- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 8300 mAh, maradhat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
Sziasztok,
Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz HyperX Predator XMP HX432C16PB3K2/16
beárazásban szeretnék segítséget kérni.
-
ricsip
addikt
válasz
szabozsolt87 #61682 üzenetére
32 bites a windows, vagy 64?
Amúgy 4GB-nál normális h. csak 3,5GB-ot ír használhatónak. Pl. fél GB-ot lefoglala a videókártyán levő memória címzéséhez. Ezek ilyen PC felépítése miatti következmények, nincs vele mit csinálni. A gépben valóban 4GB RAM van, helyesen fel is ismeri gondolom, ha a BIOS-ban nézed meg, vagy ha indul a gép és kiírja mennyi memóriát talált. A windows csak azér ír kevesebbet, mert a fentebbi okok miatt néhány PC építőelem lecsippent ebből a 4GB-ból, és ilyenkor a windows azt a tényleges memóriát mutatja neked, ami megmaradt a programok számára használhatónak. -
ricsip
addikt
válasz
tasiadam #61679 üzenetére
A memory leak jellemzője, hogy a világ összes memóriáját fel tudja zabálni, ha hagyják neki elég ideig futni. Éppen ezért soha nem az a jó megoldás h. rakunk alá még több memóriát, mert azzal nem a problémát oldjuk meg, hanem csak elodázzuk a katasztrófát. A leak-elő programot kellene megtalálnod, és azt lecserèlni.
-
ricsip
addikt
válasz
fudi2002 #61626 üzenetére
fagyás és hibázás nélkül ezt hogyan lehet túlélni egy futó rendszeren menet közben? Vagy csakis bekapcsoláskor fut le ez a teszt villámgyorsan, és ha hibázás van fixen belövi a lassabb értéket, csak utána indul el az oprendszer boot, így a következő reboot-ig már nem változtat rajta menet közben?
-
ricsip
addikt
válasz
spleenszuru #61293 üzenetére
na akkor ezen a hosszú szálon érdemes végigrágni magad (péntek esti bulika lemondva
), hátha a te eseteddel hasonlóra bukkansz a kommentek között:
-
ricsip
addikt
válasz
spleenszuru #61282 üzenetére
milyen verziójú AGESA van a BIOS-ban? Ha az alaplap setup-jában nem írja ki, nézd meg CPU-Z vel.
-
ricsip
addikt
válasz
spleenszuru #61284 üzenetére
Passz, csak erre a gyakori tévedésre reagáltam:
A ram nincs tuningolva, az XMP profilja van csak bekapcsolva a biosban.
De, az XMP az tuning. Gyári tuning, de akkor is tuning. Én se tudtam mikor 3 éve új ryzen 3000-es gépet rakattam össze a bolttal, csak mikor jöttek a nem-bootol a gép, fekete képernyő hibák, akkor világosodott meg. Én is azt hittem, hogy ha pontosan annyin járatom a ram-ot, mint amennyit a dobozán írnak nagy betűkkel, azt bőven biztonságosan, és minden körülmények között fogja tudni. Hát ez nem teljesen igaz így ebben a formában.
-
ricsip
addikt
válasz
spleenszuru #61282 üzenetére
xmp profil használata tuningnak minősül, hiába úgy hírdeti a ram gyártója a dobozon h. xxxx Mhz, ha ezt a sebességet csak az xmp profilon keresztül tudja a modul, akkor az annyit jelent hogy már gyárilag is tuningolt a termék. Csak ezt a tényt az első ilyen vásárlás előtt még nem tudja az ember, mert ezt a témát elmaszatolja az egész ipar. Utólag esik le a tantusz a tapasztalatlan vásárlóban.
-
ricsip
addikt
alaplap: gigabyte x570 gaming x
processzor: 3800X3200mhz-es memóriát (összesen 16 vagy 32GB-ot keresek). 2020 előtt a DDR4 3200Mhz még csak XMP használatával és 1,35V -on volt lehetséges. Azóta jött már ki olyan 3200-as RAM (kit), ami nem XMP-ből, hanem szimpla standard SPD-ből megy 1,2V-al, és bírja ezt a sebességet értelmes időzítésekkel, tuning nélkül? Mert úgy tudom XMP profilban nincs benne minden időzítés, ezért sok értéket az alaplapnak kell megtippelnie, és ha nincs benne a saját adatbázisában az a konkrét ram modul modell, és ez a tipp nem sikerül, akkor meg jön a black screen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Goddess of Victory: Nikke
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen processzort vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- További aktív témák...
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest