van megosztva, de sajnos az 5-6 éves Samsung Galaxy S5 mini (amiben épp, hogy muzsikál a már nem olyan gyors kártya) hamarosan teljesen letérdel és megadja magát, helyette érkezik a TP-Link M7200 wifis hotspot. Amikor itthon vagyok nem lenne gond a mobilomról megosztani (dual sim-es S9-ből), eddig is így ment, viszont nem vagyok mindig itthon és sajna páromnak nem dual sim-es a telója :/
Viszont sajnos a Voda logikáját sem értem... ha fizetném havonta a 15.990.-et időre, normálisan, akkor miért korlátozza azt, hogy én mire szeretném használni. (Egy otthoni net+tv szolgáltatás max 10ből kijönne nekem fullosra, de még ezt a 15.990-et is bevállalnám, hogy minden működjön itthon)
Nekem sajnos arra, hogy elfogadható netet varázsoljak itthonra, munkához, film/sorozat nézéshez stb, csak ez az egy opcióm lenne, de ha ezt nem tudom kivitelezni, akkor nagyon szépen fogalmazva is hatalmas cinkben leszek.Nem tudom, hogy van-e olyan, aki szintén így használta és lekorlátozták-e vagy sem és ha igen mennyi idő után....
-
-
MadMancs
veterán
Multisim csak Telekomnál van ( előfizetés full másolása számmal, hívás és adatopciokkal együtt). Vodánál adatmegosztó SIM van. De mivel ez szorosan a red csomaghoz tartozik szerintem ugyanazok a feltételek vonatkoznak rá. De biztosat erre nem tudok mondani, nem találtam konkrét infót.
-
jose
csendes tag
válasz
MadMancs #56468 üzenetére
És egy olyan kérdés, hogy ehhez a korlátlan csomaghoz lehet igényelni multisim kártyát, ami másolja az előfizetést és szintén korlátlan mobilnetes kártya, amit már használhatnék a wifis hotspotban anélkül, hogy lekorlátoznának gyengébb csomagba?! :)
A T-s csomagokat és dolgokat tudom, mert ott dolgozok, de most mindenképp Vodafonnal kell megoldanom, mert csak az működik itt Vácon. :D
-
simpley
őstag
válasz
radio100jozs #56475 üzenetére
USSD kóddal nem lehet véletlen kikapcsolni a VoLTE-t?
-
radio100jozs
őstag
Voda hívásátirányítás probléma megoldva!
Ügyfélszolgálatos azonnal tudta, a VoLTE-t ki kell kapcsolni a hívószámon, illetve utána ráfrissít a hívásátirányítás funkciókra, és ennyi, már működik. Persze ettől kezdve nincs VoLTE a Vodás simen, de mivel elég jó a 3G, így egyenlőre ez nekem nem gond, gondolom majd megoldják a problémát.
-
radio100jozs
őstag
Kikapcsoltam a hívásértesítőt, de továbbra sem megy egyetlen hívásátirányítás sem, nem tudok semmit sem bekapcsolni. Akkor én is elindulok és panaszkodom, hogy csinálják meg.
-
Sziasztok!
Tavaly júlisban kötöttem az ügyfélmegtartó csomaggal egy kedvezményesebb Go Net tarifacsomagot.
Be volt írva a naptáramba a tegnapi napra hogy szerződés módosítás figyelmeztetés, mert ha jól rémlik, az ügyintéző mondta hogy figyeljek erre a dátumra. De ahogy a szerződésen látható, egy éves hűség majd júliusban jár le..Csak azért szólt, hogy ilyenkor van lehetőségem már módosítani, vagy már innentől drágább csomagot számolnak?
Köszi!
-
MadMancs
veterán
Azaz de. Vissza dobhatnak egy teljesen alap és viszonylag drága csomagba. Red esetén szerződés része hogy csak telefonkészülékben használhatod aminek van saját mikrofonja, hangszórója, kijelzóje és billentyűzetre ( érintő bill is). Nem tudom élnek is e a lehetőséggel vodánál . Egyébként Red Live csomagom van, és szerződésbe van leírva.
T nél van korlátlan netes SIM routerben ( együtt vettem náluk) ott is van ez a kitétel de nem volt még gond. -
jose
csendes tag
válasz
tibor23 #56457 üzenetére
Szerencsére másnap átállt 4G-re és tudtam is vele sebességet mérni többször is. Minden alkalommal minimum 60-65mb/s-t mértem, és ha jól emlékszek a legmagasabb 85 mega volt. Ezek alapján úgy néz ki, átváltom előfizetéses kártyára, főleg annak tükrében, hogy itt Vácon mind a Telekomos, mind a Telenoros kártyákkal 3-10 megás sebességet mértem max. Sajnos Vácon ennyit tudnak....
Nem teljeskörű otthoni internet kiváltására szeretném használni, tudom, hogy nem helyettesít egy vezetékes netet (talán max réznetet, ahol csak az érhető el). De amíg nem ér ide a T (be lett adva kérvény a kiépítésre közösképviselő által) vagy egy másik minőségi szolgáltató, addig biztosítanom kell páromnak és magamnak itthonra netet (Invitelre és helyi szolgáltatóra, ha fegyverrel fenyegetnének se fizetnék elő, silány nulla minőségűek). Asszonynak munkához is kell, illetve erről megy a HBO GO, TV app stb...
Gondolom ha előfizetek a Vodafone teljesen korlátlan Red Infinity Pro csomagjára egs év hűséggel (feltöltőkártyát átváltva), nem korlátoznak vagy váltanak vissza kisebb csomagra, ha a sim kártyájukat egy TP-Link M7200 wifis hotspotban fogom használni.
Kell valamire figyelni, megkérdezni vagy külön kérni pl.: hogy üzletben (nem tudom, hogy van-e rá mód), a kapott simen ott helyben egyből aktiváljak a 4G szolgáltatást vagy hogy mindent teljes sávszélességgel korlátozás nélkül a legjobb minőségben tudjak használni, stb...
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
-
MadMancs
veterán
Én egy kicsit elvesztettem a fonalat. Most igazából az a baj hogy jön sms Ha kinyomja az ember? Szerintem azt ki lehet bírni. Már értesítési redőnyön olvasottnak nyomom azt kész. Igazából a túloldalt mit kellene jelezni? Bemondani hogy sry kinyomták? Értelem szerűen foglaltat ( vagy hangposta ha van ( én nem használom első amit tiltok egy új előfizetésen)). Ha hívás közben hívnak akkor meg ott a hívásvárakoztatás. Ha akkor nyomod ki akkor meg megint evidens a foglalt. Amióta az eszemet tudom ez így működik. Jelenleg is ( aktív VoLTE). Vagy elsiklottam valami felett?
-
törölt tag
válasz
simpley #56459 üzenetére
Nekem is tegnap délelőtt, a VoLTE aktiválása utána jött a káosz:
- kikapcsolták a hívásvárakoztatást,
- kikapcsolták a hívásértesítést,
- teljesen leblokkolták a hívásátirányítási rendszert.
Utána az ügyfélszolgálatosok össze-vissza adták a haszontalan tippeket. Közben hülyének néztek, hogy előtte is ilyen volt, hiszen már szeptember óta él az új rendszer...
Az első 7 hívást leírtam feljebb.
Este, a 8. hívásnál összevesztem az ügyintéző nővel, kértem, hogy kapcsoljon olyan valakit, aki ért az informatikához. Mondta, hogy ő az a személy
Ma délelőtt a 9. ügyintéző végre le tudta venni a hívásátirányítási blokkolást és elmagyarázta a rendszer működését.
Kellett még egy 10. hívás is, mert megnéztem a húgom előfizetésén még vígan működik a régi rendszer. Kértem, hogy engem is tegyenek vissza, ha más még használhatja. Mondták, hogy nem lehet, ezért kértem vegyék fel panaszként, hogy vissza szeretném állíttatni a rendszert. -
simpley
őstag
válasz
#42365184 #56458 üzenetére
Na, egy kollegám és most már én is ilyen problémával küzködünk. Nem érkeznek meg a hívásértesítő SMS-ek a VOLTE aktiválódása után!! Hívásátirányítást nem lehet beállítani, nekem meg a Hangposta is fontos a munkámból kifolyólag.. Előtte minden OK volt, és még mindig nincs megoldás... (6 hívás, és kb 4 óra várakozás után!!)
Én nem tudom.. a Telenornál sosem volt ilyen, hogy többször kellett szóljak sőt, a 21 év alatt 1 anomáliám volt összesen.. Vodánál fél év alatt összesen 9
-
törölt tag
válasz
nggabi #56456 üzenetére
VAN FEJLEMÉNY:
Ma két, nagyon korrekt Vodafone-os ügyintézővel beszéltem telefonon.A helyzet az, hogy 2019. szeptember óta folyamatosan vezetik be az új hívásértesítő rendszert, melyben a változás az, hogy foglaltság (hívás kinyomása) esetén is küld sms értesítést. Ez a változás az ügyfélszolgálat szerint azért volt fontos, mert sok ügyfél érkezett bizonyos (?) mobilszolgáltató felől, ahol így működik a rendszer és az áttérő ügyfelek követelték, hogy a Vodafonnál is legyen így. Így lett.
Én a mai napon tettem egy hivatalos panaszt, hogy szeretném visszakapni azt a hívásértesítő rendszert, ami nem jelez foglaltság esetén és amit tegnapig nagy szeretettel használtam.Továbbá nálam a VoLTE kikapcsolás után keletkezett egy olyan anomália, amelynek köszönhetően le lett zárva minden átirányítási lehetőség, a telefonomról még az összes hívást sem lehetett átirányítani. Ezt ma sikeresen megoldották. Ehhez 9 ügyfélszolgálati hívás volt szükséges.
Az "átirányítás ha foglalt" a +36709090998-as számra opciót nem lehet módosítani, mert az már az ÚJ HÍVÁSÉRTESÍTŐBEN alapértelmezett.
Kikapcsolni csak úgy lehet, ha a teljes hívásértesítő rendszer lemondásra kerül.
Ugyanakkor sokan még a régi hívásértesítőt használják, de előbb-utóbb őket is átállítják.Tehát felesleges kártyát cserélni, az nem oldja meg a helyzetet.
Maximum panasszal lehet élni, hogy szeretnénk visszakapni a régi rendszert. -
-
3G only módban próbáljátok állítani az átirányítást
-
törölt tag
válasz
Nikaré #56452 üzenetére
Szerintem az lesz a helyzet, amit nggabi írt, hogy amikor a vodafone aktiválta a VoLTE-t, akkor kiküldtek a kártyára egy átirányításti utasítást, amit nem tudnak törölni onnan, vagy senki sem jött rá náluk, hogy ez lehet a gond.
A központi rendszerükben nincs átirányítás, ezért nem látják.
Az átirányítási beállítást nem is a telefon tárolja, mert akkor más telefonban rendesen kellene működnie.
Ezek szerint csak a kártyán lehet valami, mert a kártyát áttéve másik telefonokban is ugyanígy átirányítja a hívásokat.
Nekem kb 1 éves kártyám van, tehát nem régi.
Legközelebb már csak kedden lesz személyes ügyfélszolgálat, ott kicseréltetem a kártyámat, aztán beszámolok nektek a fejleményekről. -
Nikaré
őstag
válasz
#42365184 #56446 üzenetére
Ezzel a problémával hónapok óta küzdök.
Jóváírást nem kaptam, csak annyit, hogy nálam lehet a hiba.
Voltam ügyfélszolgálaton "tessék itt a telefon, állítsa be valaki hozzáértő, ha én vagyok a hülye!"
Persze nem sikerült.
Azóta is ugyan azok a tünetek vannak amiket leírtál. -
radio100jozs
őstag
Ha már téma, én meg sem a **21*... kóddal nem tudok átirányítást aktiválni egy másik mobilszámra a Vodás számomról, sem a telefon sim menüjében aktiválva a hívásátirányítást.Ezzel szemben a 2. simben a Telenoros kártyámról hibátlanul megy a hívásátirányítás. Pedig azon is aktív a VoLTE, mint a Vodáson. Annyit látni a próbálkozás közben, hogy a Vodánál eltűnik, majd visszajön többször is közben a VoLTE. A hívásvárakoztatással lehet összefüggés? Bár az is aktív a Vodás, meg a Telenoros kártyámon, és mégis a Telenorosnál nem okoz hibát.
Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest