- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
Erunosta #9139 üzenetére
Elég kiadós az a csomagolás is szerencsére. Jó pár pasztázásra elég lesz még.
Ha elfolyik, akkor nyoma kell legyen ott, ami fizikailag alatta van, mikor be van szerelve a házba. Szvsz mielőtt rácsavarod legközelebb a hűtőbordát, nézd meg, mennyi paszta tapad a magról a bordára és hogy hol/hogyan.
Véleményem szerint valami a leszorításnál nem kerek, amire Te is gyanakodtál már korábban.
Akkor lassan itt az ideje, hogy Te is behódolj az okostelefonok világának. Én is pár hsz-t arról írtam ide Neked. Nem voltam gépközelben.
Igen, jópofa szöveg. Persze akad még sok aranyköpés a filmjeikből. Köszönhetően a remek fordítói munkának.
-
Vigneau
félisten
válasz
Erunosta #9137 üzenetére
Igen, ebben igazad van. Valóban szokott nyoma lenni pasztának, nem párolog/folyik csak el úgy a semmibe.
Mellesleg az én MX-2-m sem mai gyerek. 30g-os kiszerelés, lehet már vagy 8-10 éves, de még mindig bírja - talán 7 év garit adott rá a gyártó. Picit ki szoktam folyatni a meglevesesedett részt, utána már olyan az állaga, mint a kezdetekkor. Kíváncsi lennék rá, miből is lehet.
Ha ez megnyugtat, 42 éves koromig én sem igazán vettem komolyan az okostelefonokat.
-
Vigneau
félisten
válasz
Erunosta #9135 üzenetére
1) A hűtőbordák felülete nem mindig tükörsima. A paszta pont a két érintkező felület közötti felületi egyenetlenségek minimalizálására szolgál, javítva a hőátadást.
Én úgy tudtam, az MX-4 kissé olyan állagú, mint a melegben megfojt, megrágott rágógumi. Elvileg segít a tapadásban és a hőátadásban egyaránt.
A tisztítást jól tetted, így csak a két hőátadó felület és az MX-4 maradt az érintett területen.
2) A gyári csavarfoglalatokat semmiképp ne kezd el henkelni, nem véletlenül akkorák. Valamint kárt okozhatsz akár a PCB-ben is. A rugók pedig azért felelnek, hogy az erejükkel jobban rászoruljon a magra a borda, ne csak érzéssel kelljen húzni a vakvilágba.
Ami pedig a csavarokat illeti, itt is az az ökölszabály, mint a kerékcseréknél. Átlósan kell meghúzni a csavarokat óvatosan. A hosszukban volt esetleg eltérés? Pl. a kiálló foglalatúhoz esetleg rövidebb tartozik vagy egyforma mind?
Amondó vagyok, nézzük meg, miként alakul a következő 2-3 hét. Ha megint szét kellene szedni, akkor csinálj már pár jó minőségű fotót - ha kérhetem -, hogy lássam a konkrét csavarfoglalatokat.
-
Vigneau
félisten
válasz
Erunosta #9133 üzenetére
Annyiban jobb a magra rakott paszta, hogy ott pontosan látod, hova kerül. Persze, sok módja van, ahogy azt megszoktuk a CPU kenésénél is. Én pl. sok apró pöttyöt használok, megspékelve az "X" formával. Nekem eddig ez vált be az évek során. Elég jól terül a nyomás hatására és nem igazán szokott kárba veszni az anyag.
Jöhet ide az eredmény majd nyugodtan. Abból tanulnak a többiek is.
Igazán nincs mit, hiszen ezért van a fórum.
-
Vigneau
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged