- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
balazs1011 #42527 üzenetére
Én egy ilyet vettem. Nem Huawei van ráírva, mert vmi Észt szolgáltatónak van brandelve, de belül Huawei. Win XP -vel, és 10 Anniversary -val teszteltem. Működik konfig nelkül. Kütyü bedug, megy a net.
-
törölt tag
válasz
balazs1011 #42525 üzenetére
Milyen oprendszerhez?
-
4Grider
félisten
válasz
balazs1011 #42244 üzenetére
Megabájtonként 19.10 Ft-os felárral igen. Bár DPI esetében pont le van tiltva a külföldi használat, de alapból az adatkártyákat lehet külföldön is használni az említett roaming-felárral.
Ha előre láthatóan 100 MB-nál többet forgalmazol hetente, akkor pedig napi/heti/néhol havi roaming csomagokra tudsz előfizetni. Ezeket megtalálod a szolgáltatók roaming oldalain. -
4Grider
félisten
válasz
balazs1011 #42241 üzenetére
Én csak évi 3-4 hetet vagyok külföldön. Ami nekem bevált, a két sim kártyás (logikusan független és az összes európai mobil frekvenciát ismerő) telefonkészülék, sőt pluszban van még az autóban egy független Mifi is. Így nem kötődöm kizárólagosan a hazai szolgáltatómhoz.
A Telenor adott roaming szolgáltatásáról a következőt lehet tudni:
Szolgáltató a Szolgáltatást a normál felhasználásra vonatkozó feltételek betartásával bocsátja az Előfizető rendelkezésére, ezen feltételek betartását az Előfizető a Szolgáltatás megrendelésével magára nézve kötelezően vállalja. Szolgáltató minden, a normál használattól eltérő nem rendeltetésszerű használatot az Előfizető részéről megvalósuló megtévesztésnek tekint, és erre tekintettel a nem rendeltetésszerű használat esetén a Telenor a Szolgáltatást megtévesztésre hivatkozással, a roaming szolgáltatásra (hang- és adatszolgáltatásra egyidejűleg) is kiterjedően korlátozza, melynek tényéről az Előfizetőt értesíti. A korlátozás feloldást az Előfizető személyes ügyfélszolgálaton kérheti amennyiben indokolja a normál használattól eltérő felhasználás okát.
Magyarul simán lekorlátoznak és azt csak itthon tudod feloldatni, ha nem felelsz meg a feltételeknek, pl. nincs meg a havi 1 hazai alkalom. Mint írtam, taxival ne akarj végigmenni a kék túra útvonalán. Ha találsz is egy hülye taxist, néhány hegycsúcs után úgyis kitesz az autóból, mert rájön, hogy nem éri meg neki. Jövő nyáron elméletileg változni fog a helyzet, gyakorlatilag majd meglátjuk. Addig viszont a szolgáltatónak komoly és nehezen kontrollálható költség a roaming, így nem vállalja fel, hogy neked veszteséggel biztosítsa. Ezért ezek az ajánlatok NEM a külföldön dolgozóknak szólnak, hanem az itthon élő, de sokat utazó előfizetőknek. Hazai szolgáltatónak jelen pillanatban NINCS olyan előfizetése, ami tartósan (értsd: 30 napnál többet egyfolytában és évi 90 napnál többet külföldön tartózkodó) előfizetőknek szól.
Ami nálad még külön gond lehet, ha a mostani flottás csomagodra még van hűséged. Remélem nincs (alapcsomagod van és nem is vettél rá igénybe készülékkedvezményt)... -
taip
senior tag
válasz
balazs1011 #42241 üzenetére
Milyen kártyatöltögetésről beszélsz? Eddig havidíjas (utólag fizető) konstrukcióról volt szó.
Amúgy pedig ha nem tudod vállalni, hogy havonta egyszer itthonról telefonálsz, akkor szerintem marad a 20 Ft/perc, az sem gáz, nyilván nem kell órákat beszélni vele.
-
lufi7
aktív tag
válasz
balazs1011 #42224 üzenetére
Miért nem kint veszel valamit?
-
4Grider
félisten
válasz
balazs1011 #42224 üzenetére
Nem csoda, hogy nem értették. A roaming nem ugyanannyiba kerül egy szolgáltatónak, mint ha itthon tartózkodsz, és innen telefonálsz. Kb. olyan, mint ha taxival szeretnél végigmenni a kék túra útvonalán. Még a vodafone redesek közül is kiteszik a kamionosokat. Ebből a szempontból jelen pillanatban a legjobb hazai lehetőség az, hogy havonta egyszer fel kell jelentkezzél a hazai hálózatra.
-
válasz
balazs1011 #42221 üzenetére
Válthatsz, de akkor két számod lesz, a cserét nem intézheted így sem.
-
taip
senior tag
válasz
balazs1011 #42217 üzenetére
Szerintem inkább MyTariff L + EU Roaming + Havi extra 2 GB kiegészítő csomag.
Egyébként a feltételek fent vannak a honlapon.
-
válasz
balazs1011 #42219 üzenetére
Azt úgy nem tudod megoldani.
Csak a Telenortól kérheted az új számod. -
válasz
balazs1011 #42216 üzenetére
Számhordozásra tényleg csak szolgáltatók között van lehetőség.
Számhordozás nem egyenlő számcsere! -
válasz
balazs1011 #42214 üzenetére
Fontos, hogy az EU roaming csomagok feltétele a havi egy, Magyarországról indított hívás, ezt mindenképp' vedd figyelembe!
-
válasz
balazs1011 #42204 üzenetére
Ha jól értem, számcserét szeretnél.
Természetesen lehetséges.
Amennyiben bármilyen szám megfelelő, bemégy egy Telenor üzletbe, és elvégzik a cserét. Zaklatás esetén díjmentesen.
Amennyiben speciális szám igényed volna, szintén ugyanez a megoldás, csak jelezned kell a csere előtt, hogy egyedi számot szeretnél.Nem értem, a MyTariff L csomagnál mire vagy kíváncsi? A csomagban korlátlan belföldi, nem emeltdíjas irányba történő hívás van benne és 500 megabájt net. SMS-t nem tartalmaz, azt 40 forintos darabáron küldhetsz.
Külföldi, EU-n belüli korlátlanságot 1500 forintért vehetsz mellé -a kedvezménykeret miatt igazából ez csak 500 forint.
-
taip
senior tag
válasz
Megveszed a szép számot, elkezded használni, a régit meg kidobod.
Hol van itt csere, de főleg számhordozás??
Szerintem ezt egyedül te érted.
-
Viktor77
titán
válasz
balazs1011 #42206 üzenetére
Kérdezted, hogy így már érthető-e? Válaszoltam.
-
Viktor77
titán
válasz
Nem.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
balazs1011 #42202 üzenetére
A kérdésed első felére már a másik topikban is leírták, hogy nem érthető. Kevered a dolgokat. A számhordozás és a számcsere két különböző dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest