- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szagnes69
aktív tag
Szép estét!
Az egyik ismerősöm kérte, hogy érdeklődjem meg, hogy mi lehet az oka annak, hogy a frissen vásárolt 2 db DDR2-es 2 GB-os RAM memóriából miért csak 3,37 GB használható? (Nem alaplapi videokártya is van a gépben.) Természetes dolog ez? A válaszokat előre is köszönöm!
-
Marcsingó
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis Ram-os gondom!
Vettem a neten 4x1 gb DDR2 Kingston ramot (KCM633-ELC, 1GB 1Rx8 PC2-6400U 666-12-D1) és úgyszint 4x1 gb DDR Samsung ramot (M378T2863RZS, 1GB 1Rx8 PC2-5300U-555-12-ZZ).
Viszont ami gépbe bele akartam rakni az az istenért se indul el vele. Azt nem hinném hogy mind a 8db ram hibás lenne.
Mi lehet a baj?
Előre is köszi a segítséget. -
Rönó
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék Ram ügyben.
Az a helyzet hogy a Gigabyte GA-G41M- combo alaplappal szerelt pc-be az eddigi ddr-2 ramok helyett Vettem 2 db Kingston 2GB DDR3 1600MHz KVR16N11S6/2 ramot. Beletéve a gép bekapcsolás után elindul majd nemsokkal később leáll majd újraindul. És csak ezt csinálja. Elindul, megy kb 10 másodpercig, leáll, 2 másodperc múlva újraindul, és kezdődik előlről. A gép nem sípol egyet sem, a bios sem indul el, a vga sem kapcsolja be a monitort. A régi ddr2 memóriát visszatéve hibátlan. Az új memóriákat mindegy hogy milyen sorrendbe rakom be. Akár külön-külön, akár párban...szóval minden lehetséges kiosztásban ezt csinálja. Mi lehet a gond?
Üdv: Rönó -
csongi
veterán
válasz
lotuska #48578 üzenetére
Nehez megmondani hogy az idozitessel valtozik e valami. Egyszerre csak egy dolgot allits es tesztelt.
A IGP nem szabna higy befolyasolja a ramot.
Talan egy bios update lehet segit. Feszt max 0.1V ertekben emeld, es kiderul. Persze nem art ha ellenorzod kezzel mennyire meleg a ram. Jo lenne fagyaskor is megnezni, hogy akkor mennyire melegedett fel. Ha meleg akkor esetleg feszt csokkenteni, lehet a lapod alapbol tulfeszeli, amit nem szeret a memoriad. Azt is nezd meg szerepel e a tamogatasi listaban a szoban forgo memoria. Nehez jatek, ezert kerulendok az "olcso" ramok. A kigmax egy olcso, de cserebe sok a hibas instabil egyed kozottuk. Az osszes ddr 2 ramom elpusztult, a vele egy idos kingstone ramok most is mennekMésziGab: Tobb dolog van ami kerdeses. Alaplap, cpu, Tuning.
Valoszinuleg menni fog, de a tuning ilyenkor lehet korlatokba utkozik. Ha nem tuningolsz, akkor a gyengebbik ram tljesitmenyehez allitsd az erosebbbet, orajel es idozites. Igy jo eselyel stabilan megy a DC -
MésziGab
tag
Hali
Lesz belőle problémám ha 4GB [Kingston HyperX Fury] mellé egy 4GB-os [Kingston HyperX SAVAGE] fog kerülni?
Fog DUAL-ban működni? -
válasz
PlayMax #48585 üzenetére
De a ram kérdés a bios frissítés után megoldódott. Remélem igazad van, csak nekem ez sajnos nem volt ilyen egyértelmű. Egyébként amikor lefagy nem működik a reset, csak a bekapcsoló gomb folyamatos nyomva tartásával lehet újra indítani. ebből adódóan gondoltam a tápra is, bár lehet hülyeség.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Runner_fxr #48584 üzenetére
Egyértelmű hogy az alaplap nincs ezen mit gondolkodni,vissza és azonnal cseréljék....
Szerk.: Nem is kellett volna eddig várnod,mikor már nem ment az összes ram egyszerre,de egyenként meg igen,akkor már egyértelmű volt hogy az MSI a ludas.
-
-
lotuska
tag
válasz
kalozhun100 #48582 üzenetére
Nem garis sajna, hasznaltan vettem 2k-ert. Nem sikerult manualisan a ram feszt se emeljen.
De a BIOS-ba beallitottam ezt: "load fail safe deafults", es 1 oraja megy a memtest hiba nelkul (mind a ket ram bent van 1333mhz-en).
Remelem menni fog es nem kell majd minden egyes inditasnal a biosba beallitani.
-
-
Frenky89
addikt
válasz
Runner_fxr #48579 üzenetére
Nekem ez a legjobb tippem: [link]
-
Sziasztok. Ram tesztelésre melyik programot ajánljátok leginkább? Illetve melyik verziót? Régebben a memtest-et használtam. USB-ről futtatható kéne. DDR4 kingston fury 2400mhz-es 2 X 4GB ról van szó. A problémám annyi, hogy win 10 alatt tegnap 3 szor is lefagyott a gépem. Zsír új, most raktam össze. Teljesen kiszámíthatatlanul lefagy néha. Futtattam egy csomó tesztprogramot, furmark, 3dmark, aida stabilitás teszt, hdd sentinel, sehol semmi hibát nem találok, már csak a memóriára gyanakszom. A windows naplózásában egy csomó hiba és figyelmeztetés van viszont. Köszi.
-
lotuska
tag
válasz
csongi #48577 üzenetére
Update, az ejszaka addig cserebereltem a kingmax rammot a slotokba(csak magaban, a micron memoriat kiszedtem), mig mukodott, kb 1 oraig google-ztam es semmilyen baja nem volt, azutan lefekudtem, de hagytam a gepet ejszaka, hogy menjen, egy 17gb-os jatekot toltottem a netrol, de most reggelre, mire felkeltem kifagyott, ugyanaz a jelenseg.
Lenne par megjegyzesem, a kingmax ram pontos tipusa: FLFF65F-D8WM9, a micron: MT8JTF51264AZ-1G6E1, elvileg mind2 ddr3 1333 mhz 1.5V, csak a kingmax CL9, a micron CL11 es ugy is mennek.
Az szamit, hogy onboard GPU-t hasznalom? Ami valami Radeon HD3000 szeria lenne, de nem tudom felismertetni, mertwindows 8.1-em van, es a driverek XP-re, Vistara es Windows 7-esre van ennel az alaplap tipusnal...
Penzem, nem nagyon van csereberelni, mert most vettem a gepet, es GPU-ra gyujtok.
Azt mondtad, noveljem a feszt, Meddig novelhetem? Ha a CL-t felviszem 11-re akkor valtozhat valamit?
Koszi a segitseget.
-
zserrbo
aktív tag
Egy ilyen Crucial RAM menne minden gond nélkül egy tetszőleges laptopban egy másik gyárilag belerakott memória mellett vajon? Az nem számít, hogy esetleg nagyobb időzítéssel vagy kisebb frekvencián, ha nem ugyanolyan paraméterű a már meglévő modul. Nem tudom a laptopok mennyire háklisak arra, hogy milyen ramot rak bele az ember.
-
lotuska
tag
sziasztok, adott az adatlapomon levo gep, nemregiben vettem hasznaltan 4gb ddr3 1333 mhz kingmax rammot, es 30 masodperctol 2 percig mukodik vele a gep, fuggetlen, hogy egyeduli ramkent van a gepben vagy a mar meglevo 4 gb dd3 1333 mhz micronnal. A gep lefagy, nincs kek halal, de nemlehet csinalni semmit, a kepernyo marad, ahogy van. Otlet? lehet vmit tenni?
-
Shaza
senior tag
Köszi azt tudom hol, csak ezt az cl10 -cl11-et ne nem találom.
-
MK VII
veterán
válasz
kalozhun100 #48570 üzenetére
Árlistán szerepel igen, de nem biztos, hogy lehet kapni.. Rá kell kérdezni. Mostanában többen belefutottak, hogy náluk rendeltek és nem tudták beszerezni.
-
MK VII
veterán
válasz
kalozhun100 #48567 üzenetére
-
kalozhun100
őstag
DDR3 2400MHz-es ramot 2x8GB-ot mit ajánlotok? 2x4GB 1600-as Corsair vengeance low profilet akarom lecserélni.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
komputerdell #48564 üzenetére
Csomó népszerű VGA-n is Samsung mamóriák vannak.
-
MK VII
veterán
válasz
komputerdell #48564 üzenetére
Nem gagyi egyáltalán. Semmivel sem rosszabb mint akármelyik másik..
Ha nem bízol benne akkor vegyél HyperX-et vagy Corsair-t. -
komputerdell
csendes tag
Helló, a samsung DDR3L 1600mhz-s laptop memóriákról van valami vélemény? félek a samsungtól, nem gagyi?
-
MK VII
veterán
válasz
csongi #48562 üzenetére
Szia.
Én a helyedben nem keverném a ramokat.. Nem lehet megmondani előre, hogy hogy fognak viselkedni egymás mellett.. Még az is előfordulhat, hogy nem indul a gép a plusz ram miatt, ha nagyon eltérő a jelenlegikhez képest. 3 modul esetén pedig belefutsz abba, hogy amíg a 2x4GB elég addig dual-chanelben működik a memória vezérlés, de ahogy hozzá kell nyúlnia a harmadik modulhoz azonnal single-chanelben működik, nem számottevő, de teljesítmény csökkenéshez vezet.
A legjobb megoldás, ha eladod a jelenlegi kitet és beszerzel egy 2x8GB-os kitet.
Esetleg még megoldás az, hogy teljesen ugyan olyan modulokat teszel bele mint most van. Annyi, hogy, ha tuningolod a procit akkor a 4 modul negatívan befolyásolhatja a tuningot. Mivel a processzorban van a memória vezérlő aminek több dolga van 4 modul esetén ezért jobban dolgoztatja ami a processzor tunigra kihatással lehet. 2modult javaslok! -
csongi
veterán
Sziasztok!
Bővíteném a ramokat.
DDR3 1600. jelenleg 2*4Gb van ehhez bővítenék. A kérdés Jobban járok 1db 1866 Mhz 8Gb rammal, későbbi fejlesztések esetén ehhez vennék másikat, vagy inkább tegyek bele 2*4 párt, és akkor 4db modul lesz a gépben.
FX6100+R9280X SDD a hardver.Válaszokat előre is köszönöm!
-
Shaza
senior tag
Ezt a késleltetést hol lehet megnézni mondjuk az Aidán belül?
-
Shaza
senior tag
Akkor ha minden igaz ez
https://www.pcx.hu/termek/kingston-2x4gb-ddr3-1866mhz-hyperx-fury-black-hx318c10fbk2-8-mem-ria-018229Amilyen nekem van annak a kódjában c10 a cl10 re utal?
-
Shaza
senior tag
Igen ez volt a tervem
Játékra használom a gépet -
Armando_19
őstag
Szia.
Nem csak pontosan ugyan olyan ramokat lehet használni, nyilván kérdés a felhasználási terület/folyamat.
Az első kódhoz tartozó ram 1,5V-os CL10-es időzítésű, a PCX oldalán hirdetett memória pedig 1.35 (Low voltage) Cl11-es. A mostani ramodat bővítenéd ilyennel? Mellé szeretnéd tenni?
Itt egy lista a HyperX ramokról. -
Frenky89
addikt
válasz
PlayMax #48552 üzenetére
Letöltöd ezt: [link], kicsomagolod valahova, kapsz egy imageUSB.exe-t, amit értelemszerűen futtatva csinál neked egy boot-olható pendrive-ot.
Amikor kész, akkor a pendrive-ot választod ki boot device-ként, utána már nem is kell csinálnod semmit, magától el fog indulni a memtest.
-
Armando_19
őstag
válasz
PlayMax #48552 üzenetére
Tölts le egy bármilyen Ubuntu Linux ISO fájt, Asztali verzió.
Aztán tölts le egy LILI-t
Bootolj be a pendrive-ról. Bootnál felugrik az ablak, hogy live, telepít, memóriateszt etc. Nyilván a memória teszt. Ez memtest 86-ot futtat. -
Shaza
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a Kingston Hyper X Fury KHX1866C10D3/4G 2×4 Gb GB 1866Mhz DDr 3-as ramom megegyezik ezzel?
https://www.pcx.hu/termek/kingston-2x4gb-ddr3l-1866mhz-hyperx-fury-hx318lc11fbk2-8-mem-ria-512419
A kód eltérése miatt kérdezem ,mert tudtommal csak pontosan ugyanolyan ramokat lehet használni(javítsatok ki ha tévedek)
Köszönöm! -
PlayMax
nagyúr
válasz
garfield545 #48551 üzenetére
Szia
Kösszi megtaláltam,csak hogyan készítsek boot-olható pendrive-t,mire formázam,hogyan másoljam rá,bootoljam mint egy operácios rendszert stb. ?
-
PlayMax
nagyúr
Sziasztok
Sikerült beszereznem a leendő 8GB Crucial Ballistix Sport kit-emhez még egy 8GB
Crucial Kit-et.Szeretnék egy olyan alkalmazást,programot amivel szépen letudom ellenőrizni,hogy hibátlanul működik a 16GB ram összesen...
Eddig játékok alatt és asztali használat mellett nem érzékeltem semmi problémát,de ügyebár nem nagyon létezik program ami kihasználna 8GB-nál többet,szükségem lenne vlmi ram terhelő okkoságra,létezik olyan a memtest-en kívül mert az annyira fapados....? -
Danecay
addikt
válasz
MK VII #48545 üzenetére
OK, köszi, de honnan jön ez a 2x-es szorzó? Ilyen alapon a 133 is helytálló lehetnem mert az pedig ha felszorzod 10-el úgy is kijön
Ne érts félre, nem kötekedni akarok csak érdekelne, hogy honnan származtatható a 2X-es szorzó. Esetleg a Dual Chanel működésből adódik? Érdekes így az 1333-a megnevezés mert pl. ha megnézzük a CPU-Z-t az 1333-as számmal semmilyen vonatkozásban nem találkozunk.
[link]
[link] -
Danecay
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. 2 4GB-os Kingmax flff65f-d8kq9 modul van az Asrock Z75 Pro 3-as alaplapomban egy egy Core i5 3470 társaságában, és mivel ezek 1333-as memóriák én meg voltam arról győződve, hogy ennyi MHz-en kellene nekik működniük, de nemrég vettem észre egy rendszerdiagnosztikai program böngészése közben, hogy működési sebességnek 667MHz van kiírva. Megnéztem egy másik , majd egy harmadik alkalmazással is de ugyan az, sőt az UEFI BIOS Motherboard Mapping szekciónál is ugyanezt az értéket írja. Na most akkor tévesen értelmezem az 1333-as számot és ennek a amemóriának valójában nem ennyi a sebessége habár a legtöbb helyen az MHz is oda van írva az 1333.as szám melle, vagy nálam van valami gond vagy beállítási probléma? A BIOS-ban egyébként 1333-s memória van beállítva, default és auto beállítások mellett.
A válaszokat előre is köszönöm! -
laceb
tag
válasz
kalozhun100 #48540 üzenetére
Ha lehetne még kapni akkor vennék
-
laceb
tag
Sziasztok!
Jelenlegi ram a gépemben:
Kingston Hyperx Genesis 4gb 1866mhzHa veszek egy Fury Black 4gb 1866mhz ramot akkor fognak tudni dual channel-ben működni?
Vagy inkább próbáljam eladni a mostanit és venni egy kit-et?Ez utóbbi nyilván időigényesebb,és több e kerül -
Dyrg
aktív tag
Erről valakinek vélemény?
Kicsit olcsó... és miért csak AMD-chipsettel menne? -
bolygo85
tag
válasz
kalozhun100 #48536 üzenetére
Egyszer küldött egy képet és videót amin látom egy alaplapba a memóriát hogy fut a memteszt egy órát,a többi csak az ő állítása tényekkel nem igazolta mint én.
De már nem is bosszantom magam mert 3 nap próbagaranciába visszaküldtem neki, nála jó a
é állítja nálam a gond így nincs garancia, majd 2 hét volt mire visszajutott hozzám a memória megannyi üzenet es hivások után!És elnézést mindenkitől ez nem ebbe a topikba tartozik.
-
bolygo85
tag
válasz
kalozhun100 #48533 üzenetére
Köszönöm a választ
rengetegszer beszéltem az eladóval végül mindig azt mondja nálam van a hiba vagy beállítás vagy kompatibilitási gondokra hivatkozva.
Nála 3 alaplapba megy a teszt hiba nélkül állítása szerint
-
artiny
őstag
Melyik ram foglalaltba kell tennem az uj teljessen egyforma memoriat?
MSI B85-G43
[link]
idaig az elso kekben volt egy, es a masodikat akkor szinten a kekbe vagy kozvetlen melle a feketebe kene tennem? -
bolygo85
tag
Sziasztok lehet nem jó helyre írok de szeretném kérni a segítséget
Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3 Rev 1.0
Processzor: Intel Xeon E5430 QuadCore
Memória: CSX 4GB DDR2 1066Mhz 5-5-5-16 időzités (2x2GB KIT) 1,9v feszültség CSXO-CEC-1066-4GB-KIT
ez a gépem lenne amibe az én memóriáim hibátlanul működik legalább egy éve,viszont szerettem volna bővíteni memória téren,találtam is szintén 2*2 GB CSX 1066 Mhz memória kitet hogy 8 GB legyen.
itt kezdődik a gond amíg az enyém akár 5 órán keresztül is megy Memtest85+ alatt hiba nélkül!
addig amit megvettem szintén CSX 2*2 GB 1066 Mhz kitet már 1 óra 50 percnél hibázik,az eladó szerint amikett vettem tőle memóriákat más csipekkel vannak ellátva és nem kompatibilis az én alaplapommal.
igaz lehet ez az állítás vagy tényleg hibásak a megvásárolt memóriák
-
Loborger
csendes tag
válasz
kalozhun100 #48525 üzenetére
Ez fura mert emlékeim szerint én annak idején ezeket a ramokat 1333 asnak vettem, csak a procim valamikor valahogyan, mert én nem állítottam az tuti, tuningolt magán egyet
Tudom hogy ez hülyeség, de az tuti hogy a ramok 1333-asokDe az is lehet hogy az AIDA szarul írja ki.
-
Sziasztok!
Egy érdekes problémám van, ami már évek óta meg van, de eddig mindig ráfogtam az aktuális vga-ra, de szeretnék rá pontot tenni!
A gép a következő:
CPU: 3820@4.8GHz
Lap: R4E
RAM: 16Gb 1866MHz 9-10-9-27
VGA: GTX980Ti
SSD 840
Kijelző: LG 32"LK43 LCD 1920x1080 60Hz
Win10 x64
Van egy program amit szeretnék használni a neve Prepar3D.
Ez egy rep szim és horribilis a hardver igénye! (Hangsúlyozom, hogy a BF4 gépigénye egy comodore64 hozzá képest)
A gondom az vele, hogy viszonylag stabil 30FPS mellett is az egész egy microlag halmaz!
Ha lebutítom a grafikát az FPS nem változik, de a lag meg marad!
Full grafikán a CPU load 75-85%, a GPU load 45-50% FPS= 25-30
Médium graf: CPU load 65-75% a GPU load 30% FPS= 30-35
Minimum graf CPU load 60-60% a GPU load 14-20% FPS 35-40
A microlag minden esetben meg van!
AffinityMasc:14
Most jönne a kérdésem:
Esetleg szerintetek a RAM okozhat megjelenítési problémát?
Csináltam egy AIDA-t legyetek szívesek nézzetek rá és mondjatok véleményt!
Köszönöm szépen előre is!
Ja! Minden tippet szívesen fogadok, mert már nekem nincs több ötletem... -
Armando_19
őstag
Szép napot.
Gép fejlesztés előtt állok és kicsit gondolkodóba estem a ram terén.
Szóval, valószínűleg egy Asrock Z170 Extreme 4 lapba keresek DDR4 memóriát egy 6600K mellé, 2x8GB kiszerelésben.
Leginkább játékra használom a gépet, semmi extra csili vili tevezés vagy hasonlók.
Az alul írott 2 ramot néztem ki magamnak. Profitálhatok bármit is abból, ha esetleg a 3000mhz-es szint úgy CL15-ös ramot veszem meg helyette, nagyjából 8K-val drágábban? (27 vs 35?)
90%-ban játszok a gépen, és már így is kicsit elszaladt a költségvetés, bár nyilván nem itt és nem ezen fogok spórolni, ha van gyakorlati haszna.- CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT CMK16GX4M2B3000C15R
- HyperX 16GB Fury DDR4 2400MHz CL15 KIT HX424C15FBK2/16
A válaszokat előre is köszönöm.
-
r.mark
csendes tag
Sziasztok!
Egy i5-ös HP elitebook 2570p, 2x2 gb-os notit érdemes volna 2x4 gb-os Kingmax-al erősítenem ha sokat Lightroom-ozom?
Erre a kingmax-ra gondoltam:
http://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/kingmax/8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-flgf6k2-p69884900/
Idegesít, hogy sokat gondolkozik, amikor képeket szerkesztek...
A választ előre is mindenkinek köszönöm!!!
Ja! A másik, hogy nézegettem videót, és úgy, hogy nem vagyok egy Macgyver, nem szerelgetek dolgokat igazán jól, mégis azt érzem, hogy meg tudnám csinálni a cserét talán... Szóval nehéz, ne is próbáljam, vagy nyugodtan...
Márk -
Loborger
csendes tag
Sziasztok
Szerintetek ha ezt a 4 ramot teszem egymás mellé befogja fogadni a lapom, és tudnak Dual chanel ben működni? Megfelelő választás lenne az új KIT a régi mellé? Minden javaslatot szívesen fogadok.
Ez a RAM páros már régebb óta a gépemben van és jól megvannak egymás mellet Dualban:
(Kingston HyperX KHX1600C9D3LK2/8GX) x2És ezekkel szeretném bővíteni:
8GB 1333MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Blue Series CL9 Kit (2x4GB) (HX313C9FK2/8)http://www.aqua.hu/8gb-1333mhz-ddr3-ram-kingston-hyperx-fury-blue-series-cl9-kit-2x4gb-hx313c9fk28-279909.html
A lapom pedig:
Asus P8H77-V LEA segítséget előre is köszönöm.
-
kmisi99
addikt
Heló! Memtest program két órajelet ír ki a ramomra, 442MHz és DDR884, ha tuningolom a CPU-t a DDR884 érték nő. Akkor mi a ram tényleges gyári órajele? Gondolom a 884, de akkor a 442MHz érték mit jelent?
Itt egy kép [link]
DDR2 es ram, de nem tudom az órajelét ezért érdekel. -
Nestor16
senior tag
válasz
MK VII #48520 üzenetére
Igen, akarok is most venni a T500-asomba.
A Hynix márka nagyon megtetszett bár nem tudom miért, kicsit úgy érzem elfogult vagyok, ugyanis olcsóbban már lehetne venni Samsungot is, de nem vesz rá a lélek.Megkérdezném, hogy melyik a jobb márka szerintetek?
2x4 Gb, DDR3, 2Rx8, 1333Mhz paramáterekkel. -
Nestor16
senior tag
Ha már szóba került. Mi volt az oka az árnövekedésnek és az árcsökkenésnek?
Hirtelenjében rákerestem nemrég, de érdemi találat nem volt (ár-ral kapcsolatos szóra rákeresek szinte csak a boltokkal bombáz). Én pedig utoljára 6 éve vettem a konfigom, azóta is csak egy VGA újítás volt, sosem figyeltem a RAM híreit.
Annyit tudok, hogy a gyártók lenyomták az árakat, hogy a konkurencia kiszoruljon (mégpedig egy jobb technológia (erre van is egy kifejezés, de nem ugrik be) majd gondolom onnantól az árakat folyamatosan emelték), azt viszont nem tudom, hogy mitől csökkent? Jöttek a szorgos kínaiak, akik hatodannyiért előállították a termékeket és "csak" dupla áron adták el?
-
MK VII
veterán
válasz
kalozhun100 #48515 üzenetére
Azért ajánlottam ezt, mert ár/érték arányban és kompatibilitásban a legjobb memória.
De nézhetsz HyperX Savage 2400-ast vagy akár Corsair-t is... Akármelyik ajánlott memória, de mind közül talán a G.Skill a legjobb választás. -
MK VII
veterán
válasz
kalozhun100 #48513 üzenetére
TridentX-nek le lehet kapni a felső "kakastaréj" részét és akkor már csak 39mm magas. Noctuna D-14 alatt 44mm hely van.
-
MK VII
veterán
válasz
JoePapa97 #48511 üzenetére
Ne még vegyél ramot hanem a jelenlegit add el és vegyél 2x4GB-ot.. Könnyebben dolgozik a processzor a két modullal és biztos, hogy nem lesznek gondok.. 3 modult került a fentebb említett okok miatt.
Béka segge alatt vannak jelenleg a DDR3 árak szóval 12 ezer forintért már kapsz 2x4GB-os kitet. -
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy HP Probook 4510s, T6670-es proci, Benne egy ADATA 128GB SSD. Volt benne 3GB DDR2 800mhz ram. Mértem egy boot időt, a win 10 logó megjelenésétől addig amíg meg nem jelenik az asztal háttérképe.
9 másodperc lett.
Utána beleraktam 4GB DDR2 667mhz-es ramot. Én azért kb egyforma eredményre számítottam.
Ugyanezzel a mérési módszerrel 23 másodperc lett a boot idő. (igen, megnéztem és mindkét esetben felismerte a gép az összes RAM-ot)
Az SSD-nek ennyire szűk keresztmetszet a RAM?
Mert pl. asztali gépen régen csak HDD-vel 800mhz és 1066 között se láttam olyan kolosszális különbségeket. -
snooker92
csendes tag
Sziasztok!
Nekem volna egy kérdésem és a véleményeteket szeretném kikérni. Nemrég újítottam be egy Skylake architektúrájú PC-t, DDR4-es (2*8Gb 3000mhz, cl15) memóriával.
Nagyon megfogott engem ez a RAMCache téma (Asus alaplaphoz alapból fut is egy ilyen "tuning" progi), de nem tudom megérné-e egy ilyenre rámenni. Ehhez vennék még egy párral a Corsair ramokból (ugyanolyat, így 4*8=32GB RAM lenne a gépben), aztán mondjuk a felére benyomnám a RAMCache-t, erre gondoltam.Kérdésem lenne, hogy esetleg valaki már használta-e, megéri-e, sokat gyorsít-e, mennyi az ideális RAM méret hozzá, mi alapján dönti el a program, hogy mit cachel be, elveszhetnek ezek az adatok, ha minden este lekapcsolom a gépet, akkor is megéri-e, stb.???
Minden véleményt szívesen fogadok, ugyanis a technológiai háttérrel sem vagyok igazán tisztában... (RAMDisk <-> RAMCache; stb.)
Köszi előre is a segítséget!
-
MK VII
veterán
válasz
JoePapa97 #48503 üzenetére
Szia.
A dual-chanel miatt 2x2GB a javasolt.(#48504) aProPeti87
Tedd mellé és próbáld ki.. Ha működik és nincs hiba akkor hagyhatod... Viszont. Ha kifut a gép a 8GB-ból és hozzá kell nyúlnia a + 4GB-os modulhoz ami ugye single akkor a dual-chanel módú sebességnek lőttek.(#48505) kalozhun100
G.Skill 2400mhz CL10.
Felhasználástól függ, hogy mennyire éri meg. Látom tuningos géped van.. Én abba szívem szerint semmiképp nem egy átlagos memóriát tennék.(#48506) artiny
Szívesen.
Elég jó a géped szóval még gondolom jó pár évig ez lesz a konfig.. Én mindenképp javaslom egy plusz 8GB-os modul beszerzését addig amíg olcsó. Ha felmennek az árak még mindig el fogod majd tudni adni majdnem annyiért mint megvetted szóval veszteni nem fogsz rajta. -
kalozhun100
őstag
Milyen ramot ajánlotok a konfigomba? 16GBot szeretnék. Nagyobb frekvenciásat megéri megvenni? Köszi
-
aProPeti87
aktív tag
sziaszok van a gepembe 2x4 gb g.skill ram melle belehet tenni 1 db 4gb os corsair ramot ? 1600mhz mind a ket tipus ... es az alaplapomon 4db slot van gigabyte h97-hd3.
-
JoePapa97
csendes tag
Sziasztok! Nem vagyok otthon a Ramokban a márkákat sem nagyon ismerem, de azt megszeretném kérdezni hogy melyik a jobb választás? 2x2 GB DDR3 vagy egy 4 GB DDR3?(játékok és internet gyorsasága miatt kérdezem)
-
artiny
őstag
Helotok
Valakinek sejtese hogy hogyan fog alakulni a ddr3 ramok ára? Most nagyon alacsony aron mozognak, 38€ ba kerul amit en 70korul vettem 1 eve kb.1*8gb modul. Megeri most venni vagy novekedni fog mar csak az aruk? Ha pl egyre jobban elterjed a ddr 4
Most nincs szuksegem a +8gigara...de jovore nezve nem lenne erdemesebb mist venni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- eBay
- Milyen légkondit a lakásba?
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honda topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- HyperX 32GB (2x16GB) Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/32
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest