- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
[link] Itt van diagramm
- Igen, pro obival (14-24) jobb minőséget kapsz, de amtőr fotósnak ezek megfizethetetlenek. Ellenben a lehetőségeidhez mérten gazdálkodhatsz abból amid van. Pl. javaslom a raw-ba fotózást, utómunkával sokkal jobb végeredmény is kihozható.
- A kiégéssel kapcsolatban: a fényképezők dinamikatartománya meg sem ugatja az emberi szemét. Ezért tájképnél, ha a főtéma árnyékban van, és arra mérsz fényt, akkor az ég tuti ki fog égni, még d700-al is. 2 megoldás van erre a problémára (vakus derítés nyilván kilőve):
1. Rawba fényképezel, és utólag felerősíted az árnyékos részeket, ill. bizonyos fokig a kiégett részeket is visszatudod hozni.
2. 2 fényértékkel lősz egy expo sorozatot, és az alkalmatos progival "összefűzöd őket", azaz HDR képet készítesz.A tükrösök kis mélységélességének meg van az előnye is és a hátránya is. Ha megtanulod kellően kontrollálni az előnyödre fog válni.
-
Ijk
nagyúr
Capture-ban megnéztem és a bokrokon volt a fókusz.
A D60-nak 10mpixeles érzékelője van, ami jobban zajosodik, mint pl. a d40, és a kitobi sem tud már ekkora felbontást maradéktalanul kiszolgálni.
Szerintem nincs különösebb gond a képpel (kompozíció szempotjából mondjuk olyan semmilyen) úgy látom az égbolt kiégett, szóval nem voltak valami jó fényviszonyok. A kitobi f9 felett már kezd életlenedni, én a 18-70-et ált tájképeknél 5.6-9.0 között használom, néha megyek csak fölé.
Ha éles tájképeket akarsz, akkor d700+14-24, hajrá...A virágos képnél 5,6-os rekeszt használtál, ilyen közeli témánál nyagyon kicsi a DOF (mélységélesség), ezért a porzó még éles, de a párta már homályos. Kb f11-es rekesszel élesebb lenne a többi rész is.
Dslr már nem kompakt, meg kell tanulni kezelni. Én is elkövettem rengeteg hibát amikor áttértem tükrösre. -
Ban_Dee
csendes tag
Szia,
Nekem is D60 van, 18-55 VR kitobival, a második képpel nekem se stimmel valami...
(Nekem mintha ennél jobbak sikerültek volna, pedig még kb. 2000-et se lőttem vele, most ismerkedek a géppel.)
Milyen beállítások mellett sikerült ilyenre a második?
(Az elsőhöz azért nem szólok hozzá, mert az eléggé makro-gyanús nekem - ilyen téren viszont a kitobit egyáltalán nem próbáltam még.)
Nem lehet simán valami kosz (por)? (tudom, hülye kérdés, de azért nézd meg az obi belső oldalát is...)
Vagy valami nagyon el van állítva? Zajszűrés? -
tbs
addikt
Ha ezek a gépből kieső jépegek, akkor: megnézném, hogy hogy áll a gépen belüli jpg élesítés mértéke. Megpróbálnám kézzel a fókuszt. F11 fölé nem rekeszelnék. És nem feltétlenül az obi végállásában tesztelnék.
Olyan Canon kiobis minőségű képeknek tűnnek egyébként, lehet ezt tudja ez is, alacsony vonalfelbontás. A virágos képnél picurka a DoF, lehet az zavar meg.
Ami nálam bejött, hogy 83%-os leméretezés után eltűnik a debayer és aa szűrők effektje -> tűéles lesz a kép. Ne feledd, hogy a natív pixelszám minden 2. pixelje zöld. Homály attól is keletkezik, hogy nem feltétlenül fekszik a debayer/demozaik algoritmusnak a téma, és nem bírja kitalálni a valódi pixelszíneket...
-
Flow
senior tag
Hali! A virágos kép kicsit érdekesnek tűnik, mert vannak éles részei. Talán a virág formája csalja egy kicsit a szemem.
A második kép tényleg zajos kicsit, de a d60 400 ison ilyen. Ott hova fókuszáltál? A vízre? Igazán nem lehet látni, hogy éles-e, vagy sem, a téma nem túl jó ilyen szempontból.
-
johnjohn
addikt
Nekem eddig csak pozitív tapasztalatom volt,a megbeszélt időpontban vittem gépet tisztításra, illetve a múltkor a D 200 -at gumiburkolat cserére, és korrekt gyors munkát nyújtottak, illetve a gumiburkolatot, pedig a gari már lejárt, INGYEN cserélték.
A legnagyobb gondom az volt, hogy nem mindíg veszik fel a telefont.
A Kisasszony, aki a munkát felveszi, viszont igen csinos.
Jól megközelíthető, és ha autóval mész, az udvarban remekül lehet parkolni. -
pinkypinky
tag
Hát, általában napnak hátal szoktunk fotózni, úgyhogy ha erős fénynél kikapcsol az LCD, ott már gondok vannak, elvégre nem szezonális a termék (új, Nikon téli DSLR eladó
)... Kicsit játszogass vele, és utána érdemes visszavinni ilyen idegesítő hiba miatt.
Én is kérdeznék valamit. Ős obikkal plusz átalakítókkal játszok, és szükségem lenne a rangefinder opcióra, mert nem mindig van nálam a szemüvegem, és anélkül elég nehéz elkapnom a fókuszt. Na a fícsör csak shutter és aperture módban él, a régi lencséket meg kizárólag M módban tudom használni, előző kettőnél lens not attached...
Valami ötlet?
-
kovacspityu
csendes tag
Pilács, Pilács, elhappoltad a 24-120-ast? Na mindegy, használd egészséggel
...szóval, megpróbáltam a D60 lcd kikapcsolását. Nálam teljesen jól műkszik, nappal szemben és fordítva is
. Ha nem nyúlok hozzá. kb. 7-8 mp múlva kikapcsol, de ha ez idő előtt odateszem az arcom(nem túl nagy
)akkor is korrektül kikapcsol. Villogás, stb...nincs. üdv.fp
-
Takyka
csendes tag
Nem mi fórumozó, műszaki beállítottságú fotósok vagyunk elsődlegesen a célközönsége, hanem az átlag (amerikás) polgár. Nekik próbálja a fejükbe verni, hogy nem a géptől függ az elkészített képek "jósága", hanem a felhasználótól. Neki meg csak jó, hogy a fórumokon beszélnek róla, mert ingyen reklámot kap az oldala és a számlálót ugyan úgy pörgeti neki az őt utáló, mint szerető klikkelgető is. (minél több látogató, annál több mani).
Nekem a vaku szinkron sebesség fontosabb, mint a távolság kijelzés. :-)
Mellesleg ki ne dobd, mert ettől még neked (értsd: a te fotózási stílusodhoz) valószínüleg teljesen jó a gép.T.
-
eddie1978
senior tag
Nem kaptam, de nem is erdekel (amugy csak UK garis cucca van, ha jol nezem). A gepemet itthon vettem garival. Az azert nekem mar draga ahhoz, hogy kockaztassak. Ez jo aron volt. Ha egy ev mulva elfustol, nekem mar megerte. Osszemerheto az ara egy javitas araval a fenti abra szerint.
Ugy ereztem, hogy ezt nem hagyhatom ki. Termeszetesen egy dragabbat nem vennek gari nelkul. Nem, nem sz@rom a penzt, de ez jo vetel volt. Nekem.Udv,
eddie -
drkbl
őstag
Szokásos blabla, egyébként szerintem az egyik legrosszabb review. Simán visszautalhatott volna a D40x-re, ahol kell, jobban is bemutathatta volna az újdonságokat, főleg a régi obik használatát.
Nem gond, hogy majdhogynem csak átnevezett D40x, jó házból jött, kicsi, jól megcsinált, nagyon könnyű használni, jó képet ad és a legelérhetőbb Nikon.
Nem azzal van gond, amit tud, hanem a megjelent versenytársak (marketing)többletével, mint beépített stabi, élőkép, stb...
Lényeg, hogy az egyik leginkább megfizethető gép, tökéletes továbblépés a kompaktok után. Konzisztensen jó képet ad, JPEG-je tökéletes, RAW-ban van egy csomó dinamikatartalék. Öröm használni, jól kezelhető és könnyű. A tesztben is végig hangsúlyoztam: nagyon könnyűvé teszi jó képek készítését. -
Róth
aktív tag
Hat programozott képstílus (ez a progam-automatika??)
Három felhasználói beállítás
8 szintű képélesség
9 kontrasztszint
9 szaturációs szint
9 színtónus
Fekete-fehér szűrő/tónus: egyenként 5
Függőleges markolat: BG-E3 (opció) - Nikonnál nincs
Szoftver Canon DPP, Canon PhotoStitich, Canon ZoomBrowser EX, EOS Utility (Remote Capt - Nikonnál csak három sw.
Van tükörfelcsapás - felhasználóiVagy valami ilyesmi
-
Róth
aktív tag
D60 előnyei a 400D-vel szemben:
Nagyon rövid kereső-elsötétítési idő exponáláskor
Képstabilizátoros kitobi
Kényelmes és ergonomikus (markolat)
Felhasználó által definiálható Auto ISO (minimális zársebesség, maximális ISO)
Akár ISO 3200 érzékenység (HI-1)
Spot fénymérés (EOS 400D-vel szemben)
Elsőrendű Nikon 3D Color Matrix Metering II színmátrix fénymérés
Dedikált autofókusz segédlámpa
Beállítható felhasználói komment
Azonnali felállás bekapcsoláskor
Kiterjedt retusálás és raw-konverziós funkciók (EOS 400D-vel szemben)
Gyors USB 2.0 átvitel -
Róth
aktív tag
"Remélem ebbe is lesz "zöld pötty""
A D40-esen van zöld pötty AF-fel, gondolom, a D60-ban is lesz
Én nem csavargatok, marad az AF-S. Többször megfordult már a fejemben a Sigma 30 HSM is, de rosszakat hallok róla. Helyesebben, két emberről is hallottam már, aki vett, aztán egy hónapra rá el is adta -
johnjohn
addikt
Ha jó a szemed, akkor nem lesz gond, de a legjobb ha amikor veszel egy ilyen obit, kipróbálod a géppel.Nem tudom, van-e élesség visszajelzés a D 60-ban MF obival.
A D 200- nál be tudom állítani a MF -ob adatait,a zöld pötty jelez ha éles , a blendét meg visszajelzi egy elforduló tárcsa.
Aktív témák
Hirdetés
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 1 / 2
- VoLTE/VoWiFi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest