- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitya81
tag
válasz
Kbhont #48712 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Akkor marad a tesztelgetés, leginkább játékokkal (bár szerintem ott nem számíta MHz). Amivel kapcsolatban egy érdekes dologra lettem figyelmes. Ugyanazon játék tesztelése közben, ugyanolyan beállításokkal mikor 'csak' 8 GB RAM volt a gépben (átlag használat 5500 MB) az fps nem változott 16 GB RAM-mal sem, viszont az átlag használat felment 10 GB fölé (virtuális memória használat nem változott). Hogy lehet ez? Erre szokták mondani, hogy memóriából sosem elég?
Üdv, Viktor
-
vitya81
tag
válasz
Kbhont #48710 üzenetére
Na basszus!
Tudtam hogy láma kérdés lesz. Köszönöm. Ma is tanultam valamit és ne haragudjatok, hogy ezzel az oktondi kérdéssel járultam hozzá a topik forgalmához.
(Szép volt.... )
amúgy melyik xmp profil lenne ideálisabb? CL11 1866MHz vagy CL9 1600 MHz ... esetleg más megoldás? Van értelme egyáltalán az állítgatásnak?
-
csongi
veterán
válasz
Kbhont #48612 üzenetére
Mivel oszetett a dolog, en kivennem a ramot es elvinnem olyanhoz ha lehet, akinel jol megy a rendszer, es ott kiprobalnam. Ezek a hibak mind lehetnek a tapol az alaplapig minden. Adj egy picit feszt a ramnak, hata... Vagy az alap feszultseget emeld, de egy vga cserevel is tobb infohoz juthatsz. De egy 50 fps tft monitoron ami 60hz en megy meg mindig lagos lesz. Az en jatekos tapasztalatom hogy a monitor frekvenciajanak a dupla fps az amikorbeltunnek a lagok. Tudom hogy fele fps elveszik, de nincs olyan veszteseg amit a monitor ebben a helyzetben ne jelenitsen meg. Most tolom a tomb raidert, es hiaba stabil 50fps kornyeken, keves. Ott lesz igazan sima ahol 70-80 fps megvan.
-
-
csongi
veterán
válasz
Kbhont #48607 üzenetére
Mások is jelezték ezt a hibát?
Szerintem ez szoftveres baj lesz. Driverek vagy Maga a Win10. Ami egyébként is egy kezdedleges valami, még egy év mire oprendszernek lehet nevezni. Ki kellene próbálni egy WIN8-al mit csinál.
A hardverek panganak, a CPU GPU állítástól függetlenül alig változnak a FPS érdemben nem változik. Nem tudom milyen hardver igénye van, de ezt a programot optimalizálni kellene szerintem. -
csongi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 24 gb Corsair vengeance DDR3 tuning ram
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest