- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Biztos stabilabb a Megane futóműve. Én nem tudom ,hogy a Made in Turkey mennyire probléma. Én 2003 előtti típusokat elve nem is nézem.
- Csúnyább az elejük,és ami nagyon fontos ,hogy a módelfrissítés utáni verziók mindig jobbak.
R13 175/70 gumik vannak tényleg a kocsidon? Az kemény.
-
AMD Power
titán
Gondolom nem viccből adja el szegény.
Én meg majd ha látta a szerelőm a kocsimat akkor majd szépen összeszámolom ,hogy mégis mennyi az a pénz amit rá kéne költeni stb.... és utána mérlegelem,hogy eladjam-e vagy sem. De nagyon attól félek ,hogy az eladás lesz. Ha más nincs a műszaki után addig fogom lejjebb tolni az árát míg el nem viszik. Valahogy nincs kedvem elkölteni 150-200e Ft egy 400-450e értékű autóra.
-
AMD Power
titán
Nagyon jól eszik. Nyáron 6.7 között van a fogyasztásom. 70-80% városban használva és ebben kb 20-25% klímával. Télen februárban mikor az a nagyon hideg volt akkor jött ki 7.2 a fogyasztásom. A motorral nincs is bajom. A 60Le pedig és az ehhez tartozó 116Nm nyomatékkal jól el is vagyok ha nem megy a klíma.
-
mycso
Topikgazda
Az 1.9dci ezeknél felejtôs, pont pár oldallal visszább volt róla szó. Nagyon sok a gond velük. Egyébként a 106lovas 1.5dci-vel teljesen vállalható.
Fateromnak megane1 ph2 kombi, 1.6 benzin van (110ló). Megyeget az is (nekem az 1.5dci használhatóbbnak tünik) illetve ez eszeget is a dci-vel szemben. [link] -
FerNandor
őstag
szerintem az a 106LE is elég dinamikussá tudja tenni a grandtourt. de tény, hogy az 1.9 120LE erösebb.
nem tudom, mintha valahol tényleg olvastam volna én is, hogy az 1.9-es problémásabb, bár nem tudom, miért.ha érdekel a dízel is, szerintem olvass utána, hogy mi lehet a baja, mert azért nem mindegy, hogy dízel vagy benzin. 1.6 16v-re klímával 100000km-re 8 fölötti átlagot írtak. 1.9-essel szerintem ez inkább 5 max 6l. és azok is nagyon jó árban vannak, elég sok is van belöle, csak én nem néztem azokat, mert mi maradunk a köbcentinél.
-
-
FerNandor
őstag
egyszer én is jártam úgy a Clióval, hogy lecsúszott a turbónak a felsö csöve. mentünk Németországban az autópályán, éppen elöztem egy mercit és jött egy völgyhíd és akkorát dobott a fémillesztés a kocsin, hogy lecsúszott a csö. elment a kraft, épphogy tudtam tartani utána a 100-110-et, jött egy pihenö, visszaraktam a csövet, bilincs meghúz és mentünk tovább. úgy ment, mint egy vaddisznó, szenzációs voltfel se tünt neki az 1200Km
-
frankyh
csendes tag
nincs semmi hibajelzes es pont ezert furcsa.Nem olyan reg csereltek a nyomasszabajozo szelepet.De a mostani gondja mar akkor is megvolt csak meg parosult hozza egy allandoan lefulladas foleg mikor lampanal meg kellet allni.Meg egy kerdesem lenne, hogy ennek a motornak ezzel a kasznival (1.7 t) mennyi az idealis fogyasztas varosban?
-
Nordik
őstag
Én tegnap 500Ft-ért vettem darabját a Sparba.
Valami Bottari a márkája. Remélem beválik ez az újfajta, flexibilis megoldás.
Honnan lehet megállapítani egyébként, hogy még jó az ablaktörlő lapát? Ugyanis nekem az eladó azt mondta, hogy szinte újak mikor megvettem a kocsit. Ahhoz képest az én oldalamon csíkozott kicsit és hangos is volt. Kinézetre se tűntek újnak.
-
Nordik
őstag
Rendben.
Kicseréltem ma a ködlámpa kapcsolómat, vettem új pedálgumikat, flexibilis ablaktörlőt és ugye az üzemanyagszűrőt. Augusztusba pedig megy műszakira, ott minden egyéb meg lesz csinálva, ha egyáltalán találnak valamit.
Remélem meghálálja a sok gondoskodást, bár filléres és apró dolgokat javítgatok rajta, igaz lehet felesleges lenne már egy 20 éves autónál. Kitudja eltudom e adni majd még.
-
Ghandi
aktív tag
Ok ha meg tudod kérdezni és nem nagy dolog ennek utánajárnod akkor azt megköszönném!
Én ahogy néztem neten ez a 7500/db eddig a legjobb ár amit találtam Berura,de ha van olcsóbb akkor az csak jobb.
Az aksisarut az ma leveszem,zsugorozás elött ennyit megér,a CD kódját hál istennek már megtudtam közben -
Ghandi
aktív tag
Ez a hengerenkénti trafűs megoldás nem olcsó dolog! 7500 uj Beru trafóért szerintem nagyon,nagyon jó ár! Szervízben olyan 20ezer/db a csere és az álltalában Sagem/Valeo.A legtöbb autósboltban olyan 10-15/db áron mennek szinte mindegyik márka.
Hogy mit szeretnék orvosolni? Na ez jó kérdés.Világit a motor kontrol lámpa,és ahogy a netet olvasom mindenki erre azt irja hogy a trafóval ilyankor baj.Érdekes módón szépen jár a motor.
Na de milyen más hiba lehet még amit ez a lámpa jelez? -
Ghandi
aktív tag
Szivesen cserélném én az összeset Berura csak most nem fér bele
Kuplungszettet kell cserélni azautóba,az anyag már megvan,csak a szerelővel kell még időpontot egyeztetni.Nem lesz egy olcsó mulatság,a trafók már sajna nem férnek bele
Egyébként is a trafók vásárlásához össze kellene állni pár embernek akkor érné meg igazán.
Ha lenne még 2 Meganos akinek kellene fejenként 4trafó akkor 7500Ft/db áron lenne ami szerintem nagyon best buy!Szerintetek egy zsugorcsöves gyorsmegoldás hozna valami eredménytaz én helyzetemben?
-
Nordik
őstag
-
Nordik
őstag
Szhelyen keresek bontót. Valami oldal nincsen ahol magánszemélytől lehetne rendelni vagy ilyesmi?
Egyébként gondolkodtam én is rajta h szét kéne szedni, de félek, hogy nemtudnám összerakni rendesen, meg ahogy néztem nem is igazán lehet külön a mechanikát kibontani a lámpatestből. Bár kitudja. 91-es évjárat.
-
AMD Power
titán
Az hülyeség ha a benne lévő olajhoz töltök ilyen adalékot és megjáratom?
-
rob210
Topikgazda
Mindegy melyik kormányod van mert a mérete ugyan az az összesnek I-es megane nál.
A műszerfal tetejét kell csak leszedni.
A két ívelt csipogó takarót lapos csavarhúzóval felpattintod.
Alatta két 20-as torx van azt kicsavarod és ahol a magnó kijelzője van megrántod magad felé a borítást, ekkor elengednek a patentok és szépen ki kell forgatni.
A műszerfal tetejében nincs semmilyen kábel nem tudsz semmit elszakítani, csak azért kel figyelni, hogy ne karcolj meg semmit.A kilóméter óra alatta 3 szintén 20 as torxal van befogatva.
Kiszeded a 3 csavart aztán az alját meghúzod magad felé, utána a tetejét kibillented az alját meg visszatolod.
Remélem érthető voltamÉn a régi órámat árulom a vaterán ezt amit a képeken látsz nem egy nagy összegért
-
-
rob210
Topikgazda
Lefotózzam neked?
Tudod hogy most cseréltem műszer egységet itt van az asztalomon a régi.
Le tudom fotózni ahol a megvilágítás foglalata van, meg azt is hogy mitől lesz narancs, sajnos rossz hírem van az egységen belül van egy narancs fólia amitöl színes lesz az izzó simán megy bel borítás nélkül -
rob210
Topikgazda
Ebben rizsszem van.
konkrétan ilyen. -
rob210
Topikgazda
Ha ilyened van szerintem ilyened van akkor rizsszem van abban is. De feltételezem, hogy az izzón nem változtattak.
Ezekben biztosan rizsszem van nekem ilyenem van, de ebben nincs mutató megvilágítás
-
Füge007
senior tag
Miért Renault? Én kiemelném a kényelmét, sokat ülök benne, mivel én általában hosszú távon használom, nem mindegy kiszállni 500 Km után. Az első kényelmes autóm egy Renault 11 volt, Lada után maga a mennyország volt. A szervizelés, hm minden márkánál hallani horror történeteket, én is megjártam, de én aki 50 - 70 ezer Km gurulok le évente ennek bele kell férnie. Az a gáz mikor alig ment autók adják be a kulcsot, olyanoknál akik vigyáznak is rá, na az a méreg.
-
meroly
veterán
Igen egyébként nálunk egy nagy multicég épp most ruházott be vagy 30-40 clio-ra, asszem azok benzinesek. Benzinessel mindig kevesebb a gond és olcsóbb az alkatrész, lehet a következő kocsi az lesz
De szeretem a dieselt, meg a fogyasztását, tudom csak nagyon hosszú távon térül meg, de nekem sokat számít hogy egy hónapban nem 20k, csak 15k a tank.
Előéletéről én se sokat, nagyon kis naiv voltam mikor megvettem és aztán később lett csak bemérve a festék, hát a szakértő szerint borult, mert a tetején jóval vastagabb.
26ekm volt benne, fél évesen vettük. Szóval nagyon nem hajthatták szét, csak az a borulás -
Vesztor87
senior tag
Az érdekes hogy a Corsa kisebb
Lehet ki fogsz nevetni, de nekem a Megane nagy
Valahogy tartok ez ekkora kocsiktól is, valami kicsit akarok elsőnek
Pedig nem vagyok nő, csak nagyon rutintalan...
Szal akkor a Clio is van olyan megbízható mint egy Suzuki/Opel szerintetek? Ez a francia ellenesség már csak legenda? -
Vesztor87
senior tag
Méretben úgy érted hogy kisebb sokkal? Thalia-t próbáltam pár éve, nem volt gáz, bár hosszában mögöttem nem fért el egy jóval alacsonyabb ember, nagyot néztem, hogy Ignisben ez nem volt gond, de mindegy, kettő főnek kell a kocsi
AMD Power: Én se vagyok annyira kicsi, 186 cm és 82 kg vagyok, hát elől férjek el, többi nem érdekel. Régi Swifteket néztem, a Suzukiban bízom, az megbízható, de csak féltem magamat is meg barátnőmet is, azé az csak papír. Viszont nem igen van pénzem újabb németre.... Ilyen 99-2000 körüli G Astra meg hasonlók meg öregek nagyon... 6-700 közt ahogy néztem van relative fiatal Clio
-
AMD Power
titán
Újabb konstrukció, és ebben az árban 6-700e Ft környékén egy 7-8 éves autó... és ezekben nagyon sok az első, második tulajos "valós" kevés km gépekkel.
Laszlo: Neked is problémás volt?
-
rob210
Topikgazda
ha neked 1.6os a kis autó akkor az 90 paci nekem az 1.4es 75ló és akkor most irígyellek is, mert az 1.6os valóban egy kurv@ jól sikerült kaszni motor páros szinte nulla hibával.
a 16 szelepesek már több elektronikát tartalmaznak, több hiba is van velük bár még azok is elég jól bírják.
úgy tapasztalom minél újabb egy autó annál több hiba van vele.ha cserélsz és nem utálod a dieselt akkor inkáb egy 1.5dci-t válasz csak ne a 1..valahány lovast. az 1.9esekre sok volt a panasz.
én minden esetre egy 1.6 16vre cserélném a mostanit, de abból elég kevés van eladó nem véletlen
Új hozzászólás Aktív témák
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen routert?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Bluering Libra irodai forgószék
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest