- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
-
SeatZola
őstag
De ahol nem akciós, ott is olcsóbb vagy ennyi a zsír új 1 év garos obi. De ha szerinted megér egy kitobi 39k-t akkor én tudok neked hozni....Na ez csak vicc volt. Igazad van, csak ott 21, illetve 30 a kitobi. Viszont a használtakat általában 17-25k között kínálgatják, akik el is akarják adni. De te ezt nálam jobban tudod, hisz sokkal régebbi motoros vagy a "szakmában"!
-
SSwift2
tag
Én is e két objektív között vacilálok, de nem tudok dönteni. Én úgy látom a képek alapján, hogy a Tamronnak lágyabb a képe, a Sigma valamivel élesebb. Más is így látja, vagy csak én? A Tamron tényleg jobb árban van, de engem picit zavar a lágy, nem annyira éles kép.
A Sigmának milyen előnyei és hátrányai vannak a Tamronhoz képest?
Jó lenne, ha tudnál mondnai infot róla. Előre is köszi. -
ottkar
addikt
Nekem szerencsém van mert az objektívre csavarva fel tudom tenni és le tudom venni az egyik adaptert. A másik adapterből ki kellett venni a csavart mert hosszab volt a csavar és beért a menetbe. Erről levettem a rúgót és anélkül használom. Persze ügyelni kell hogy élességállítás közben nehogy kicsavarjam.
-
adik
őstag
Csak egy spéci kiszedőkulccsal tudod kiszedni a bajonettből, miután lecsavartad róla az obit. Ezzel még nincs is semmi baj, csak hogy a művelet közben hajlamos egy keveset leforgácsolni a bajonettből, meg egyébként is faszolósan müxik. Nem érzem magam se dilettánsnak, se bénának, de a művelet telefonos segítséggel (Hála BEE-nek mégegyszer!
) vagy 5 percig tartott.
Kiszemeltem egy nagyszerű állapotú Sonnart (nem Jena, hanem sima) és annak a felaplikálásán mélázom. Annyira meg már ismerem magam, hogy ha sokat szívok egy obi felrakásán/leszedésén, akkor hajlamos vagyok ezt a műveletet kerülni, ilyetén formán vagy egy 135-ös obival fotózok 3 héten keresztül, vagy nem veszem azt elő 2 hónapig. Egyik se tűnik jó ötletnek... -
Mercutio_
félisten
Tévedés
Az optikán lévő blendegyűrűvel állít blendét és a fénymérés (zöldgom) valamint az exponálás is ezen a beállított értéken történik.
Amiről te beszélsz az az automatikus fénymérés, azt valóban nem lehet manuálobival, mert csak exponáláskor (valamint zöldgombra) ugrik be a blende az objektíven beállított értékre.Ugyanezért nem lehet a vázról állítani a blendét, lévén nincs A állás. -
adik
őstag
Külső vakunál a 34-es kulcsszám az kb alsólfszpcsa teljesítmény-ügyileg, de legalábbis a belépő modellek jellemző teljesítménye. A többi vaku, amit felsoroltunk, mind legalább 50-es kulcsszámú. A gyakorlatban én a 36-ról 44-re váltásnál is hanyat vágódtam, pont akkora az eltérés, hogy a nagyobbat már nyugodtan lehetett plafonra lőni, míg a kisebbet csak módjával.
-
Nikitaa7
tag
-
Hydra SR
addikt
Senki sem mondta, hogy nincsenek jó Sigmák és azt sem, hogy a 17-70 kimondottan rossz lenne, de a te 3 jó Sigma obid még nem statisztika. Más már látott hibásat, ha nem is feltétlenül személyesen de megbízható forrásból, hozzáértő ismerőstől hallott róla. Kellően sok példát ismerünk a legtöbben ahhoz, hogy ne merjük megbízhatónak nevezni. Ahogy az sem mérce, hogy valamiről NEM olvastál. De én csak azon rökönyödtem meg, hogy megbízhatónak nevezted a Sigma 17-70-et, ami azért erős túlzás. Meg azon, hogy szerinted ennyiért jóformán szar is lehet, elvégre ez egy átlag pályakezdőnek csak 1 havi fizetése, pedig van olyan obi is, ami 2 évi fizujából se jönne ki. Meg azon, hogy azon lovagoltál, hogy vajon A.M-nek hány próbálkozásból sikerült jót kifogni. Pedig csak annyi volt a kérdés, hogy mit tudunk a Sigma 17-70-ről. Én spec. annyit, hogy jó lenne, ha jó lenne
Vagyis: bár megbízhatóbb lenne, már venném is megfele. De egyszer így is rászánom az időt és energiát és túrok magamnak egy jó példányt.
Megmelítendőnek tartom még, hogy ennek az obinak nincs igazán ütőképes alternatívája, még sokkal több pénzért sem. -
Hydra SR
addikt
Tehát az eredeti kérdés:
"Sziasztok!
Sigma 17-70-ről van vkinek tapasztalata?"Én nem értem, hogy ha valaki szemmel láthatólag objektív választás előtt áll, akkor arra miért nem az a válasz, hogy: Igen, ismerjük az obit. Ha jól sikerült legyártani, akkor nagyon jó és hasznos objektív, megéri az árát de sok a hibás darab, próbálkozni kell, hogy jót fogj ki. Helyette hiányos információt közölsz aztán áttérsz a trendekre meg az árakra (amit a kérdező is meg tud nézni az árlistákban, sőt, valószínűleg túl is van már rajta, ha idejött megkérdezni, hogy mit tudunk az obiról). Most segíteni akarsz a kérdezőnek, vagy a saját - hiányos - ismereteidet akarod fitogtatni? Ha meg nem tudod a választ, nem muszáj válaszolni, nem személy szerint neked volt címezve a kérdés.
Sigmákról a saját tapasztalatom: nekem is volt már egy-kettő a kezemben, és a legalsótól a legfelső kategóriáig szinte mindegyik azért került hozzám, mert gyártáshibás volt és megkértek, hogy nézzem meg én is, hogy tényleg az obinak van-e baja, mielőtt visszaviszik. Sigma 17-70-ről biggamer fórumtárssal beszélgettem, neki is van ilyenje, ő jót fogott ki de arra panaszkodott kicsit, hogy a nagy hosszváltozás (és egyben térfogatváltozás) miatt ami a zoomolással jár, egy porszívóval felér az obi. Jinxx fórumtárs egy Sigma 100-300 F4-et hozott hozzám fókusztesztre pár hete, ez azért már nem egy kispályás, alsó kategóriás darab, és bizony az derült ki, hogy valóban van baja, méghozzá elég véletlenszerűen, tehát nem kapásból rossz, hanem megbízhatatlan. Az elején tökéletesen fókuszált és F4-en is olyan képe volt, hogy akármelyik gyártó megirigyelhetné, aztán elkezdett hülyeségeket csinálni. Hol front-, hol backfocus, és a végén meg már olyat csinált, hogy sehol sem volt éles. Kb. 15 percig viszont hibátlanul ment, az ember még a boltból is simán hazavinné így, hiába visz laptopot amin tesztelgeti. Már kezdtem azt hinni, hogy vagy Jinxx vázában, vagy őbenne volt a hiba, és egyszercsak előjött az obi hülyesége az én vázammal is, ami az én kezemben volt.
Szerintem ezeket több értelme van közölni, mint számháborúzni, hogy vajon ArthurMillernek negyedikre vagy kétezredikre sikerült-e jó obit kifognia (szerintem a 4 is baromi sok!!!).
De ha már trendekről és árakról esett szó: lehet, hogy a Sigma 17-70 az objektívek között viszonylag olcsónak számít, de az ember pénztárcájában - főleg aki Sigmákat nézeget - általában azért 80-90000 Ft kellően sok ahhoz, hogy elvárjon egy hibátlanul működő eszközt. A hibás eszköz nem kevesebbet ér, hanem lóf***t se. A rosszabb minőség ér kevesebbet, de a Sigmáknál elég gyakran nem ez a baj. A vevőjelöltnek azt kell mérlegelnie, hogy megér-e neki ennyit, hogy tesztelgesse és ha szükséges, visszahurcibálja a boltba a hibás darabokat, amíg meg nem találja a jó példányt. Van, akinek megér ennyit és van, akinek nem. -
tbs
addikt
Biztosíts róla, hogy érted, amit írtam. Kérlek.
Tudom,hogy zavaros, de szerintem nem annyira, hogy ne legyen belőle érthető: 2 egyforma típus tök más viselkedésre készteti a vázat. Az optika "szétesése" meg tipikus vázhiba, ugye..? Ha kézzel tekerem, akkor is elbaltázza.
Vertcuj: Neked meg má' nem is emlékszem a fizimiskádra. Kerülgetsz mint döglégy a tehénlepényt...
-
adik
őstag
Ha egy típusból kipróbálsz 10 példányt, akkor valszeg a hibás egyede(ke)t próbálod meg kiszűrni, ahhoz pedig nem kell minden esetben több tucat képet készíteni...
Az objektívek árát pedig néhány 50mm obi (ezért hívják alap objektíveknek) képességei alapján egy 42 tagú mormon társaság határozza meg, általában lábfeltétellel. -
tbs
addikt
Nos, akkor saját tapasztalatok, K bajonettes holmikkal.
Tamron: klasszikus hiba, hogy néha, nem definiálható helyzetekben, "szétesik" a kép. Pl. ha közelről távolra fókuszál, akkor pengeéles, de ha ugyanarra a témára távolról közelre teker a fókuszmotor, akkor meg "fos", és nem úgy rossz, hogy máshol van az élesség, hanem úgy, hogy sehol nincs élesség. Másoknak ugyanaz az obi tökéletes volt...
Sigma: tipikus problémájuk a back/front fókusz, eléggé idegesítő tulajdonság, EXes obijaik sem mentesek ettől. Arról nem is beszélve, hogy némelyiknek a fókuszmechanikája picit "laza", és a váz tippel ugyan egy fordításszámot, de az obinak mindig más kéne. Ideoda, lassan fókuszál vele a gép. Ugyanabból a típusból láttam tökéletes és csigabiga példányt is. (18-50EX)
Pentax: Csúnyán belenyúltam egy 16-50SDM-be. Ismertem, hogy rossz a kihozatal, de bíztam a (nem létező) szerencsémben. Az én példányomban a frontlencse kivételével majd minden üveget kicseréltek Japánban. F5.6 alatt nem volt élességsíkja. Annyira gagyi volt, hogy ha a boltban kipróbálom, akkor el sem viszem. De karácsonyi őrület volt, így nem volt időm/türelmem hozzá. Azóta megvan és perfekt. Pont azt tudja, amit várok tőle.
Stb.
NEM arról beszél itt senki, hogy Sonnar pengeséget hozzon egy 10eFt-os kitobi, hanem hogy alaphibáktól mentes darabhoz, vagy a gyártási szórás nem legalján elhelyezkedőhöz jusson.
Uff...
-
adik
őstag
Van egy olyan izé, na mi az má, nem jut eszembe a neve, várj, itt van a nyelvemen. Nútbükk, vagy mi lódarázs... De persze az is lehet, hogy, mint Hydra SR böcsületes fórumtárs hírében álló egyén mondotta vala, hazaszambázott nevezett másik fórumtárs, ArthurMiller - szerintem ő is böcsületes, de most nem erről diskurálunk - , a szar objektívekkel mindegyikével, egyesével, mégis békösségben.
-
Hydra SR
addikt
Megbízható???? Ezt hol írták???? Én az ellenkezőjét olvastam errefelé többször is. Ez az egyetlen oka, hogy még nincs ilyenem. De lehet, hogy ennek ellenére is lesz, legfeljebb addig cserélgetem a boltban, amíg olyat nem fogok ki, ami tényleg jó. Mert amúgy nagyon hasznos obi és nekem is megérne még többet is. Csak az a fránya Sigma-szórás a gyártásban...
-
Mercutio_
félisten
ottkar erről a Sigma 50/2.8 makró obiról írnál egy kis ismertetőt, esetleg full méretű képeket fel tudnál tolni valahova?
Megmozgatta a fantáziámat, meg öreg is vagyok az M-es obi + manuál közgyűrű, zöldgombnyomkod, korrigál, kattint, újra korrigál, újra kattint-hoz, és ez ha megfelelő ideális makró és "portrészerű" obi lehetne -
tbs
addikt
2 egyformát szoktak hasonlítani, és az akkorott jobbnak tűnőt elvinni...
#1006: 1 ojjektíven átnézve nincs viszonyítási alap. 2őn már van. Mondjuk én sem szoktam túllihegni, eddig 1 (egy) alkalommal szerettem volna egy másikat is kérni (kíváncsi lettem volna, hogy nem-é a gyártási szórás miatt gagyi), nem adtak; zsebre is vágtam a pénzt, alásszolgája. Azóta nem megyek abba az üzletbe. Nem is vettem olyan obit... Ugyanott pl. BEEnek kiváló tapasztalatai voltak ebben a témában.
-
Szten Márs
nagyúr
"Más vevő mit szól ehhez?"
Nem végeztem reprezentatív felmérést erre vonatkozólag. Alkalom adtán felbérelem majd a Szonda Ipsost."Én megnéztem az optikámat és kifogástalannak találtam."
Helyes"Mihez hasonlítsam és minek?"
A vizsgált objektíveket egymáshoz, a legjobb minőségű kiválasztásának érdekében."És mi lenne az összehasonlítási alap?"
Mint említettem egymáshoz lehet viszonyítani őket."Netán egy drágább optika tudását kellene számonkérnem tőle?"
Ezt mindig a számba akarod adni, pedig már az előző próbálkozásodnál is írtam, hogy én ilyet nem mondtam és nem is utaltam rá. Ha megkérhetlek, még egyszer ne próbáld a számba adni ezt, se más olyasmit, amit nem mondtam. Köszönöm.Igazából megint olyan dolgon vitatkozunk, ami tökértelmetlen. A legtöbb helyen érthető módon ilyenre nincs mód. Azonban mégis vannak olyanok, akik saját bevallásuk szerint ilyen módszerrel vásároltak objektívet, következésképpen van olyan hely, ahol erre mégis van mód és van olyan ember, aki ezen módszer szerint választ objektívet. Ennyi a történet.
-
BEE
addikt
Mint azt már megírtam régebben,
van olyan üzlet ahol sorra bontogatták az obikat csak hogy kiszolgáljanak.
Bármilyen hihetetlen, nem lehetetlen.
A Te kitobid valószínűleg tényleg hibás darab, de a Sigmánál ez tömeges jelenség.
Az 50-es makró remélem jó lesz, hiszen az már nem az olcsó kategória.BEE
-
törölt tag
-
törölt tag
Hát én megnézném melyik üzlet engedi azt hogy sorban bontogassák fel a dobozokat,
Marad egy ősrégi magyar technika, ismerőst kell szerezni pl a fényképhall üzletláncnál (lehetőleg üzletvezetőt), most épp ráálltak a Sigma obik forgalmazására, valszeg van egy kis raktárkészletük is. Szóval kipróbálsz három obit, és a legjobbat hozod el. Tiszta Amerika.
-
Szten Márs
nagyúr
"Hát én megnézném melyik üzlet engedi azt hogy sorban bontogassák fel a dobozokat"
Igen, valószínűleg kevés helyen engedik az ilyesmit, ezért írtam bele a mondatba azt, hogy "ha van rá lehetőség".
"Viszont az is érdekes hogy amit én vettem olcsóbb optikát azt valaki fosnak nevezte. csak nem azt várta el tőle hogy olyan legyen mint egy sokkal drágább optika?"
Gondolom ez a mondat nem az én hozzászólásomra reflektál, mert ilyesmit én nem írtam és nem is utaltam rá."Sok gyári selejt? Milyen a selejt?"
Most tényleg el kell magyaráznom, hogy mit jelent az, hogy selejt? Főleg, hogy az előző hozzászólásomban ki is fejtettem? Ebben az esetben selejt: valamilyen okból egy normálisan összerakott darabnál jóval gyengébb képminőséget produkáló, avagy éppenséggel fókuszhibás lencse.
"Én Pentax kitobit kaptam a géphez az is gyengécske volt mint általában ilyen műanyaghézas optika. "
Mondjuk műanyagházas lencsékben is van jobb meg roszabb darab. Egy Pentax 16-45 F/4 pl a tapasztalatok, visszajelzések és az általam eddig látott képek alapján igencsak jó képminőséget tud produkálni. Egyébként sajna az én kitobim sem épp világbajnok, ez van."Most meg rendeltem egy Sigma 50-es makrót ami ugyan EX jelzésű, na kíváncsi vagyok rá."
Erre speciel én is. Ha meglesz, akkor majd írhatnál róla. -
Szten Márs
nagyúr
Az alsóbb kategóriás Sigma lencsék között elég sok a gyári selejt, ezen kívül is eléggé szór a minőségük, így kicsit lutri, vagy ahogy előttem írták nagy a lottófaktor, hogy most éppen egy gyenge, vagy jó darabot fogok ki, vagy most éppen fókuszhibásat, vagy épp csálén áll az egyik lencsetag, így úgy rossz ahogy van lencsét. Ezért nem árt alaposan letesztelni a Sigma objektíveket megvétel előtt. A többit sem persze, de a Sigmákra ez különösen igaz. Meg ha van rá lehetőség, akkor több példányt kipróbálni, megnézni a képüket és a legjobbat elvinni. De ezek elég Sigma-közhelyek.
DarkLyrics:
Majd mutass képet, akkor fogunk tudni mit mondani rá. -
Allien
veterán
A "sebességnek" akkor is (lehet) van előnye, ha kártyaolvasóval használod, ott már nem mindegy, hogy 2-, vagy 20 MB/sec. Persze, egy képnél mindegy, de több giga mozgatásánál már azért nem.
Szerintem.
(ráadásul pl az A-data-knál alig van árkülömbség a gyorsabb-lasabb között) -
Allien
veterán
Pedig, ezzel is vitába lehet szálni!
Nem azért, hogy kötekedés a létformám, csakhát, Te most reklámot "idézel". De, az apróbetüs részt azt NEM mondod, mert azt nem közlik. Pl a Duracell-es hasonlat is IGAZ lehet, bizonyos körülmények között, meg azt se, hogy mivel szemben tud ennyit (most mellékes, hogy azt mondja, hogy a hagyományos elemmel szembe, de mondjuk egy 50 évvel ezelött gyártott, szétfolyt elemről beszél esettleg)?
Ezen felül, a TV-be Te is BÁRMIT bemutathatsz, csak pénz kérdése!
Szakmai tisztesség, na ja. Egyet NE felejts el. Ehez meg KELL fizetni a dolgozó embert, a mai világban pedig a MANAGEREKET fizetik meg. Hidd el, én már csak tudom, mert olyan multi cégnél vagyok utolsócsicskagenya, akit folyamatossan rugdosnak, mintha nem dolgoznék, de, mindezt úgy, hogy a fölöttem lévő csicskák egyre jobban nehezítik a munkavégzésemet, mert idióták.A statisztika MINDENEK felett.
Azért, az ügyfelek NEM rám szoktak panaszkodni. -
Allien
veterán
Nem olyan egyszerű az élet! Olyan nincs, hogy igen/nem, fekete/fehér (kérdezz meg egy ügyvédet, csak pénz kérdés minden).
Ahol emberi tényező IS van (a robotot is ember tervezi, és üzemeli be, stb...), ott lehet sz*rt gyártani. Elég, ha egy felsőbb "vezető" UTASÍTJA a beosztottakat, hogy mehet a határeset is ki. Rengeteg példa van, ezek szerint TE nem nézel sehova. Pl Sony, és az akkumulátor esete. Azt is felfújták, lótrutyi az egész, CSAK 1.000.000 (azaz egy millió)-ból EGY robbant fel! Ez hiba??? Ugyan má, kéremszépen. Azt meg végképp fel se hozd, hogy ezt a sanyi szan nem tudta!
Csak, azt mondta, hogy mehet. Egy valamit elfelejtett. Az amcsik képessek mindenre, még a macskát is a mikrohullámmal szárítják, ha nincsen nagy betükkel ráírva, meg ábrákkal, hogy NE rakj bele macskát (már élve).
Miről beszélünk, nyuszómuszó? -
Rakeem
aktív tag
már hogyne lehetne kivitelezni?
elég silányabb anyagokat használni.
elég ha egy olyan IC tekercset használnak fel, amiről tudják hogy biza kb 40% selejt alkatrész van rajta. ebből a 40%-ból meg ki tudja lehet hogy soha nem okoz egyik sem problémát egy bizonyos felhasználási körülmény mellett. de lehet hogy pár user meg majd veri a fejét a falba mert nem megfelelően müxik a cucc amiben benne az egyik a 40% vacak ICből 1.
és amit én hoztam fel példát a Nokiával azzal is hasonló volt a helyzet.vagy más példa.
tegyük fel:
a beültető robot kicsit kezd már "fáradni" és mondjuk 0,1mm-er arréb pakolja a cuccokat.
lényegében miért ne lehetne működőképes a dolog amit összerak. nem sok a 0,1mm.
de ha már hozzáadjuk azt hogy minden robotnak van valamilyen szórása.. hát...
tegyük fel hogy ennek a megfáradt robotnak amúgy is van 0,1mm szórása.
tehát megeshet az hogy a robot szórása pont ellensúlyozza a 0,1mm-t.
de lehet egy rosszabb eset is. amikor összeadódik a két dolog. az már 0,2mm.
az meg már lehet egy határeset. aminél már vagy működik a cucc vagy nem.
de lehet hogy a gyárba a termék átmegy a meo-n, de annyira határon van a bele épített alkatrész, hogy a hús klímás gyárból kijőve egy szép forró nyári napon a hőtágulástól a vásárló kezében már nem fog működni az adott eszköz.
és ezt még fejeljük megazzal hogy ezt a 0,1mm-es fáradást a gyártó csak 2 nap elteltével veszi észre. 2 dolog lehet. azonnal javítják a hibát és a robot kalibrálásra kerül.
vagy azt mondja a gyártó: minőségellenőrink szerint a termék működik?
igen. hangzik a válasz. jó akkor mehet tovább amig működőképes.
és mégis amikor eljön az a bizonyos forró nyári nap.....(bocsi kicsit sok lett. de ottkar szerintem ha valamiben nincs megfelelően elégséges rálátásod akkor ne írj hülyeségeket. nem kell a szar gyártásához elállítani a gépeket. elbaxodnak azok maguktól is!!)
-
Mercutio_
félisten
Objektívekről volt szó, ott pedig az összrakásnál, beszabályozásnál van emberi tényező tudtommal, főleg 20-30 évvel ezelőtti obik esetén.
Ha itt nincs értelme a MEO-nak, akkor "énkérekelnézést"Mi lenne, ha néha elgondolkodnál azon, hogy nem vagy tévedhetetlen és nem biztos, hogy minden témában neked vannak a legbiztosabb információid, lásd. pl. Pentax kitobi tekergetés AF módban, és a Quickshift rendszer...
-
Allien
veterán
Csakhogy, mi van a többi gyártóval? Más is gyárt Pentax-hoz vakut, Sunpak, Sigma, Metz, Soligor, stb...
Az a nagy gáz, hogy a Pentax 360 vakuja csak billenthető fejü, NEM forgattható. Ami nagyon nagy probléma, szerintem (nekem legalábbis nagyonnagyon). Az 540-s meg annyi, mint egy K100D váz. Ergo, akkor már inkább veszek egy Sigma EF500/530 DG ST-t (esettleg super verziót), vagy akár az új Metz 54 AF-1-t (bár ez már árban közelít a Pentax 540-hez), mint egy olyan vakut, amit ha elforgatom a gépet, nem igazán tudom használni, csak szembe lövésre.
Annál még az is jobb, ha csak ellövi a vakut (és mondjuk csak manuálissan lehet erősséget állítani), mintha nem adja meg azt a kis szabadságot, hogy a vaku fejét el tudjam forgattni. De, ez személyes vélemény. -
Allien
veterán
Mondjuk, eszembe nem jutna kukába dobni. Eleve, környezetszennyező, erre vannak külön tárolók.
Ezen kívül, helyre hozható a hiba. Vissza a töltőbe, oszt újból nyomatni neki. Az esetek döntő többségében no problemo. Mellékessen, NEM csak a Sanyo gyárt már ilyen elemeket:
VARTA READY 2 USE 2100 mAh ceruza akksi (2000 Ft), és VARTA READY 2 USE 800 mAh mikro ceruza (AAA) akksi (2200 Ft) is van már. -
Hydra SR
addikt
Hát igen, itt jön a marketing. Nem mindegy, mekkora szériában készül. A Canon egy nagyságrenddel több gépet ad el, mint a Pentax és a neve is jobban cseng a profik körében, meg sokkal több embernek van Canon rendszere amit nem cserél le olyan könnyen csak mert a Pentax pillanatnyilag jobb vázakat hoz ki. A profik ízlése meg mindig lecsorog az amatőrökhöz is, néha indokolatlanul is.
Néztem a minap a japán felmérést, hogy milyen arányban veszik az egyes típusokat. A Canon EOS 400D, amiben tényleg még az is műanyag aminek szerintem sem kéne feltétlenül annak lennie, toronymagasan tarol. Mögötte a Nikon jön (D40 ha jól emlékszem), aztán a Sony Alpha 100, és az utolsó amit említenek, a Pentax K10D. Tízszer akkora szériagyártásnál még sokkal jobban meg kell gondolni minden egyes centet amit a gyártási költségbe feccölnek. Ez nem jó nekünk, mert rajtunk spórolnak, ugyanakkor jó is, mert ez az ára annak, hogy a diákmunkás fizetésemből meg túlórapénzekből össze tudtam kaparni egy 400D kit árát. Egy K10D-re még legalább egy fél évig kellett volna gyűjtenem, K100D meg asszem még nem volt akkor. Nikonnal meg megszívtam volna, mert nem tudok rendesen M42-eseket használni rajta pedig az elején nagyon fontos volt, hogy költséghatékonyan tudjam bővíteni a rendszert.
Viszont: a gépben nem csak mechanika van, hanem szenzor is. Abban pedig akkor még lényegesen jobb volt a 400D, mint bármi annyi pénzért. Most a K20D elég ígéretesnek tűnik, a Pentax igyekszik az olyan felhasználókat magához csábítani, akiknek nem felel meg "a műanyag indokolatlan használata", a szándékos letiltások és inkompatibilitások, a szándékosan kicsi kereső stb. Egy DSLR gyártásban újoncnak számító cégnek nagyon oda kell tennie magát, hogy betörjön egy jóformán telített piacra. Attól tartok, hogy pár éven belül, ha már kellően beásta magát, ő is engedni fog a minőségből. Aki Pentax rendszert épít ki, most kezdje el szerintem. -
Hydra SR
addikt
-
tbs
addikt
Istenem... Mérnök...
A fémcsap 1 dolog, a persely a másik, a kenés a harmadik, a féktuskó a negyedik. Stb. Minden mindennel összefügg... Egy műanyagba ágyazott fémcsap legalább 1 nagyságrendbeli különbséget hoz a meghibásodási lehetőségeket tekintve. Nem vitatom, hogy van ahol elkél, azért nem mindenható.
-
tbs
addikt
Műszaki ember lévén pontosan tudnod kell, hogy miért is nem az általad javasolt megoldást alkalmazzák. Amúgy pedig valóban tud egyszerű(! nem nasa-űber) műanyag csúszócsapágyazás tartósabb lenni, mint a fémes megoldások. Többnyire azok.
De, mivel műszaki ember vagy, ezeket valszeg jobban tudod.
A fémcsapos is elkopik, eltörik. A cseréje nem olcsóbb. A kompozit cucc sem.
-
Allien
veterán
Persze, igazad van, de ettől még a helyzet az, hogy egyenlőre tuti nem fogjuk megtudni a kérdésre a (pontos) választ.
Lehet, semmi okunk aggódni. Végtére is, pl a Sony A700-s gépe is "érdekes" ilyen szempontból, mert azt is direkte úgy hozták össze, hogy NE legyen 700g-nál nehezebb, és sikerült, mert 690 g lett.
Tehát, igenis, van még tartalék, plussz "faragható" súly a gépeken.
Remélhetőleg, nem annyira a minőség rovására.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Energiaital topic
- Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest