- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- 8300 mAh, maradhat?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ez a Cubot se néz ki rosszul papíron, de felmerül a kérdés:
- mi a helyzet az akár 1hetes "gyorstesztekből" véletlen v szándékosan nem kiderülő gyerekbetegségekkel? (távolságszenzorra sokszor panaszkodnak a chinaphone-tulajok, esetleg 5GHz wifi stabilitás, stb)- mi a helyzet a biztonsági frissítésekkel, amik droidon lassan fontosabbak lesznek, mint winfosch alatt?
-
Necces ügy, én a kínai strapafon kategóriáról egyelőre lemondtam (aztán lehet mégis lesz egy Blackview-m ha méltóztatnak modernebb chipsetet tenni bele). Az xda-fórumokon, de még itt a MA-topikokban is előkerülnek javítatlan/javíthatatlan hibák, amikkel a nem létező support alkalmasint szó szerint az árok szélén hagyja az embert. Főleg a jól támogatott csamcsung után érezheted majd így - nekem most pl egy s7 edge kezd lassan dezintegrálódni (képernyő már eltörött, csík is megjelent rajta, akksi már csak 4 óra SOT körül bír), de még 4évesen is kapott szoftverfrissítést + nulla gondom volt vele az elmúlt években.
A tokokkal (lásd pl Spigen, amit dícsérni szoktak) az a baj, hogy a kijelzőt nem védik.
-
Blackview Will be the World’s First Rugged Phone Manufacturer to Apply MediaTek Dimensity 1000 5G - készülék viszont még sehol.
-
A MA-s CAT-topikokba beleolvasva problémamentes tulajt nemigen látni, legyen az hardver vagy szoftver. Ezekután nem értem, miért is kéne nekem drágán zsákbamacskát venni, ha olcsón is vehetek zsákbamacskát
?
A kínaiaknál (Oukitel, blackview, doogee, stb) a szoftveres háttér kérdéses mondjuk, root, biztonsági frissítések, előtelepített trójaiak. De pl root-ra már láttam pár esetben leírást és alternatív ROM-ok is akadnak.
#48: fel nem fogom, hogy hogyan tudták teríteni a nyugati piacon a max Ulefone minőséget csúcs-galaxy árakon.
-
-
válasz
zovifapp111 #39 üzenetére
1 dolog jut még eszembe: hűtés/hőleadás. Nem volt még okostelóm, ami ne forrósodott volna.
-
#37: A szénszálas cuccok repedhetnek, a fém sokkal hosszabb életű. Kérdés viszont, a mindenféle rádiójeleket (GPS/Glonass, wifi, 4G, BT) mennyire árnyékolja le a fém
? Ezért is értékelném, ha a CB-antennák a többi jelet is erősítenék.
-
-
válasz
zovifapp111 #29 üzenetére
Mindíg eshet magasabbról/eshet rá üllő
/
. A vízállóságot se feltétlen szívesen teszteli az ember napi rendszerességgel, pláne sós vagy szutykos vízben.
#30: szoftveres oldalról samu-szintű kiszolgálást egyik strapateló gyártótól se várj
. Ott a méregdrága CAT: azt is folyton szidják a tulajok.
-
válasz
zovifapp111 #22 üzenetére
, a GPS-t mennyire találtad megbízhatónak/gyorsnak? Esetleg navigáltál vele hosszabb úton akksiról? A mostani s7e-mben nagyon tetszik, hogy kijelző kikapsolva egy Here vagy gugli maps egy akksitöltéssel akár egész nap elnavigál fél Európán keresztül.
#26: a Cat egy gyalázat az árához képest. sorozatban hallok róluk főleg szoftveres (fagyás, stb) problémákról - kösz, a szoftveres oldal lehetne AZ OK, ami miatt "nyugati" modellt vennék esetleg, de így kenjék a hajukra...
-
Kijelzőben nagyon értékelnék (valós) 500nit feletti fényerőt, az s7e-men kívül még nem volt szerencsém olyan eszközhöz, ami tényleg erőpködés nélkül olvasható napfényben.
Strapabíróságot ugye ezekre mind ráírják, független érdemi teszt meg alig akad, max az amazonos panaszok hiánya+pozitív visszajelzések lehetne támpont, h tényleg nem ázik be, nem megy ripityára fél m eséstől, nem szívja le a 10A-t a "szuperoptimalizált" ROM 2 nap idle alatt, nem hagy ki a gps, stb-stb...
Borzasztó sok a hibalehetőség, ha az ember vmi spéci dolgot szeretne, nagyon nehéz megbízható infót szerezni
-
-
Oukitel-t ajánlottak még, az is egy olyan márka, amiről már kb 10(?)éve is hallottam, de valahogy nem verte le a csamcsung eladási számait. Tőlük a WP6 tűnik érdekesnek.
-
Jó lenne legalább a valamennyire is ténylegesen strapabíró márkákat összeszedni. Csak úgy fejből:
CAT, AGM, Ulefone, Doogee, Blackview, Cubot, Samu xcover, Oukitel, Homtom...Ezután kéne valami rating, melyik az, ami totál kamu/minden második beázik, törik, melyik az, amire nincs normális szoftver/support <-> melyikre van jó gyári ROM/root/Lineage...
Gyakorlatilag full fehér a térkép.
-
Ezt a márkát abszolúte nem ismerem
. Jobb pl a Blackview-nél
? Lineage jól fut rajtuk
? az s68 akksija egyébként nem túl nagy, egy 10Ah-sat próbálok levadászni.
Mondjuk mostmár megvárom, hogy a mediatek egyik újabb, 7nanón gyártott procija menjen bele, így értelme is lesz a nagy akksinak.
-
-
"semmiféle lényeges személyes vagy pénzügyi adatot nem tartok rajta." - igen, ha az ember pl csak navigációra használja persze ez megoldható, de normál telefonüzemben ez manapság képtelenség... E-mailt olvasol, böngészőn bejelentkezel 2-3 helyre=máris megvan ki vagy te és merre jársz, hogy a DD kosarat kedveled, stb-stb.
A magam részéről néha pl rendelek telefonról (hitelkártyaszám, paypal jelszó bepötyög...), és nem szeretném ha ilyen téren sebezhetőbb lenne... De Lineage-al ez elvileg már nem gond.
-
Biztonsági oldalról itt vannak "érdekes" dolgok pl. egy Ulefone-ról.
-
A 9500-at nézegetem, arra pl felmegy(?) a LineageOS. Hogy aztán mennyi idő alatt cuppantja le a 10Ah-s akksit, az jó kérdés...
Másik kérdés, hogy biztonsági szempontból mennyire lehet megbízni egy kínai zug-gyártó szoftverében (beépített trójaiak, ill meddig kap biztonsági frissítéseket egy teló) - ezért próbálok inkább olyat keresni, amire felmegy a lineage.
-
Én vennék egy ilyet, de elég katasztrofális a kínálat. Speckók alapján és kinézetre tök jók a Blackview és Ulefone telók, épeszű árazás mellett de elég sok panaszt olvasni rájuk.
Van még a CAT: ez meg sikeresen ötvözi a panaszáradatot a csillagászati árakkal.
Sajnos több helyen beázásról is olvastam, ami nálam abszolút no-go, bár ezt gondolom ki lehet szűrni a készhezvétel utáni instant 1napos fürdőztetéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Renault, Dacia topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Kompakt vízhűtés
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest