- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
saelin
veterán
NoOnline hosszabbítottam szerződést red-ről le go-ra. Azt látom hogy jár hozzá social pass, de azt már nem hogy a red-hez rendelt Spotify "pass"-om élne még. Ugye ez azt csinálta hogy a Spotify nem fogyasztott mobilnetet, így annyit hallgattam amennyit akartam. Próbáltam az oldalunkról levadászni, de mintha nem is létezne már.
Szerk:
Most olvasom hogy megszünt tavaly... Most akkor zabálni fogja a netem? -
bociusz
aktív tag
"A Vodafone támogatja a NMHH javaslatát, hogy a 3G hálózattal rendelkező szolgáltatók [...] szándéknyilatkozatban rögzítsék a 3G hálózat lekapcsolással kapcsolatos kereteket úgy, mint [...] a kivezetés céldátuma 2022. április 8., de nem később, mint [üzleti titok] [...] legkésőbb 2020. október 31-ig megállapodnak a kivezetés időpontjában.
A Vodafone mindent megtesz annak érdekében, hogy a 3G hálózat lekapcsolása 2022. április 8-án meg tudjon történi"
-
mokalade
tag
Sziasztok!
Tudjátok, hogy feltöltő kártyás csomagokhoz a MyVodafone app-ban vagy a 1717-en SMS-ben milyen speciális ajánlatokat lehet kapni?
Nem vagyok vodás, hol lehet ennek utánanézni?
Köszi! -
-
tomp
félisten
válasz
viktorhu #55226 üzenetére
Hiába ott van a kapcsoló ha a telefon gyártó szoftveresen lockolja magát az IMS APN-t! Azaz ha nem megfelelő SIM kártya van benne akkor hiába kapcsolod be a VoLTE kapcsolót az hatástalan, gyakorlatilag vak kapcsoló. El sem kezdi a telefon az IMS reget!
IMS APN-el megkapja a telefon a szerver címeket! Ami a lényeg: egységet lekérések vannak! -
asdf_
veterán
válasz
neo-geo #55230 üzenetére
Meg ha ott is lennek a postan, toltson ott csekkbefizetessel idot, akinek het anyja van. iCsekkel 2 perc alatt 3 szamlat fizetek ki ugy, hogy 3x gepelem be a bankkartya osszes adatat.
De amugy tenyleg, miert jo csekken fizetni? Ha annyira fosik az ember -teljesen alaptalanul- a csoportos beszedesi megbizastol, ha nem kivanja az utalas koltseget viselni (bezzeg ha a szolgaltato sem akarja, azon meg toporzekolva fel vagyunk haborodva), akkor a bankkartyas fizetes miert nem jo? Es tenyleg er ennyi pattogast, hogy nem egy papirlapot kapsz, hanem egy pdf-et emailben? Sosem tudom megerteni a miertjet, amikor valaki ennytire ezerrel megy ellentetesen a legkisebb ellenallast jelento uttal.
Mindenesetre teny, hiaba szeretnel mashol kikotni, a masik ket szolgaltatonal is standard az e-szamla, es jar a "buntetes", ha teljesen ertelmetlenul ragaszkodsz ahhoz a nyomorult papirhoz meg a sarga csekkhez, szoval ezzel igen sanszosan nem fogod meghatni az ugyfelmegtartok lelket. -
neo-geo
senior tag
válasz
#72445440 #55227 üzenetére
Nem kínlódás, mivel egy héten minimum 3-szor járok a Postára, tehát nincs ezzel gondom. Igen, fogom is jelezni azt meglátjuk, hogy mi lesz. Vagy megtartanak, vagy tovább lépek természetesen.
viktorhu:
Az igaz, de megvárom mi a reakciójuk, és megyek feltöltősbe. Mivel keveset beszélek, és sokat hívnak, meg írni szoktam nagyon sokat. -
viktorhu
veterán
Nem lockolásról beszélek, hanem pont arról, amikor bekapcsolható a telefonon a volte, de nem működik az adott szolgáltatóval, míg másikkal - ahol korábban lett volte - igen.
Azt értem, hogy külön alhálón megy a dolog, ezért is írtam, hogy akkor gondolom a vlan adatokat is tudnia kell a sip szerver ip címén és bejelentkezési adatain felül. Ezeket honnan veszi a telefon? Ezek nem ugyanúgy szoftveresen vannak mentve a rendszerben, mint az apn, azzal a különbséggel, hogy nem tudod root nélkül változtatni?
-
neo-geo
senior tag
válasz
simpley #55208 üzenetére
Igen, 4490Ft pontosan, csak az az érdekes, hogy akkor még volt havi ezer forint törlesztőrészlet egy Samu J3-ra. Az igen ,
hát ezt elfelejtették közölni, hogy ha csekken fizetem akkor plusz egy ezres. Hát továbbra sem leszek e-számlás, akkor majd nagy valószínűséggel máshol fogok kikötni 15 év után. Azért köszönöm az infót, még megvárom a következő számlazárást ami mindig 25.-e, aztán felhívom Őket és elbúcsúzunk
-
tomp
félisten
válasz
viktorhu #55214 üzenetére
Egyszerűsítve: egységes IMS APN van a konfigban egységes paraméterekkel. pl IPv4/IPv6/azonosítás stb. A telefon IMS APN-el kapcsolatba lép magával az IMS-el. Az megnézi, hogy a számon van e érvényes VoLTE hozzáférési jogosultság. Ha van és az IMS APN megfelelő akkor az IMS ad az APN-en keresztül egy dedikált külön álló IP-t.
pl Ha az IMS APN paraméterben a telefon csak IPv4-et kér de a szolgáltatónál IPv4+IPv6 párost küldene akkor bukta van. Nem lesz VoLTE! Ha a telefon v4+v6-ot kér de csak az egyiket kapja meg a szolgáltatótól akkor megy! Ha megkapta a telefon a megfelelő IP-t, akkor elkezdi a VoLTE regisztrációt. Ez már keményebb dió és itt van a magyarázata, hogy miért nem tudna menni 3rd party appokkal!
Egy rakás olyan feature van amelyek nem szoftveres tudás kérdése hanem hardveres! A modemnek kell tudnia. Ezek kellenek ahhoz, hogy az IP alapú hanghívás a VoIP ne hagyományos úton menjen hanem egy garantált vonalon. Gyakorlatilag IP hanghívás vonalkapcsolt szintű garantáltan. Ez a VoLTE!
Ha minden feature megvan és az elmentett időzítők, azonosítók, lekérések megfelelőek akkor létrejön a VoLTE regisztráció és onnantól folyamatosan online a VoLTE!
IP alapon a hang olyan garantált lesz mint az analóg vonal! Felemeled a kagylót és van!
Hagyományos VoIP sokkal gyengébb, érzékenyebb mivel az IP csomag küldés/fogadás nem állandó, nem garantált, nem stabil. VoLTE viszont az!
Ez jól megfigyelhető ha nagyon gyenge a térerő és emiatt nagyon lassú a 4G net: indíts VoLTE hívást és közben mérj sebességet! Sokkal gyorsabb lesz ugyan olyan gyenge térerőnél! Vagy ha fullra van terhelve a cella és alig jut neked net akkor csak VoLTE hívást kell indítani és máris lesz használható net! Miért? Mivel a hardveres feature-ök segítségével a bázisállomás a VoLTE miatt a telefonnak a hívás alatt nagyobb erőforrást ad, több RB-t(resource block) ad.Amúgy elméletben egy Telekomos kártyával tudnál VoLTE hívást bonyolítani Digi IMS-en keresztül is DE: IMS/VoLTE regisztrációhoz a telefon generál egy speciális azonosítót amit a SIM alapján generál. Ez gyakorlatilag a DRM kulcs. Ezt kéri a hálózat is VoLTE/VoWiFi reg esetén!
Sajnos a telefongyártók hülyesége, hogy lockolják operátorra a VoLTE-t! Ez már kezd eltűnni és default lesz az IMS megléte így menni fog a VoLTE. Ez a lock a Xiaominál kikapcsolható és akkor máris megy a hazai VoLTE!
-
4Grider
nagyúr
válasz
DevKiller #55216 üzenetére
Az a gond ezzel a VoLTE-val, hogy annyira nem szabványos, hogy nem feltétlenül a szolgáltatón múlik, hogy a telefonodon fog-e működni. Ha ők tutira bekapcsolták, akkor a telefonodon lévő konfig hibás. Ezeket a gyártók egyeztetni szokták a szolgáltatókkal, Samsung esetében nehezen tudom elképzelni, hogy a Samsung elrontotta. Nem lehet user error? Próbáltad már felcserélni a két sim-et? Tuti a készülékeden is engedélyezve van? Tuti hogy levált hívás közben 3G-re?
-
DevKiller
senior tag
-
tibor23
senior tag
Lehet, hogy ha jelenleg egy teljesen új hálózatot építesz (pl.Digi HU), akkor a telefonok jó része mindenféle piszkálgatás, foltozgatás nélkül megy VoLTE, de még ott is vannak problémák. Viszont pl. a Vodafone HU saját állítása szerint minden támogatott telefonon engedélyezi a VoLTE-t (ezt mondta az ügyfélszolgálatuk), viszont mikor mondtam, hogy Samu J5 2017 tudtommal támogatott, arra nem tudott semmi konkrétat mondani, és be sem tudta kapcsolni, mivel nincs ügyféljelszóm (nem az enyém a kártya). Jelenleg ott tartunk, hogy talán a csúcstelefonokon előfizetőknek automatikusan bekapcsolja az összes szolgáltató, a többieknek úgy kell kisírniuk, és vagy megy vagy nem, és bug-os a hívások egy része, rengeteg hiba van még az összes szolgáltatónál. Nem tartom teljesen kizártnak, hogy megoldják az összes problémát 2 éven belül, de rengeteg készüléken nem fog menni sehogy sem.
Ezzel szemben pont a Vodafone csinálja azt az én telefonomon, hogy autózva ha egyszer lekapcsol 3G-re, akkor ott is marad, de ez semmiben nem zavarta sem a navigációt, sem az internet rádió hallgatását és ha közben hívásom volt, akkor is maradt a net. Mondjuk a mostani telefonom 2 év múlva valószínűleg kiöregszik, viszont akkor mindenképp 5G képes telefont lesz érdemes venni, ha elérhető árban lesznek. -
viktorhu
veterán
Azonosak a sip szerver címek, a felhasználónevek, a jelszavak? Mi kell még hozzá? Virtuális hálózati beállítások? És miért nem lehet ezeket nyilvánossá tenni, hogy ne az legyen, hogy hiába van ott a volte kapcsoló a telefonon, ha a szoftvere nem tartalmazza az adott szolgáltató beállításait, akkor hiába kapcsolod be, nem lesz belőle volte?
Szerk: nyilván azért nem nyilvános, hogy ne próbálkozzanak az emberek alternatív eszközökkel, 3rd party SIP alkalmazásokkal, mert pl. utána az ebből adódó problémákért a hatóság a telco-t büntetné. Így viszont marad az, hogy vagy támogatja a szolgáltatód az adott telefont, vagy a telefon gyártója "ellopja" a beállításokat és kiküldi frissítésben, vagy soha nem fog működni, ha az ember módosítatlan gyári szoftverrel szeretné használni a mobilját.
-
tibor23
senior tag
válasz
HoaryFox #55209 üzenetére
Mindaz, hogy a 3G helyett átállnak egy korszerűbb hálózati rendszerre nagyon szép, és az internet is talán gyorsabb lesz emiatt. Azonban az elég aggasztó, hogy a 4G kitalálásakor ELFELEJTKEZTEK a beszéd kommunikációról, és utólag tákolgatják hozzá a mai napig. Rengeteg sebtől vérzik a VolTe, és a 3G leállításával NEM tudnak egyből 5G-re ugorni, pedig ott már integráns része a rendszernek a hang is. A szolgáltatók elég erős nyomás alatt lehetnek, hogyan tudják majd megoldani az átállást. Legegyszerűbb lenne a 4G-t egyszerűen átugorni, de ez nehéz lesz addig, amíg nem lesz alap ez az új telefonokban. Az egyszerű felhasználó ebből persze csak annyit lát, hogy neki jó a 4G, és jobb, mint a 3G.
-
HoaryFox
őstag
Én inkább várom, hogy a 3G-t lelőjék és azokon a sávokon is 4G-t szolgáltasson a Voda. Már ha ez a terv. (5G nem pöcköl)
-
simpley
őstag
-
neo-geo
senior tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy lejárt a hűségem és GO S SIM csomagban vagyok, lejárt már a telefonnak is a havi ezer forint törlesztő részlete, és akkor miért fizetek a 3 ezer helyet bő 4 ezer forintot? Csekken fizetek, gondolom az sem ingyen van. A másik kérdésem, hogy miért kell nekem aláírni egy évet a GO S csomagra, hogy 3 ezer legyen a számlám?
-
tomp
félisten
válasz
#72445440 #55203 üzenetére
Vodánál még az állítólagosan támogatott készülékek listáját sem tudhatjuk mert az oldalukon semmi infó erről.
Azért a VoLTE-s tárcsázásnál nem végbemenő hívás eléggé kritikus hiba! Ilyen esetben azonnal le kellene kapcsolniuk a teljes VoLTE rendszert...
Telekomnál nem 1x volt, hogy kritikus hibát találva inkább offoltál az egészet amíg a hibát nem javították.
Telenornál tavaly többször volt éjjel több órás VoLTE leállás.
Azért kíváncsi lennék mit műveltek, hogy bugot generál a OnePlus VoLTE regisztráció. Gondolom egy jól sikerült IMS/TAS szoftverfrissítés hatása... -
Bozek
nagyúr
válasz
tibor23 #55200 üzenetére
"per pillanat igen ritka a Dual 4G képes teló"
A 30-40 ezres kategóriában biztosan. Nekem a Sony Xperia 5 simán tud 4G-t mindkét kártyán. Direkt kipróbáltam, de amúgy külön telefonban van egyelőre a két kártya, mert bizonyos funkciók miatt régebbi Androidot használok az egyiken. Na meg még nem vett rá a lélek, hogy megszüntessem a microSD-t, a 2. SIM-hez viszont választanom kell.
-
tomp
félisten
válasz
#72445440 #55202 üzenetére
Pedig dobva lesz! Fejlett de ugyan akkora blokkal 4G-t jobban megéri szolgáltatni! Először persze 2100-ról átrakják teljesen 900MHz-re a 3G-t de ott a következő lépés az off lesz. Mindenki sokat költ mindenre de végül már nem éri meg tovább használni és lépni kell.
Pár éve a Telenor közölte egy interjúban, hogy 2019 végén döntik el, hogy mikor lesz a 3G lekapcsolása.
Ez nem pletyka nyugi! -
tomp
félisten
válasz
M@Db0Y #55198 üzenetére
1, a telefon magától beállítja a Vodafone-NL profilt azaz a Vodafone megosztotta a gyártóval az infót, hogy az NL profil alkalmazható HU kártyával is
2, ha a profil működik, akkor megy. Olyan nincs, hogy a profil bizonyos szolgáltató felé nem jó.
3, nem volt telefonos változás mivel egyik napról a másikra lett bugos a Vodafone VoLTE!
Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Linux kezdőknek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest