- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Füge007
senior tag
Szerintem a Twingónak volt egyfajta életérzése, amit magam is tapasztaltam, hiszen sokszor vezettem, nekem is volt. De ebben semm, kicsi kocsi és kész. Pont az egyterű jellegét veszítette el a hatalmas belső térrel (méreteihez képest). A nőknek tetszett a színvilága, és a vidám tojásformája, és valljuk be őszintén ez egy tipikus női autó. Ahol nem a lóerő, meg az ABS miatt veszik meg. Elfogult vagyok
az biztos, nekem az eredeti marad a TWINGI és nem ez.
-
kisninja
őstag
Köszi
Színe Szürke (metál) Extra sajnos nem sokk: Klíma, ABS, 4Légzsák, 2 elektromos ablak a többi meg a szokásos.
Egyedül a fedélzeti compit hiányolom azt nem tudom utolag, hogy lehetne beleszerelni.
Hőmérőt megtudom oldani, hogy kijelezze csak a szenzort kell megszerezzem mivel aki árulja nem akarja elárulni a szenzor értékét. -
AMD Power
titán
Én is majdnem vettem egy Renault 19-t. Bár mondjuk így utólag nem bántam meg ,hogy nem jött össze , mert a Clioval könnyebb szinte minden. Parkolás (már amikor sikerül
) stb...
Meg mondjuk ugyan az a moci van a Clioban meg a 19-ben is. És valljuk be a Clio jóval jobban is megy.
-
Devil Smile
őstag
ez az en problemam is h nincs anyagi hatter engem sem latnak el a szuleim sot..
ha nem most kezdtem volna bele a lakasfelujitasba nem lenne gond csakhat itt a felig kesz lakas meg egy felig kesz auto es vhogy a lakas nekem fontosabb (nem mindenkinek)
tavasszal meg tetot kell felujitani akkor azert nem tudok vele foglalkozni uh ez egy ordogi kor
evvan en is bizom a fanokban <-- itt mar hirdettem mar oldalt hirtelen nem tudok ahol elet is van.. Duen en is fent van hatha..majd kiderul mi lesz mindenki sajnalja foleg olyanaok akik segitettek a a felujitasban es tudjak h mennyit meloztunk vele.. -
Devil Smile
őstag
jelen allapotaban ott tart h a kormanymuvet kene megcsinalni (megvan hozza minden) utanna a sarvedodobon a rohadast kilakatolni a kuszobre azt monda a lakatos h kar megbontani jol lekell csiszolni meg kezelni meg mittom en micsinalni aztan lefenyeznio es az a akuszob meg vagy 5evig jo a tobbi lakatolas az kesz..
vizsga, zoldkartya es mehet az utra nah meg osszerakni a belsejet
2 gumi kell ra hatra meg az mar eleg faradt de ha jol emlekszem az lenne a pinyoba..
fenyezes meg nem tudom mennyi lenne sok mindentol fugg
amikor tervbe volt akkor nem lett volna sok mert en keszitettem volna elo mindent a fenyezonek csiszolas gitteles O meg "csak" fujt volna meg barati osszeget mondott volna..
azt mondom h jelen allapotaba max 60bol jarokepes de akkor az mar tenyleg nagyon max
mert vizsga 10 zoldkartya asszem 8 biztositas 10(ha nem veteran biztositast kot ra az ember)
igazabol munkaora van vele nem is penz hisz megvettem hozza minden alkatreszt -
Devil Smile
őstag
nem titok probanak olyan 60ra gondoltam
75ert lattam olyat amin van par honap vizsga de torott az eleje es nem volt jobb alapotban mint az enyim..
nemma: nem szokasom megsertodni tisztaba vagyok vele h "sz@rul nez ki de nem maradt volna ilyen..
tervben az volt h kap egy telifenyt (grafitszurke) szep alukerek meg vmi hommade spoilert
(nemreg sokat csinaltam spoilereket haverommal lokharitokat javitottunk muanyag es uvegszallal dolgoztunk ezert nem lett volna nehez) -
ABE
őstag
Szerintem egy teljeskörű felújítás többe lenne, mint egy használt R19.
Ha lenne ilyesmire keretem, akkor ezt venném kezelésbe: R9 Alliance
-
ABE
őstag
Le Car néven az Amerikába szánt modellek mentek, viszont az ide linkelt képeken szerintem az európai változat van.
De remélem megmenti valaki az utókornak!
Devil Smile
Linkeld be a Renyóklub fórumára, hátha valakinek van ereje egy ilyet bevállalni! Hogyér' adod egyébként?
-
Devil Smile
őstag
a motor 1.1 es general elott meg 107e km volt benne es ez garantalt mert amikor vettuk akkor kb a fele volt benne es nalunk van kb 15eve 2. autokent volt hasznalva
muter jart vele sokaig aztan elakarta adni kb 8eve de en vettem meg tole..
a hengerfej is felujitott sikbahuzott es kicsit szedettem is belole
szinte minden kilett cserelve
uj kuplung tarcsa+szerkezet
uj vizpumpa
motorba cserelve: fotengely csapagyak hajtokar csapagyak tomitesek gyuruk
kb 100e ft lett rakoltve a motorra ugy hogy egy autoszerelo haveromma csinaltuk es ebbe nincs benne a hengerfej es munkadij (mivel az 0 volt) markas jominosegu alkatreszekbol lett osszrakva mivel ugy terveztem h meg jopar evig hasznalom miutan talpra allitom de ez nem jott ossze.. -
Füge007
senior tag
-
Ebit
addikt
-
ABE
őstag
1.2 benzin 16V 75 Ló. Állítólag közel dupláját ki lehet hozni a teljesítménynek úgy, hogy nem fog szétesni a motor hosszútávon sem. Igaz, alaphangon 1 millát mondtak rá, és figyelni kell a gépre. Nekem régi álmom egy turbós autó, és a Twinivel szeretném ezt megvalósítani. Racionálisabb lenne egy használt Clio RS, de nem tucatautót szeretnék. Remélem, hogy meg fog valósulni az álmom.
A Renault Klubban van egy tag, aki a 60 lovas Clio I-est turbósította, az most 140 ló körül teljesít. Sokba van neki, de egyedi autó.
Szerk: Az aláírásomban látható címen meg tudod sasolni az említett autót, a tulaja ClioRN.
-
ABE
őstag
Inkább régebbi konstrukciók tetszenek, R9, R11, esetleg R5, amiket nézegettem olcsóért. Nem mennék vele sokat, és max. 2 évre tervezném, de arra egy ilyen régi gép is jó lenne.
Persze mindezek csak tervek egyelőre, és a szívem úgyis a Twinié.
Szerk:
Az R11-esünk szintén 1.4-es volt, bár nekem nem a virgoncsága maradt meg.
A mi R5-ünk még nem a Super 5 volt (vagy minek nevezik 85-től), hanem a régi, nagyon rohadós fajta gépezet... Viszont borzasztó jól ment, eszméletlen halk motorja volt, és fel volt extrázva. Sajnos kicsinek bizonyult, ezért váltotta a 11-es.
-
ABE
őstag
Nekem még nincs autóm.
Illetve már tervezgetem, mert elegem lett a tömegközlekedésből, inkább vállalom az autó fenntartását. Amúgy Focus és Twingo van itthon, amiket használni szoktam. Nem kérdés, hogy ez utóbbit szeretem jobban.
Gondoltam, hogy kiböjtölöm, míg lecserélik, és átveszem a Twinit, de az még 2 év. Szóval ha sikerül, addig is szerzek egy régi Renyót.
Mod: Felétek milyen Renault-k fordultak meg a 20 év alatt? Nálunk volt egy 82-es R5 meg egy 83-as R11 a Twingo előtt.
Apropó: valaki nem találkozott véletlenül a DUD-343 rendszámú aranymetál R5-tel? Csoda egy járgány volt...
-
ABE
őstag
Futásteljesítménytől függ, hogy megéri-e. Átírás drágább, kötelező is magasabb, már drágább a gázolaj, és szerintem reálisan 1,5 liter fogyasztásban a különbség. Legalábbis barátnőm 2-es Golfja olyan 5,5-6 litert fogyaszt átlagban, apám 1.6-os benzines Focusa elment 7-7.5 literből. Használattól is függ persze, hogy mennyire jön ki az előnye. De mondjuk egy 1.4-es 19-es is elmegy 7 lityó alatt, Clio szintén, a 4 literes diesel fogyasztást pedig nagy fenntartással kezelném.
Ja, és adott pénzösszegből benzinesből könnyebb jobb állapotút, fiatalabbat, kevesebbet futottat találni. Ez az én véleményem.
-
Füge007
senior tag
Mikor már jópár autóvételen túlvagy, már nem nagyon futsz bele rossz autóba. Mint mondtam vétel előtt teljes átvizsgálásra viszem. Az eredeti szakmám személygépjármű technikus, s bár nem sokat dolgoztam a szakmámba, azért totál megvezetni nem lehet. A km számláló nem érdekel, nagyjából úgy is tudod, kb mennyinek kell egy kocsiban lenni ha nagyon kevés gyanus. És hidd el annak is nyoma van ha belenyúlnak egy KM órába!!!!
-
kornél1
aktív tag
mert igy talán felhivják, ha meg oda van irva hogy ora szerint 280E amugy 3x visszatekerve, nem is telefonálnának.... bár egyenesebb odairni. mint egy ismerösöm 10éves Audi A6-osa, full szakadt belül minden lekopva kifényesedve, ora szerint meg csak 138E
az elözö autom 150E-el ment el és minden mintha uj lett volna benne
-
AMD Power
titán
Háát igen. Még ami szóba jött nálam a Clio ellen azok a Ford Fiesták. Árban picit jobbak.
-
chumpika
csendes tag
"akkor az mégiscsak a régi motor, az előző szériás Mégane 1.6-os motorja
"
És ez a szerencséje, h nem az új 1.6 16V-vel kapja meg.
Az erősebb motornak komoly problémai vannak az vezérműtengely eltolással, amit a mai napig nem tudták kijavitani a Renaultosok.
(és majdnem mindenkinek előjön 2-4 év alatt)Más, látta valaki, h a 86 lovas 1.5dci Megane Grand Tour 3 milláért árulják pár helyen? Joval a benyas 1.4-es alatt.. Hacsak nem elirás, amit a kalkulátoruk kidob. Extreme felszereltséggel, metál + tetősin + ködlámpa 3.2M
-
gabx76
senior tag
-
kornél1
aktív tag
[link] ez volt az 1. autom!!!!! twingo! jo volt nagyon... csak megane I (3db) meg a twingo, meg most a clio, ennyi renault volt/van. 19eket nem ismerem sajna. azt vennél? igaz, hogy a gatyád eltankolod rá, de minimum 1,8ast kell venni, kábrioba
lassan már meglesz a végleges MIII. nagyon a laguna vonalait célozta meg
asszem az év végén leleplezik, 2009 elején me gindul a forgalmazás.
-
kornél1
aktív tag
igen ez igy van. csak megane II-t ne vegyetek!!!!!!!! anyunak az elözö megane-bol volt 2, azok szuperek voltak.jobb az hidd el! a classic neki 1,6os volt, ment mint a golyo! volt nálam egy MII csereautonak 2 honapig, hát többet vártam :S na majd talán a meganeIII... egy haveromnak lett most egy Laguna II monaco, fehér, igencsak korretkt példány. szép nagy, kényelmes gyors!
-
-
Lejszi
senior tag
Szia!
Már nem eladó, meggondoltam magam
Rájöttem, hogy tök fölösleges úgy eladnom, úgy hogy az ég egyadta világon semmi baja sincs.
Motorikusan is tökéletes, szervizben is csak olaj cserekor volt meg mikor a Xenont rakták bele, illetve téli-nyári gumi cserekor.
Úgy hogy marad. Most amúgy is lakás projekt van!... -
Lejszi
senior tag
Hát szerintem 20e Ft kicsit soknak tűnik.....
A másik meg ha egy 1.4-es bele ültetsz 4embert a 70-75L csak erőlködik, de akkor is ez van ha 2-3 ember +csomagok.
A használtauto.hu-n nem véletlenül van sokkal több 1.4-es autó mmint 1.6-os (ugy általaban), mivel az emberek azt hiszik az 1.4-essel jobban jarnak....
Több a biztositas, de az a kts a későbbiekben kiegyenlítődik sztem.
Bár ez az én szubjektív véleményem, de tiéd a döntés -
Lejszi
senior tag
A 19-esből es a Megane-bol is rengeteget eladtak, szerintem mind a ketto jo valasztas, bar en a Megane mellett andam le a voksomat, mert mar az I.-es megane-ok mar korrekt aron vannak, viszont ha benzinest veszel akkor csakis 1.6-osat vegyel.
Ne dőlj be annak, hogy az 1.4-es mekkora jo valasztas, mert kisebba motor és kevesebb lesz majd a fogyasztasa is. Ez tévhit....
Ráadásul köztudott, hogy az 1.4-es motor jobban erőlködik ugyanakkora kasznin, mint egy 1.6-os.
Jó nézelődést!!!...de mindenek elott a jogositvany
De tényleg. Mostansag mennyiert szerezhet vki jogsit? Nekem anno (8éve) 70e Ft-omba kerult, ez is csak azert mert a KRESZ-em masodjara lett meg, a tobbi elsore.
-
Lejszi
senior tag
bocsi, igazad van, tényleg 2005-től gyártják.
A szabad ég alatti össze szerelés még Csaucseszku (faxom tudja hogy kell leírni a nevét, útálom a románokat) idejében volt
Egyszer volt szerencsém egy 5-öshöz, benzines volt és turbós...hmmmm...elég cool volt, mondjuk zabált is már 110km/h-nál
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 3
- Mindenki Z Fold7-et akar
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- További aktív témák...
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest