- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Most kettőnk/hármunk közül valaki nagyon nem látja át ezt a kérdést srácok, de köszi egyébként
Addig eljutottam, hogy ISO file megnyit a virtuális meghajtóba (daemon tools) És a rajta lévő boot-rendszert hogyan másolom át a vinyóra???
A file-ok másolásához pedig amúgyis felesleges a virtuális meghajtó, azt egy már kiírt CD-ről is átkopizhatom
Lehet, hogy mégiscsak a Linuxosoknál kellene érdeklődnöm????szerk.
Kezd az az érzésem lenni, hogy a memtest nem futtatható rendszervinyóról, vagyis valamiért ez a verzió kimaradt ... -
jericho69
tag
Nem talált semmilyen hibát, végül is teljesen új memóriákról van szó. Most még megpróbálom, hogy teljesen az alapokig szétszedem a gépem, BIOS-ban is mindent visszaállítok alapra és meglátom, hogy akkor mi lesz a helyzet. Anno az artifact-oló 4870x2-esmél ez bejött. Esetleg valami más amit előtte megnézhetnék? Olvastam, hogy mások is panaszkodtak, hogy egy-egy hardverük cseréje után megbolondult a gépük (náluk konkréten a random előjövő kék halál), de különösebb okot nem találtam, hogy mi teheti.
-
jericho69
tag
Az az igazság, hogy ez a jelenség tegnap óta áll fent, mikor is kicseréltem a 2GB memóriámat 8GB-ra. Azóta mintha megbolondult volna az egész rendszer. Ezt egy óra alatt akár többször is kidobja a chrome, néha kék halál is fogad "dumping physical memory to disk" névvel, volt mikor a windows élményindex aero megjelenítéshez 2,0 pontot adott, olykor végig sem engedte futtatni. Ezek a hibajelenségek többszöri windows újratelepítést követően is jelentkeznek. Egyszerűen nem tudom mi lehet a gond.
Amúgy az előző hozzászólásomban linkelt hiba nem csak böngészés közben jelentkezik, random dobálja bármit csinálok. -
psg5
veterán
Szerinted sincs értelme a 32bites win 7-hez 6gb Ram-ot rakni ugye?
64-bitesnél okés, hogy értelmes, hisz kezeli.
Csak most olvasgattam és meglepődtem, hogy hiába rakok 6gb memóriát (mert a játékokhoz jó lenne) de a 32 bites windows nem tudja úgysem kezelni. Vagyis nincs vele semmilyen előny 32 biten a játékoknál sem. -
psg5
veterán
Nem tudom, ha ez a gépkizárólag játékra van,akkor is nyerhetek a több Ram-val?
Egyszerre mindig csak egy alkalmazás fut.
A 32 biten tényleg látványos, hogy mindegy, hogy 2gb van a gépben vagy 6gb-t...ugyanaz az eredmény játékoknál.
64 biten nem tudom ez mennyire lenne észrevehető... -
sioaltar
csendes tag
Köszönöm szépen, elég kezdő vagyok ebben a dologban, tehát nemnagyon értem a DC és MCH kifejezéseket, a kézikönyv sajna nincs meg de neten talaltam leírást, [link] ennek a 18. oldalán ír valamit a dual channelről amit nemnagyon értek. Ebben ha tudnál kicsit segíteni azt nagyra értékelném
-
hoffman_
nagyúr
Köszi Jorus, igen egyébiránt nekem is Obli volt az első gondolatom
A márkára akkor nem annyira érzékenyek, ahogy leveszem. Az baj ezzel csak, hogy egy jó 2x1 gigás DDR2 1066 még most is 15-20k. 30-ért pedig már van komoly 2x2 DDR3 is. Minden újonnan persze. Akkor már inkább spórolok még egy 10-est, és veszek DDR3-at. Ebben az esetben csúszik pár hónapot a dolog, mert kell alá új lap, de azt a 3-4 hónapot kibírom szerintem 2 gigával. Jó hogy kérdezek, eldöntöm itt egyedül
Köszönöm a segítséged
(már csak azzal ütközik, hogy tavasszal terveztem végre bringavásárlást, de egy valamire való tekerő sem 50k ...)
-
Qru
MODERÁTOR
Az előző házamban nekem is csak éppen hogy befért a GTX260-am. Link De a mostani CM690-be már kényelmesen elfér. Noha nem csak ezért cseréltem házat, a Corsair tápok nem valók felsőtápos házba. Halk, de azért mert nem pörgeti a ventit, és ha felül van iszonyatosan melegszik. Ami a kondiknak nem tesz túl jót ugye...
-
kukinyo
addikt
De most nem ez a lényeg!!!!!!!!!!!!
Hanem az hogy én 1066-ost rendeltem és ezt kaptam.
Akkor ez most csak 800-as?
Nem adtam neki semmilyen VDimm emelést.Csináltam egy bios resetet hogy alapból menjen minden.És 800-ast ir ki.
Akkor engem átba..tak?
Az érdekel hogy kiderítsem hogy mit kaptam 800-ast vagy 1066-ost? -
D. Balazs
tag
A DDR2-es az csak CL6. Azt elfelejtettem leírni.
A DDR2-es mindenféle képpen olcsóbb, mert abból csak egyet kell venni, míg a DDR3-ból 2*2 gigát.
De csak abban az esetben vennék DDR3-at, ha az gyorsítaná is a gépet, mert 10 ezret nem dobok csak úgy ki az ablakon, hogy DDR3 legyen benne. -
csige791
tag
Ez van most benne:
[ DIMM1: PNY Electronics (2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM) ]
Memória modul tulajdonságai:
Modul neve PNY Electronics
Sorozatszám Nincs
Modul mérete 2 GB (2 ranks, 8 banks)
Modul típusa Unbuffered DIMM
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-RefreshMemória időzítések:
@ 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-51-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 333 MHz 4-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-43-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 3-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-34-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)Memória modul jellemzői:
Analysis Probe Nincs
FET Switch External Letiltva
Weak Driver TámogatvaMemória modul gyártó:
Cégnév PNY Technologies, Inc.
Termék információ
http://www3.pny.com/Categories/MemoryUpgrades.aspx?Category_ID=10 -
lujó55
addikt
Minden világos!
Ha veszek egy E6600-as procit (FSB1066.66MHz, valós: 266.66MHz) és a szorzót 2/3-ra állítom be, akkor 266.66/2*3=400MHz, ergo 800-as modulokat kell vennem (persze a lapocska csak 667-ig támogat, vagyis biztos nem lesz 2/3-as szorzó rajta).
Már csak egy kérdés marad: van-e valami káros mellékhatása az FSB/DRAM szorzó növelésének? Vagy ez csak egy lehetőség és semmi élettartam csökkenéshez nem vezet.
Amit a másik topicban írtál, hogy az E6600-as proci szorzója 9, az nem 11.5? Én úgy tudtam, hogy fix szorzóval mennek az intelek. -
gabor222
tag
Elég vicces
Beállítom az időzítéseket, majd rámegyek BIOSba, hogy save and exit. Leáll a gép, elindul és nem tölti be a win-t
elkezdi megsérült valami ezért javítani kell. Elkezdi betölteni fájlokat azt visszaállítja az egész rendszert 1 korábbi időpontra.
Ha visszarakom, hogy automatikusan állítsa be a ramok időzítését akkor meg elindul
Lehet tök véletlen egybeesés és már szarakodik a vinyóm (még a régi IDE-s)
Am mennyivel rosszabb az 5-6-6-18 mint az 5-5-5-18 ?
Volt még 2 érték az időzítéseknél az egyik 6 a másik 42-n volt azokat is kellene állítani ?
-
JoolsNOS
veterán
-
JoolsNOS
veterán
Esetleg egy gyors összegzést tudnál, mert a szakmai angolom nem túl nyerő. Ha bonyolult akkor majd kibogarászom. (most disableden van, ahogy néztem ennek tuningnál van jelentősége?)
köszi(#30133) 04ahgy: köszi, ahogy néztem 2.1 voltig "gyárilag" lehet vinni. Elképzelhető, hogy azon viszi a cl5öt? Vagy clrcmos-ra számíthatok?
-
attiati
veterán
Már késő, kikapkodtam őket
Öröm az ürömben, hogy egyedül működik. 1,8V-on CL5-ön ugyanúgy. Tehát valószínűleg nem a fesz a gondja (szerintem).
Mit kéne próbálnom még?
Milyen sorrendben tegyem bele? 4 foglalat van. Eddig a 2*1GB Micron a jobb zöld+jobb narancs foglalatban volt.
És ehhez próbáltam bele a maradék két slotba, de nem ment.((( létezhet, hogy nem lesz kompatibilis a két (három) ram egymással?)
-
Laca 012
őstag
Akkor valahol jól gondoltam.. Köszönöm!
Végülis ennél a szériánál a leírásuk szerint elvileg így alakulnak az órajelek/ciklusok:HyperX DDR2 SODIMMs
Description Part Number
2GB533MHzDDR2Non-ECC Low-LatencyCL3 SODIMM KHX4200S2LL/2G
2GB667MHzDDR2Non-ECC Low-LatencyCL4 SODIMM KHX5300S2LLK2/2G
2GB800MHzDDR2Non-ECC Low-LatencyCL5 SODIMM KHX6400S2LLK2/2G
2GB800MHzDDR2Non-ECC Ultra Low-LatencyCL4 SODIMM KHX6400S2ULK2/2G
4GB667MHzDDR2Non-ECC Low-LatencyCL4 SODIMM KHX5300S2LLK2/4G
4GB800MHzDDR2Non-ECC Low-LatencyCL5 SODIMM KHX6400S2LLK2/4G
4GB800MHzDDR2Non-ECC Ultra-Low-LatCL4 SODIMM KHX6400S2ULK2/4GTehát a 800MHz-esből van CL4 -es is, bár nem láttam, hogy lehetne nálunk kapni.
De ha így ki van hegyezve, (és szerinted is) visszafelé tudja a lassabb szériák időzítéseit,akkor valószínűleg tényleg fogja tudni a CL3-at a 800MHz-es.
(Ha csak CL4-lesz, akkor sem sírok azért!)
Köszi mégegyszer! -
BenJoe80
senior tag
Persze, hülyeséget írtam... ez nem is téma, szégyellem is magam rendesen. Kapkodtam aztán ezért született az ami.
Tehát még egyszer: vettem ugye a lejjebb említett 4GB memóriát (Kingston HyperX 4096MB DDR3 1600MHz CL9 Kit KHX1600C9D3) viszont a programok (Speccy, Everest, Windows XP) 3.2GB memóriát mutatnak (3326MB-ot). Továbbá nem 1600MHz-en futnak, hanem 669MHz.
Igen, Windows XP 32-bit SP3 az operációs rendszerem.
Feltelepítettem az általad említett CPU-Z-t és a következő dolgokat adta ki. Mainboard, Memory, SPD. Továbbá a Speccy és az Everest által mutatott értékek.
-
cashback
őstag
Közben lefuttattam egy közel egy órás linux mem test-et.... hiba nincs...
Szóval ez így vagy jó... vagy? -
-
cvn69
tag
Köszi a választ.
CMOS nullázva lett, de semmi javulás.
Szinkronban csak 444MHz-ig lehet emelni az FSB-t, az viszont csak 888MHz a RAM-nak, ami AUTO-n is 1066-on megy. A proci meg 6x-n pont alapórajelen megy, 7x-n meg már 3.1GHz-n, ami sok neki a gyári hűtővel.
+0.2V-tal emelve semmi változás. -
o_tom
aktív tag
Amatőr módun a Gigabyte Easy Tuner 6 - Egyből fagyás!!!!
A BIOSban is tologáltam ezt azt, (igazából fogalmam sem volt mit), akkor meg a Win nem töltött be.
Nem sok fogalmam a van a tuningról.
A régi 400as Intel procimat a szorzókkal meg FSBkel lazán feltoltam 451re, az előzaő Athlon XP 2.2+ 1800MHz-s órajelét feltoltam 2000 környékére szintén a szorzó-FSB kombinációval, de fogalmam sincs hogy a "mai" RAMokat hogyan, meg mi alapján kell húzni. -
xrvman
őstag
Nem tuningolok. Hoppa kimaradt, hogy mostani is 1066 os.
Az OCZ-t haverom adna el, es nem tudom tole szerezzem be 4x1gb ot, es ami ebben van az atmenne a masik gepbe, es ott is 4gb lesz. Tehat mindenkeppen veszek. Csak kerdes megeri e az arat mondjatok valami normalis arat hogy mennyiert lehet megvenni. Az a hpc edition a maga 2,1V os alapfeszevel nem fog futeni?
Ha 2x2 1066Gb annak az alapfesze 1,8V? Ugyanis a mostani kingmax 2,0V on megy alappal. MCH mi is? -
$p@rr0w
őstag
Hivatalosan nem kompatibilis pontosan ezekkel a ramokkal, slotokról azt írja csak hogy kell dual, meg single channelbe tenni, azt nem írja mi van ha keverem csak ennyit: Users may install different memory size DIMMs into the two channels and enjoy dual-channel and single-channel at the same time.
"into the two channels" A "két csatorna" mit jelent, a két-két slot párt?
Amúgy itt a manual.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Linux kezdőknek
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest