- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
válasz
vadászcsiga #27986 üzenetére
Ha elégedett vagy a mostani vázaddal és az említett két obid van, akkor valóban csak a AF-S 85mm kell neked és mindened megvan.
Páran már mondták neked, hogy nem érdemes D80-at venned, de mégis kötöd az ebet a karóhoz. Akkor vegyél egy D80-at 40e expó alatt és fotózz azzal, ha már úgyis eldöntötted és sok baráti jótanácsra sem gondolod meg magad. Nehéz úgy segíteni, ha nem fogadod meg a tanácsot. -
válasz
vadászcsiga #27983 üzenetére
Várj, hát az 55-200 meg a 18-70 is önjáró fókuszos... hova kell neked a vázmotor?
Portrézáshoz mindkettő elmegy (szódával...) - de ha jobbat akarsz, vagy veszel egy 180/2.8D-t és manuálozol (meló, tudom, de portézásnál pont ráérsz), vagy mondjuk egy 85/1.8G-t, és az is elég fasza erre a célra.
Az elmondottak alapján neked üveg kéne, nem valami kehes régi váz.
Amúgy kiváncsi lennék, hogy veszel egy D80-at, OK - de milyen régi csodaobit néztél ki hozzá, ami a) olcsó, b) nem kell cserélgetni, mindenre jó, c) portrézásra meg főleg...?
-
válasz
vadászcsiga #27980 üzenetére
Térjünk szerintem vissza a dilemma gyökeréig - miért kell neked a vázmotor (és csak az, semmi más modernebb cucc) mindezek után?
Milyen AF(-D) üvegeid vannak, amik miatt muszáj pénzt kiadnod egy réges-régen elavult vázra csak azért, hogy azokat meghajtsa? Nem cinikuskodok, komolyan érdekel.
-
nesa
veterán
válasz
vadászcsiga #27971 üzenetére
A D80 rosszabb isoba mint a D40, A d90 van zajba kb 1 szinten a D40 el.
Mind3 szenzorral sajat tapasztalatom van. -
válasz
vadászcsiga #27971 üzenetére
Akkor üdv a klubban. Nekem is volt D40-em - az is volt már 30k kioldás felett, amikor két éve megvettem, és most a hugom nyúzza tovább. Mondjuk én simán manuáloztam vele 50/1.8D-vel meg 28-105-tel*, de ha neked kell a vázmotor a témák miatt (nem érsz rá zöldpöttyöt kézzel kicsiholni), akkor fair enough.
Én se azért ajánlottam a D90-t, mert mondjuk videózik (valami nagyon alapszinten - rövid próba után sose használtam), meg ilyen feature bizbaszok - de amúgy is van benne elég plusz a D80-hoz képest (csak mondjuk szenzor, szoftver, meg ilyesmik tekintetében), hogy ha egyszer kipróbálnád, sose akarnál visszamenni a D80-hoz.
(*na, az manuálozásra egy híresen fos üveg... talán a 70-300g vetekedhet még vele)
-
válasz
vadászcsiga #27969 üzenetére
Nemtom, mennyire lehet megbízni benne, de van egy ilyen is...
(Nem mondtál árat, és így csak a jofogas.hu-s találatokból tudok kiindulni... de mivel ott nem tűnik vészesnek a difi, én inkább spórolnék még egy kicsit a D90-re.)
-
Melorin
addikt
válasz
vadászcsiga #27967 üzenetére
Szerintem 50k-ig meg szabad venni, de csak jó áron!
-
glaci
őstag
válasz
vadászcsiga #27964 üzenetére
Szia!
Nekem még megvan.
Használni már nem használom, mert 4 hónapja megállt benne a redőny, így elérkezettnek éreztem az időt, hogy lecseréljem egy 7100 -ra.Tudok így is segíteni?
-
Throme
veterán
válasz
vadászcsiga #27964 üzenetére
Szerintem nem is nagyon használtak d80-at. D50/70/40/60/90 géptulajokra emlékszem - bár nem túl rég fórumozok - de az általad keresettre nem.
Szvsz tedd fel a kérdésed a d80- al kapcsolatban hátha más is meg tudja válaszolni.... -
vadászcsiga
félisten
válasz
vadászcsiga #27962 üzenetére
Már senki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest