Hirdetés
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
viktor82 #28718 üzenetére
Teljesen jó, két rossz tanács egy hsz-ban.
1. Védett módú OS alatt nem lehet rendesen RAM-ot tesztelni. Okok már le lettek írva többször, nem fogom megint.
2. Ha probléma van, akkor még véletlenül sem szabad semmi RAM-ra vonatkozót sem Auto-n hagyni a BIOS-ban.(Azt meg nem értem, hogy aki a RAMbazárból vásárol miért nem a tulajt kérdezi?)
-
fanti
addikt
válasz
viktor82 #28716 üzenetére
Köszi!
Most olvasom, hogy a memtest különböző verziói mennyire bugosak és hogy nem lehet bennük tökéletesen megbízni......
Mit javasolsz memótesztre?
És milyen beállításokra gondolsz a BIOS-ban?
Minden Auto-n van a ramos szekcióban, de megnéztem és a 7-7-7-24 jól van beállítva, meg az 1333Mhz-is.
De kb. 30 beállítás van a ramokhoz a BIOS-ban, mikre figyeljek oda? -
-
nygma
addikt
-
-
Gorneck
legenda
-
FehérHolló
veterán
válasz
viktor82 #8764 üzenetére
Bocs, ma kiosztós hangulatomban vagyok.
Tag vagy, 409 napja regeltél, szerintem láttad már ezt a topicot: [link]
Visszaolvasol 1 oldalt, ott a válasz az utolsó 100 hozzászólásban, amit kb csak át kell futni V betüt keresve. ([link]) Utána bal felül kereső, mások is ezt mondják, akkor hihető. Nekem igazából halvány lila gőzöm nem volt róla, én is így tudtam meg...
Egyébként a válasz: 1.3V-tal már nagy valószínűséggel viszi a 3.5GHz-et, rendes léghűtés vagy vízhűtés mellett.
OCZ Platinum 1.9V mellett 4-4-4-15, de valószínűleg 4-4-4-12 időzítésekkel sincs gondban.
-
barnam_
nagyúr
válasz
viktor82 #7136 üzenetére
64biten 16GB-t fog látni az oprendszer.
32bites oprendszerrel nem fogja látni mind a 4GB ramot, ennek fizikai korlátai vannak.
Ha kell a sok ram (nem elég 3-3.5GB), akkor érdemes felrakni a 64bites win-t.(#7137) ruhk: Ha több mint 3GB-t használ, akkor mind a 4 modult használja, ha kevesebbet, akkor is, mert dual channelben megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- Crucial RAM 16GB DDR5 4800MHz CL40 SO-DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest