- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Forza_JUVE #59443 üzenetére
Amit linkeltem, az csak egy teszt. 24/7-re a 4133MHz-es profilt használom. Amikor az uncore-t is rendesen megemeled, illetve a ram frekit, utána kell menni ezekkel a feszültségekkel. Ennek a modulnak sztem amit legjobban szeret az a 4133. Itt 1.36V-al hiba nélkül lemennek a tesztek. Minden feszhez egy picit ráadtam. IO is 1.18-cal lefutott, így lett 1.20V. SA 1.22V 44 ringgel, de az 50-hez, ami már dúrva, 1.34V kellett. Napira untig elég a 44-es uncore, de ezt viheted lejjebb is. Nálam pl 5GHz a CPU, 45 a ring, és a feszültségek ill. a hőmérsékletek is nagyon barátiak. A Samsung B die-nak nem sok az 1.5V, ezt állítják sokan. 1.38V nálam teljesen jó.
-
válasz
Forza_JUVE #59441 üzenetére
Mérd meg a 3600-ast is.
Ez ugyanolyan mint a tiéd: [link] Ok, nem kicsit túlhúzott, de stabil ;) Az Aida a 4000-es profilodat hozta ki gyorsabbnak. Hasonlítsd össze a MaxxMem-el.
-
válasz
Forza_JUVE #59438 üzenetére
Pont ugyanez van nekem is ;) A 2. jobb, de ennél többet ki tudsz húzni belőle. Maxxmem jobb, azt is figyeld.
-
válasz
Forza_JUVE #25527 üzenetére
Jó az úgy, ahogy van. De emelhetsz kicsit az FSB-n, és a szorzókat visszaveheted, ha nagyon szeretnéd pöcögtetni, és szinkronban hajtani.
Az 1:1, tehát szinkronhajtást így tudod beállítani:
DRAM FSB: 800MHz -> effektív DRAM Freq. 1600MHz
CPU FSB: 200MHz, CPU szorzó: 15, vagy 16 -> CPU órajel: 3000 vagy 3200MHz
DRAM FSB arány: 4:1Ne zavarjon, hogy a DRAM FSB arány 4:1-et mutat, az csak az effektív RAM órajel és az FSB arányát mutatja. A RAM magórajele ekkor szintén 200MHz, ettől 1:1, vagyis szinkronhajtás. Az I/O puffer órajele ekkor 800MHz, és mivel DDR modulokról van szó, az órajelimpulzus le-, illetve felmenő ágán is van átvitel, ezért az effektív DRAM freki így lesz 1600MHz.
Tessék, rajz:
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #25457 üzenetére
Köszi szépen, amint lesz időm, elkezdem próbálgatni!
-
Reaper04
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #25449 üzenetére
Nagyon köszi a segítséget! Akkor maradok a 2x2Gb 1333mhz KIT nél...
Üdv: Dave -
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #25447 üzenetére
Na akkor ha nekem
KHX1800C8D3K2/4G 4GB 1800MHz DDR3 Non-ECC
CL8 (Kit of 2) 8-8-8-24 1.7-1.9V
ilyen ramom van, akkor az én esetemben mivel próbálkoznál?Most 1333on megy 1,6 volton.
Akkor a volt mehet 1,65ig, de milyen időzítéseket kell állítani, vagy mit kell kipróbálni?
-
CptMisi
őstag
válasz
Forza_JUVE #25449 üzenetére
Bizonyos ramokat, AM3 processzorral lehet 1666MHz-en futtatni, de azt úgy, hogy van egy 2000MHz (1866, 1800...) RAMod, amik támogatják ezt a módszert
-
Reaper04
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #25438 üzenetére
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #25438 üzenetére
Az időzítéseket be tudtad állítani? Mert szerintem én is benéztem ezt a ram dolgot, 1800MHz-es ramokat vettem, aztán csak 1333-on mennek 1,6v-on. Ha tudsz, akkor segíthetnél egy picit h hogyan kell beállítani őket.
Ja látom, picit feljebb tetted fel te is kérdésed.
-
lsc
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #25201 üzenetére
A geilekre talán nem véletlen az élettartam garancia, egyébként komolyabb gond nincs velük, nyugodtan vehetsz azt is . A lapod topicjában érdeklődj hogy nincs-e olyan ram amit nem szeret .
-
yolan
őstag
válasz
Forza_JUVE #25201 üzenetére
Számomra egy kutya mind, geil meg kingmax, de ahol az fsp tápokat magas hiba %-al illetik, hát kétszer is átgondolnám én is mit hiszek el nekik és mit nem.
Ha más az időzítés, de ugyan úgy kit-ben van akkor tudnia kell a dual channelt.
Esetleg nézz körül Ősembernél, most jók a ddr3-as árai, és pont holnap lesz rendelés leadási határidő. -
Tom19
tag
válasz
Forza_JUVE #25178 üzenetére
Helló!
Nem kell erre hűtő, rajta van gyárilag. De inkább zöld címkéset vegyél ebből. Nekem is olyan van. 2dbnál ha jó foglalatba rakod akkor dual channelben fog menni. Kérdés hogy az alaplapnak tetszenek-e ezek a RAM-ok. (Az alaplap oldalán a memória támogatásban nézd meg benne van-e).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest