- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kimmuriel #10121 üzenetére
Egy kimagasló versenyző a Sony RX100 II az 1"-os szenzorával, viszont 28mm a nagylátó állása.
Panasonic LX7 24 mm-ről indul, jó kis fényerős Leica zoom, mondjuk cserébe kicsi az átfogás. Összességében dicsérik a képminőségét és az autó módját. Ha nagy átfogás kell, akkor ott van a nagyon kicsi LF1.
Canon G sorozat mindig hozza a formáját, aktuális a G15 és G16, de ez is 28 mm-ről indul. Optikai kereső. Kb. ugyanez Nikonban a P7800.
Fujifilm X20: 2/3" szenzor, príma JPEG és színek, retró kinézet, fényerős zoom szintén 28 mm-ről. Optikai kereső. Esetleg ugyanez a szenzor kisebb csomagolásban az XQ1-ben, kereső nélkül.
Olympusból ott a Stylus 1, jó nagy átfogással, sok dicsérettel, és jó nagy árral. Vagy a kisebb, öregebb és jóval olcsóbb XZ-2, szintén nem tűnik rossznak.
Pentax MX-1, ha már Pentax topik.Nagyon tetszik élőben, dicsérik is.
Persze még ezer meg egy van, de ultimate gép úgysem lesz, meg kell határozni a prioritásokat.
Én DSLR mellé vettem egy XQ1-et zsebrevágós gépnek, nagyon pozitív tapasztalat. Nálam prioritás volt a méret. Ebben a méretben ott van még a Canon S120, Nikon P330. Mindegyik nagyot üt a méretéhez képest.
Ha nagyobb is belefért volna, akkor a Fuji X20-at vagy Pentax MX-1-et vettem volna. Technikailag ezeket a gépeket nüanszok választják el, talán csak a Sony emelkedik ki a szenzormérete miatt, ami meg is létszik a képein.Szerk: Fotoplusban szerintem van élőben, meg ott van egy rakás kompakt is, szívesen megmutatják őket. Strapabíráshoz esetleg olyat érdemes nézni, amihez van vízálló tok, aztán akkor ütődhet.
-
válasz
Kimmuriel #10117 üzenetére
Szentségtörésnek tűnhet, de én nem vetném el a helyedben a kompaktokat. De természetesen a high-end közeli részlegen nézelődnék. Nem tudom, hogy milyennel lövöldözöl most, de elég komoly dolgokat lehet kapni egy K50 kit áráért. Ráadásul, ha esetleg nem vagy tapasztalt fotós, plusz a mászásra is koncentrálni kell, akkor lehet, hogy egy komoly kompakt témamódjai jól jöhetnek. Plusz egy kézből is könnyen lőhetsz egy-egy gyors fotót, videót. (Ahelyett, hogy küzdesz a DSLR/MILC beállításával.) Túl sok obit sem vinnél gondolom, így akár a cserélhető objektív sem fontos.
-
-
sasa134
addikt
válasz
Kimmuriel #10115 üzenetére
Hát akkor E-M5, de a 12-50 nem olyan kicsi. És azért az E-M5-öt sem teljesen erre találták ki. Az egy finom preciz gép, de ott azért kap ütést, karcokat, mindent. Sztem eléggé le lehet rongyolni így a technikàt. De nem értek hozzá, mivel másznak mások, lehet ezt inkább abból az irányból kéne megközelíteni.
-
Novics
senior tag
válasz
Kimmuriel #10100 üzenetére
Nekünk - nekem - eddig szerencsém volt, mert nagyon esős időnk még nem volt, téli túrán meg még nem voltam. Ahhoz azért komolyabb felszerelés kell. Esőben mondjuk nem is nagyon szeretek fotózni. Akkor lefoglal a morgolódás, meg az égiek szidása.
De még mindig azt mondom, hogy egy milc-cel jobban jársz. Az EM-5 jó kis váz, nekem is fáj rá a fogam. (Vagy egy EM-10-re.)
-
sasa134
addikt
válasz
Kimmuriel #10100 üzenetére
akkor pedig sztem nincs sok lehetőség: Milcből E-M5 + 12-50, vagy K-50 + 18-55 WR (vagy dupla KIT)
Én ilyen körülmények közé nem vinnék nem WR felszerelést. A K-50-et kimondottan outdoor DSLR-nek hirdeti a Pentax. A kérdés az, tudsz-e ekkora helyet (méretben, súlyban) találni neki a batyudban.
-
Novics
senior tag
válasz
Kimmuriel #10094 üzenetére
Pont ezért mondtam a MILC-et.
Nagyzsákos túrán egyrészt kényelmetlen volt még a nagy fotóstáskát is cipelni. Nem is a súlya miatt - a 20+-os zsák mellett már mindegy volt
- hanem a mérete. Ha a mellkasomon hordtam, akkor egyrészt nem láttam hová lépek, másrészt lefegett ha előredőltem. Mondjuk a Lovepro TLZ Pro táskákhoz van heveder - ezért is választottam ilyet - de attól még nem látom hová lépek. Azt mondjuk a csípőhevederre is fel lehet fűzni, de ott meg oldalra nyúlhat ki túlzottan. No meg mindig rohanhatok a többiek után, mert kukucskással nem is olyan egyszerű fotózni, mint zsebből elő a kompakt, katt, vissza, és még csak meg sem állt. A hegyoldalon mondjuk néha veszélyes is volt a kukucska, mert könnyebben kibillentem az egyensúlyból.
Az időjárás állóság nem tudom, hogy mennyire komoly szempont, mennyire mászol szakadó esőben/hóban. Olyankor szerintem úgyis táskában lesz a gép jórészt, azt meg nem hiszem, hogy egy kis eső bármelyik gépben kárt tenne. Ha csak a túrákat szeretnéd megörökíteni, és nem akarsz amúgy "művészkedni", akkor szerintem egy MILC bőven jó. Ha meg tudsz barátkozni a LCD-ről komponálással. -
sasa134
addikt
válasz
Kimmuriel #10090 üzenetére
Váz még csak-csak (felső kategóriában - pl E-M5), de üvegből időjárás (csepp és porálló) az Oly 12-50 jut eszembe, ami nagy , nehéz , setét és nem igazán jó a képe, máris elveszik a MILC adta méret/tömeg előnyöd. (nem beszélve a fogásról, ami túrázás alatt sztem kifejezetten fontos).
szerk.: látom mentél a milc topicba, kíváncsi vagyok, mit ajánlanak ott a kollegák.
-
andris1602
aktív tag
válasz
Kimmuriel #10086 üzenetére
Én nem bántam, hogy ezt a gépet vettem
Stabil a fogása, nagyon praktikus a kezelés, a gombok a tárcsák, mindent gyorsan elérek, nagyon megbízhatóan működik.
Még csak fél éve van meg, de egy apróságot leszámítva (ritkán, kb 100 bekapcsolás után egyszer nem enged belenagyítani az elkészített képekbe, ki/bekapcsolás segített) semmi hibát nem tapasztaltam.
Én 18-55WR kitben vettem, a kitobit csak esős helyzetben használom, de egyébként lerekeszelve elég jó eredményt lehet kihozni belőle. Nyilván meg kell tanulni használni, de szerintem ilyen téren felhasználóbarátabb, mint pl egy Nikon D5100 (barátnőm is akkor vett gépet amikor én).
Amit hiányolok belőle: a forgatható kijelző, ha közel fotózok a földhöz, és talán lehetne kicsit halkabb a zár. Nem tudom, hogy a magashegyi fotózásba a vad-fotózás is beletartozik e, de lehet, hogy ez a hang elriasztja őket
Az más kérdés, amit Novics kolléga is említ, hogy ha sokat kell mászni, ennek azért van egy kis súlya, nem tudom az mennyire zavaró.
-
Novics
senior tag
válasz
Kimmuriel #10086 üzenetére
Ha nem csak egynapos mászásról van szó, hanem túrázásról - én ilyenre járok a Kárpátokba -, akkor szerintem jobban járnál egy milc-cel. Remélem nem köveznek meg itt ezért.
Amikor váltottam Nikonról Pentaxra, akkor én is elgondolkoztam a milc-eken, de a kukucska miatt maradtam tükrösnél, és manuálozás miatt lett Pentax (K-30). Szeretem, de attól még tény, hogy macerás cipelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest