- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz szabogabor10 #62510 üzenetére
Köszi! Akkor ránézek, mert tényleg egyszerűbbnek tűnik, mint bohóckodni a Wallet duplikálásával.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz szabogabor10 #62501 üzenetére
Nem vágom ennek a Simple -nek a működését. Nekem most egy új, Erste kártyám van, ami alapértelmezetten az Eurós számlámhoz van társítva, de webes felületen átállíthatom a Forintoshoz is. Ezt a kártyát meg tudom adni a Simple -ben? Akkor a parkolási díj egy síma, kártyás tranzakció lesz?
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #62499 üzenetére
Jó, hagyjuk a tabot! Nézzük onnan a szitut, hogy már a Telenor által forgalmazott telók között sem ritkák a dual SIM -esek. Sztem reális elvárás, hogy egy mobilszolgáltató alkalmazásai alkalmazkodjanak ehhez.
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #62497 üzenetére
Írtam, hogy Wifis tablet. Egyáltalán nincs benne SIM slot. Nem értem, hogy technikailag mi az akadálya. Adott számra visszaellenőrzött kóddal használom a Walletet, bankkártya és mkód is van hozzá társítva. Akár azzal is meglicitálhatom, hogy a beregisztrált kártyáról adom a hotspotot a tabnak, hogy a külső IP is stimmeljen. Milyen pluszt ad ehhez egy SIM slot?
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #62494 üzenetére
De. Telóról mentett apk -ból fölerőszakoltam a tab -ra. Kérte az SMS -ben kapott kódot. Telón átállítottam az SMS SIM -et a flottásra és azt a számot adtam meg a tabon. Be is tudtam jelentkezni. Viszont, a telón van "számlabefizetés" opció, a tabon nincs. Ez vajon mit jelent?
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Telepítve van a telómra a Wallet, arról fizetem a flottás számláimat. Ma egy rossz parkolóóránál elegem lett a bedobálós parkolásból. Csakhogy, azt a másik slotban levő feltöltősömről kéne fizetnem. A Wallet persze nem tud két kártyát kezelni. Gondoltam, telepítem a tabomra (Teclast T10 Wifi, Nugát) és a havi 1 alkalmas flottás számlafizetést majd arról nyomom, a parkolásra meg ott a teló. Csakhogy, a Play szerint a tab "nem kompatibilis". Marad az apk -ból telepítés, vagy a telón újraszignózással duplikálás. Próbált már valaki így kibabrálni a Wallet -tel? Működik? Egyéb ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz azbest #62445 üzenetére
Kezdődik. Néhány ilyen megszellőztetett eset után nagy csinnadrattával hatósági vizsgálat indul, aminek a vége akkora bünti, hogy el kell adni a céget. A hálózat az új tulajnál sem lesz jobb, csak akkor már nem lesz kihez fordulni, mert ... Szokásos menetrend.
-
Somatom
veterán
Attól függ, hogy mire használnád. A HD -n havonta egyszer hívást kell bonyolítanod és NAT -olt háló. Ha ezek a korlátozások nálad nem számítanak, akkor maradhat a HD. Illetve, a flottás talán olcsóbb is. Hogy melyik szűnik meg előbb, az varázsgömbös kérdés, de sztem egy lakossági csomagot előbb nyírnak ki, mint egy üzletit.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz adika4444 #62282 üzenetére
+1
Símán lehetne korlátozni a sávszélességet és a teljes sávszélesség lehetne (vagyis, lehetett volna) feláras. A torrentezést azzal is ellehetetleníthették volna.szkaroly:
Nálam nem feltétlenül a kamionozással függ össze a dolog. A régi lakóhelyemen csak egy 2/0,25 -ös, mikrohullámú netre volt lehetőség. A mostani lakóhelyemen van vezetékes netem is (Telekom), de nem használom, mert NAT -olt.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz darvinya #62278 üzenetére
Sztem ez nem így működik. A cápának nem jó, ha az aranyhal megerősödik, mert úgy reménye lehet, tehát nehezebb levadászni. El kell lehetetleníteni, mert reményvesztetten sokkal könnyebb megszerezni. Ez csak idő kérdése. A módszert számos példa alapján ismetjük. Lásd: HírTV.
-
Somatom
veterán
válasz szabogabor10 #62274 üzenetére
Sztem ez a probléma eltörpül ahhoz képest, hogy számára teljesen fölösleges beruházni a cégbe. Túl pici ez a pocsolya és a honos cápa már szemet vetett erre az aranyhalacskára. Ebből a bízniszből ő nem jöhet ki jól. és ezt a cápa is pontosan tudja.
-
Somatom
veterán
Sztem ilyen messzire nem kellett volna elmenniük. A korábbi csomagok között is volt olyan, amit VPN -nel lehetett korlátlanosítani (de szép szó ), mégsem okozott problémát. Ez már túl bonyolult ahhoz, hogy tömegessé, ezáltal a hálózatra veszélyessé váljon. VPN -en keresztül torrentezni? Háááát ...
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz viktorhu #62263 üzenetére
Sztem aki képes logikusan gondolkodni, az borítékolni tudta ennek az akciónak a következményeit. A kérdés az, hogy akkor a szakértők miért nem látták előre? Persze, hogy látták. Akkor viszont az igazi kérdés az, hogy miért engedték mégis bevezetni, ha ez egyértelműen a hálózat túlterhelődéséhez vezet? Milyen körülmény az, aminél ez sem számít? A válasz egyértelmű és ezt igazolja az is, hogy az új tulaj nagyon gyorsan véget vetett ennek a csomagnak.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz gabor9991 #62258 üzenetére
Ezt rossz módszernek tartom, mert sztem egyszerűen átverés. A legnagyobb bűnös a torrent, amit, mint adatátviteli mód, technikailag lehetne korlátozni. Ennek meglenne a jogi alapja is, hiszen a hálózat stabil működésének érdekében a szolgáltató alkalmazhat ilyen korlátozásokat.
-
Somatom
veterán
válasz szabogabor10 #62250 üzenetére
"Tényleg nem értem, miért volt nekik jó ezeket széles körben értékesíteni eddig...
Iszonyatosan tökön szúrták magukat."Mit nem értesz ezen? Párszor már leírtuk az okát. Nem magukat szúrták tökön, hanem azt, aki megvette tőlük a céget. Meg, persze minket.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #62209 üzenetére
Az úgy lenne reális, ha a Maratonosok közül azokat számolnák, akik az egy éves futamidő alatt nem újítanak. Azok átlagosan cirka 350MB -ot használnak havonta, ami sztem nagyon kevés a mai világban. Mármint tömegigénynek.
-
Somatom
veterán
válasz lugosi #62192 üzenetére
Ha havi öt alkalomnál többször van szükség a korlátlanságra, akkor már a flottás jobban megéri. Ebbe nem számoltam bele a Maraton díját és azt a trükköt, hogy felezzük a társkártyás net költségeit. Úgy cirka a harmadik alkalomnál már olcsóbb a flottás.
Nem értem, hogy egy netes kártyánál miért gáz, ha bebukod a számot. Úgysem használod semmire.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz lugosi #62190 üzenetére
Az volt a szempont, hogy miként jön ki olcsóbban a korlátlan net. Eddig kifejezetten a netről volt szó, ezért nem vettem figyelembe a csomagnál a hanghívás lehetőséget. Kártyás, korlátlan net egyik szolgáltatónál sincs (mármint versenyképes áron), így ezt az opciót sztem fölösleges lenne belevenni. Ha számlás, akkor korlátlan net esetén sztem tök mindegy, hogy flottával, vagy közvetlenül a szolgáltatóval szerződünk. A flottának három rizikója van. Be lehet bukni a számot, zűrösebb az ügyintézés és lehetnek "anomáliák" a számlázásban. Korlátlan netnél fix a havidíj, nem számít a szám és nincs mit ügyintézni. Ezért vettem egy kalap alá a két módot. Szívesen számításba vettem volna flottás, Telekom hálós, korlátlan netcsomagot is, de van ilyen? Mármint olyan, ami eccerű, földi halandó számára is hozzáférhető.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz szabonagyur #62145 üzenetére
Stimmel. Erre írtam, hogy sokminden más is jó lenne. Mármint nekünk. De, ha sokáig tudnál kevés netet használni, akkor a szolgáltató nem tudna rajtad havonta kaszálni. Mit nem lehet ezen érteni?
-
Somatom
veterán
válasz szabonagyur #62143 üzenetére
Meg korlátlan net, amit bír a hálózat. Meg VOLTE. Meg toronyóra, lánccal. Sokminden jó lenne.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Ez érdekes. Írok egy példát. Hónapokig nem volt 4G Németországban. Többször, többen írtuk itt. Mégis "megvárták", amíg Azbest bejelentette a hibát és akkor is úgy reagáltak, mintha újdonság lett volna a számukra. Ennek mi értelme volt? Miért nem lehet az első felvetésnél utánanézni egy problémának?
-
Somatom
veterán
Számos hiba derült már ki itt. Miért nincs senki a Telenornál, aki figyelné ezt a topikot?
-
Somatom
veterán
válasz Littoral #61952 üzenetére
A MyTV -re nehéz nem velük szerződni. Anno azért mondtam le, mert hat hétre jöttem ki melózni és addig fölösleges lett volna fizetnem a MyTV -t. Azóta már roamingban is lehet hozzá (úgy-ahogy) elegendő net és már hivatalosan is használható az EU -ban. Szóval, azóta folyamatosan fizetem, nincs okom lemondani. Egyébként pont a mostani fordulónál történt, hogy nem volt elég rá az egyenlegem. Beléptem a Wallet -be (roamingban), három bökéssel feltöltöttem az egyenlegemet és két perc múlva jött az üzenet, hogy reaktiválták a csomagomat. Egyszerű, nagyszerű. Szvsz. kell kommunikálni a problémákról is, de én már kinőttem a lázadó korszakomból, egy-egy ilyen malőr miatt nem hírdetek szent háborút a szolgáltató ellen, ha összességében az elégedettségi mérlegem pozitív.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz lugosi #61949 üzenetére
Az a probléma, hogy kártyásként előre kifizetem a MyTV teljes havidíját. Ha lemondásnál azonnal megszűntetik a szolgáltatást, akkor a semmiért teszik zsebre a kifizetett díj fordulóig hátralevő részét. Nem vagyok jogász, nem is biztos, hogy ez az eljárás jogilag támadható, de hogy nem kerek, az tuti. Más szolgáltatásuknál miért nem ugyanezt alkalmazzák? Pl. ha én egy megújuló netcsomagot lemondok, az fordulóval érvényesül. Akkor a MyTV szolgáltatás lemondása miért azonnali?
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz azbest #61846 üzenetére
Ilyen korlátozást senki sem kért. Felárért feloldható sávszélesség, P2P, MyTV felbontás korlátozásról volt szó, nem adatmennyiségről. Egyébként én teljesen elégedett vagyok az általam jelenleg használt szolgáltatás ár/érték arányával. Esetleg az IQ korlátlanja, mert azzal telefonálni is lehet. Ilyenek kellenének publikusban.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Mert nem megfelelő topikban keresgélted a választ. Flottás topik. Egyébként úgy tudom, hogy van az IQ -nál telefonálós opció. Nekem EQ -m van, ebben nincs a korlátlan adathoz telefonálás.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz KamuMazsola #61794 üzenetére
Ezzel egyetértek, de többen, többször kifejtettük már, hogy a korlátozásnak több módja is van és ezek közül az össz adatmennyiségé nem éppen a legpraktikusabb.
-
Somatom
veterán
válasz Bjørgersson #61783 üzenetére
Új tulaj, új koncepció. Költségminimalizálás, minden fillér kinyerése amíg még lehet, mert előbb-utóbb kénytelen lesz eladni. Széllel szemben nem jó pisálni. Lásd: Hír TV.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz tothjozsi96 #61636 üzenetére
Sanszos, hogy ez olyan, mint a roaming üdvözlő SMS. Kártyánként külön. Dual SIM -es telóval van olyan nap, hogy hat ilyen SMS -kapok.
Bár, úgy rémlik, hogy a marketinges megkereséseket le lehet tiltani.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz tylerddd #61593 üzenetére
Én a 3G Watchdog pro -t használom. Régebben azért, mert kivételeket lehet hozzáadni (MyTV), amiket kihagyott a mérésből. Most már hazai hálón korlátlan netem van, viszont a roaming használatot is tudja, ami nekem fontos infó.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Én ilyet nem írtam. Mindíg is az volt az álláspontom, hogy egy működőképes QOS -sel súlyosan felárassá kéne tenni a p2p adatátvitelt. A MyTV -nél pedig egy olcsóbb csomag kéne 540p -ig és egy drágább a HD felbontásokhoz. Valamint az általános sávszélességet is lehetett volna korlátozni. Ezek a megoldások símán biztosították volna a hálózat stabilitását. Sztem a jelenlegi hardvereik nem alkalmasak ilyesmire.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
A HD bevezetésének világos oka volt. Pozitív auditáció az ügyfélszámról a cég eladásához. Ezért nem számított, hogy hosszú távon bírja-e majd a hálózat. A vevő kapott egy gyenge hardveres lábakon álló, rövidesen túlterhelődő rendszert. Logikus lépés részéről a HD kivezetése. Kevesebb anyagi áldozattal jár, mint a növekvő igénybevételhez is használhatóvá fejleszteni a hálózatot. Kíváncsi vagyok, hogy a HD kivezetésének mi lesz a közvetett következménye. A flottás előfizetésekre gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz snooze #61279 üzenetére
Mi az, hogy fölösleges? Ha kényelmesebb, akkor nem fölösleges. Egyébként meg miért baj, hogy plusz egy app? Nem bírja el a vas? Zavar az alkalmazástárban? Mellesleg, a Walletet havonta használom, a MyTelenorba viszont hónapok óta nem néztem bele. Sztem, ha már valamelyik fölösleges, akkor az a MyTelenor.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz snooze #61096 üzenetére
Beszélj egy ügyvéddel arról, hogy szolgáltatást lehet-e áruként tekinteni! Ha igen, akkor feljelentheted a Telenort, mert a fogyasztó megtévesztése büntetőjogi eset:
"Btk. 417. § Fogyasztók megtévesztése:
(2) Aki az áru értékesítése érdekében nagy nyilvánosság előtt vagy jelentős mennyiségű, illetve értékű áru lényeges tulajdonsága tekintetében valótlan tényt vagy valós tényt megtévesztésre alkalmas módon állít, megtévesztésre alkalmas tájékoztatást ad, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz KamuMazsola #61052 üzenetére
Ezt most minek? Nem vontam kétségbe, amit írtál a saját telódról. Csak azt írtam, hogy ez nem törvényszerűen érvényes minden telóra. Az enyémen nincs ilyen opció.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz KamuMazsola #61045 üzenetére
A telók különbözőek. Az enyém egyszerre csak egyik sloton tud 4G -t. Manuálisan kell megadni, hogy melyik slot legyen az. A netes kártyát pedig át kellett raknom az első slotba, mert a Snapi szervízmenüjében történő hálózatmód-kényszerítés csak az egyes sloton érvényesül.
-
Somatom
veterán
válasz radio100jozs #61008 üzenetére
Ha nem kell készülék, akkor miért foglalkozol velük? TV -t már úgysem fognak adni, mert annak a kedvezménynek lőttek (nincs értékesítés alatt). Amennyit most fizetsz, annyiért kapsz egy flottás korlátlan netet, hűség nélkül. Milyen rizikód lenne egy netes kártyánál, ha mondjuk bedőlne a flotta? Elbuknád a számot. Na, bumm.
-
Somatom
veterán
válasz szaboi6512 #60969 üzenetére
Nem kellett volna megírnod, hogy csókos vagy, és neked fél órán belül javítják a hangcsúszás hibákat. Győzzed majd a priviket!
-
Somatom
veterán
válasz szaboi6512 #60966 üzenetére
Jól hangzik, de mi az a hibaba?
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz darvinya #60962 üzenetére
No, igen. Mi nem azért fizetünk, hogy jelentgethessük a hibákat, hanem azért, hogy megfelelő minőségben használhassuk a szolgáltatást. Jobb helyeken jutalmazni szokták a rendszeres hibafeltárókat. 1 hibajelentés = 1 hét fullos MyTV.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz snooze #60958 üzenetére
Viktor0610 sem gondolhatja komolyan, hogy a gyors hibajavítás érdekében az AH -val kéne felvenni a kapcsolatot. Ez olyan lenne, mintha azbest -nek a német O2 -vel kellett volna leveleznie azért, hogy a Telenorral kötött szerződésük alapján biztosítsa számunkra a 4G elérést.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #60955 üzenetére
Ezt már párszor tiztáztuk. Csak ennek van értelme, ugyanis én semmilyen viszonyban sem állok az AH -val. Ez a Telenor szolgáltatása, neki fizetek érte. Kutya kötelessége a szolgáltatás megfelelő minőségének folyamatos biztosítása. A gyakorlatban ez úgy is tudna működni, hogy az ÜFSZ -es indít egy hibajelentést, ami egy vörös, villogó fénnyel jelez a technikusnak, aki forró dróton felveszi a kapcsolatot a partner (AH) technikusával, aki javítja a hibát, visszajelez és az ÜFSZ a még vonalban levő ügyféltől elnézést kér a kellemetlenségért és közli, hogy a hibát elhárították. Egy hangcsúszási problémánál milyen technikai akadálya van ennek a folyamatnak?
-
Somatom
veterán
válasz #08205312 #60839 üzenetére
Ez sem megoldás a fix IP -re. A publikus (nem NAT -olt) és a fix IP az két, külön dolog. Alapból a publikus IP -k általában nem fixek, hanem dinamikusak, tehát változnak. Az állandó eléréshez még szükséges egy DDNS szolgáltatóhoz regelni. Ez nem is olyan egyszerű story (már, ha az ember nem akar ezért külön fizetgetni). A fix IP -nél nincs szükség ilyen DDNS hókuszpókuszra.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz szabogabor10 #60819 üzenetére
Nem értem, hogy a Telenor ezt miért nem alkalmazza. Vicces lenne, ha az ügyfelek kérnének magukra nézve korlátozásokat. A teljes tiltásnak nem vagyok híve, viszont kérhetne húzós összeget a Telenor a p2p adatforgalomért. Vagy, csak a korlátos csomagokban lenne engedélyezett.
-
Somatom
veterán
válasz radio100jozs #60788 üzenetére
Ha a Telenor felárassá tenné a HD felbontást a MyTV -ben és a p2p átvitelt (torrentet), akkor rögvest helyreállna a sávszélesség.
-
Somatom
veterán
válasz tylerddd #60774 üzenetére
Már aki. Sokan használunk dual SIM -es telókat, egyik slot -ban netes, másik slot -ban hanghívós kártyával.
Egy szóval sem írtam, hogy HD csomaggal nem lehetséges a megosztás. A HD -hoz nem kell elkötelezned magad, úgyhogy fölösleges tovább rágni ezt a gittet. Kipróbálod és ha nem jön be, akkor egyszerűen lemondod és átállsz flottásra. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz jociolaszi #60767 üzenetére
Jajj, nemááá! N+1 oka lehet. Pl.:
-Moto Z Play -t nem forgalmazott a Telenor.
-Az 1GB net jó dolog, csak van még legalább 27 nap egy hónapban, amikor kéne a net.
-Netes csomaghoz a Telenornál nem társítható teló.
-Hanghívós csomaggal nincs külső elérés (publikus IP).
Stb., stb.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 Pro Max 256GB desert/sivatagi titán új, bontatlan, gyári független
- Nagyon jó ár Új állapot 100% akksi apple gari 2025.01.31-ig 55k értékű kiegészítő.
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest