Új hozzászólás Aktív témák
-
RolEnD_
tag
Biztos, hogy jó az Arctic, csak még nem jött a megfelelő ajánlat.
Én is leginkább BF4 multit tolok, a hőfokkal nincs gond, ez is kb. 60-75 fok, inkább a 2 venti zajszintje zavar. Ezért is akartam passzív irányba mozdulni, max. ráteszek valami batár ventit, ami forog 500-at.
-
RolEnD_
tag
A gyári honlapot én is néztem, de állítólag annak ellenére, hogy a Peter-nél nincs feltüntetve a 7850, mint kompatibilis kártya, rá lehet tenni.
A Peter 2 jó lenne, viszont drága...
Közben utána jártam, hogy 53mm a lyuktávolság a 7850-en. Így egyre valószínűtlenebb, hogy rámegy.
-
Kicsi bordákkal nem fognék neki, az biztos. Jó nagy bordákat + egy komolyabb 12 centis ventit neki (esetleg egy accelero hybrid-féle kasznit fölé) és hadd szóljon. Első furmark tesztnél infrahőmérővel végigmérném a cuccot, biztiamibizti. Ha furmark alatt (nyáron) 90 fok alatt marad minden, akkor OK.
-
perecKING
senior tag
Igen tenyleg jo a hutese es nagyon jol lehet allitani a ventillatorokat! Kulon kulon! De azert meg igy is hangosabb idle mint a gep. Teljesites kozben meg plane. Persze alapbol tenyleg nagyon halk a kartya! Marmint nem modolt kartyak kozott. Az extreme 3 sem hallkabb szerentem! Maga a kis venti tul hangos(nekem) a kissebb noctua is hangosabb a 12cm verzional. Nagy rpm kell nekik. A gepemben van 2 swif2 1200(befuvas), 1db 120p (hatso venti csak vesz eseten uriti a hazat
). A procin egy fixen forgo noctua 14cm. (Passziv tap) silencio haz. Igy mar hangos barmilyen vga!
Teny! Ez az eddigi leghallkabb vga-m es a legnagyobb teljesitmenyu! .
Szoval ha lesz idom lekapom a vilagito ventikeretet es a ventiket igy a meretes gyari bordat kuldom meg 2db 12vm ventivel. Swif2 1201
-
-
-
-
-
Tettem rá friss pasztát. Végülis már kijárt neki, mert néhol eléggé meg volt keményedve a régi.
Most 60-65 fok körül van a kártya, viszont ez becsapós lehet, mert tegnap este a külső hőmérséklet 22 fok volt, most meg "csak" 19 fok van.Megpróbálom azt is, hogy egy olyan plexit teszek a ház oldalára, amin nincsenek lyukak, hátha úgy jobb lesz a ház belsejében az áramlás.
-
-
bélanéni
őstag
Még akkor megérkezett az Alpenföhn Peter 79xx, de sajnos a "teszt" elmaradt. Most pótolom, hátha valakit érdekelnek az azóta összegyűlt tapasztalatok.
A VGA hűtőt egy Sapphire 7950 3GB OC (Dual-X) VGA-ra applikáltam.Vélemény / egyéb info:
Amikor leszereltem az egyébként tetszetős gyári hűtőt, akkor döbbentem meg a különbségen (a Peter-hez képest), illetve jöttem rá a "turpisságra". A gyári Sapphire hűtő kívülről tényleg szép, monstrum hatást kelt, de levéve meglepően gyér a cucc. A hatalmas műnyag borítás alatt egy borzasztóan kis magasságú (kb. 4-5mm) borda van, nem csoda hogy a szénné húzott (1150Mhz / 1700MHz @ 1.175V) 7950-esem 85-90C-okat is elérte 80-90%-os venti pörgés mellett is. A Peter túlzás nélkül sacc/kb minimum 4-5-szöröse térfogatra.
A Peter felapplikálása a gyári leírás szerint mindent összevetve max 30-40 perc volt, kicsit bénáztam, mivel a leírásban 1-2 apróság el van írva, de pofon egyszerűen rá lehet jönni mindenre, lényegében egy könnyen felszerelhető VGA hűtővel van dolgunk.
A VGA bordához (mert a Peter csak egy bordából áll, ventik nélkül) 2db Be quiet! 14cm Pure Wings ventit vettem, amiket 75%-os pörgésre lőttem be (BIOS-ból), mivel így gyakorlatilag minimális a zajkibocsátás (egyáltalán nincs zavaró hang), ez kb. 700rpm-et jelent, de nagyon jó a légszállítás. Ami kicsit "érdekes" a Peter-ben, hogy nem a bordára kell szerelni a 2 ventit, ehhez egy külön fém alkatrészt adtak, egy külön kártya bővítőhelyet foglal. Ami nagyon nem tetszett elsőre, hogy a 2 venti a ház hátuljánál rögzíthető, de a gép belsejében nem. Amikor az ember felállítja a gépházat, egy idő után az egész kezd lejteni a súlyánál fogva, eltávolodva a bordától. Egész egyszerűen oldottam meg a problémát, 3 befőttes gumival odafogattam a bordához, így atomstabilan rászorul a bordára, a hűtési teljesítmény jelentősen javult.
Annyit még tudni kell, hogy egy Coolermaster Silencio 550 házban van egy agyonhúzott i7-em, és mivel ez mindkét oldalán és felül is teljesen zárt ház, a beleszerelt 700rpm-re belőtt (hangtalan) 3db 12cm-es Be quiet! Pure Wings ventik nem tudják megfelelően átszellőztetni a házat, ezért játék közben a gép bal oldalát leveszem, nem akarom feleslegesen stresszelni se a procit, se a VGA-t.
A Windows asztalon (felrakott ház oldallappal) a VGA hőfoka 33C, míg játékok alatt mért legmagasabb hőfok 64C volt Battlefield 4 alatt, ezt csak a Far Cry 3 közelítette meg kb. 58-59C-al. Mindezt úgy hogy mint írtam, leveszem játék alatt a ház egyik oldallapját, de erre egy oldalt és felül nyitott háznál nincs szükség, ebben biztos vagyok. És mindezt úgy, hogy a gép zajszintje erősen közelít a 0-hoz, egyedül a winyót hallom minimálisan. A gyári hűtővel, igaz nem vettem le a gép oldalát, 90C fölé is ment FC3 alatt, sokszor le is fagyott.
Röviden ennyi. Nagyon nagyon ajánlott kategória az Alpenföhn Peter 79xx.
-
fbeni91
tag
Értem a poénod!
de igazából csak azért van bajom vele mert egy X1900XT gyári hűtés is halkabb volt. pedig ott aztán volt venti rajta!ha ismered!
alapjáraton az csak 10-20%között ment.
a lényeg télleg csak anyi h ha más nem de a hűtését valami másra kicserélném h halkabb legyen! ezért is gondoltam arra h a Sapphire HD4870 kari gyári hűtése hátha jobb lenne rá!?
-
fbeni91
tag
Igazad van. de én nem fülesről nyomom.
Viszont az fura h alapjárata a ventinek 40-42 foknál már 40%-on megy! :/ És szeretném valahogy hűvösebbre. és halkabbra tenni ezt a kártyát! próbált már meg valaki sikerrel hasonló evvel a karival? és ha igen akkor milyen hűtést tett rá? Esetleg Sapphire HD4870 gyári hűtés rá megy? Mivel az már nem anyira referencia hűtés mint ez a gyári 3870-nél! ami kb semmire sem jó mint tudjuk! :/
-
TaaT
nagyúr
"Minden esetre én tuti hogy gpura álíltanám a beállításokat"
Ez mondjuk az alaplapoknál nem választható opció, hogy mi alapján szabályoz
Bár lehet kijött már olyan hc gémer lap amin mindent lehet állítani, csak még nem tudok róla.
Mondjuk haverék i7 gépei (egyik 2600k, másik 4770) bf3 multi alatt úgy fűtenek mint a barom, szal ott a gpu-nak sem lenne melege
-
hangya83
csendes tag
Ez így van, a 6970-et kb 1,5 hónapja vettem és az eredeti terv az volt, hogy legalább 2 évet kibír (játékok közül csak az aktuális Battlefield fut rajta, jelen estben ugye a 4), viszont sokallok közel 20-at kiadni csak a hűtésért..
Nem cserélném, de ha már 20-at rá kellene költeni, akkor inkább egy erősebb kártyára szánnám a pénzt (+2 év)
Persze, ha használtan (vagy kintről, mondjuk ebay-ről) sikerül jó hűtést szerezni, akkor marad a kártya.. -
hangya83
csendes tag
-
hangya83
csendes tag
Itthon nem találtam..
ebay-ről rendelve kb. 12-13ezer körül jön ki postával együtt..
Ez már az "A" verzió, ami direkt ati kártyákra van és már alapból jó a 69xx és79xx szériákra is. A régebbi verziókhoz külön kellett venni kiegészítő vrm bordákat a 6950/70 kártyákhoz. (nekem meg pont arra kell)Az a baj, hogy nem lehet kapni itthon (sem) normális vga hűtőt elfogadható áron. Van a Peter ami ventikkel és postaköltséggel együtt 20 alatt sehogy sem jön ki. Esetleg az Arctic Accelero Xtreme de az is 17+posta, ha egyáltalán még kapni valahol.. Ezt azért sokallom egy kb 30-at érő Asus 6970-re.
Még a Gelid 12-13ezres ára is nagyon határeset..Lehet, hogy vissza kéne térni a vízhűtésre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest