- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
leonel #29412 üzenetére
Gigabyte lapok szeretik a Kingmaxot, meg a Corsairt. Nekem utóbbi van és nagyon elégedett vagyok vele.
A szabványos alapfesz az 1,5V, a ramgyártó meg arra vállal garit, hogy 1,7-1,9V-on tudja a ram az 1600MHz-et. Kérdés másik lapban sem vagy csak a tiédben. Ha máshol sem, akkor mehet gariba. Jó lenne ha egy másik dezkában/konfigban megtudnád nézni a ramokat.
MCH +0,2V-t sem segített?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
leonel #29410 üzenetére
MCH-nak adhatsz +0,2V-ot, lehet az segít. Mivel jóval magasabb órajelen jár a ram a memvezérlőnek is jóval nagyobb teher mint a 800-as DDR2 volt.
Nem inkompatibiltási hiba, mert akkor egyáltalán nem menne a ram, szóval cserélni nem sok értelme lenne sztem.
2V-nál többet ne adj a DDR3-nak, mert megdöglik szegény. Érted 1,5V az alapfesze, a 2V elég magas de még éppen belefér.
Amit még érdemes megnézned, hogy van-e frissebb bios a lapodhoz. Lehet javítottak közben a ramkezelésen egy frissebb bios-ban.
Az meg, hogy nem gyorsabb ne csoda, mert a procid a szűkkeresztmetszet. Ugye az NB-ben van memvezérlő (is) a proci meg ezzel/ezekkel a QPB-n keresztül kommunikál ami az alap FSB-d 4x-e. Ez egy fix szorzó, tehát max az fsb feltolásával tudod növelni a sávszélességet. Szóval az az igazság, amint láthatod is, hogy Core2 mellé nem sok értelme van DDR3-at pakolni. Nem véletlen nem terjed el ez a felállás (mert igazából ismétlem nem gyorsul tőle számottevően a Core2 architektúrás rendszer).
Ezért költözött az NB-ből a prociba a - következő generációnál i3/i5/i7 - memóriavezérlő, hogy oldják ezt a úm bottleneck-et (szűk keresztmetszet). De ez már végülis egy másik történet... -
leonel
aktív tag
válasz
leonel #29406 üzenetére
Sziasztok!
Kezdem megbánni, hogy eladtam a jó kis ddr2-ket.Segítséget kérnék.
Kingston Hyperx Blue ramokat vettem 2x2Gb 1600mhz cl9 (9,9,9,27)
Mostanáig a q8300 procim gond nélkül futott 400fsb-n 3ghz-en.Az új ram feszét egész 1,9V-ig kellett emelnem hogy ne sipoljon ki de még így is instabil volt a windows 1600-on.
Jelenleg 400Fsb 3Ghz Cpu mellett 333Mhz- 1280Mhz DDR -nél stabil a rendszer.
Gondolom, hogy én vagyok a hülye és nem a gép, de nem tudom beállítani, hogy 1600-on ketyegjen a ram mert bedől a windows.
Please help. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
leonel #29400 üzenetére
Cmost resteld, mert bekavarhat az előző beállítás.
pszihó: Elvielg még a DC-t sem bukod. Szóval nem lesz gond. 4 modul többet eszik, többet fűt, de amúgy más hátrány nem ér (tuningot leszámítva).
mod:
Előny meg, hogy gyorsul a gép. Főleg ha XP-ben a 3GB-os kapcsolót aktiváltad/-od.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest