- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
istvan170 #10738 üzenetére
én M(manuál)módban szeretem használni az auto iso-t.
beállitasz egy max iso értéket és egy minimum záridő értéket(mint ahogy fórumtárs is javasolta hogy 1/60 és iso 1600 ).aztán rátartod a témára a gépet.a kijelzőben a vonalkák mutatni fogják hogy ha megnyomnád az exponálógombot hogy alexpós lenne e vagy túlexpós.beállitod a blendét a téma és elképzelés szerint,és a záridőt pedig addig tekered mig a vonalka középre kerül.
de itt ami jó ebbe az az hogy nem egy értéknél lesz csak középen,hanem több záridőnél is középső értéket fog mutatni az expóra ,mert ha felűről állitom(lehető legmagasabb záridő amivel még középen van a jelölő)akkor max isoval operál,hameg lefelé tekerem a záridőt,akkor ugyebár csökkenti az iso-t a záridő kárára. -
Throme
veterán
válasz
Kezdőként, ha mindent egyszerre elkezdesz állítgatni (ilyen a manual beállítás), akkor bizony hirtelen több mindenre kell ügyelned.
Ezt mindenki maga dönti el mekkora lépésekben halad.Auto iso nagyon hasznos tud lenni, csak nem szabad elfelejteni, hogy be van kapcsolva, mert előfordul, hogy ront a kép minőségén közvetve.
Ilyen a szobában történő fotózás vakuval és auto iso-val egyszerre.
Igy nem fogsz kapni jó képet, csak zajosat.Aztán, hogy az auto iso-t, hogy állítod be, az is szokás kérdése.
Egyik megoldás ebben a hsz-ben : "(#10745) aleister" -
aleister
veterán
válasz
Dehogynem! Az auto iso hatalmas találmány, és remekül működik D5100-en.
Ha jól emlékszem 35-tel használod. Állíts be min záridőnek 1/60-at, max iso-nak pedig 1600-ot (némi kompromisszummal 3200-öt).
Ezzel elég sokáig jó leszel..főleg nyitott rekesszel.(#10741) Eperkutyus:
Na ebbe még én sem tudok belekötni. -
spanyoll
addikt
válasz
Ha jól beállítod akkor szerintem mehet. Sok helyzetben (általános fotózás, tehát ahol nem én állítom be a fényt / modellt / körülményeket ) , ott gyakran arra hagyatkozok. Beállítasz egy ISO tartományt amin belül még nem überzajos a kép, aztán hajrá. DE egy dologra figyelj, mégpedig arra, hogy ha a beállításaid alapján "nem készülhetne el a kép", értsd alexpós lenne csúnyán, akkor kezdő, de még felsőközép kategóriás gépeknél sem lehet beállítani, hogy módosítson (d7k, d300, alatta). Ergo nem mondhatod, hogy a rekeszből vegyen vissza és inkább megpróbálod kitartani, hanem viszi még feljebb az ISO-t ha van hova.
mod: Profi gépeknél már van ilyen (ödémáknál meg szerintem a d7-800as vonal is tudja, legalábbis gáz ha nem)
-
MC Pite
veterán
válasz
istvan170 #6346 üzenetére
DK-21M [link]
Van többféle, de ami jobban nagyít, ott vignettálnak a sarkok vagy lemaradnak kissé - illetve ez nem zavarja a kijelzőt. 27$ kiszállítással ebayről.
m3ss, ebbe a jövő hetet is bepakolhatnád milc rendszer esetén
. Nekem a vázon egy üveg, egy másik meg a vaku befér a nagy részbe, vagy váz obival + 2üveg (ha abból az egyik az ötvenes).
Tessék mennyi előnye van a kicsiknek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 10
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest