- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
válasz
MK VII #47715 üzenetére
Nálam meg az a gond, hogy betettem ezt az ADATA DDR3 GTX V2 2x8GB 2400 MHz kittet a PC-be, és nem hajlandó magasabb órajelen stabil maradni.
1,65V a gyári fesz, ezt feltoltam 1,75V-ra, időzítéseket lazítottam 12-14-14-35-re, próbáltam 2800 majd 2666 MHZ-en is, teszt lefut rajta de rosszabb eredménnyel mint 2400 MHz-en, viszont játékokban kékhalálozik.
A lapnak van egy "memory try it" funckciója, ahol előre beállított időzítésekkel lehet próbálgatni meddig mehetsz el, de sem azzal, sem ha mindent manuálisan állítok sem stabil.
Amúgy időzítésen és feszkón kívül nem állítottam mást - mit lehetne még megpróbálni?
Gyári leírás szerint menniük kéne 3100 MHz-en is.
"DDR3 speeds up to 3100 MHz, with timings of CL 12-14-14-36 at 1.65V (XMP Profile 1), provide the muscle needed to run the most demanding games and software." -
petivalter
csendes tag
válasz
MK VII #47618 üzenetére
igen van még rajta bőven garancia.
erre is gondoltam,de reménykedtem benne,hogy egy bios frissítés megoldaná a problémát
akkor ezek szerint vehetem fel az aquával a kontaktot?!
hja még valami: közben nézelődtem a gigabyte-nak a honlapján,és ott van egy lista,amin memóriák vannak felsorolva ( memory support list ) és ami nekem van ezen a listán nem szerepel.létezhet ilyen,hogy egyszerűen nm támogatja? de akkor nem ismerné fel azt az egyet sem -
maxika2004
őstag
válasz
MK VII #47585 üzenetére
Köszi !
És ez amugy más , mintha kiveszem az elemet,
csak hogy azért van még reményem ?Érdekes hogy egy másik géppel is jártam igy :
kiprobáltam, megvettem ment rendesen, ....... másnap otthon elindul-kikapcs-elindul kikapcs... magától....
nem tudtam mit tenni idegességemben, hagytam másnapra.... akkor meg elindult rendesen.
Azóta kb fél éve minden ok !
Ez mitől lehet szerinted? tegnap majd megölt az ideg mikor ez megismétlődött....
mondjuk nem vártam egy napot uána...
lehet hogy szokni kell a lapnak a memcsiket, együtt alszanak stb ... -
maxika2004
őstag
válasz
MK VII #47580 üzenetére
El írtam bocsi, 2x4...
DIMM1: Kingmax FLFF65F-C8KF9
4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)DIMM3: Kingmax FLFF65F-C8KF9
4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)ezek nem mennek együtt a ASRock B75 Pro3-M lapban!
Hát reseteltem... elemet kivettem , meg vissza....
-
Tomdriver
őstag
válasz
MK VII #47574 üzenetére
Köszi a választ, csak kipróbálni akarom mit tud, elég sokan dícsérik ezeket a ramokat, 24/7-ben max. 2800 MHz-re gondoltam, de csak ha viszi, 1,7-V-al, időzítésekkel játszok inkább.
A másik választásom a G-skill lett volna 2400 MHz, CL10 időzítéssel, árban is jobb és lehet jobban is húzható, csak hát színre nem passzol a konfogomhoz...
-
-
törölt tag
válasz
MK VII #47393 üzenetére
Tudom én is nézegettem anno, de aztán végül 1066-os Geil lett. Az égvilágon semmi értelme nagyobbnak, 520-as FSBig jutottam, ott megy 1040-et, feljebb tolni meg nem hoz semmit, még benchmarkok közül is csak a memóriadolgozóbb hoz egy keveset, a nagyobb cellafreki miatt, persze azt is addig amíg nem kell az időzítést emelni az órajel miatt, utána megzuhan inkább, mint gyorsul.
Ha kevés a pénz akkor egy nonK i5 Ivy használtan, kétszer lefutja a Quadot, elég alá valami egyszerűbb alaplap, bele 2x4Giga 1600-as CL9, aztán a GTX960. Évekre használható gépe lesz.
-
smallmer
őstag
válasz
MK VII #47365 üzenetére
rendben, ezt értem
hülyén tettem fel a kérdést azt hiszem. I7 6700K procihoz egy asus asus maximus VIII hero alaplaphoz lenne meg egy gtx 970-hez. Szóval lényeg a lényeg, hogy megfelelne hozzá teljesítményben? illetve ti inkább a 2*4 vagy az 1*8 gigát preferálnátok? 1*8-nál ugrik a dual chanel, abból sok hátrányom lenne?
-
Tukolp
aktív tag
válasz
MK VII #47357 üzenetére
Na igen, csak kérdés hogy milyet vegyek ?
2x4 Gb Corsair CM2X2048-6400C4PRO van benne.
és oylat szeretnék vásárolni ami a legjobban együtt dolgozna vele, így együtt mondjuk kiadna 4x2 Gb-ot
Az a gond ahogy látom hogy nekem CL4-es van, gondolom ha mellé tennék egy CL5öst annak nem nayon örülne.
-
davian
csendes tag
válasz
MK VII #47322 üzenetére
Félreértesz. Van 2x4gb(kit) ilyenem KHX1600C9D3K2_8G
Szereretnék venni egy ilyen MSI Z97-GAMING-3 alaplapot.
Az alaplap memoria support listáján viszont csak a P1-es (KHX1600C9D3P1K2_8G) változat a támogatott.Lehet ebből probléma hogyha nem a P1-es változat kerül a lap-ba?
-
-=RelakS=-
veterán
-
atees
őstag
-
Prosector
addikt
-
trancemusic
senior tag
válasz
MK VII #47235 üzenetére
Senki nem írta hogy egybe számolja a rendszer memóriát a vrammal.
De a windows címezi meg a vramot is, benne van az összes megcímezhető memóriában.
Xp-m volt 32 bites anno, ott 1gb vga ram miatt a telepített 4gb ramból 3gb látott a windows.
3+1=4
A srác a 2gb vga miatt csak 2gb ramot használhat,a többi csak dísznek van a gépben.Olvasnivaló -
04ahgy
nagyúr
válasz
MK VII #47201 üzenetére
Ezt könyvjelzőzd, habár már linkeltem, hasznos: [Corsair DRAM IC Inquiry].
Én is elnézést kérek. Igazából örülök is, hogy a Corsair feltünteti, de mérges is vagyok rájuk, mert rengetegszer volt olyan, hogy x kitet megvették 2012-ben, aztán a típusazonos y kitet 2014-ben. Külön a két kit OK, együtt nem. Ez az oka.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
MK VII #47194 üzenetére
Nem, nem, nem és NEM! Ha már csak egy hozzászólással van előtted az infó, akkor légyszives értelmezd!
Ez az 1600-as 4GB-os Vengeance ezzel az 1600-as 4GB-os Vengeance-szel és ezzel az 1600-as 4GB-os Vengeance-szel nem igen fog együtt menni (vagy kis eséllyel), mert eltérnek rajtuk a chipek, nagyon. Pedig a színük sem tér el.
Az elsőn Elpida, a másodikon Hynix IC-k vannak, míg a harmadikon Nanya. [link].
Szeretnéd, hogy még egy negyediket is keressek? Biztos vagyok abban, hogy Micron és PSC chippel is volt konkrétan ez a típus, csak lusta vagyok és késő van.
HGyu
-
inf3rno
nagyúr
válasz
MK VII #47142 üzenetére
Találtam közben egy memória listát, de nem sokat lehet leszűrni belőle [link], elég régi.
Én mindenképp kingston-t, ha lehet, hyperx blu-t szeretnék bele. Ha mást nem, akkor veszek még 2x2g-t a másik KIT mellé (kingston khx1600c9ad3 2x2g), aztán ha már nem elég a gép, akkor eladom az alaplappal és a processzorral együtt mind a 8g-t. A lista alapján nekem úgy tűnik, hogy 2GB-nál támogatja a single side-ot is, szóval ott ilyesmivel elvileg nem lehet gond, hogy 4GB-nál miért csak a double side-ot, az nekem magas. Ha jól tudom a 4x2g felállásban hasonlónak kell lenni a KIT-eknek, különben nem fognak megfelelően működni. Erről tudni valamit, hogy mennyire hasonlónak, esetleg teljesen egyformának?
Olvastam itt [link] még olyat, hogy van rows/banks is, amit nézni kell, szóval hogyha 2 oldalasból vennék még kettőt, akkor az 8 banks-et jelentene, és azt már nem biztos, hogy elbírja az alaplap. Erre sem találtam semmilyen adatot ezzel az alaplappal kapcsolatban. A manual-ban tutira nincs benne, arra toltam keresést.
Nagyon sok a kérdőjel így. :S -
Frosttide
tag
válasz
MK VII #47099 üzenetére
A saját lapomban egy Kingmax 4gb 1333 MHz-es mindkét oldalt chipes memória van. Amit vettem, azon valóban csak egy oldalon vannak chipek és "alacsony profilú" (nincs olyan magas, mint ami a gépben van). Akkor a lapom nem kezelné csak és esélyes, hogy az ASROCK-ban elmenne?
-
kory24
őstag
válasz
MK VII #47073 üzenetére
Köszi!
Nézem. A Fury és Savage között csak az XMP profil a különbség?
Az csak inteleseknek lényeg, igaz?Amúgy gagyi gépem van, abba lehet mindegy milyen ram. (AMD A6-3650 APU-val). Játszani egyáltalán nem játszom...
E 2 közül melyik lenne jobb?
Az 1866-os Fury vagy az 1600as Savage?
Vagy esetleg 1866 Savage, de ez már a legfelső határ amit kiadnék ram-ra
De ha fölös gépembe, akkor elég oclsóbb is.
-
arminlok
senior tag
válasz
MK VII #46936 üzenetére
Találtam ilyet tényleg és ha beállítom profile 1-re akkor ezeket a változtatásokat dobja fel. Az a kérdésem hogy szükségem van e nekem erre és, hogy származik e ebböl bármiféle hátrány teszem azt hogy 1600mhz-en nem lesz oylan tartós mint ha 1333-on menne. Valamint jó- e ez ahogyan módosultak a beállítások? Nagyjából az a kérdésem hogy ez tuning-e vagy sem?
Köszönöm előre is.
-
laci06
senior tag
válasz
MK VII #46981 üzenetére
i5 750 a proci. Abban, hogy nem fogja tudni kezelni biztos vagy?
Most rákerestem a neten, és találtam olyan fórumot, ahol arról írnak, hogy pont ugyanez a lap+proci kombó elhajtott vígan 4*8Gb-ot is. A specifikáció meg azért max 16-ot ad meg, mert annó nem voltak 4Gb-os nagyobb modulok még, amikor kidobták a lapot.
-
A Zéé
addikt
válasz
MK VII #46941 üzenetére
Köszi ismét
Írtam Iponnak, holnap délelőtt úgyis lesz dolgom arrafelé, mennek vissza a modulok.Hihetetlen, hogy most mennyire szopóágon vagyok ezekkel, évekig semmi hasonló garanciális problémánk nem volt, pedig fut elég sok gép, meg eszköz, erre most meg 2 héten belül a telefonom, az egerem, meg most ezt a memóriát is garanciáztatni kell...
-
arminlok
senior tag
-
Petike168
aktív tag
válasz
MK VII #46918 üzenetére
Közben olvasgattam külföldi fórumokat is, ott azt írták, hogy nagy bajt nem okozhat, max. sípol majd az alaplap, de szinte mindenkinek ment rendesen. A nyákok bizonyos határokon belül bírják a "hajlítgatást", igazából azért aggódom, mert úgy maradt tehát valószínűleg az anyag "megfáradt". Visszaküldeni nem tudom, mert használt, és postai úton sérült meg(ergo nem az eladó hibája). Biztosítva meg nem volt,mert levélként jött. Szerintem adok egy próbát neki, úgy is csak film nézős gépbe menne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Spórolós topik
- Linux kezdőknek
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengence 32Gb Ram eladó!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged