- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #42328 üzenetére
Ok itt Pesten működött a vidéki körülményeket nem ismerem.
A negatÍvot a (priusos toyo topik) és egyéb témák hozzáállása miatt mondtam.
Én is realista vagyok, de akaratos is.
Tényleg nem bántani akartalak, csak kicsit pozitÍvabban kell hozzáállni a dolgokhoz, mert ez az ország Így is elég siralmas.
-
rob210
Topikgazda
Más:
Diablo már máskor is észrevettem, hogy negatÍv vagy bizonyos esetekben.
Nem bántás, csak nem értem.
Nekem pl. volt kátyús esetem, kitáblázott úton és fizették a kárt.
Igaz én csak utas voltam, de mivel többen voltunk nem tudtak mit csinálni.
Kijelentettük, hogy azon az úton nem lehet 10 el se közlekedni biztonságosan és vagy zárják le vagy javÍtsák meg.
Érdekes módon két nappal később ki volt javÍtva az útszakasz.Mivel kanyarodó sáv nem lehetett más felé menni kikerülni etc.etc.
Nem mondom, hogy egyszerű volt, de átütöttük, az igazunkat. -
rob210
Topikgazda
válasz
gooool #42320 üzenetére
Neten minden fent van, de mielőbb menj vissza, mert az ilyen kátyúkat sokan bejelentik, és képesek betömni mire mész.
Bár most az eső neked kedvez.Kárigény bejelentést mindig az út kezelőjéhez kell bejelenteni, azaz,
- ahol a kátyú van illetve,
- ahol a gépkocsinknak baja esett.
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
feco6512 #42302 üzenetére
Igen ott is van apró réz szemcsék.
Ez csapágyakba nem jó.
Én ezt javaslom illetve használom. -
rob210
Topikgazda
válasz
feco6512 #42296 üzenetére
Ha a lengéscsillapÍtó verte szét akkor a felütközés gátlódat is szétverte.
Nézted milyen állapotban van?Illetve amikor összeraktad meg lett kenve?
Sokan követik el azt a hibát, hogy amit kapnak toronycsapágyat azt a bolt polcáról levett állapotban beszerelik.
Én mindig megkenem őket, mert amit a gyárban beleraknak zsÍrt az ugyan szuper, csak kurv@ kevés. -
rob210
Topikgazda
válasz
pècsimunkás #42283 üzenetére
Én is inkább a lÍthium zsÍrt javaslom.
Sprays kiszerelésben olyan 1500.- körül mozog és nem fagy meg télen sem. -
rob210
Topikgazda
válasz
pècsimunkás #42280 üzenetére
Ezért írtam, hogy valami van a zárral.
Lehet érdemes lenne megkenni. -
rob210
Topikgazda
válasz
SG3rg0 #42274 üzenetére
Nem ugyan az de az ioncserélt vÍz jó bele.
Viszont ha valóban 3 liter tömény fagyálló ment bele a gépbe akkor méresd meg egy kúton és kurv@ gyorsan higÍts rajta.
Ilyet én még nem is hallottam.Az, hogy menet közben áll be a szint az normális, figyelgesd egy 2-3 napig.
Igaz azt is be lehetett volna állÍtani, ha levegőtlenÍtik a rendszert. -
rob210
Topikgazda
válasz
pècsimunkás #42272 üzenetére
De hogy a fenébe?
Nekem még soha nem tört el, nem feszegetitek nagyon?
Vagy nincs valami bibi azzal a zárral? -
rob210
Topikgazda
válasz
speedydb23 #42267 üzenetére
Én az összeválogatottat tenném be, a dolz miatt.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Graphics #42253 üzenetére
katalizátort nem véletlen találták ki.
Össze vissza mér a lambdaszonda és a befecskenezésed se lesz Így optimális soha.
Ilyenkor vészmódba kéne kapcsoljon a fedcomp, ha értelmezhetetlen adatokat kap a lambdától.Valamint ha feketét füstöl, akkor nagy valószÍnűséggel a fejek halottak a gépben. (porlasztócsúcs)
-
-
rob210
Topikgazda
Ez most privileg vagy monaco, mert nagyon nem mindegy.
de amiket leÍrt az alapján monaco.
Támogatom a megvásárlást, de akkor mi lesz az A4 el?
Nem került már az neked nagyon sokba mire patika lett?
Igaz az egy öreg autó, de ez is csak 5vagy7?? évvel fiatalabb.Minden esetre a II-es laguna nekem nagyon tetszik egy szerelem a karosszériája.
-
rob210
Topikgazda
szÍvó szelep 0.10 kipufogó szelep 0.25 mm
Jah és ami fontos szelepet csak hideg motornál állÍtunk!!!
Ha nem tiszta szÍvesen leirom lépésről lépésre de akkor azt már privátban nem ide.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Victoryus #42165 üzenetére
Leveszed a szelepfedelet.
Fogsz egy hézagmérőt.
egy villás kulcsot és egy állÍthatót.
Aztán szépen felrakod a crovát a főtengelyre, és elkezded tekerni mÍg beáll a nyitás zárás.
Akkor szépen elkezded a hézagmérővel megmérni és a villáskulcs állÍtható kulcs kombóval után állÍtasz.
Aztán tekered tovább és ami eddig zárva volt az nyitva lesz és szintúgy megméred.
20 perc az egész.
Az összeszereléskor használj olaj álló pasztát a szelepfedél alá, vagy vegyél új szelepfedél tömÍtést, de az mindig ereszt akár melyiket veszed. -
rob210
Topikgazda
Sok autót megnéztem én is mire ezt megvettem.
Hidd el, nem olyan nehéz, csak valóban meg kell nézni többet összehasonlÍtani és aztán amiben a leginkább jól érezted magad és minden megfelelt azt megvenni.Más:
Ennek szerintetek van értelme?Egy ideje agyalok valami ilyesmin, de nem merem meglépni.
-
rob210
Topikgazda
Na erre nem lennék büszke, mert a fagyállót is illik 2-3 évente lecserélni, eleve az keni a vÍzpumpát.
Meg az is meg tud romlani elkoszolódni, etc.etc.
Jah és ha ők nem nyúltak hozzá, akkor azért megméretném egy benzinkúton, hogy hány fokos, a folyadék ami kering a rendszerben, illetve ha megveszed azonnal cseréld le azt is. -
rob210
Topikgazda
Az a lé a kiegyenlÍtő tartályba elég ganéj azt mindenképpen nézd meg, hogy milyen.
Ha fekete vagy rozsdás akkor felejtsd el a gépet.
Nem lehet benne kosz elszÍneződés és olajfolt.
A cső az a szervó visszavezető az elég soknál ereszt sajna.
De amÍg nem hiányzik a tartályból és csak ereszt nem könnyezi az olajat addig az nem gond.
A kormányzást figyeld meg, hogy sikÍt-e a szervó ha igen akkor az cserés lesz ami zsebbenyúlós.
Álló helyzetnél tekertesd valakivel tökig alá a kormányt meg vissza a másik irányba is ha éles magas hangot hallasz akár csak egyszer is megnyikkanni akkor nem sok van hátra a szervó szivattyúnak.Így kép alapján egész rendben van egyébként ez a két dolog amit nézz meg megvétel előtt feltétlen.
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Ahha a hátsó az más tészta .
Akkor most már én is meg vagyok kavarodva.
De ennek ellenére én kétlem, hogy ezek valóban Bilstein gátlók amiket Írtok.
Sajnos a bárdiban is egyre több a hulladék.
Találkoztam már olyan alkatrésszel amit nem is voltam hajlandó beszerelni.
Pl. meyle ami nem egy rossz gyártó kormány összekötővel ami lógott kotyogott a dobozból kivéve.
Persze ez bárhol előfordulhat, de a bárdiban nekem már többször megrendült a bizalmam. -
rob210
Topikgazda
kék vagy piros a cimke rajta vagy jelölés csÍk akármi.
a piros a keményebb a kék a lágyabb.
Azt hiszem a sachs nál is Így van.
Illetve az olajos az mindig a lágyabb szokott lenni, de abból is van különböző hangolású.Ennek ellenére a levegősből a "puhább" kellett volna
Erre mondjuk felhÍvhattam volna a figyelmeteket, a pirosat a coupéba szokták venni.Meg az elnevezésben is 3 féle van
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #42087 üzenetére
Szép ez a lagu.
-
rob210
Topikgazda
Na ma újabb kellemes meglepetésekkel lettem gazdagabb.
Volt végre egy kis időm, Így lecseréltem a szervó olajat ideje volt már, meg egy kicsit takarÍtgattam csinosÍtgattam a gépen.Na szóval a meglepetések, egy nem tudtam, hogy a ph II es megane műszerfal teteje flokkolva van, vagy legalábbis az enyém igen, ez meglepett, mert az előző meganeban sima kopogós műanyag volt.
Illetve a műszercsoport, na ebben már nem cserél az ember izzót, mert, hogy nincs benne
Nagyon meglepett, marha keskeny volt az egész műszer egység azért lett gyanús, na mondom most már csak szétkapom, akkor láttam, hogy smd ledes az egész.A mai napig érnek kellemes meglepetések a kocsival kapcsolatban.
-
rob210
Topikgazda
válasz
feri19 #42083 üzenetére
Ami el van kopva azt illik.
HA felüt akkor felütközés gátlót, ha kopog akkor toronycsapágyat és szilentet is ha kivan a lelke.
Amúgy ha csak a lengéscsillapÍtó halt meg akkor azzal mást nem kell esetleg porvédőt kell venni hozzá, ha ki van repedve.Én a két csöves Bilsteinre tenném a voksom.
Azzal nem lehet mellé nyúlni. -
rob210
Topikgazda
válasz
roberto211 #42045 üzenetére
Szia.
Sedant keresel?
Ami fontos, a hátsó hÍdnál a merevÍtő "pálcát" nézd meg az tÍpushiba, hogy elrohad.
Egyébként nem a rozsda a hibájuk.
A gyujtó trafót meg kell nézni mi van benne, ha denso beru akkor okk, ha sagem valeo akármi más, akkor azt cserélni fogod idővel erre készülj!
Minden elektromos felszerelést ki kell próbálni menet közben és álló helyzetben is.
Az ablakemelőt különös figyelemmel, ha hangja van annak a javÍtására is számÍthatsz.
Egyébként kényelmes jól pakolható, már ami befér a csomagtér nyÍlásán.
Amit még érdemes megnézni az a kipufogó rendszer állapota.
Az hajlamos elporladni.Én a második meganeomat hajtom most már egy ferdehátú 1.4 8v vel kezdtem, most egy 1.6 16v sedan van.
Mind a kettőnek van varázsa.Nekem bevált remélem te is megszereted és sikerül egy szép darabbal gazdagodnod.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Agyasima #42024 üzenetére
Igen ebben van kis igazság.
Mert a Mozaik utcában ilyenkor is levizsgáztathatod.
Hiszen az a központ.
Őket meg simán fel lehet jelenteni.
Ezt velem is megpróbálták egyszer, de amikor közöltem velük, hogy ezt gondolják át gyorsan, mert csúnya vége lesz, rögtön mosolygósabbra váltottak és a persze minden megbeszélhető, szöveg hangzott el.Ez még az előző megane-al volt amikor kitalálták, hogy a szélvédő tükör fölötti kőfelverődése miatt nem mehet át az autó.
Na ezt gyorsan elmagyaráztam nekik, hogy egy javÍtva van, csak régi volt a sérülés és nem tűnt el nyom nélkül, kettő nem a látótérben van és a köhém rendelet szerint ez nem befolyásolja a vizsgát. -
rob210
Topikgazda
A tiéd nem fedcompos.
Nincs benne két lambdaszonda.
Más a felszereltség én ezért kerestem Ennyit mire ezt megvettem, mert ennek finomabb a járása.
Cserébe a tiéd a kevesebb szabájozás miatt "igénytelenebb".
Ha két lambda van a kipufodban akkor meg félre van minősítve, sajnos magyarisztánban ez sem ritka.
Menj alá nézd meg. -
rob210
Topikgazda
válasz
Victoryus #41989 üzenetére
Drágák, de lelkiismeretesebbek, mint némelyik szakszervÍz.
A párom a versot oda hordta, mielőtt megismert, mondhatom lelkiismeretesen dolgoztak, de amikor a számlákat megláttam azért felszisszentem.
7500.- egy olaj csere vitt olajjal és szűrővel.
De ami tény az tény minden nyomatékra húzva minden letakarÍtva szépen dolgoznak na, el kell ismerni.( ez Xi kerre igaz a többit nem ismerem)
-
rob210
Topikgazda
Nem hiszem el, hogy ez a megoldás.
Már csak azért sem, mert amikor a BKV járművei 200X szennyezőbbek akkor miért is nem azokat tiltják ki, jah azt nem lehet, mert abból gyilok lenne.Ezt a törvényt egyetlen esetben támogatnám, ha ilyenkor minden autót le kéne tenni, (elektromos mehet) és a BKV ezeken a napokon ingyenes lenne!
Akkor elfogadom, hogy tettünk a környezetért, minden ellenkező esetben ez csak kikúrás az olcsó autót hajtókkal. -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Jaj de nagyon nyami
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #41924 üzenetére
az enyém euro 3 as
Szerintem az övé is de valóban alá kell nézni.Nekem az előző megane-omon kellett eljátszani, hogy megkapja a jobb besorolást, mert amikor forgalomba helyezték valami barom bürokrata szabályozatlan katalizátorosnak Írta be.
Amikor alapból vizsgázik a kocsi olyankor kell egy igazolást kérni és azt hiszem akkor még valami 2000.- volt az eljárási illeték, és simán cserélték a forgalmit, mert ez az ő hibájuk. -
rob210
Topikgazda
Már megkaptad a választ, de megerősítem, ha le van merülve az elem gyorsan cseréld ki, mert abban van a zárható csomagtartó trükje
Illetve ha beülsz és lezárod a központit akkor zárva van.
De egyszerűbb kicserélni az elemet.
A mosó szivattyú Renault betegség 4-5 évente cserélni kell a motort 2-3.000.- költség attól függően milyet veszel. Kicserélni rutinos kezekkel 15 perc. -
rob210
Topikgazda
válasz
Sgt. Chris #41879 üzenetére
A benzin 106 LE nem hasonlÍtható össze a diesel 106 LE vel, illetve össze hasonlÍtható, csak értelmetlen.
Hidd el, nekem, hogy egy 2.0 literes benzinnel járnál a legjobban, elpusztÍthatatlan motor, gyorsan bemelegszik, ami a városi használat mellett nem mellékes.
Ami a hátránya az a 9-10 literes fogyasztás.
De 9 alatt az 1.6-al sem fogsz ekkora kaszninál megállni.Én az 1.9 dci-grandban mindig fáztam, utáltam a fűtését illetve a nem fűtését.
-
rob210
Topikgazda
Gratulálok én nem vagyok az elektromos autók ellen, de nem ez a megoldás.
Ott lesznek az üres töltő parkolók és ki fog beállni?
Mert a Magyar fizetésből élők nem fognak tudni villany autót venni.ÉN NAGYON SZERETNÉK, de 5 év alatt keresem meg az árát és akkor addig nem eszek nem iszok, nem lakok nem fizetek semmit.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Sgt. Chris #41873 üzenetére
Én soha senkit semmire nem beszélek rá és le róla.
Ha a te felhasználási igényeidnek elég akkor legyen, szerelték végül is 1.4-es motorral is, de el se tudom képzelni az mit csinál.A páromnak 1.8 a corolla verso 7 személy, az használható teljesÍtményt ad le.
Mint Írtam a családban volt scenic 5-7 személyes verzió is.
Az egyhat nem ehhez az autóhoz való.Nekem a meganeban elég, de nyáron klÍmával éppencsak, ha erre még 4-500 kilót rádobok akkor tuti meghalnék benne.
De erre mondom azt, hogy neked elég lehet.
Egy biztos a motor jó konstrukció, de pörgetni fogod nagyon és akkor ugyan annyit fog kajálni mint egy 2.0literes. Ami viszont cserébe megy is.Azt el kell fogadni, hogy ezekbe a nagy dögökbe vagy nagy benzinest veszel vagy még nagyobb dieselt
De nem 7 literes lesz a fogyasztása, ha tetszik ha nem. -
rob210
Topikgazda
válasz
Sgt. Chris #41868 üzenetére
Ezt szvsz felejtsd el, de nagyon gyorsan.
Olyan erőtlen lesz, hogy lesÍrod a discó belépődet.
Gondolom nem véletlen szeretnél 7 fő szállÍtására alkalmas autót.
Ehhez pedig az 1.6 KEVÉS.
Ha nagypapizol akkor is, oké, hogy nem rallyzni veszi az ember a "családi kombit" (egyterűt) , de azért az nem baj, ha az Érdi emelkedőn mondjuk nem csak 1.-ben tudsz felmenni.Nem javaslom, csak ha az alföldön autókázol.
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #41867 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe őket.
Mindig cimkés olajat küldtek, és rajta volt rendesen a cimke.Nem szokott a kovácsékkal baj lenni, de azért én cimke nélküli olajat nem tennék a kocsimba.
Nevezhettek fostosnak, de az a cimke azért van rajta, hogy rajta legyen.
Ráadásul anélkül nem hozható forgalomba.
Ha nincs rajta vissza kellene küldeniük a gyártónak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest