-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben22
senior tag
válasz
dany27 #43450 üzenetére
Nem sok
. Létezik adapter (Step up rings), amivel tudsz valamit variálni, de nyilván kisebb szűrőből nem fogsz nagyobbat csinálni
, ezért a neve step up ring. Sose használtam még ilyet, lehet ront a kép minőségén, ha távolabb van a frontlencsétől a szűrő, de részemről ez csak találgatás.
Nekem van polár szűrőm, de nagyon ritkán használom, van egy Hoya pro-m (kb 30-40k HUF) meg egy B+W pro nemtommim, az meg még drágább, de szerintem még ezek is rontanak a kép minőségén.
-
updog
őstag
válasz
dany27 #43450 üzenetére
"ha később fejlesztek s veszek hozzá jobb obikat, azoknak mekkora eséllyel lesz ekkora szűrő mérete?"
50%
Komolyra fordítva, még kevesebb
Szerintem ne erre építs. Tipikusan amikor veszek új objektívet, vagy szűrőkkel együtt
(nyíííílváneladom valamelyik régit, de legalábbis veszek arra is új szűrőt. A "jobb" obik a nagyobb méret miatt nagyobb szűrőmérettel is járnak.)
-
csacsi77
senior tag
válasz
dany27 #43392 üzenetére
Ugyan többért, de én biztos hogy Nikon D7000-et vennék.
Jobb szenzor, jobb fókuszrendszer de kb. ugyanolyan kialakítás. Ha a D90 tetszett, akkor a 7000 is fog.
Obinak pedig az örök klasszikus 18-105-öt nézd meg.
A váz kb. 90 eFt+obi kb. 40 eFt. Ez jóval több, de sokkal jobb minőséget kapsz érte. -
psycroptic
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest