Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
slippy
tag
Sziasztok.
Bár eléggé halott a topik, hátha valaki meglátja.Adott egy Cubot Quest, ami erőteljesen csereérett:
- mindenféle ok nélkül eldobja a hálózatot;
- jelzi, hogy van hálózat, de ha valaki hív, olyan, mintha ki lennék kapcsolva, és legalább még értesítést sem kapok a hívásról
- kihangosítót nem hallani (halk is, meg gondolom bekoszolódott ezért ilyen "vödör"hangja van)
- kamerán elment a fókusz (app függetlenül)
- rettenet lassú, bár az lehet a lassan betelt belső tárhely miatt isNem tudok, és nem is különösebben szeretnék vigyázni a telefonomra, ezért keresek valami kicsit megbízhatóbb strapabíró készüléket, olcsó pénzért. (Régebben max 30e Ft-ot voltam hajlandó kifizetni egy telefonért, de az elmúlt időben rá kellett jönnöm, hogy ez kb. a lehetetlen kategória :) )
Ki milyen telefont használ legalább fél éve, elégedettséggel?
Kritérium leginkább a vízállóság, nem kell nekem hőkamera, meg egyéb hülyeség, max NFC.
Köszi
-
-
Papooo
senior tag
válasz
t72killer #58 üzenetére
Távolság szenzor hibára egy ismerős telefonos szaki röhögve azt mondta, hogy 10 perc meló, és semmi alkatrész nem kell hozzá, mert általában a gagyi összeszerelés a hibás.
A gyermekbetegségekről legtöbbet hosszas guglizással lehet megtudni, ha elég idős és elég elterjedt a telefon.
A blackview tipusoknál leginkább az usb panel szokott a probléma lenni.
Az 5000-es szériáknál az akksi hal megy egy bő év után.Biztonsági frissítés?
Nálam alap, hogy semmi komolyabb személyes adat nincs a telefonomon.
Semmi netbank, paypal, egyéb mobil fizetés, vagy bármi, olyan alkalmazás, amivel illetéktelenek le tudnának húzni. -
Ez a Cubot se néz ki rosszul papíron, de felmerül a kérdés:
- mi a helyzet az akár 1hetes "gyorstesztekből" véletlen v szándékosan nem kiderülő gyerekbetegségekkel? (távolságszenzorra sokszor panaszkodnak a chinaphone-tulajok, esetleg 5GHz wifi stabilitás, stb)- mi a helyzet a biztonsági frissítésekkel, amik droidon lassan fontosabbak lesznek, mint winfosch alatt?
-
Papooo
senior tag
Van egy bő másfél éves Shenzeni páncélosom..
Esett, repült, ázott, fagyott, mindent kapott ami egy mezei telót kicsinált volna, és jó eseéllyel már egy gagyibb strapafon se bírt volna ki ennyit.Jött egy kösza gondolat, és beszereztem egy lehetséges utódot.
A Cubot előnyei:
- Ötven százlékkal nagyobb akksival dupla üzemidőt bír.
- Hiába csak 4 giga ram, de a rendszer fürgébbnek érződik.
- Jobban levehető a kijelző fényereje (éjjel kifejezetten jó)
- Nem találtam semmi idegesítő bugot.
- Gumírozott usb portA Blackview előnyére szól:
- Jobb kamera
- Külön sd kártyahely a sim mellett
- Jack aljzat
- Már megszoktam a baromságait (pl: a kiirthatatlan "sim kártyák módosítva" értesítés)
- Régebbi tipus. Hiába nulla a közeli support mindkét tipusnál, de van saját topicja a 4pda és egyéb helyekenAmi miatt elbukott a csere: 1 centivel nagyobb hossza az általam kényelmesnek tartottnál.
Van amikor a méret számít. -
Necces ügy, én a kínai strapafon kategóriáról egyelőre lemondtam (aztán lehet mégis lesz egy Blackview-m ha méltóztatnak modernebb chipsetet tenni bele). Az xda-fórumokon, de még itt a MA-topikokban is előkerülnek javítatlan/javíthatatlan hibák, amikkel a nem létező support alkalmasint szó szerint az árok szélén hagyja az embert. Főleg a jól támogatott csamcsung után érezheted majd így - nekem most pl egy s7 edge kezd lassan dezintegrálódni (képernyő már eltörött, csík is megjelent rajta, akksi már csak 4 óra SOT körül bír), de még 4évesen is kapott szoftverfrissítést + nulla gondom volt vele az elmúlt években.
A tokokkal (lásd pl Spigen, amit dícsérni szoktak) az a baj, hogy a kijelzőt nem védik.
-
ngabor2
nagyúr
Leginkább biciklis túrázáshoz keresnék nagyon hosszú üzemidejű készüléket. Egy darabig egyedül maradt a Doogee S88 Pro, aztán bwjött a képbe az Oukitel WP7. Ez utóbbiban takarékosabb proci elkensúlyozza a 20%-kal kisebb akkut, és a kamerája is jobb elvileg. Mondjuk a kamera másodlagos, a több napos készenlét ésegész napos GPS tracking sokkal fontosabb. Nomeg hogy bírja az esetleges leesést, amitől a jelenlegi Samsung Note 10-et érthető okból féltem. Az áruktól eltekintve ti melyiket ajánlanátok inkább? Vagy esetleg a Note 10 megerősíthető valamilyen szinten (úgy értem lenne értelme)?
-
Papooo
senior tag
válasz
csikosdapro #53 üzenetére
Ha valóban strapás környezetbe lesz, akkor az ár/teljesítmény arány dönt, mert ha mégis lezúzódik, akkor egy doogee, ulefone, blackview olcsóbb.
-
csikosdapro
tag
Sziasztok! Szerintetek melyik telefont válasszam? Ulefone Armor 7 vagy Samsung Xcover Pro? Köszönöm
-
martin555
aktív tag
Tisztelt Hölgyek és Urak.
bizalommal fordulok Hozzátok hogy segítetek a következő mobiltelefonomat kiválasztanom.
-androidost szeretnék
-dual simest
-víz, de minimum csepp állót
-NEM KELL brutálisan ütésálló is legyen, csak a víz a lényeg
-motorkerékpáron is használnám, cipzáros tokban ami "csepp álló"
-fel tud hevülni a GPS-től magas fényerőtől, nyári napsütéstől, vigyázok rá de jó lenne ha ezt kicsit bírná.
-átlagos normális fényképeket szeretnék vele csinálni, nem kell zoom csak "átlagos" normális fényképeket csináljon
NEM KELL TÚL KICSI, 5 coll minimum, "borzasztó nagy" phablet se legyen, de kb ez a mostani 5,5 től 6,xx coll-ig szeretném
-akku jó lenne "minél nagyobb", azokon a kereteken belül hogy nadrágzsebben is szeretném hordani ezért NEM KELL ütésálló nagy kiálló sarkok stb, csak a csepp/vízhatlanság a lényeg.nagyon szépen kérem, segítsetek, milyen márkájú kínai aliexpress/EBAY cuccot néznétek, a chipset nekem MINDEGY csak egy átlagos android jól elfusson rajta neadj Isten ROOT-olható legyen vagy legalább jó ROM-ja legyen.
ha "csavarhúzóval szétszerelhető" a hátlapja (nem felhasználó által hanem szerviz által) annak örülnék, mert az akkuk ugye 2-3 év alatt elromlanak.
forint? mit javasoltok, hány ft-ig menjek el, mondjuk 80.000 ft? hol van az "aranymetszés" most ezeknél a cseppálló cuccoknál, hol "nyílik az olló" hogy a hardver már "túl" prémium?
légyszíves bevált MÁRKÁT, TÍPUST, és ha lehet bevált nem átbaxós konkrét aliexpress/gearbest stb linket, eladót is küldjetek aki esetleg Európai raktárból normálisan kiküldené.
-
Blackview Will be the World’s First Rugged Phone Manufacturer to Apply MediaTek Dimensity 1000 5G - készülék viszont még sehol.
-
A MA-s CAT-topikokba beleolvasva problémamentes tulajt nemigen látni, legyen az hardver vagy szoftver. Ezekután nem értem, miért is kéne nekem drágán zsákbamacskát venni, ha olcsón is vehetek zsákbamacskát
?
A kínaiaknál (Oukitel, blackview, doogee, stb) a szoftveres háttér kérdéses mondjuk, root, biztonsági frissítések, előtelepített trójaiak. De pl root-ra már láttam pár esetben leírást és alternatív ROM-ok is akadnak.
#48: fel nem fogom, hogy hogyan tudták teríteni a nyugati piacon a max Ulefone minőséget csúcs-galaxy árakon.
-
Fred23
nagyúr
Majdnem az összes CAT teló problémás, az összeszerelés minősége pedig egyenetlen. A marketingjük és a kapcsolataik viszont jók.
A ciki az lesz, ha hosszú évek "munkájával" végül elérik, hogy a közbeszédbe is úgy jöjjön le a brand neve, mint kétségtelen fosthalicska, és akkor már az újabb, esetleg minőségibb temékre se lesz vevőjük. Attól tartok kicsit, ha így folytatják, addigra fognak pont becsődölni, mire már éppen megtanulnának klassz terméket hozni nekünk.
-
-
R a y
senior tag
És strapa buta telefonnal van valakinek jó tapasztalata???
-
zovifapp111
senior tag
-
válasz
zovifapp111 #39 üzenetére
1 dolog jut még eszembe: hűtés/hőleadás. Nem volt még okostelóm, ami ne forrósodott volna.
-
#37: A szénszálas cuccok repedhetnek, a fém sokkal hosszabb életű. Kérdés viszont, a mindenféle rádiójeleket (GPS/Glonass, wifi, 4G, BT) mennyire árnyékolja le a fém
? Ezért is értékelném, ha a CB-antennák a többi jelet is erősítenék.
-
zovifapp111
senior tag
válasz
t72killer #35 üzenetére
Igen a sós víz tényleg necces
Amit nem értek, hogy miért kell egy bitang nehéz fémvázat csinálni egy strapa telóhoz. Milyen lenne egy szénszálas váz, brutál gumírozással. Inkább pattogjon a készülék, mint "becsapódjon" Ezek a 280-400 grammos telók irgalmatlan nehezek.....
Nem vagyok mérnök, de a samsung miért csinálja full műanyagból az xcovereket?
-
Papooo
senior tag
Használt BV8000 Pro[ebayen] 25000-ért nyomtatóval.
Megkockáztattam, hátha szerencsém lesz, és tényleg egy jó telót kapok. Ha mégis kamu, ott a visszatérítési garancia. -
-
Papooo
senior tag
válasz
zovifapp111 #29 üzenetére
Van olyan ismerősöm, aki egy Ulefone Armort zúzott le. Mindig csak zsebre rakta, ahonnan rendszeresen kihullott. Egy idő után megunta a sok koppanást, és reccsent. Én övtokban tartom, onnan nam potyog.
Anno a bv5000-hez vettem mezei kijelzővédő fóliát, a karcok ellen, de üvegfóliának nem láttam értelmét.
Amikor megrendeltem a 8000prót, ahoz is azonnal rendeltem fóliát. -
válasz
zovifapp111 #29 üzenetére
Mindíg eshet magasabbról/eshet rá üllő
/
. A vízállóságot se feltétlen szívesen teszteli az ember napi rendszerességgel, pláne sós vagy szutykos vízben.
#30: szoftveres oldalról samu-szintű kiszolgálást egyik strapateló gyártótól se várj
. Ott a méregdrága CAT: azt is folyton szidják a tulajok.
-
zovifapp111
senior tag
Csak úgy érdekességképpen. Csináltam egy pár fotót a Blackview 9600-al amin rajta hagytam a vízjelet, majd felraktam a fb-ra . Egy ismerős rámírt, hogy adna nekem ajándékba hozzá szilikon tokot meg üveg fóliát. Micsoda? Strapatelóhoz szilikontok meg üvegfólia......minek? Na mindegy. Rendelte valahonnan, de mire megérkezett, addigra meghalt a telója( bv 9600 pro) mert nem bírta a 3 méteres esést. Építőiparban dolgozik
-
zovifapp111
senior tag
válasz
t72killer #27 üzenetére
Nagyon ritkán használom a navit. De nem hinném, hogy egy 5.5-6 ezres akksinak gondot okozna a több órás útbaigazítás. A kapcsolódás nagyon gyors minden téren, helymeghatározás, wifi, bt. Mind a Cubot, mind a Blackview-nél. Hozzáteszem, hogy amit most használok Mi 9t-t, annál azért mindkettő lassabb volt. Persze nem is egy árkategória.
-
válasz
zovifapp111 #22 üzenetére
, a GPS-t mennyire találtad megbízhatónak/gyorsnak? Esetleg navigáltál vele hosszabb úton akksiról? A mostani s7e-mben nagyon tetszik, hogy kijelző kikapsolva egy Here vagy gugli maps egy akksitöltéssel akár egész nap elnavigál fél Európán keresztül.
#26: a Cat egy gyalázat az árához képest. sorozatban hallok róluk főleg szoftveres (fagyás, stb) problémákról - kösz, a szoftveres oldal lehetne AZ OK, ami miatt "nyugati" modellt vennék esetleg, de így kenjék a hajukra...
-
Papooo
senior tag
válasz
zovifapp111 #24 üzenetére
Van egy asztalos iemrősöm,ő feltalálta a tökéletesen portmentes tokot: Nejlonzacsiba tartotja a telót.
-
zovifapp111
senior tag
Nekem nem kell az ütésállóság, vízállóság, csak hogy a kib@szott por nem menjen be a készülékbe, de semilyen formában, seholse. Ha ez valamelyik gyártónak sikerülne, életképes hardverrel karöltve, legalább 3 éves garival egybekötve, akkor képes lennék nagyobb összeget is rááldozni
-
Papooo
senior tag
válasz
t72killer #21 üzenetére
Legalább fél év kell, mire egy tipus annyira elterjed, hogy kiderüljenek ezek a hibák.
Még fél év, mire a hibák többségére megbízható megoldás szünetik.
Egy év alatt az ára is jelentősen csökken.Ezek miatt az okok miatt nem szoktam soha új típust venni.zovifapp111
Nincs tökéetes strapateló. az ebay tele van méregdrágán vett, majd lelzúzott CAT-ekkel.
Pedig azok aztán (majdnem) mindent bírnak -
zovifapp111
senior tag
válasz
t72killer #21 üzenetére
Sziasztok Srácok!
Cubot King Kong 3-at cseréltem gariba egy Blackview bv9600- ra. A csere oka az volt, hogy a Cubot csengő hangszórója nem bírta a strapát. Kb. fél év múlva elkezdett torzítani, csupán annyira, hogy egy youtube videót nem lehetett megnézni"hallani". Blackview bv9600 sajnos 2 hónapot bírt és ugyanezzel a hibával ment is vissza gariba
Lakatos vagyok és mivel sok a fémpor az összes telefonomnak a hangszórója adja be a kulcsot, hol a csengő, hol a beszélő. Ezekszerint a strapatelefonok hangszórója sincs kivédve a por, illetve víz álltali behatásoktól. Egyébként a Cubot King Kong 3 megjárta a medencét is egy nyaralás folytán. Nagyjából fél óra volt a játék vele, videózás és képek készítése víz alatt. Remekül bírja a vizet a készülék, viszont a hangszórónak kell egy pár óra mire kiszárad és újra tisztán teljes hangerővel szól. Mindkét telefon irgalmatlanul jó akksi idővel rendelkezik. Ha nagyon használod akkor 2,5-3 nap, ha csak immel- ámmal, akkor sima ügy a 4 nap. Blackview legnagyobb pozitívuma az amoled kijelző, nagyon szép színekkel és fényerővel operál. Sajnos mivel az igényeimet nem igazán tudják kielégíteni ezek a strapatelók, ezért most egy xiaomi 9t nyúzok, ami egy úgymond bugyiban van amíg dolgozok, hogy ne érje külső behatás. Azokak a strapatelókat várom, amik tényleg minden szempontból por és vízállóak....nem csak kompromisszumokkal
-
Kijelzőben nagyon értékelnék (valós) 500nit feletti fényerőt, az s7e-men kívül még nem volt szerencsém olyan eszközhöz, ami tényleg erőpködés nélkül olvasható napfényben.
Strapabíróságot ugye ezekre mind ráírják, független érdemi teszt meg alig akad, max az amazonos panaszok hiánya+pozitív visszajelzések lehetne támpont, h tényleg nem ázik be, nem megy ripityára fél m eséstől, nem szívja le a 10A-t a "szuperoptimalizált" ROM 2 nap idle alatt, nem hagy ki a gps, stb-stb...
Borzasztó sok a hibalehetőség, ha az ember vmi spéci dolgot szeretne, nagyon nehéz megbízható infót szerezni
-
-
Papooo
senior tag
válasz
t72killer #17 üzenetére
Oukitelről még nem igazán hallottam hosszabb használat utáni véleményt, de azért gyanús, hogy a legtöbb teszt a BV-Ulefone-Doogee trióról van.
Doogee S68 Pro megmozgatta a fantázián, de nem lenne akkora előrelépés , hogy megérje váltanom. -
Oukitel-t ajánlottak még, az is egy olyan márka, amiről már kb 10(?)éve is hallottam, de valahogy nem verte le a csamcsung eladási számait. Tőlük a WP6 tűnik érdekesnek.
-
Papooo
senior tag
válasz
t72killer #14 üzenetére
Sajnos eléggé rétegtelefonok, így a root és a custom rom ritka mint a fehér holló.
Blackviewről van több (ősszesen kb 3 évnyi) tapasztalaton:
Jó minőség,
Jó rom- ha sikerül jó romot vadászni pda-nn
Vacak support
A tipusuk fórumait végignézve egy apróbb tervezési malőr vagy tipushiba mindnek van.Anno volt egy homtom ht20 próm, de ott a gyengusz wifi és a viszonylag occó érzetű anyagok mellé társult egy ritka (a fényképek és videók által vissza nem adható) förtelmes kinézet, ami az első kézbevétel után azonnal eladásra ítélte a telót
-
Jó lenne legalább a valamennyire is ténylegesen strapabíró márkákat összeszedni. Csak úgy fejből:
CAT, AGM, Ulefone, Doogee, Blackview, Cubot, Samu xcover, Oukitel, Homtom...Ezután kéne valami rating, melyik az, ami totál kamu/minden második beázik, törik, melyik az, amire nincs normális szoftver/support <-> melyikre van jó gyári ROM/root/Lineage...
Gyakorlatilag full fehér a térkép.
-
Ezt a márkát abszolúte nem ismerem
. Jobb pl a Blackview-nél
? Lineage jól fut rajtuk
? az s68 akksija egyébként nem túl nagy, egy 10Ah-sat próbálok levadászni.
Mondjuk mostmár megvárom, hogy a mediatek egyik újabb, 7nanón gyártott procija menjen bele, így értelme is lesz a nagy akksinak.
-
-
"semmiféle lényeges személyes vagy pénzügyi adatot nem tartok rajta." - igen, ha az ember pl csak navigációra használja persze ez megoldható, de normál telefonüzemben ez manapság képtelenség... E-mailt olvasol, böngészőn bejelentkezel 2-3 helyre=máris megvan ki vagy te és merre jársz, hogy a DD kosarat kedveled, stb-stb.
A magam részéről néha pl rendelek telefonról (hitelkártyaszám, paypal jelszó bepötyög...), és nem szeretném ha ilyen téren sebezhetőbb lenne... De Lineage-al ez elvileg már nem gond.
-
Biztonsági oldalról itt vannak "érdekes" dolgok pl. egy Ulefone-ról.
-
A 9500-at nézegetem, arra pl felmegy(?) a LineageOS. Hogy aztán mennyi idő alatt cuppantja le a 10Ah-s akksit, az jó kérdés...
Másik kérdés, hogy biztonsági szempontból mennyire lehet megbízni egy kínai zug-gyártó szoftverében (beépített trójaiak, ill meddig kap biztonsági frissítéseket egy teló) - ezért próbálok inkább olyat keresni, amire felmegy a lineage.
-
Papooo
senior tag
BV8000 Próm van jelenleg.
Bő egy égy év alatt úszott sárban-fürdőkádban, építettem hóemberbe, és sűrűn potyogott is.
Az optimalizálatlan (vagy inkább) összetákolt gyári romokkal van sok baj.
Nekem alapesetben egy napot nem bírt ki a gyára android 8.
Szerencsére a 4pda oldalára felkerült egy újabb, még (és azóta is) tesztelés alatt álló rom, azzal épp a tripláját bírja az akksi.
Korábban volt BV5000-em, abban egy év után felfúvódott az akksi, majd miután kicseréltem sikerült pont a kijelző sarkával ejteni a betonra.
A bv6000 alapból egy hulladék tipus volt.Manapság már ebben a kategóriában is akkora a konkurencia (bv, doogee, ulefone, stb), hogy a szemetet és a gagyit már nem lehet olyan könnyen eladni.
-
Én vennék egy ilyet, de elég katasztrofális a kínálat. Speckók alapján és kinézetre tök jók a Blackview és Ulefone telók, épeszű árazás mellett de elég sok panaszt olvasni rájuk.
Van még a CAT: ez meg sikeresen ötvözi a panaszáradatot a csillagászati árakkal.
Sajnos több helyen beázásról is olvastam, ami nálam abszolút no-go, bár ezt gondolom ki lehet szűrni a készhezvétel utáni instant 1napos fürdőztetéssel.
-
Fred23
nagyúr
Szerintem van vagy 10 ember a lapcsaládon, akit érdekel a téma, meg még 5, aki kicsit kíváncsi, de annyira nem érinti a dolog. Én is ez utóbbi csoportba tartozok, mert bár IP68-ra törekszem teló vásárlásnál, de nem akarok "szörnyeteget". Ezek a batár dögök nem voznanak, és nekem nincs is szükség több védelemre, mint amit egy átlag IP68 minősített teló egy szilikon tokban nyújtani tud.
-
R a y
senior tag
Hogyhogy halott ez a topic? Pedig szerintem van létjogosultsága!!
-
Papooo
senior tag
Az okostelefonok között is külön kategóriát jelentenek az IP67/IP68 minősítésű, vízálló-ütésálló okostelefonok.
Sokan vagyunk, akiknek az életmódja, a munkája vagy a hobbija miatt ezekre a mindent túlélő, az átlagos társaikhoz képest vastag és nehéz "szörnyetegekre" van szükségük.Ez egy "általános" strapatelefonos fórum, amiben gyártótól és típustól függetlenül tapasztalatot cserélhetünk, illetve tippeket adhatunk egy új készülék beszerzéséhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest