- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #62591 üzenetére
Hu nemtom pontosan hány foknál, micron edie az 60 arra emlékszem. Ha tm5öt túléli akkor a hétköznapokban csak a vga okozhat bajt. Mármint a forró levegő amit a ramra tol. Én szoktam javasolni hűtést ha xmp felett jár.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #62479 üzenetére
Gdm offért is meg kell küzdeni.
Akkor jelent előnyt, ha kicsit is instabil a memó. Ugyanis a gdm visszaveszi a cl-t instabilitáskor, tehát belassít. Ha stabil akkor nem csinál semmit. 1t
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #62471 üzenetére
Ha mögy, akkor hagyd a francba. Ha szeretnél szenvedni, akkor 3600cl14-nek indulj neki
De 3D-s procinál nem hoz annyit, hogy megérje a cumit. -
Kispotter
tag
válasz
spleenszuru #62468 üzenetére
Azt elfelejtettem leírni, de persze.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #62425 üzenetére
Vagy kézzel mindent vissza, de akkor tényleg minden memóra vonatkozót, vagy clear cmos inkább.
-
SoulReaver
veterán
válasz
spleenszuru #62425 üzenetére
Nekem bios reset lett a vége, mert az előző ramok beállításával indult(nem indult) a gép...
Szerontem elég csak autora rakni.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #62366 üzenetére
Még vmi eszembe jutott. Procodt emeld meg 50-60 közé. Mármint 3600mhzen.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #62364 üzenetére
Memória energiatakarékossági ficsőr. Disable, ahogy a képeden is van. Latencyben rosszabb ha be van kapcsolva.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #62362 üzenetére
Biosból default elég.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #62360 üzenetére
Nincs tippem. Esetleg egy visszaállított biost megpróbálnék. Hogy alapon csinálja-e.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #62353 üzenetére
Ne költs rá pénzt. Használd, aztán majd cseréld egy ddr5-ös szettre. Lehetőleg intelre
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #62344 üzenetére
Nem merek már. Az atombiztos ajánlásom mindíg is a ballistix volt. De nincs már sajnos. A többinél meg annyira lutri melyik lappal mi meg vagy nem, jobb hallgatnom, nehogy megvezessek valakit.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #62339 üzenetére
A rizsa néha furcsa lélekkel bír. Nekem ebből lett elegem..
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #62326 üzenetére
1.05v próba.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #62323 üzenetére
Próbáld meg, hátha.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #62258 üzenetére
Igen, most így várjuk a csodát.
Elvileg bios reset után auton ugyanazt lövi, de egy másik bios már nem feltétlen.
A bios-win difi normális amúgy. Utóbbi a mérvadó, akárcsak egy vcore esetén. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #62247 üzenetére
Vddg mind2 legyen 1.0v és próba. Sztem az 1.08v vsoc is sok, de nem annyira, hogy ilyet csináljon, azt hagyd most.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #62243 üzenetére
Okés, az úgy teljesen rendben.
Sok ember itt a fórumon tesztel úgy, hogy 10p és örül, stabil. Szóval nem lepődök meg már semmin..
VDDG is érdekes lehet. De ha küldöd a képet, akkor tudok adni tippet mit próbálj ki. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #62241 üzenetére
"anta teszt lefut"
Pontosan melyik configgal és mennyi ideig futtattad?
Vsoc tud ilyet csinálni, ha sok vagy ha kevés. Rögtön küldhetsz egy zentimings képet is. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #61805 üzenetére
Már nem merek javasolni tutira semmit. Mert sorban jönnek a küzdelmes történetek. Én meg nem használok ryzent, szóval passz.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #61709 üzenetére
Ne cserélj, nem ér ennyit az egész.
A GDM-offhoz kell szenvedni. Hol kevesebbet, hol többet. Nálam a ballistixek simán mentek, nemhogy gdm off, hanem 3800cl15-ön. A 2x8 és a 2x16-os kitem is. Ryzen szerette nagyon a micron chipeket. -
tasiadam
veterán
válasz
spleenszuru #61709 üzenetére
Ismerősömnek van egy 3200as kitje, de pl AMD-s gépben 2933-n ment, fölötte crashelt, intel gépében meg a 2933 a chipset limit, ezért csak ott megy. Szóval lehet validálni fölfele, ha a CPU-nak valahol már OC-nak minősül
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #61622 üzenetére
Inatabilitás mértékétől függően változtatja a command rate-t 1t 2t között. Ergo lassítja a memót ha instabil.
-
szabeska
addikt
válasz
spleenszuru #61622 üzenetére
Nevemre keress ra itt, iden februartol szenvedtem en is ezzel a kittel. Ha jol tudom Ripjaws is ugyanez a Hynix.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #61615 üzenetére
Gdm off majd újra teszt. Ha az stabil akkor adom a tippeket.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #61613 üzenetére
1.5 óra ha stabil azt már jónak szoktam titulálni. Ja, ez ilyen.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #61611 üzenetére
Ha tutira stabil akkor csináld. Egyébként meg ha elszáll a teszt, honnan fogod tudni, hogy a ram, az imc vagy a proci?
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #61462 üzenetére
Absolute is mehet, ha abból kibír 1-2 órát nem lehet nagy gond.
-
válasz
spleenszuru #61461 üzenetére
Én 2-3 órát szoktam ramot tesztelni, szvsz az elég kell legyen az esetek többségében..
Az esetek többségében
A rekordom memtesttel volt, másfél nap után kezdett hibázni. Ezt többször egymás után tudtam produkálni vele, nagy sakkozás volt mire megfejtettem, hogy ez volt a baja a konfignak, -
spleenszuru
őstag
válasz
spleenszuru #61461 üzenetére
-
FingR86
őstag
válasz
spleenszuru #61384 üzenetére
-
Czimby
addikt
válasz
spleenszuru #61365 üzenetére
Igen, a lapjaink ugyanzt adják meg beállításoknak, ami nem feltétlenül jó.
-
Czimby
addikt
válasz
spleenszuru #61359 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Czimby
addikt
válasz
spleenszuru #61339 üzenetére
Tudnál berakni ZenTimings képet neked miket állít be a lap?
-
FingR86
őstag
válasz
spleenszuru #61335 üzenetére
igen, az
de hálistennek megoldódott, vagy a friss bios vagy pedig a friss biossal járó teljes resetelődés megoldotta. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #61315 üzenetére
Amit korábban linkeltem asszem az 3 cycle, 32gb esetén kb 1,5 óra. Ha az lefut hibamentesen, akkor már eléggé rendben van. Max confban átírod magasabb értékre és hosszabb időt lefuttatsz vele, annyi hogy a módosítás után a progi elindítást követően rá kell menni külön a load conf and exit és újra elindítani.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
spleenszuru #61312 üzenetére
Mondhatni eléggé durva és célzottan memteszter. Egy picit is instabil rendszer a legtöbb teszten át szokott menni hibamentesen, ezen tuti fennakad. Volt olyan stabilnak hitt túlhúzásom, hogy a 1usmus féle tm5-el ment 2 órát, betöltöttem az anta777 configot aztán az első 5 percben már hibákat nézegettem.
-
ricsip
addikt
válasz
spleenszuru #61293 üzenetére
na akkor ezen a hosszú szálon érdemes végigrágni magad (péntek esti bulika lemondva
), hátha a te eseteddel hasonlóra bukkansz a kommentek között:
-
ricsip
addikt
válasz
spleenszuru #61282 üzenetére
milyen verziójú AGESA van a BIOS-ban? Ha az alaplap setup-jában nem írja ki, nézd meg CPU-Z vel.
-
törölt tag
válasz
spleenszuru #61290 üzenetére
Ha tegyük fel egy 3200 MHz-es RAM-ot vettél volna, annál is az XMP bekapcsolásával menne a RAM 3200MHz-en, viszont mivel a processzor memóriavezérlője ezt az órajelet ténylegesen tudja is, így ott nem is lehet semmi gond. Efölötti memóriaórajel esetében (OC) már lehetnek problémák annak függvényében, hogy milyen mértékben térsz el a hivatalosan támogatott órajeltől.
OC-vel én nem foglalkozom, így abban nem tudok segíteni, de esetleg egy kis plusz feszt adhatsz neki, hátha úgy már menne a 3600MHz-es memóriaórajel is. Vannak itt egyébként OC-vel foglalkozó fórumozók is, ők biztosan fognak tudni segíteni neked a megfelelő beállításokban. -
törölt tag
válasz
spleenszuru #61288 üzenetére
Megfelelő beállításokkal elbírhatja, viszont az OC-nak minősül (ahogy az alaplapod leírásában is olvashatod), aminek a sikeressége nem garantálható, azaz ha nem jön össze, az sem számít garanciális problémának.
-
törölt tag
válasz
spleenszuru #61284 üzenetére
Kikapcsolt XMP-vel, manuális 3600 MHz mellett is pont ugyanez a helyzet. Nem a RAM szempontjából van OC (tuning), hiszen egy 3600MHz-es RAM-ot vettél, aminek bírnia kell a gyári órajelet, hanem a processzor memóriavezérlője szempontjából, aminél viszont nincs garancia arra, hogy a 3200 MHz helyett elbírja a 3600 MHz-et is.
-
törölt tag
válasz
A RAM nincs tuningolva, a processzor sem, viszont a processzor memóriavezérlője igen, mivel az csak 3200 MHz-et bírna (vagy annyit se, attól függően, hogy milyen processzor van a gépedben).
-
ricsip
addikt
válasz
spleenszuru #61284 üzenetére
Passz, csak erre a gyakori tévedésre reagáltam:
A ram nincs tuningolva, az XMP profilja van csak bekapcsolva a biosban.
De, az XMP az tuning. Gyári tuning, de akkor is tuning. Én se tudtam mikor 3 éve új ryzen 3000-es gépet rakattam össze a bolttal, csak mikor jöttek a nem-bootol a gép, fekete képernyő hibák, akkor világosodott meg. Én is azt hittem, hogy ha pontosan annyin járatom a ram-ot, mint amennyit a dobozán írnak nagy betűkkel, azt bőven biztonságosan, és minden körülmények között fogja tudni. Hát ez nem teljesen igaz így ebben a formában.
-
ricsip
addikt
válasz
xmp profil használata tuningnak minősül, hiába úgy hírdeti a ram gyártója a dobozon h. xxxx Mhz, ha ezt a sebességet csak az xmp profilon keresztül tudja a modul, akkor az annyit jelent hogy már gyárilag is tuningolt a termék. Csak ezt a tényt az első ilyen vásárlás előtt még nem tudja az ember, mert ezt a témát elmaszatolja az egész ipar. Utólag esik le a tantusz a tapasztalatlan vásárlóban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bittorrent topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- 24 gb Corsair vengeance DDR3 tuning ram
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest