- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
radio100jozs
őstag
Nem tudom munkanap napközben mit bírnak buherálni a tornyoknál, hogy még fél órát sem lehet egyhuzamban telefonálni, hogy ne szakadjon meg több alkalommal.
Történt tegnap, hogy Monoron ahol az adótorony van vagy 300 m-re kültérben ülve, maximum 4G-vel egyszer csak megszakadt a hívás, és látom alig van térerő. Ezt követően perceken át nem lehetett telefonálni, sem ki, sem be, közben volt itt 3G, meg 2G hálózat is. Aztán csak sikerült újra hívást indítani, de közben nagyon rossz volt a minősége, hát persze a kijelzőn csak sima G (azaz 2G) volt. Ezzel elszórakozott vagy 10 percig, miire ismét hibamentesen volt 4G, és lehetett telefonálni.
Nem tudom mi lehetett, mert ilyennel még nem találkoztam, max hegyekben menet közben, hogy szórakozik a térerővel, és esetleg váltogat a távoli tornyok között.
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #61703 üzenetére
Sőt a 900 MHz-en is át kell kicsit variálni, ami helyes, hogy már előre megtörténik a frekvencia sáv egybe rendezése, ha már úgy is hozzá kell nyúlni.
8. Korábbi jogosultságok újrapozícionálása
8.1. A Nyertesek által a 2014. évi pályázati eljárásban a 900 MHz-es frekvenciasávban
szerzett frekvenciahasználati jogosultság (a továbbiakban: korábbi jogosultság) a
2.2. pontban meghatározott időpontoktól kezdődően az alábbiak szerint kerül
újrapozícionálásra:
a. a Telekom által a 902,9-904,9/947,9-949,9 MHz sávrészben szerzett korábbi
jogosultság a 905-907/950-952 MHz sávrészbe,
b. a Vodafone által a 901,9-902,9/946,6-947,9 MHz sávrészben szerzett korábbi
jogosultság a 904-905/949-950 MHz sávrészbe,
c. a Telenor által a 889,9-891,9/934,9-936,9 MHz sávrészben szerzett korábbi
jogosultság a 893-895/938-940 MHz sávrészbe
kerül elhelyezésre.
8.2. A korábbi jogosultság egyéb feltételei változatlanok.Egyedül a Telenor szív a legjobban, mert nem tud egységes 2*20 MHz-es blokkot létrehozni az 1800 MHz-es sávban, vagy is akkor tudna, ha a Digivel megállapodna, hogy cseréljenek.
-
radio100jozs
őstag
válasz Diák66 #61660 üzenetére
Viszont akkor ezen az oldalon lehet is javítani, mert a Telenor 1800 MHz-es sávon a most a végén lévő 2*5 MHz-es blokkja a Telekom és a Vodafone blokkja közé került.
Amúgy a Telekom járt a legjobban, mert az 1800-as sávban alig mozdul el, míg a Vodafone, meg a Telenor jól megkavarodott, így lesz bőven munka a frekvenciát átrendezni a bázisállomásokon.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz BPéter1984 #61360 üzenetére
Telekom Multi SIM, a meglévő előfizetéshez kérhetsz "klón" kártyákat, és minden sim ugyan azon a hívószámon működik, és természetesen minden sim egyszerre kicsörög, meg kifelé is tudsz bármelyikről telefonálni.
Vodánál viszont nincs ilyen szolgáltatás.
-
radio100jozs
őstag
válasz #08176384 #61107 üzenetére
Hűha, mármint az 5G lefedettségnek jelzett lefedettség, az csak 4G-s?
Ez ugye vicc?Ez olyan, mint az Amerikai egyik mobilszolgáltató is 5G hálózati kijelzést mutatott a 4G+-os hálózatoknál, és azt hiték az emberek, hogy milyen szuper nekik 5G hálózaton megy a mobilnet.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
Bővült az 5G lefedettség, az 4-es út mentén Albertirsa-Ceglédbercel területén.
Sőt, Székesfehérvár is kapott egy pamacs 5g-t, meg szerintem Egerben és Miskolcon sem mutatott eddig a térkép.[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
Vodánál e-sim? Almás topikba tették fel, hogy a készülékben már ilyen van.
-
radio100jozs
őstag
Ismét elkezdett szórakozni a VoLTE miatt, hogy nem lehet kifelé telefonálni. Pedig már nyár óta nem volt gond (akkor folyamatosan).
Most az oldotta meg, hogy a mobilnetet ki-be kapcsoltam a telefonon (Iphone12mini), és utána már rögtön tudtam hívni.
Továbbra is csak akkor van hiba, ha Voda-Voda között telefonálok, és a másik fél is ugyan abban a bázisállomáson lóg mint én, és ő is 4G VoLTE. Még azt is megkockáztatom, hogy ugyan azon a cellán van. Ez utóbbi nem nehéz, tekintve, hogy egy bázisállomás van, azon 3 irányba vannak a cellák, és a településre egy cella jut.
-
radio100jozs
őstag
válasz Diák66 #60655 üzenetére
Köszönöm a részletes infókat.
Jásdra emlékszem, pont kéktúráztam, és semmi vétel nem volt még évekkel ezelőtt. Pont akkor állítottak egy monopol tornyot, és szerelték az antennákkat már reá. Azóta van 2G-3G, ja, hogy akkor már miért nem 4G-t építettek, az érdekes.
De abban lehet valami, hogy az anyavállalat Huawei kavarása körüli ok az, hogy leálltak a 3G bázisok 4G-re cserélésével, és így halasztódik a 3G lekapcsolás is.
-
radio100jozs
őstag
Jól érzékelhető, hogy a 3G lekapcsolásával a Bakonyban teljesen megszűnne a mobilnet, mivel nincs a mai napig sem kiépítve a 4G hálózat.
Ma Herend feletti Bakonyban túráztunk egy 20 km-es körben a Középső-Hajag, Rend-kő, Tör-kő csúcs körül, és végig volt maximum 3G vétel, és működő mobilnet. A 4G csak a Középső-Hajag antennái körül volt, de csak 1 csík, mobilnet nem is ment, bosszantott is, hogy átváltott erre a vacakra 3G-ről.
De elég megnézni a lefedettségi térképet, hogy a Bakonybél, Akli, Lókút, Hárskút településeken csak 3G van, 4G nincs. Lényegében a 8-as főút mentén van csak a Vodának 4G-je.
Távolabbra is nézve, a Bakonyban csak Zircnél van 4G, de az egész Bakony csak 3G-vel lefedett tucatnyi településen, 4G sehol sincs.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz #08176384 #60612 üzenetére
Szerintem Siófokon, és Budapest szűk belvárosában a Duna mentén a kiskörúton belül 3600 MHz-es 5G van kiépítve, míg a főváros tágabb területén és Pest-megyében már a 700 MHz-es sávval építették ki az 5G-t a Vodánál. Szerintem lehet valami hálózati beállítás, ami okán nem engedi fel a telefonokat a 700 MHz-es hálózatra, pl. még csak teszt hálózat.
De az is érdekes, hogy a 700 MHz-es hálózat duplex FDD, míg a 3600 MHz-es hálózat az TDD kiépítésű.
Én ebben sejteném azt, hogy miért van ahol működik, és ahol nem az 5G a Vodánál a telefonnal.
-
radio100jozs
őstag
válasz Diák66 #60104 üzenetére
Azért a Voda nyert a 2100 MHz-es sávban is +2*5 MHz-et, azaz így ott már 2*20 MHz van neki. Ezen a sávon a Telekom jó 60%-os országos lefedettséget tudott csinálni 3G-vel, így a Voda is képes lehet erre 4G-vel. Szerintem ezt a Voda nem nagyon használja már 3G-re, csak a 900 MHz-et. Még az si lehet, hogy az 5G miatt amúgy is alakítani kell a bázisállomásokon (pl. 700 MHz-es antennák), így lehet ezzel egy időben fognak nagy frekvencia, meg sávátrendezést csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz #08176384 #60038 üzenetére
Nekem semmi bajom nincs már 3 hete az iPhone 12 minivel a Voda VoLTE hívásokkal, és nyár óta megszűntek a hívási problémák. Előtte én is írtam, hogy a flottában több kollégánál is gond volt a VoLTE hívásokkal (nem mentek ki, nem volt elérhető, csak sms jött), de mind ez az őszre teljesen megszűnt, és azóta hibátlan minden.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz DevKiller #59965 üzenetére
Voltak számomra is döccenők a VoLTE dologban a Vodánál, ki nem ment hívások, be nem jött hívások...stb. De mondhatni nyár óta ez megszűnt, azóta pipa a VoLTE a Vodánál, és egy kolléga sem panaszkodik, pedig mindenki azon beszél (többségében Samsung készülékeket használunk). Én is ép most váltottam Samsungról IPhone 12 minire, és 2 hét tapasztalat alatt nem volt semmi hiba a hívásokkal. Szerintem csinálhattak valamit, hogy a sok hiba most tapasztalatom szerint teljesen megszűnt.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
Lehet csak nekem új, de annak ellenére, hogy VoLTE aktív, még is működik a hívásátirányítás. eddig ez hibás volt (nyáron próbáltam).
A webes online ügyfélszolgálat meg nem tökéletes. Pl. Hangposta státusz nem aktív, így ott nem is tudom kikapcsolni, mert valóságban aktív a szolgáltatás. Így a 1270 segítsége kellett. Ott meg ajánlja, hogy használjam az online ügyintézést. Ja köszönöm, ha az meg hibás.
-
radio100jozs
őstag
válasz 4Grider #59162 üzenetére
Ezt én is tapasztalom. Ugyan úgy van 800 MHz-es 4G, és mellette még a 900 MHz-es 3G, és ahogy a településen eltávolodok az antennától a 4G elmegy, a H+ meg közepesen utána működik, arra vált át a telefon. Biztos, hogy más az adók teljesítménye, én csak ezzel magyarázom a dolgot. Így nézve viszont tényleg érdekes lesz ha lekapcsolják a 3G-t, mert a Vodánál még most is vannak települések, ahol csak 2G/3G van a bázisállomáson, de 4G még most sincs, és nem egy ilyen van. pl- A Bakony teljesen ilyen terület (Jásd, Tés, Bakonybél...stb), vagy a Galga folyó mente, vagy a Cserehát is.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz M@Db0Y #58644 üzenetére
Nekünk samsungok vannak, többségében A40 és A20e készülékek meg vannak Huawei készülékek is, mosta gond a samsungokkal van. Állítólag volt újraindítás. Annyit jelzett a kolléga, hogy mikor a 2-es Telekom sim-en hívtam, letette, akkor kapott vagy 12 nem fogadott hívásról sms-t az 1-es Voda sim-re, amin én sem meg más mások sem érték el. Hibára még nem jelentettük a Vodánál, de hétfőn be fogom.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
A Voda VoLTE nagyon bizonytalan, nem tudom mikor lesz már normális a rendszerük, de abszolút nem biztosít megfelelő telefonálási lehetőséget.
Most az az új dilije, hogy ha egy cellában két Voda hívná egymást, mindkét VoLTE,. akkor hosszú várakozás, majd kidobja foglalt hanggal. Mindkét készüléken van térerő. Az már sajnos megszokott, hogy nem egy esetben csak hívásértesítő sms-t kapok, miközben senkivel sem telefonáltam, és maximum a térerő. De ma meg ez jelentkezett. A napokban meg az, hogy ha csengetem a másik számot, akkor egy torz csengőhang van, bár szerencsére, mikor felveszik, akkor már jó. A cégnek 12 Voda sim-je van, mind VoLTE, és napközben egy toronyról lényegében 1 vagy 2 cellában 800 MHZ-es 4G sávon megy a kommunikáció. De most meguntam ezt a szarakodást, hogy nem érhetőek el a többiek, így sorba mind ki fogjuk a készüléken kapcsolatatni a VOLTE hívásokat. Hihetetlen, hogy 2020-ban egy állítólag nagy mobilcégnek ilyen hitvány hálózata legyen csak beszédhívásra. Nem csodálkozom, hogy a 3G-t nem kapcsolják le januártól, mert akkor be is pusztulna a rendszer, mehetne mindenki vissza a szintén agyon tömörített torz GSM hálózatra.[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
Valami zavar van az éterben, hogy voda-voda között nem jönnek meg az sms-ek. Volt már ilyen, aztán fél nap múlva tömegével jönnek egyszerre. Na meg mai tapasztalat, hogy VoLTE hívás, és kicsengéskor egy torz csengőhang van, a beszéd az már rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
Megjöttek a készülékek, Samsungok, 2 kártyásak, mind függetlenek.
De, ez a lényeg, a doboz záró címkéjén több nyelven is rá van írva, hogy csak Európai szolgáltató SIM kártyájával helyezhető üzembe. Ha nem Európai szolgáltató SIM kártyája kerül bele akkor legalább 5 percnyi hívást kell bonyolítani Európai szolgáltató irányába.[ Szerkesztve ]
-
-
radio100jozs
őstag
Voda 3G lekapcsolással az a probléma, hogy a 4G lefedettség kisebb, mint a jelenlegi 3G. Ez főleg olyan az Északi-középhegységi, és a Bakonyi területen igaz, ahol valószínű anyagi megfontolásból feldobtak egy 900 MHz-en 2G/3G-t sugárzó antennát, és ezzel meg volt oldva a dolog. Ilyen, ahol csak 2G-3G van pl. Bakonybél, Porva. Borzavár, Hárskút, Dudar, Jásd, Tés, Isztimér, Szápár, Bakonycsenye ...stb. települések.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz 4Grider #56501 üzenetére
Nem, az lett pár napja a szolgáltatónál kikapcsolva a 1270-el, mert nem működött a hívásátirányítás. Pont erről írtam nemrég. Amikor nem jöttek meg az sms-ek, akkor kipróbáltam Vodáról (70-es szám), meg Telenorról, Telekomról is, egyik sem hordozott, rögtön megkaptam az sms-t, egyedül a hordozott Vodás ismerőstől nem, csak fél nappal később.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
Újabb érdekesség, azaz most az SMS-ekkel van gubanc a Vodánál. Tegnap este fél 12-kor egyszerre jött meg az egyik ismerőstől 5 sms, amit a nap közben írt nekem. Ő is Vodás, hordozott számmal, én is Vodás hordozott számmal. Tegnap előtt meg az OTP-től a netbank sms nem jött meg csak 1-2 órával később többször próbálkozva. Nem tudom mik ezek a gubancok.
-
radio100jozs
őstag
válasz #42365184 #56487 üzenetére
Ez mire volt válasz? Mert ebben tisztában vagyok, így nem kell elmondani. De a VoLTE azért kell, mert gyorsabb a hívásfelépítés, és jobb a hangminőség. De mivel a Vodánál jelenleg még bőven jó a 3G lefedettség, így eleve arra vált vissza hívásnál, ami ad HD hangot, és a leváltás sem lassú.
[ Szerkesztve ]
-
-
radio100jozs
őstag
Voda hívásátirányítás probléma megoldva!
Ügyfélszolgálatos azonnal tudta, a VoLTE-t ki kell kapcsolni a hívószámon, illetve utána ráfrissít a hívásátirányítás funkciókra, és ennyi, már működik. Persze ettől kezdve nincs VoLTE a Vodás simen, de mivel elég jó a 3G, így egyenlőre ez nekem nem gond, gondolom majd megoldják a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
Kikapcsoltam a hívásértesítőt, de továbbra sem megy egyetlen hívásátirányítás sem, nem tudok semmit sem bekapcsolni. Akkor én is elindulok és panaszkodom, hogy csinálják meg.
-
radio100jozs
őstag
Ha már téma, én meg sem a **21*... kóddal nem tudok átirányítást aktiválni egy másik mobilszámra a Vodás számomról, sem a telefon sim menüjében aktiválva a hívásátirányítást.Ezzel szemben a 2. simben a Telenoros kártyámról hibátlanul megy a hívásátirányítás. Pedig azon is aktív a VoLTE, mint a Vodáson. Annyit látni a próbálkozás közben, hogy a Vodánál eltűnik, majd visszajön többször is közben a VoLTE. A hívásvárakoztatással lehet összefüggés? Bár az is aktív a Vodás, meg a Telenoros kártyámon, és mégis a Telenorosnál nem okoz hibát.
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #56295 üzenetére
Most már sem az app nem megy, sem a webről nem lehet belépni a MyVodafone oldalra, rendszerhibát ír.
-
radio100jozs
őstag
Vodafone számlánál másnál s van hiba, hogy a MyVodafone belépésnél a számláknál egy 505 error oldalra visz el. ha meg átlépek az e-számlára, ott meg egy kis ablakon hiba jön fel. Amúgy tegnap délben kaptam értesítő sms-t, hogy elkészült a számlám. De azóta sem tudom megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
Újabb érdekesség, hogy ha cellán belül hívok valakit Voda hálózaton belül, akkor nem megy a VoLTE, hanem levált 3G-re. Eddig ha maradt VoLTE, akkor csinálta azt, hogy szaggatott a beszéd. Ez fura, mert csak akkor csinálja, hogy levált 3G-re, ha Voda hálózaton belül a hívás, és cellán belüli számot hívok.
-
radio100jozs
őstag
Huawei P30, van VoLTE, kapcsoló nincs. Telenor 2. sim-nél van VoLTE kapcsoló, de ott meg nem működik (Feltöltős).
-
radio100jozs
őstag
Kezd túlterhelődni a 4G hálózat? Nekem VoLTE van a Huawei P30-al, és eddig hiba nélkül muzsikált a Voda hálózat már 5 hónapja, havi átlag 8-10 óra kimenő, és hasonló bejövő hívásom van. A lényeg ma nem egy bejövő hívó fél azt kapta, hogy nem vagyok elérhető, és én meg az sms értesítést. De ha kifelé is telefonáltam volt olyan, hogy hiába a hívott fél is Vodás, és neki is maximum térerő, akkor is darabos volt a hangátvitel. Mivel mobilnetet nagyon keveset használok, WiFi van mindenhol, lehet át kéne állnom fixen 3G-re, bitos ami biztos?
-
radio100jozs
őstag
Nem értem, ha van Minibázis, akkor van vezetékes internet, akkor te miért a Voda hálózaton keresztül internetezel, és nem a saját vezetékes hálódon WiFi-vel? A Minibázis a beszédátvitel miatt kell, nem az internet miatt.
-
radio100jozs
őstag
válasz Kicsirics77 #55000 üzenetére
A minibázisnak nincs köze a Voda bázisállomáshoz, nem is feltétel, hogy legyen Voda térerő, sőt pont akkor biztosítják, ha nincs az adott címen lefedettség, vagy nincs beltéri lefedettség.
-
radio100jozs
őstag
válasz #72445440 #54733 üzenetére
Így léptem én is hordozással Telekomról Vodára, az UPC otthonim miatt, azért 6.990-ért így 3 GB net, és minden korlátlan az EU egész területén nem rossz ajánlat. Majd kíváncsi vagyok februárban 10 kártyás flottára mit ad a Voda, mert a Telenortól elhoznánk, és már szóltak, hogy mivel UPC-s net, telefon business csomagok vannak bekötve, meg VIP ügyfelek, így "nagyon" kedvező ajánlatot kapunk a 10 mobilszámra, ha átkötjük a Vodához. Na meglátjuk.
-
radio100jozs
őstag
válasz viktorhu #54704 üzenetére
Megnéztem az imént a Huawei Y5 (2019), a legfapad, legolcsóbb Huawei, az is tudja a B8-at. De pl. az Iphone 5s, ami már nem mai darab, és az is tudja a B8-at. Szerintem a B8 sokkal általánosabb lehetett mint a B20, pont azért, mert ezt a 800 MHz-es sávot a TV vételből kellett már kisajtolni, miközben a B8-as 900 MHz-es sáv "ezer éve" használt frekvencia. De ez csak vélemény, pontos adatom nincs rá.
-
radio100jozs
őstag
válasz viktorhu #54694 üzenetére
Azért szerintem elég elterjedt a B8 is, mert 900 MHz-en már régebb óta több Európai országban is megy a 4G. Amúgy gyorsan megnéztem a Huawei P30-omat, mit tud, hát nem kell félnem :-) 4G FDD LTE: Sáv 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 12 / 17 / 18 / 19 / 20 / 26 / 28 / 32
-
radio100jozs
őstag
válasz Von Alban #54678 üzenetére
Én szeptemberben jöttem át a Telekomtól Vodához, szintén az UPC otthoni csomagkedvezmény miatt. Korlátlan csomagom van, és most 1,5 hónapja sokat is beszélek, kifelé, meg hívásfogadás, de én semmi műszaki gondot nem tapasztalok. Sőt a 4G+ sokkal több van, mint a Telenornak (másik sim Telenor flottás). Hangminőséggel sincs gondom, nekem Volte nincs bekapcsolva (Huawei P30), gyors a hívásfelépítés. Térerő meg nem olyan, mint a Telenornak, vagy a Telekomnak, de ez inkább eldugott hegyi részeken jön ki, mint pld. Börzsönyben, vagy a Pilisben túrázva, hogy Voda már nincs, a Telenor sim meg aktív.
-
radio100jozs
őstag
válasz NavySeal #54126 üzenetére
Én is 1 hónapja jöttem át szintén az UPC kedvezmény miatt a Telekomról számhordozással. Nekem a Go Talk van, 6990-ért benne 3 GB, és minden korlátlan egész EU-ban, ami így nagyon versenyképes ár. a normál tarifákat nézve. Szerintem ez az UPC összeolvadás, és így a csomagkedvezmény hozni fog bőven a Vodának. A telenor a legnagyobb vesztes továbbra is.
-
radio100jozs
őstag
válasz #25741824 #53998 üzenetére
Igen van előnye, mert beszéd hangminőségben a HD hang miatt a telefon nem 4G-ről vált le 2G-re, hanem 3G-re vált le, már akinek nem VoLTE a készülék, és a Vodánál ez elég kevéske. A másik meg a Vodának így lehet optimálisan megoldani a mobilnet kapacitást, ha már csak ilyen szűkös a 4G-re alkalmas 800 MHz-es sávja. Persze előbb, avgy utóbb változás lesz gondolom ebben is, de rövid távon nem látok rá kényszert, hogy oka legyen a Vodának leszerelnie a 3G hálózatát. A 4G-re meg a 2100 MHz-es sávot szépen be tudja címkézni.
-
radio100jozs
őstag
válasz fireman123 #53864 üzenetére
Flotta kezelő tudja megmondani, mert ez egyedi megállapodás, és nincs általános válasz erre.
-
radio100jozs
őstag
Nem mozogtam az utóbbi időben a Voda tarifáknál, így meglepett az új GO csomagok, és választékai, szerintem versenyképesek. Az meg külön, hogy a GO Talk az olcsóbb mint a RED LIVE, de minden ugyan úgy ingyen van EU-nál is, sőt ami meglepett az MMS is. Na nem mint ha használtam volna az elmúlt 10 évben. Egyedül a GO TALK és a RED LIVE között a kisebb net mennyiség, ami miatt olcsóbb árban. De ez az UPC-vel megoldható, mert ott kapok hozzá +2 GB-ot, így bőven sok ez a 3 GB is, főleg az UPC WiFree mellé, annyi helyen van wifi-m így is. Így meg 6.990-ért a GO TALK nekem tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz angyalpc2 #53065 üzenetére
Miért gond, hogy csak 3G-s? Vagy olyan telefont használsz, amin csak 2G van (pl. nyomógombost)?
Mert amúgy a 3G-n megy a beszédátvitel, így okostelefonhoz tökéletes a mini bázis ilyen helyekre, ahová neked is kéne.Amúgy a MiniBázis olyan szempontból elavult, hogy van már VoWiFi, igaz csak a Diginél, de ennek a funkciója lényegében ugyan ez, hogy a mobiltelefont tudod használni a saját hálózatodat igénybe véve (jelen esetben a WiFi-n).
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
Nekem tavaly volt olyan, hogy számhordozáskor egy másik SIM-re tette rá a számomat a Voda. Szóltam nekik, 24 óra múlva helyre tették, hogy az én simemre jött át a Telenortól a szám, és nem egy idegenére ment rá.
-
radio100jozs
őstag
-
radio100jozs
őstag
válasz anglergab #52717 üzenetére
Arra értem, hogy az adott bázisállomáson van B20, amit Telekom, és Telenor előfizetők használnak közösen, de mellé csak mondjuk a Telekom tett fel 1800-as 4G antennát, akkor csak is a Telekom előfizetőknek megy a 4G+, a Telenorosoknak nem, mert a Telenoros előfizető csak a B20-at látja továbbra is.
-
radio100jozs
őstag
A Vodának a 3G hálózata ami továbbra is nagyon jó minőségben, sőt egyes helyeken ahová új állomást indítottak, csak 2G/3G telepítettek, 4G-t nem. pl. Bakonyban Jásd település. UPC szempontjából ez meg jó, mert a 4G-re nem engedi fel a Voda.
Persze az összeolvadás, ha tényleg meglesz, akkor azért gondolom elég más lesz a helyzet. -
radio100jozs
őstag
válasz Gebriel #52683 üzenetére
https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/lefedettseg
https://www.vodafone.hu/lefedettsegi-terkep
Elég szembetűnő a pl. 2G-n az eltérés az Északi-középhegységben. Sőt pl a Zemplén közepén Vodának semmi térerő sincs, nem úgy a Telekomnak.
Sokat túrázom, járom az országot, nem viccből írtam amit írtam.
Volt fejlesztése a Vodának az Északi-középhegységben, de ez még továbbra sem akkora lefedettség, mint a Telekomnak van. -
radio100jozs
őstag
Anno, mikor nekem is volt ilyen minibázis, lehetett kérni a nyitott módot lakosságiban, meg is kértem, így a szomszéd is használhatta. Amúgy nekem jól jött még ez egy kis faluban a Bakonyban, ahol Voda volt is meg nem si, ha volt, akkor csak 2G-ben, és a buszmegállóban várva volt VF Minibázis az egyik házból, nyitott, így tudtam 3G-n netezni, mert arra kapcsolódott fel.
-
radio100jozs
őstag
A Vodánál mi lehet ez az egyedi évek óta tartó hálózati hiba, ami megkeseríti az előfizetőket, ha olyan területen tartózkodnak, ami lefedettség határán van?
Most szombaton Bakonyban voltunk túrázni csoporttal, és a völgyekben volt, ahol nem volt térerő, ezzel nincs is semmi, a gond ott kezdődik, hogy mikor visszaértünk a jól lefedett településre, 3 túrázónak sem állt vissza hálózatra a Vodás telefonjuk. Teljesen eltérő telefonok, volt Huwei P10 Pro, volt Iphone XS, és volt egy Samsung Galaxy S9+. Próbálták ki-bekapcsolás, újraindítás semmi. Ekkor eszembe jutott, hogy ilyen mikor Vodás voltam, ugyan ezt megcsinálta pár alkalommal, és a megoldás az, hogy manuális hálózat keresés, ott a Vodát választani, és akkor feljelentkezik a hálózatra.
Így is lett, ezzel "megjavult" a telefon, mert már azt hitték, az romlott el.
Nem tudom miért, de ez a dolog csak Vodánál van, sem a Telekomnál, sem a Telenornál ilyet nem tapasztaltam sem én, sem ismerőseim körében.
Nekem pl. akkor is csinálta, ha határszélen voltam, az Ipoly mentén, átmentünk Szlovákiába, majd vissza, de odafelé átjelentkezett a Szlovák hálózatra, itthon meg a Dunakanyarban járva vettem észre, hogy nem volt a Vodán hálózat a telefonon, nem jelentkezett vissza hazai hálózatra..[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz 4Grider #51169 üzenetére
Tarifacsomag válogatja, mert a Telekom pl. már nem ad havidíj kedvezményt, a készülék kedvezmény meg nem egy nagy mértékű már. Nekem pl. csak 11.160-at kellett fizetnem egy Iphone SE készülékre, mivel hűség alatt léptem a Vodához a Telekomtól, mert csak ennyi kedvezmény volt a készülékre Mobil S+3GB csomagnál.
Az biztos, hogy meggondolandó a használt készülék vásárlás, tényleg csak megbízható forrásból szabad venni, mert ha tartozás van a számlán, az ugyan úgy készülék tiltást jelent.[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
3 hónapig még menthető a szám, de most már van adategyeztetés is évente, így lehet abból is kicsúsztál, azaz most már 2 dologra is kell figyelni a feltöltős kártyáknál, a lejáratra, meg az adategyeztetésre, ami jellemzően eltérő dátumra esik, így bármelyik eset bekövetkezésekor lekapcsolhatják a számodat.
Ha ennyire kell a szám, miért nem kötsz előfizetést rá, akkor biztos nem fog megszűnni, míg fizeted a havidíjat. 2000 Ft körül vannak alaptarifák a szolgáltatónál.
-
radio100jozs
őstag
Nekem akkor májusban már szerencsém volt, a pünkösdi hosszú hétvégén. Martonyiban volt a szállásunk, és 3 nap kéktúráztunk Gibárttól Bódvaszilasig, és Irota környékét leszámítva végig volt térerőnk, 4G vagy 3G, csodálkoztam is, hogy végre rendbe rázták a Cserehát környékét, mert eddig használhatatlan volt a Sajó-Hernád közötti területen a Vodafone telefonnal.
Nem lehet, hogy a bázisállomással van gond ahol vagy esetleg? -
radio100jozs
őstag
Anno nekem még a Pannon GSM-nél volt egy 20-as számom, aztán jó lett volna ez a Westelnél is, ha meg lett volna 30-asban, és nem volt használatban. Bementem, mondták, hogy nincs használatban, de valami régi megszűnt előfizetéshez tartozott, valamit intézett az ügyintéző, majd simán új előfizetésben meg is kaptam. Az volt még az érdekes, hogy anno a mobilok csak az utolsó 7-8 számjegyre ellenőriztek rá a hívásnál, és hasonlították össze a névjegyzékkel, így akár a 20-as, akár a 30-as számról hívtam valaki ismerőst, mindig az én nevemet írta neki ki.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
-
radio100jozs
őstag
válasz szabogabor10 #50837 üzenetére
Mivel a Voda megvette az UPC-t, így azért itthon már nem olyan kicsi cég jön ebből ki. Persze a Telenor marad akkor az egyedüli önálló mobillábas, mert a Telekom, Digi (ha elindul valaha a mobil) mellett a Voda is az UPC-vel már mobil, vezetékes piacon is ott van. Sőt ne felejtsük el a SZIP-ben a Voda is építi saját maga az optikai vezetékes szolgáltatást több járásban. Pld. Cegléd, Ráckeve.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz M@Db0Y #50827 üzenetére
Köszi.
Közben néztem a Cseh Vodafone oldalát, ott aztán elég sokszínű a frekvenciahasználat 4G-re, van 800-900-1800-2100 MHz-en is. (jobbra a 4G fület kell lenyitni, és pipálható a frekvenciasávonkénti lefedettség)
[link]Az másik kérdés, hogy ilyen részletes térképet itthon miért nem lehet csinálni, ahol frekinként van a lefedettség, sőt még az LTE-A+-ot hozza.
Ja érdekes, a Cseh Vodánál van VoLTE, van VoWIFI is.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
A Vodának valaki találkozott már ilyen 2100 MHz-es cellával, ami nem 3G-t, hanem 4G-t szór?
Mert a Voda sajtóközlemény szerint már használják erre is ezt a sávot.
Azért is érdekes, mert a Voda azért ebből a szempontból tényleg próbálja kihasználni a rendelkezésre álló frekvenciákat, gondolok itt arra, hogy a 3G-t bevezették a 900 MHz-en, meg most meg akkor a 4G-re használják már a 2100 MHz-es sávot is.
Így lehet akkor barátkozni a B20 melett a B1-el is a készülékeken, hogy az is szükséges lehet. Bár ahogy nézem pl. a Huawei/Honor szériában ez a B1 LTE-re is alap már. -
radio100jozs
őstag
Elindult a karácsony, és a Vodától jött sms a Tuti kártyámra, hogy kaptam 20 sms-t melyet december 1-31-ig használhatok fel belföldön, vagy EU-ban.
-
radio100jozs
őstag
válasz sherlock82 #50762 üzenetére
A hívás átirányítónál van költsége, normál díjszabás szerint. Csak a Telekomnál van, hogy a havidíjasról másik telekomra átirányításnál díjmentes a hívás.
-
radio100jozs
őstag
Úgy látom a Vodánál nem sietik el az online rendelések teljesítését.
21-én rendeltem Tuti sim kártyát, és ma 27-én még mindig csomagolás alatt van a rendelésem. -
radio100jozs
őstag
A Vodánál van ilyen egyedi hívószám kérése? Láttam a díjszabásban, hogy számcserekor, vagy szerződés kötésekor lehet hívószámot választani 7000 Ft-ért, ez lenne az? Itt miből lehet válogatni, bármiből, ami szabad a Vodánál, vagy lehet a könnyebben megjegyezhető számokból is?
-
radio100jozs
őstag
Pont a Voda az egyedüli, ahol lehet úgy vásárolni online simet, vagy telefon+simet, legyen az havidíjas, vagy feltöltős, hogy jelölheted a számhordozást, megadod a hordozni kívánt számot, és ennyi, megcsinálják a számhordozást. Ez a többinél nincs így, csak személyesen lehet számhordozással bármit vásárolni.
Így nem tudom mi nem működik nálad?
Vagy csak nem írtad le a részletes történetet, hogy te már egy élő Vodás számra akarsz utólag ráhordozni? Na mert az csak személyesen megy, és örülni lehet, hogy van ilyen is, mert ez is csak a Vodánál van, hogy ráhordozol valamit.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz csubuka #50394 üzenetére
Igen, nekem van Francia szolgáltatótól feltöltős kártyám, de az csak 3G-n megy nem csak honos francia hálózaton, hanem roamingban is. De itthoni példa az UPC mobil előfizetés, az is csak 3G-n megy itthon és roamingban is. A 4G hálózat külön megállapodás része a cégek között.
-
radio100jozs
őstag
válasz Ra's al Ghul #49923 üzenetére
Nálam is hibátlan a voda oldala, neked valami beragadt a böngészőben.
-
radio100jozs
őstag
válasz California1 #49874 üzenetére
ÁSZF 2018.09.03-tól változásban:
[link] -
radio100jozs
őstag
Szeptembertől lezárja a Voda a Mobilnet előfizetői csomagokat, gondolom lesz valami új.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Endgame Gear XM2we vezeték nélküli egér - fehér (EGG-XM2WE-WHT)
- Acer Aspire 7 A715-72G-52HU Core i5-8300H GTX1050 4GB GDDR5 8GB DDR4 1000GB HDD 512SSD
- Creality CR-10 smart pro - kiegészítőkkel
- Makulátlan Lenovo T14 Gen1 Ryzen 5 4650U, 32GB DDR4, 512gb nvme SSD, érintőképernyő eladó
- RTX 3080 érdekel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest