-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecos15
tag
válasz
Gyuri27 #15976 üzenetére
Huh!Kössz a választ!És ezt úgy eltod mondani nekem úgy (mint aki nem ért hozzá
)
Melyiket érdemesebb belevenni?És hol tudom ezt a 2.0v-t beállítani
(bocs nem értek az ilyenekhez,de így legalább tanulok)
(Jah és ha beleveszem a ramokat vagy (ramot) akor a tápomból kb hány watott fog elenni)
Mert 400FSP van(félek kevés már így is a gépemhez) -
Gombinyó
őstag
válasz
Gyuri27 #15920 üzenetére
Én azt tudom nagyon jól, csak az FSB-t 400-ra szeretném húzni és úgy a ramok 1066-on mennének, de állandóan kékhalált kapok. Nem hiszem, hogy a procimnak ne lenne elég az 1,3 Volt 3600 Mhz-en és az MHC-t feszt is emeltem 1,2 Voltra. A ramnak egyelőre nem adtam több feszültséget, de most per pill nem is birom kipróbálni azért itt kérdeztem.
-
s'Laca
csendes tag
válasz
Gyuri27 #15914 üzenetére
Megnéztem tüzetesebben a táblázatot, elsőre nem nagyon értettem, de nem is bonyolult annyira
A következő beállításnál:
FSB:400
Szorzó:9
Proci: 3,6 GHz
RAM: 800 MHz
20%-os overclock
és kb 68-70 fokos proci (alapjáraton)
FSB : DRAM 1 : 1Kicsit állogattam és ez lett:
FSB:400
Szorzó:7,5
Proci: 3 GHz
RAM: 800 MHz
20%-os overclock
és kb 53-55 fokos proci (alapjáraton)
FSB : DRAM 1 : 1 => így akkor jó lesz?Ja és feszt nem adtam semmire!
CPU FSB 400.0 MHz (eredeti: 333 MHz, overclock: 20%) => ez nem okoz kárt semmiben? én nem tuningolni akarom a gépet, csak hogy rendessen be legyen állítva
Most így fest:
[img]http://images.netbag.hu/20080920/15535529339.JPG[/img]Akkor így jó lesz?
Köszi a segítséget!
-
s'Laca
csendes tag
válasz
Gyuri27 #15912 üzenetére
Igen azt szeretném megtudni, hogy mennyire állítsam a bioszban a memória szorzóit, mekkora feszt emeljek, mennyire állítsam az fsb, stb... Sajnos nem értek hozzá annyira, hogy magamtól próbálkozzak és nem szeretnám ha elszállna valami a tudatlanságom miatt.
Kingston KVR800D2N5K2/4G
4GB PC2 - 6400 CL5 240 - Pin DIMM Kit (2 pcs.)Ez a felirat volt a dobozon
-
Ősember
őstag
válasz
Gyuri27 #15838 üzenetére
a 2 gigás kitek értelemszerüen 2 oldalasok maradtak, ott csak javulás történt, ahogy én látom folyamatosan fejlödnek, ez abbol is látszik, hogy lassan megjelennek a gyárilag 2x2 1200-as kitek is. igaz még nagyon drágák, de minden kezdet nehéz
tuningnál ezek is kb ugyan ugy viselkednek, mint az 1 gigás társaik, mégpedig van egy pont, ahonnan már nem hoz javulást a fesz emelése, sött, akár csökkentheti is a tuning eredményességét. -
old gray
addikt
válasz
Gyuri27 #15828 üzenetére
A csere-érték jó kérdés, bonyolult módon megy a gariztatás, hivatalos értéke nincs is a goodram pro-nak, megegyezés kérdése az egész. Én kb. 10-12k-ra gondoltam csere-alapnak, persze ha rádobok +casht akkor jöhet drágább cucc is.
A CSX Diablo 1200MHZ 17k-t megér?
Nem is rossz...vagy érdemesebb OCZ reaper / Corsair Dominator? Mintha olvastam volna, hogy már nem a régiek ezek a ramok sem, tuningban nem úgy remekelnek mint 1 éve.
Még valami: CM Z600 monster hűtés, még délután meg kell néznem, hogy az extra hűtőbordás / heatpipeos ramok elférnek-e tőle.
-
Cramo
tag
válasz
Gyuri27 #15342 üzenetére
nem, battlefield 2 alatt dob ki, és eredetim van, bármily meglepő, anno 12ezrest pakoltam le érte
(a kiegekről szót sem ejtve persze...).
nah, egész éjjel ment a gép, ez 7óra 51 percet jelent, ami 6 darab PASS-t jelent memtest86+-ban, és 0 hibát.
valakinek ötlete ezek után? -
MAC72
tag
válasz
Gyuri27 #14877 üzenetére
Bocsánat !
Igaz, kimaradt mibe kell.
ASUS P5LD2SE , Pentium D805
Ennyit tudok, nem az én gépembe kell.
Nincsennek speciális igényei a kollégámnak, bár anyagi problémái sem.
Nem olyan túl tuningolós fajta, de a minőség az szempont.
Két-három alternatívát szeretnék, hogy tudjak neki segíteni a választásban.
2x1Gb 800-asat akar, valami minőségi, hűtőbordás ramokat jó időzítésekkel.
Köszönöm mindenkinek aki időt szán a problémámra. -
reset
senior tag
-
pcmatyi
tag
válasz
Gyuri27 #14468 üzenetére
2GB DDR2 800MHz lett betéve, mert az egyik gyári kingmax 2nap után (!!) megadta magát,de még a másik is kérdéses, hogy jó-e mert néha elmegy a kép, így lehet megint szervíz,és lehet mind a kettő Buffaló lesz!
Ennyit a Kingmaxokról!!
........amúgy 2 egyforma 2GB Kingmax volt,most felemás van -
V.L.
aktív tag
válasz
Gyuri27 #13832 üzenetére
Ill modulonként is nézd meg. mint írtam kipróbáltam őket egyenként is. igaz minden esetben csak 2,1 v-al. akkor kipróbálom őket 2,2 -2,3 v-al is. remélem tényleg csak ennyi lesz a hibája.
joshua7 akkor a muskin oldalon lennének hibásak az adatok?
-
band1103
őstag
válasz
Gyuri27 #13548 üzenetére
Tudom Gyuri27 mert a mem vezérlő a CPU-ban van. De akkor miért van az hogy a [memory support list]-ben vannak ilyenek: DDR2 1066(downgrade to DDR2 800)" meg vannak ilyenek is :"DDR2 1066(JDEC DIMM)" tehát nem "downgrade to" ? És akik panaszkodtak azok olyan Phenomokkal dolgoztak volna amikhez 1066-os ram illene.
-
naot
tag
válasz
Gyuri27 #13468 üzenetére
Hm, lemondok erről a 4 gigás megoldásról. Először is többe kerül; bonyolultabb kitalálni, mi hogy is legyen; 64 bites rendszer kell hozzá; és még később is lehet bővíteni, ha úgy tarjta a kedvem. (Azért ez a gyártási szám történet érdekel: miért kell erre figyelni? + Ezt meg lehet így kérdezni az eladótól, hogy légyszi egymáshoz közeli gyártási számú memóriákat emelj le a polcról?
) Ha te a helyemben lennél, melyik megoldást választanád: 2×1GB Kingma 1066, vagy egy KIT? Végülis a dual channel már volt a KIT-ek megjelenése előtt is, nem? Szóval két azonos márkájú, típusú RAM egymás mellett valószínűleg tud majd dual channel-ben futni, vagy mégse? Lényegében ez a két tanács ütközik folyamatosan a fejemben: Gigabye P35 mellé Kingmax = jó, memória KIT = jó. Csak kérdés, melyik a jobb?
-
naot
tag
válasz
Gyuri27 #13459 üzenetére
Na igen, de pont ezt nem tudom, hogy a mostani játékok mennyire használják ki.
Már nagyon régen újítottam gépet, sokáig egy régebbi FPS-sel játszottam, így picit le vagyok maradva. Sajnos Kingmax márkájú 2*2 gigás KIT-et nem találtam, pedig mindenhonnan azt hallani, hogy Gigabyte P35 DSR nagyon jól fut a Kingmax RAM-okkal. Vagy nem érdemes ennyire görcsösen ragaszkodni hozzá? Ha nem érdemes, milyen más RAM-ot (KIT-ben gondolkozva) érdemes beszereznem? Ha viszont mégis kitartanék a Kingmax mellett, mekkora arra az esély, hogy 4×1GB nem működik rendesen dual channelben? Gondolom erre így elég nehéz válaszolni
- arra szeretnék rákérdezni, hogy van-e működő dual channel a KIT-eken túl?
-
wandR
csendes tag
válasz
Gyuri27 #13402 üzenetére
szia!
most cserélem le a asus P5B+E4300-t egy P5K+6550/7200-re.7200 alá nem kell a 1066-os ahogy az itteni topikban olvastam.
A CSX/OSC 14k, uh nem az ár dönt,hanem inkább a teljesítmény/élettartam! Mivel nem ismerem ezeket a ramokat azért is kérdeztem. Mind a kettőre 10év gari van.
Köszi. -
_ATi_1
senior tag
-
-
raul560
tag
válasz
Gyuri27 #12673 üzenetére
hallod nem vagyok itthon ilyenben leirom a configot!
ALAPLAP: GIGABYTE GA-Ma78 GM-S2H
PROCI: AMD ATHLON 64x2 AM2 5000+ Black Edition
TÁP: FSP 350W
DVD iró: ASUS
Proci Hűtő: COOLERMASTER Hyper 212 RR-CCH-LB12-GP
Winyo: 250GB Samsung 16MB Sata2
Köszi a válaszokat!
A Ramot még nem tudom! Ehhez ha tudtok vmi jot segitsetek! Olyan 9 körül max! Köszi! -
drfirsty
tag
-
drfirsty
tag
válasz
Gyuri27 #12519 üzenetére
most mindegyiknél szerepel valamilyen érték. ha csak az említett 4 értéket állítom akkor a többit is kellene, mert összeakadnak a számítási ciklusok, vagy hagyhatom úgy ahogy vannak, mert nem jelentenek szűk keresztmetszetet? Vagy a legjobb, ha a többit átállítom autora?
-
Arnoux
tag
válasz
Gyuri27 #12343 üzenetére
A negyedik képen ott van a memory-.-, de itt van egy memorys kép teljesen külön
-
Arnoux
tag
-
Arnoux
tag
válasz
Gyuri27 #12339 üzenetére
Na, megnéztem 2.2ghz-en és 2.8ghz-en is mindkettőn ugyan az. Képfeltöltésre felraktam egy screenshot-ot
Megnéztem bioszban a haladó beállításokat és a cpu tuningnál minden AUTO-n van csak a processzor sebességét tudom beirni (255). A feszültség is auto. Lehet az a baj, h ahogy emelem a cpu sebességét ugy megy fel a fesz és ezért instabil a rendszer? Az a baj, h nem tudom a normális értékeket. Próbáltam a legkisebb feszt beállítani de ugy sem sem indult a gép -
Sátán44
addikt
válasz
Gyuri27 #12223 üzenetére
Ha hihetek a tesztnek,akkor itt és ezt veszem meg
-
barnam_
nagyúr
válasz
Gyuri27 #12223 üzenetére
Érdekes ez a teszt:
Hogy lehet gyorsabb a CSX Diablo 1200 Mhz-n, mint a CSX CEC 1219 Mhz-n? Mindkettőnek ugyanolyan az időzítése. WinRAR-ban 85 Kb/s-el, Photoworxx-ben 1883 ponttal kapott többet. Ha különböző FSB-vel teszteltek, akkor az egész teszt csak arra jó, hogy lássuk mire képesek a CSX memóriák -
elisha
tag
válasz
Gyuri27 #12126 üzenetére
Szia Gyuri27. Hát ezek Kingmaxok, gyárilag cl-5ösök, bár egy próbát megér...
De végülis az lenne nekem most az édekes, hogy egy vagy külön csatornán lesznek gyorsabbak? Elméletileg, szerintem külön csatin... De itt a baj, hogy csak szerintem, és az én tippjeim, nemigen szoktak bejönni... -
theniel
aktív tag
válasz
Gyuri27 #11655 üzenetére
Hát ha így van is, hogy ez a legrosszabb, akkor is valami más baj lehet itt.
Nekem P5E alaplapom van. Ez X38 as. Szerintem tudnia kellene ezekkel a ramokkal azt, hogy kiválaszthassam az adott FSB-hez a ramfrekit.
Én csak azt szeretném, mint amit ugyanezzel a géppel a Kingmax tudott.
Azzal nem volt gond. Beállítottam az FSB-t, aztán kiválasztottam egy nekem tetsző ramfrekit a felkínáltak közül, és rendben is volt simán ment. Persze csak olyan 1080-ig max.
Itt is csak annyit vártam, hogy mint ahogy szoktam kiválasztom az FSB-t, aztán egy frekit mellé. 1200 alattit választok, de nem akar elindulni. Sőt semmilyen általam kiválasztott frekin nem hajlandó elindulni a gép. Kizárólag akkor indul el, ha a ramfrekit auto-n hagyom.
Persze, ha emelem az FSB-t akkor emeli a ramfrekit is. Ezt meg is tette 510 es FSB mellett :
Core 2 Duo E8200 4080 MHz X38 Dual DDR2-1020 5-5-5-18 CR2 9123 MB/mp
Core 2 Duo E8200 4080 MHz X38 Dual DDR2-1020 5-5-5-18 CR2 10837 MB/mp
Core 2 Duo E8200 4080 MHz X38 Dual DDR2-1020 5-5-5-18 CR2 10276 MB/mp
Core 2 Duo E8200 4080 MHz X38 Dual DDR2-1020 5-5-5-18 CR2 56.8 ns -
lipi67
nagyúr
válasz
Gyuri27 #11655 üzenetére
Hm...Sose értettem ezt a táblázatot,ill.a "keletkezése okát"
Ha vki tuningol ,pici kezével bemegy a biosba,állítja az FSB-t,s szemecskéjével szépen látja,hogy hol tart.Ha sok..visszaosz.Olyan ez mint egy szorzótábla...
200FSB-hez 1:1-ben 400-as ram ,tehát visszaosztva 1:2 és 800-on mén.Ez miért olyan érthetetlen?
Olyan táblázat is kellene,hogy mondjuk mennyi FSB kell,hogy 2180-as 3,2 GHz-en menjen 10 v 8as szorzóval?
Aki vmit akar,vegyen már annyi fáradságot,hogy átnézi a saját biosát..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 24 gb Corsair vengeance DDR3 tuning ram
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest