-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
4Grider
félisten
válasz
hemaka #59684 üzenetére
Tegnap a Telenor 4G hálózatán helyenként problémák voltak, nekem is át kellett állítanom néhány 4G routerünket 3G használatára. Pilisvörösvárra még el is kellett mennem, mert annyira rossz minőségű lett az ottani jó térerejű LTE-A hálózat, hogy a vpn csatornán nem tudtam rajta maradni addig, amíg a szükséges konfigurációt elvégzem. Ma reggel viszont már minden OK volt. És ezek közül a kapcsolatok közül van ami már bő két éve működik folyamatosan. Szóval annyira azért nem rossz a Telenor hálózata, talán csak a bérelt vonali netünk megy el ilyen ritkán...
-
azbest
félisten
válasz
hemaka #59676 üzenetére
hát persze... mert nem megy a gigabit egyszerre maximum sebességgel 2 millió ügyféllel. A fizika meg mondjon le, hogy korlátozni merészeli az adatátviteli sebességet a rendelkezésre álló, állami tenderen kapott néhány MHz sávszélességen.
Igazából semmi sem jó. Ha gyors, akkor van aki azért panaszkodik, mert használják. Ha lassú, akkor is azért panaszkodik valaki, mert miért használják mások. Igazából oda-vissza csak az önző hozzáállás megy. Mindig az a panasz, hogy az aktuális panaszkodónak miért nem megy max sebességgel, mert ő siet, neki jár, a többiek meg legyenek korlátozva.
Esetleg b opcióként, ha neki lassú, akkor mindenkinek legyen lassú.. nehogy már valakinek jó legyne
A legtöbb panaszkodás kapcsán egyedül abban látok valamennyi igazságot, hogy a natolós kapcsolat beállításainál lehet, nem minden optimális, mert többen tapasztalták, hogy bedugulnak a nyitott kapcsolatok. Saját tapasztalatom meg, hogy 3G-n mintha lassan menne a kapcsolat felépítése cellaváltás után.
-
törölt tag
válasz
hemaka #59641 üzenetére
Ez egy gyönyörű példa arra, hogy miért nem szabad korlátlan mobilnetet olcsón adni. Egyrészt mert minél többen használják bizonyos területeken bedugul és jön a k.anyázás, hogy használhatatlan, másrészt nincs akkora profit rajta, hogy a torrentpistik miatt vidéken is elkezdjék telepíteni a B3/B7 sugárzókat a B20 mellett.
Persze meg lehetne fogni ezt, normalizálni kőkemény hálózat menedzsmenntel, hogy bizonyos típusú forgalmakat szűrnek, lassítanak, csak az már nem lenne korlátlan mobilnet. -
Ice&Lime
veterán
válasz
hemaka #59084 üzenetére
Nos, ha ilyes ügyes fiú vagy, akkor linkelj be telenortól nagyon hasonló jó mobilnet ajánlatot, mint ami telekomnál most van, pl. domino maraton 1GB (1640Ft).
Posztolhatod is a linket.(#59085) Syl: sajnos nem akarod figyelembe venni a lényeges különbséget, ha lennél olyan, akkor már eleve megtetted volna, miszerint, hogy mobilnetnél a korlátlan adatforgalom és a korlátlan felhasználási idő, aminek ellentéte az időkorlátos-havidíjas-megújjuló-hívható akárhogy is, az két különböző dolog.
-
Somatom
veterán
-
-
danee91
senior tag
válasz
hemaka #58916 üzenetére
ja igen, elirtam.
telenor ezt arra irta, h dinamikus hálózatmenedzsment utjan nem lassitja direkt 2/1 mbit ala..
egyebkebt ezt milyen csomaggal hoztad ossze es mikyen hálózaton? (3G 4G?)
mobilon en mindig fixálom:
Android-on tárcsázóba: *#*#4636#*#*
sim1 v sim2-re a listából LTE only (ha nincs VoLTE, akkor ebben a modban hivni nem tudsz, csak adatkapcsolat lesz - mobilnet, sms)
-
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
hemaka #58836 üzenetére
Hát igazából akik pl mytv plusz csomagra fizetnek elő, a Telenor pedig adja hozzá a saját net szolgáltatását, ám annak minősége miatt pl elkezd akadozni a tv szolgáltatás, nem biztos hogy azzal túlságosan boldogok lennének a felhasználók.
Nyilván mondhatja azt a Telenor, hogy bocsika de, használd pl más szolgáltató internetjét hozzá.
-
radio100jozs
őstag
-
gabor9991
addikt
válasz
hemaka #49947 üzenetére
Valami más lehet, én is stresszteszteltem egész nap a hálózatot
torrent 50-55mbit-tel tölt le most is, de pl. ebay-en akartam az előbb fizetni a paypal már nem tudott velem mit kezdeni, csak töltöget az oldal.Közben a torrent hasít.Persze próbáltam úgy is fizetni, hogy a torrentet lekapcsoltam arra az időre, de nem jó.
Megosztottam a laptopra, amin a paypallal nem boldogultam a vodás mobilnetem, hirtelen jó lett minden.
A torrent pedig továbbra is tölt lefelé rendesen, youtube szintén hasít. -
Viktor77
titán
válasz
hemaka #47865 üzenetére
Neked sem sikerült megérteni? Már bocsánat.
Kit érdekel az IMEI, hogy jön ide? Nem a tiltás hogyanja érdekel.
Mi a különbség aözött, hogy telefonnal vagy modemmel forgalmazok annyit, ami megfektet egy tornyot? Semmi.
Mindkét eszközt lehet tiltani, korlátozni, akármi.Akkor minek van a szabályzatban a fenti kitétel?
-
gabor9991
addikt
válasz
hemaka #47671 üzenetére
Ez felénk sincs másképp, a ginop pályázatokon oda osztottak pénzt, ahol nem volt normális hálózat, ahol volt normális sebességű net/kábel tv, ott nem kaptak fejlesztésre támogatást a szolgáltatók.Így most az a helyzet állt elö, hogy a városban, ahol lenne fizetöképes kereslet a normálisabb szolgáltatásra, ott maradt a kábeles net ami volt, a város mellett a kis falvakban, ahol nagyrészt idösek és a szegényebb emberek élnek, oda meg a pályázat keretében kiépítik a ftth hálózatot 😂, csak ugye nem lesz kinek szolgáltatni...
-
taki01
őstag
válasz
hemaka #47665 üzenetére
Nálam hasonló a helyzet igaz "csak" ennyi jön 4g-n
, de még mindig gyorsabb az Invitel hulladék DSL hálózatától amin szintén csak 10/0,5 Mbps-et adnak.
-
nyirzoz
aktív tag
Régen sem mehetett,csak akkor ha beállítottad az akkor használt net szolgáltatód kimenő szerverét.
Telenor net-el csatlakozva szeded le a leveleidet és így is akarsz válaszolni vagy esteleg wifi-n keresztül jutsz el a Telenoros postafiókodhoz?
Én 16 éve használom és ez mindig így volt! -
club1
veterán
Úgy értem a helyi kiszolgálót, hogy az határozza meg az smtp szervert, ahonnan internetezel. A Pannonét csak akkor használhatod smtp kiszolgálóként, ha Pannon mobilnettel éred el az internetet. Ha nem azt használod internet-elérésre, akkor nem használhatod küldésre az smtp.pannongsm.hu -t, ekkor azt az smtp kiszolgálót kell megadnod a levélküldéshez, amit az az internet-szolgáltató biztosít neked, aki az internet-elérésedet is adja.
-
Landsmann
addikt
Az a kérdés, hogy melyik mail szolgáltatásról van szó. Mert uygebár a Pannonnak/Telenornak kettő is van. Az egyik csak mail címet adt ingyen, az adatforgalom már nem ingynees, az vagy fizetős, vagy a meglévő net/wap kapcsolat adatforgalmának terhére működik. Ennél a szerverek a következők: mail.pannongsm.hu és smtp.pannongsm.hu.
A 300 Ft-os havidíjú szolgáltatásnál, amihez 100 mega adatforgalom is tartozik, (bevezetésekor djuice mobilmail volt a neve) annál pedig: pop.mobilemail.hu és smtp.mobilemail.hu Küldéshez a 2525-ös, fogadáshoz a 110-es portot kell beállítani. Az elsőnél (talán Pannon Mobil Posta néven futott) az alapértelmezett portok a használatosak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby rádiós topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Spórolós topik
- Formula-1
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged